- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gicz
addikt
válasz koxminator #90343 üzenetére
Szia, én használok, imádom Mire vagy kíváncsi?
-
Yodamest
veterán
Illetve, hát tv állvány nem játszik? nekem úgy van 55" C2 monitornak berakva, hogy nem az asztalon, hanem mögötte van a falnak a vonalában egy állványon, olyan mintha a falon lenne lényegében. Az asztalon meg tengernyi helyem van így.
-
koxminator
senior tag
Nálam mindenes, vegyes használatban lenne, tehát játék, böngészés, office, meló, stb.
Office-böngészés használatnál mennyire zavaró a nem hagyományos subpixel elrendezés illetve milyen felbontásban használod a desktopot és milyen scaling 100%-kal ehhez?Yodamest: állvány nem igazán, IKEA Fredde asztalom van a falnál (nem tudom nagyon jobban kihúzni és nem tudok akkora távolságot megtartani, hogy jó legyen a szememnek, szóval helyhiány, de nem is fizetnék ennél többet érte ), a felső polcrész használatban van és kell is, a 42"-es pont kényelmesen befér alá és van egy NZXT Ambilight V2+ a jelenlegi monitoromon, amiről nem mondanék le (bár ezt bővítenem kell még, ha megveszem a 42"-est).
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
HF77
őstag
-
Gicz
addikt
válasz koxminator #90358 üzenetére
Hasonló a felhasználás, napi 8 óra home office, és játék. Nekem egyáltalán nem zavaró a subpixel elrendezés, nagyon közel kell hajolni, hogy lássam. A szemem kb 100cm-re van a képernyőtől, elsőre bazinagy volt, de hamar megszokható. Én game módban használom, munkára 15-30 oled fényen, attól függően hogy mennyi a környezeti fény. Játék, pl COD az HDR-ben 100% oled fényen.
Beégés ellen: be van állítva kb 100db háttérkép amik pár percenként váltakoznak, a tálca elrejtve, és az ablakokat nem teljes képernyőn használom, hanem kb 80% méretben és kézzel néha arrébb toszogatom őket hogy ne legyen 8 órán keresztül ugyanott a UI az adott ablakban. Lehet ez overkill. májusban vettem, eddig 750 óra benne kb (1-2 hete néztem akkor 705 volt), és egyelőre semmi beégésre utaló jel nincs. pár havonta csekkoltam szürkeskálával meg színekkel, és semmi. Ebéd közben ki szoktam kapcsolni, hogy tudjon pixel refresht futtatni, ezt 4 óránként szereti megcsinálni.
Ha választani kellene, újra megvenném, nagyon szeretem. Nekem C2 van a tavalyi modell. Szerviz menüben ki van kapcsolva az a TPC.
-
Yodamest
veterán
100-cm szemtávolságról bazi nagy volt a 42"? mondjuk ige, ki miről jön, én már régóta "leszámoltam" ezekkel a 24-27-32" csöppségekkel. Az 55 előtt 42-es volt nekem is, az előtt pedig 48"-as. Szóval most van a "legnagyobb", bár ezt mondják is sokan, hogy életünk végéig nő ugyebár.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz Yodamest #90362 üzenetére
42 nekem az a határ ilyen távolságról amit még épp belátok ha a közepét nézem. Játékokhoz ez így pont jó. Munkához jó lenne 50-55 is, amit el tudnék osztani 100% scaling mellett 4db ~24" monitorra, hogy sok ablak kiférjen egyszerre, de az meg úgy lenne jó ha hajlított lenne
-
***ANDRÁS***
aktív tag
42-es LG OLED EVO C2 TV-t használok lassan 3 hónapja, hasonlóan, igaz kisebb, 27 colos AOC 144hz-es VA paneles monitorról váltottam OLED-re és maximálisan megérte sok szempontból. Használom munkára, film és sorozat nézésre, szokásos netezés, de leginkább 4K gamingre. Igaz egy erőgép nem árt alá, hogy ki lehessen hajtani 4K-ban 120Hz-en. Annak a 26,5 colos LG monitornak egy vicc a 382.000.-Ft-os ára, meg a többi hasonló társának. Én megpróbálnám beoperálni azt a 48 colos c1-et az asztalra, filmnézésre meg 55 vagy feletti oled jöhet. Valamint van egy jó dolog, ami észrevettem, hogy az oled nem fárasztja a szemet, mint a va peneles monitorom csinálta, az ips monitorokról meg nem is beszélve.
-
Yodamest
veterán
válasz ***ANDRÁS*** #90364 üzenetére
Monitor árak vicc kategória, ma már semmilyen felhasználásra sem vennék azt.
