- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz boborján2 #90546 üzenetére
Én is azt mondom mindenkinek, hogy úgy használja, ahogy Neki a legtöbb örömet adja
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
senior tag
válasz hunspikey #90541 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Amúgy mivel szinte mindenem Samsung (régebbi tv-m, monitorom, tabletem, telefonjaim) így eléggé a túlszaturált színekhez van a szemem hozzászokva, valószínű ezért érzem "fakóbbnak" a C3 színeit.
Két kiszemeltem volt a vásárlás előtt, a C3 és S90C, így lehet az S90C-t kellett volna választanom? Mindegy mostmár, abból főzünk amink van!Vhiktor: A bandinget, tintinget és a pixelhibákat este megnézem majd! Köszönöm!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Howkeddlee #90554 üzenetére
Samsung is tud normális képet, a mozi/film képmódban. Szóval nem is az van, hogy samsunsungjoz vagy szokva, hanem a dinamikus képmódokhoz.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Pro Koryak
addikt
A le nem szedett fólia a képernyőn vagy a hátulján van?
-
senior tag
válasz Pro Koryak #90556 üzenetére
Elől a képernyőn van csak védőfólia, azt még nem szedtem le tegnap, de ma este ha hazaértem leszedem. Hátul nem volt sehol fólia rajta.
#90555 Vhiktor: igen igazad van, a dinamikus képmódhoz van hozzászokva a szemem.
-
szkutyi
addikt
Szerintem ez minden, csak nem fakó és ez nem kiemelt, stb, ez már a jól.beálitott, de még nem kalibralt kép!
-
tutitibi
senior tag
-
szkutyi
addikt
Amúgy úgy allitsd be ahogy Vhiktor G3 videója mutatja!kivéve a fényerőt...nekem az sdr éjszakai isf filmmaker az oled fény 20 azt sokszor hagyom nappal is, de ha akkora a környezeti fény akkor 40...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz tutitibi #90561 üzenetére
Az eladónak jó sokat
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz tutitibi #90564 üzenetére
Próbáld ki. De nem lesz mélyebb a feketéd, 2szeres a kontraszt arányod vagy nagyobb a fényerőd. Voltam olyan helyen ahova a tvre 1 millás tápkábel volt kötve, szinte hajszál pontosan ugyanazt mértem és láttam mint máshol ugyanazzal a tv-el gyári kábellel. Ami volt minimális eltérés az inkább tv panelja és elektorinkájának gyári szórása miatt volt.
Ártani biztosan nem árt, de nem érdemes rá hatalmas összegeket költeni tv esetében, inkabb megéri magasabb kategóriás tvt venni, többet fog hozni.Konkrét példával élve a G3nak sem azért van sokkal nagyobb fényereje es stabilabb kep mint egy C3-nak mert jobb tápkábellel van szerelve, szerintem ugyanolyannal.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz fireisti #90566 üzenetére
Írtam.
-
Vhiktor
Topikgazda
Uraim, nekem nem ez volt a célom, hogy viccet csináljunk belőle.
Soha nem jó ha valakit letámadnak egy fórumban.Mondjuk vissza olvasva beismerem, hogy sajnos én kezdtem, de nem ez volt a cél.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz szkutyi #90573 üzenetére
Tudom, mint ahogy egyikünk sem . csak sokszor a kérdezőnek máshogy jön le.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz gyuromoj #90574 üzenetére
Észben tartom .
-
boborján2
aktív tag
Nem olyan régen valaki a nas topikban hozta fel témának ,hogy synology nasba a saját gyári táp helyett berakna egy jobban megépített és izmosabb gyári xbox tápot a stream ( nas<--->kliens )minősége érdekében.
Nem igazán vette el az sem a kedvét ,hogy tcp/ip alapon nem fogja érdekelni egyik eszközt sem a táp.
Nekem ebből az jött le ,hogy van 1-2 bolt aki csúnyán meglovagolt egy tátongó piaci rést es gennyesre keresi ezen magát. Persze jól teszi...kereslet-kínálat.
Tudom vannak esetek ,amikor kell (kellhet) de ez pont nem az volt, ahogy az oled tv tápkábel csere sem az.[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
félisten
válasz tutitibi #90578 üzenetére
De tudják. Kár ebbe belemenni szerintem engedjük el ezt a témát mert nagyon toxic és nem lesz jó vége. A válaszodat megkaptad, hogy nem javít semmit.
szkutyi: Hangra sem .
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz oliwwer #90582 üzenetére
Oldalamon fent van, de írok privátot.
-
hunspikey
őstag
válasz junkpod #90584 üzenetére
Én egyszer voltam egy hifi szalonban ahol majdnem tetlegesség lett a vége - mivel elkezdték bizonygatni - meglehetősen erőszakos, a "Hülye az aki ezt nem látja!" hozzáállással, hogy egy drágább HDMI kábellal szebbek a színek a TV-n...
"De hát Torrente úr ez digitális..."
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Azoknak akik velem együtt szenvednek - (én már csak múltidőben) a Dolby Vision esetenkénti nézhetetlen sötétségén, itt egy jó kis elemzés, hogy mit kéne, mit nem kéne látni egyegy nagyon sötétre gradelt jelenetben.
Nekem sikerült elérnem a kis G3-asomon, hogy minden részlet szépen, sőt gyönyörűen kirajzolódik, van sötét részletben is színtartalom, nem deszaturálódik, de nem is világosodik túl, az egész jelenetnek megmarad az eredeti hangulata, csak épp látható és élvezhető, nem úgy mint a gyári profillal alapbeállításon..
Egyéb számomra fontos követelmények, aminek sikerült megfelelni, így három hét folyamatos paraméter tekergetés után:
Nincs vágókép zaj, a dither havazás 0 nites jelnél végre megszűnt
Nincs túlvilágosítva a near black, de minden részlet látszik
Eredeti hangulat a rendező óhaja szerint, nincs nappali éjszaka
Nem lehet túl fényes, tehát a csúcsfények is emészthetőek
Megfelelő közép tónus kontraszt
Normális, hihető, valóságos szín szaturáltság, nem csiri-csáré diszkó shit
Nem lehet benne fals kontúr
Nem lehet mesterségesen sharpenelt, élkiememelt stb
Nem lehet otrombán poszterizált
Korrekt RGB tracking (nem műszeres, csak szemre a látható hibák kijavítva)
Korrekt mozgásG3 tulajoknak nagyon szívesen elküldöm a beállításaimat, ide nem teszem ki, mert nem akarom a flame háborút - abszolút segítő szándék van csak bennem- mivel nagyon sokan írtak PM-ben és ezek közül mindenki szenved a sötét DoVi-tól.
Peace!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz tutitibi #90561 üzenetére
" Amit gondoltam a Pana OLED-emnek egy kis tuning
Pl. tápkábel csere.Pl. minőségi tápkábel 3x2.5 mm2 OFC vagy OOC rézvezetőkkel, minőségi Furutech dugaszokkal.
A gyári tápkábel a 2x0.75 mm2-ével max. a villanyborotvámra jó.
Mennyit hozna a konyhára OLED TV esetében ?"Felejtsd el szerintem. Ha hozna is valamit, műszer nélkül semmit nem éreznél/látnál/hallanál meg belőle.
#90585hunspikey "De hát Torrente úr ez digitális..."
És ha digitális? Mutatok két USB kábelt, amiknek a "hangja" között annyi a különbség, mint a Makó-Jeruzsálem közötti távolság. Egyik sem hibás, vagy sérült és mindegyik "jegyzett"/neves gyártó terméke. Tévedés azt gondolni, hogyha digitális, akkor tök mindegy a kábel. Jelen esetben valóban tök mindegy, de ne általánosíts szerintem.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
123xyz
aktív tag
eMAG pénteki BF ajánlat: LG OLED65C31LA OLED , 497.990 Ft.
Ahogy néztem, jelenleg 600k+ az ára, szóval ez elég korrekt kedvezménynek tűnik. Gondoltam megosztom ebben a topikban az infót, hátha valakinek jól jön -
-
ImACeltic
őstag
Hol és milyen tesztvideóval tudom megnézni, hogy az LG C1-en HDR Gaming módban van-e black crash? Jelenleg 49-re van állítva a fényerőm mert egy korábbi játékban ezt éreztem jónak, viszont most a Resident Evil 4 remake dlc-je közben nem kizárt, hogy van egy kis részletveszteség.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
hunspikey
őstag
válasz dgyuri0123 #90587 üzenetére
Azt nem tudom mit akarsz az usb kábellel hang esetében - hacsak nem arról van szó, hogy pl FLAC-ot játszunk le egy HDD-ről és itt akarod bizonyítani, hogy van eltérés... de ez még viccnek is rossz.
A HDMI digitális jelátvitelt valósít meg. Na most anélkül hogy egy évet gépelnék elég az hozzá, hogy általánosságban YCbCr 4:4:4 vagy 4:2:2 vagy RGB 4:4:4 -24, 30,36,48 bit/pixel jel kerül továbbításra, audió fronton legalább sztereo LPCM de akár 8 csatornás 192khz 24 bit audió is mehet rajta.
Na most a lényeg: a hdmi kontrol adatokat is továbbít, ebben van a CEC a kódolási séma illetve a paritás ellenőrzés!
A teljes jel eltérhet eszközönként és a választott audió/videó kódolástól függően, de alapvetően az átvitel így zajlik: a forrás video és audió adat minden adat csomagra lekonvertálásra kerül a választott formátumoknak megfelelően aztán a video és audió és a kontrol adatok átküldésre kerülnek TMDS módszerrel (ez nem más mint az átviteli mennyiség minimalizációs különbözeti jeltovábbító szabvány) és három adatcsomagban továbbításra kerül:
VDP - video data period, azaz a képi adatok
DIP, azaz data island period - itt van a hang
CP, azaz control periodMindegyik adatcsomag fejlécelve van aztán jön maga az adat, pl 8b/10bit kódolt VDP adatok.
A rendszerből alapvetően - tehát a struktúrából adódik, hogy nincs lehetőség hibára. A paritás ellenőrzés garantálja ,hogy ami átment az át van menve
Nem lehet ezeket az adatokat jobban/szebben stb átvinni - ha lenne fogalmad arról, hogy egy pixel színe hogyan van kódolva rögtön tudnád, hogy egy "szebb - mélyebb" szín egy teljesen más számsorozat kéne, hogy legyen - nem pedig egy faszábban átvitt számsorozat.
A digitális jelátvitelnél amennyiben teljesül az átvitel és nem fut hibára, akkor az bármilyen kábel esetén 100%-os.
Szar kábelnél nem szar kép lesz, hanem nincs kép, mert szinkront veszt és leáll- magyarul ha van kép a TVn akkor hulla biztos lehetsz benne hogy a legszebb képet látod. A létező legolcsóbb még a felbontást és a frekit rendben kiszolgáló (azaz sávszélességű) kábelt kell venni.
Csakis analóg jeleknél lehet kábelminőségről beszélni.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz ImACeltic #90592 üzenetére
PS5-n a hdr kalibrációs menupontban is lehet állítania fekete szintet, meg játékon belül is. A tv-t nem kell játékonként másra állítani.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz dgyuri0123 #90595 üzenetére
Illetve van még a hit is
-
ImACeltic
őstag
válasz hunspikey #90596 üzenetére
Most visszaállítottam 50-re a fényerőt és a 68 még villog, de a 64 már nem, szóval elvileg most a fasza.
Vhiktor
PS5-ön és a játékban már bekalibráltam a feketét, csak valamiért korábbi játék miatt lejjebb vettem a TV fényerejét mert úgy láttam jónak.Gamer(PS5, PC), sport fan.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest