Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hunspikey

őstag

válasz kolosszus87 #90378 üzenetére

Én ezt inkább elhanyagolhatónak minősíteném illetve egyszerűen nem minden esetben igaz, mert pl SDR full field white az LG-nél világosabb. HDR-nél persze más a helyzet, itt érthetetlen módon (szoftver korlátozás) az LG nem hozza teliképre még azt sem fényerőben amit SDR-ben hajlandó. :F

Aztán szintén SDR-nél pl 25%-os képernyő fedettség (full fehér mérőábra) esetén a samu egy picivel világosabb 50% és afölött meg a C3.

Ezt nem azért írom, hogy bevédjem az LG-t, nem kapok pénzt tőlük sajnos, sokkal inkább azért, hogy nehogy azt higyje, hogy ha vesz egy samsungot akkor jelentősen világosabb képet kap a nappalijába. Nem fog. Sokkal többet számít a tükröződés gátló bevonat ilyen esetekben.

Illetve azért gondolom, hogy az SDR számok jellemzőbben az esetében mert pl egy nappaliba nappal nem gondolom, hogy HDR tartalmat bármilyen TV-n lehetne fogyasztani én még a G3 esetén is csak este mozizok, egyszerűen akkor látod azokat a hiperfinom near black részleteket.

Amit viszont tudunk - gyakorlatilag botrányosnak is alig lehet minősíteni a samsung ügyfélszolgálat teljesítményét / garis ügyintézést - ezt mindenképp belevenném a döntéshozatali körbe.

SZERK: bocs, nem volt ajánló :) szóval nappaliba négy méterről? Csakis valami ótvar LCD 85 col méretben - szerintem. Nálam egy Samsung 85Q60 tevékenykedik, youtube-ot játszik egész életében - pont erre jó :D

[ Szerkesztve ]

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

• ChrissTa

tag

válasz kolosszus87 #90378 üzenetére

Köszi a válaazt. Este és napközben is szoktam tv-t nézni. Nappal inkább hétvégén sima tv adás, esetleg valami gagyibb sorozat ilyen háttér tévézésnek. Ha kifejezetten filmnézés a cél az inkább este esélyes.

A mini ledes tv-ket is néztem, de a jobbak (Sony x95l vagy samsung QN90C) árban ott vannak, mint az S90C vagy a C3. Ezért gondolkodtam az oledben inkább.

Új hozzászólás Aktív témák