-
koxminator
senior tag
válasz ***ANDRÁS*** #90364 üzenetére
Köszönöm a Te véleményed is!
Sajnos a szoba fizikai adottsága miatt a TV-nek a 48"-as a maximum ami elfér ott ahol van, az 55" már nem férne el. Nekem ez csak monitorként lesz használva.
Így végül meg is rendeltem, holnap megyek érte.
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
TJ2
csendes tag
Már az analóg mozikban sem 24 Hz volt, hanem 48/72 Hz. Az fps az persze mindig 24. A frame rate az nem ugyanaz, mint a refresh rate.
https://vanillavideo.com/articles/refresh-rates-explained-60hz-120hz/
A TV meg szépen beáll 100-120 Hz között, ahová kell és nem ijed meg a tizedestörtektől sem. Ezen a problémán már rég túl vagyunk. Ami infót kiír a tv a forrásról, az mindig a bemeneti fps (frame rate). Valós refresh rate információval nem terhelnek. (Akár 120 Hz! Ott van a dobozon.) Belső lejátszó sw-ét sem cseszik el direkt. És hogy miért nem megy le 24 fps-re? Szerintem mert nem szükséges és mert amúgy is sample&hold, tehát szemre nem lesz különbség. Vagy pl. bármilyen mozgásjavítás bekapcsolásakor nem kell frekit váltani. -
mukisrác
aktív tag
Sziasztok,
Arról van valakinek infója, hogy mi lehet a különbség a 22es (MR22GN) és a 23as (MR23GN) LG magic remote között?
Előre is köszönöm
Udv[ Szerkesztve ]
Oneplus 10T, 8/128 , Amazfit GTS3
-
Lestat3
csendes tag
HORIZON 55HZ9930U/B OLED tv ről van valakinek infója? Román emagon ma ~230ezer, (Samsung 55S90C pedig~303 ezer volt, persze az el is fogyott) Jövő héten nálunk lesz Black Friday és nagyon hasonló akciók szoktak lenni.
Az EMAG leírás [link] alapján nem vészes, de ha ezt is a Vestel gyártja mint az olcsóbb szériákat, akkor lehet ennyit sem ér. -
Celtis
veterán
Pontosan. A jobb oldali androidos sony nincs helyesen beállítva. Nem tudom az utolsó droid vagy guglitv esetén is igaz-e, de a korábbi droid appok illetve az API valóban csak 60hz-et támogatott.. De tartom, hogy ez nem általános és nem jellemző más platformokon.
Viszont a videó lényege, hogy a natív 24fps és az 5:5 pulldown között nem lehet különbséget tenni a sample and hold kijelző miatt. Nyilván így a szemre sem lehet hatása sem pro sem kontra.
-
zapco1269
tag
Aki OLED tv vásárláson gondolkodik és a minőség-megbízhatóság-egyediség a fontos akkor a Panasonic 65MZ2000E megtekinthető a Panasonic Budapesti márkaboltjában. Lehet vinni teszt anyagot nyugodtan.+ egy csomag papírzsebkendőt. A kép minőségé az ámulatba ejtő!
-
TODI1111
veterán
Sziasztok.
[Erről az LG oled] tv-ről mi a véleményetek? Ajánlott? -
kolosszus87
senior tag
válasz Lestat3 #90369 üzenetére
Én biztos nem vennék ilyen Horizon szintű "noname" oled tv-t, az egy dolog, hogy oled, de mégis milyen színvonalú képfeldolgozó proci lehet ebben, milyen felskálázása, stb. lehet ennek? Ha már az ember kicsengeti egy oled tv árát akkor az legyen elismert, minőségi gyártótól származó sztem.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Pro Koryak
addikt
válasz kolosszus87 #90374 üzenetére
Nem oled árat, hanem 230e-et lcd árat csengetsz ki! Mondjuk én sem venném meg, max gyerekszobába.
-
kolosszus87
senior tag
válasz Pro Koryak #90375 üzenetére
Kíváncsiságból kutakodtam utána picit, sok mindent nem találtam, egy lengyel videotesztet amiből egy mukkot sem értek (feliratozást nem lehet kapcsolni) és egy lengyel vásárlói értékelést. A vásárló egy közepes 3 csillagot adott rá, ő az okos tv rendszerét szidta a Horizonnak, hogy lassú, akadozik és gyakran összeomlik. Az volt a megállapítása neki is, hogy inkább többért egy Sony, LG vagy Pana.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
ChrissTa
tag
Szisztok!
Lenne pár kérdésem az OLED tv-kről. Jelenleg egy 7 éves LG edge led tv-m van. Erről váltanék most.
Árban amik elég hasonlóak az az LG 65C3 és a Samsung 65S90C. Mennyire vállalható ezeknek a fényereje nappal egy világos szobában? Ha napközben leülök tv-t nézni (telekom) vagy csak streamelni valamit sorozatot, akkor nem szeretném, ha teljesen be kéne sötétíteni az egész szobát. MM-ban a sok lámpa mellett vállalhatónak tűnt a C3 is a rajta futó demo anyaggal, de az ablakon besütő nap egy szimpla tv adással lehet, hogy nagyobb kihívás lenne.
A másik kérdés a Dolby Vision támogatás. A C3 tudja, de az S90C nem. Mennyire észrevehető ennek a hiánya a streaming anyagoknál? Valaki itt említette korábban, hogy néha a DV anyagok túl sötétek C3-on? Ez mennyire jellemző? Van erre valami megoldás? Lehet jobb is, ha nincs is DV támogatás?
Samsung szervízzel van valakinek tapasztalata? A tv ajánló topikban említette valaki, hogy nem túl jó. Ez mennyire általános?
Mennyire elég egy 65-ös tv, ha 4 méterről nézem? Ilyen táblázatos ajánlók alapján minimum 86" kellene 4m távolságra. Most 50-es FullHD van, amit egyre inkább kicsinek érzek és mióta hbo max lett a go-bol sajnos azt sem megy, mert a max már ezen a régi WebOS-en nincs fent. Nem tudom, hogy a 65" 4K mennyire lenne előrelépés. Sajnos a 75-77" méret jelentős ugrás árban az oledeknél.
Bocsi, hogy kicsit hosszú lett. De joy kuponnal vagy a telekomnál hűség újítással elég jó árban vannak ezek a tv-k.
A G3 képe nagyon szép. Tesztekben meg a SonyS95-ről is ódákat zengenek. De ezek már más árkategóriában mozognak. -
kolosszus87
senior tag
válasz ChrissTa #90377 üzenetére
Nappali fényviszonyok közé én inkább a Samu S90C-t javaslom neked. Mind SDR-ben, mind HDR-ben nagyobb fényerőre képes mint a C3, a csúcsfényerőben és a teljes képernyős fényerőben is többet tud. Dolby Vision hiánya sokaknak nem fontos, ráadásul sokan panaszkodnak h sötétnek tartják és arra is tervezték, hogy sötét szobában kell nézni. Bár, ha tényleg sokat napfényes szobában tévézel, akkor meg lehet nem is az oled lenne neked a legjobb megoldás, hanem egy komolyabb mini-ledes lcd modell.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz ChrissTa #90377 üzenetére
Én 4 méterre már 77-est vennék ha belefér a keretbe.
Dolby Vision hiánya egynéi ízlés kérdése, de a streaming filmek nagy része Dolby Vision-ös.
S90C job lehet nagyon világos nappaliba. Illetve G3
Garancia szemopontjából meg Lg az etalon jelenleg.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
hunspikey
őstag
válasz kolosszus87 #90378 üzenetére
Én ezt inkább elhanyagolhatónak minősíteném illetve egyszerűen nem minden esetben igaz, mert pl SDR full field white az LG-nél világosabb. HDR-nél persze más a helyzet, itt érthetetlen módon (szoftver korlátozás) az LG nem hozza teliképre még azt sem fényerőben amit SDR-ben hajlandó.
Aztán szintén SDR-nél pl 25%-os képernyő fedettség (full fehér mérőábra) esetén a samu egy picivel világosabb 50% és afölött meg a C3.
Ezt nem azért írom, hogy bevédjem az LG-t, nem kapok pénzt tőlük sajnos, sokkal inkább azért, hogy nehogy azt higyje, hogy ha vesz egy samsungot akkor jelentősen világosabb képet kap a nappalijába. Nem fog. Sokkal többet számít a tükröződés gátló bevonat ilyen esetekben.
Illetve azért gondolom, hogy az SDR számok jellemzőbben az esetében mert pl egy nappaliba nappal nem gondolom, hogy HDR tartalmat bármilyen TV-n lehetne fogyasztani én még a G3 esetén is csak este mozizok, egyszerűen akkor látod azokat a hiperfinom near black részleteket.
Amit viszont tudunk - gyakorlatilag botrányosnak is alig lehet minősíteni a samsung ügyfélszolgálat teljesítményét / garis ügyintézést - ezt mindenképp belevenném a döntéshozatali körbe.
SZERK: bocs, nem volt ajánló szóval nappaliba négy méterről? Csakis valami ótvar LCD 85 col méretben - szerintem. Nálam egy Samsung 85Q60 tevékenykedik, youtube-ot játszik egész életében - pont erre jó
[ Szerkesztve ]
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
ChrissTa
tag
válasz kolosszus87 #90378 üzenetére
Köszi a válaazt. Este és napközben is szoktam tv-t nézni. Nappal inkább hétvégén sima tv adás, esetleg valami gagyibb sorozat ilyen háttér tévézésnek. Ha kifejezetten filmnézés a cél az inkább este esélyes.
A mini ledes tv-ket is néztem, de a jobbak (Sony x95l vagy samsung QN90C) árban ott vannak, mint az S90C vagy a C3. Ezért gondolkodtam az oledben inkább.
-
gringoka
aktív tag
Tisztelt fórumtársak!
Egy kis eligazítás kellene.
Jól értelmezem , hogy most van bent 2006 óra és még nem volt nagy pixelfrissítés?link
Ha így van akkor a frissítés az lefut magától vagy nekem kellene elindítani?
Szép napot! -
ChrissTa
tag
Még egy kérdés erről a HDR, DV módról. A TV-knél ezt nekem kell bekapcsolnom vagy ha a tartalom HDR képes akkor automatikusan HDR-ben indul a lejátszás?
Mert ha ki lehet kapcsolni nappal, akkor nincs probléma.A PC monitoromnál a játékok közül ha valami támogatja, akkor alapból HDR-ben indul.
Ha a Samsung ügyfélszolgálat ilyen gáz, akkor lehet marad az LG oled vagy a Sony mini led.
-
hunspikey
őstag
válasz szkutyi #90389 üzenetére
Nem tudtam, hogy ennyire új. Csak azért kérdezem, mert nálam a C9 volt hasonló, és ott a pixel tisztító nagyságrendekkel szebbre varázsolta. Érdekes módon horizontális sötét sávja is volt amit viszont sosem vett ki semmi. Egész élete alatt meg volt, de mint tudjuk ezek mit sem számítanak valós képernyő tartalmon, mert nem látszik.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Lestat3
csendes tag
válasz kolosszus87 #90376 üzenetére
Igen én is megtaláltam a videót, de kb semmi mást. Én sem bízom így benne, inkább ha lesz Samsung 55S90C vagy LG C2 jó áron akkor annál maradok. (C3 túlárazott szerintem)
-
Bandeee82
tag
Sziasztok! Tegnap vettem egy 65-ös LG C3-at. Minden szuper, egy fura dolgot vettem észre. Pendrive-on volt egy 720p-s sorozat, gondoltam elindítom, és hát elég sötét volt, csomó részlet elveszett. A beállítások ugyanazok, mint Vhiktor videójában. Sdr tartalomról van szó. Kb 1,9-es gammaval elfogadható, de sötétben néztem, szóval nem értem. 2,4-es gamma nagyon sötét, pedig a szoba is sötét volt. Van egy-egy képmód sötét és világos környezethez kalibrálva (MM által), de azok is sötétek voltak, még a nappalis képmód is. Lehet a forrás videó a szar, vagy van valami, amit nem vettem észre? Megnézem majd más filmekkel is persze. Köszi a válaszokat!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Bandeee82 #90396 üzenetére
MM kalibrálás rosszabb mint a gyári.
Black crush lehet, amit csak kalibrációval lehet kijavítani.
A 22 pontos fehér egyensúlynál a 2.5% valamint az 5% IRE-re adja minden csatornára +5-t, ha ez nem elég akkor max +10-et.Illetve C3 esetében ne vedd le annyira az oled pixelek fényerejét, mint amit a videóban mutatok.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Bandeee82
tag
válasz Vhiktor #90397 üzenetére
Az oled fényerő 80 volt, ez volt az egyetlen eltérés.
"A 22 pontos fehér egyensúlynál a 2.5% valamint az 5% IRE-re adja minden csatornára +5-t, ha ez nem elég akkor max +10-et."
Ezt hol találom? Én csak azt látom, hogy a fehér egyensúly meleg 50. Mit értesz 22 ponton és hol találom ezt az IRE-t?
A MM kalibració hozzáadott pár új képmódot, de az eredeti módokat nem érinti, ugye? Gyári beállítások visszaállításával el lehet tüntetni, ha bezavar.
@calogero, nem fizettem a kalibracióért, ingyen járt a tv-hez. Amúgy nem kértem volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest