- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz rodman73 #56046 üzenetére
Ha jelentősen olcsóbb volt, akkor ne add vissza, hanem cseréltess kijelzőt garanciában, otthon. Az LG ügyf. szolg-nál tudják, hogy a kiállított készülékek ilyenek, ezért azonnal cserélik a kijelzőt.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Celtis
veterán
+1 a garanciális panelcserére. Egy 0km-es TV-d lesz olcsóért.
-
Archttila
veterán
En is a cserére szavazok!
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Müszi
senior tag
válasz DarkByte #56049 üzenetére
Még nem igazán de kezdem elengedni a dolgot. Lassan egy hónapja mióta megvan a TV ezen rugózok mert nekem így nem 100-as. Ezt a 2.0-as rack-es dolgot még megpróbálom azért.
Igaz már elkezdett romlani a látásom de az vigasztal, hogy kifogtam egy számomra 100%-os kijelző panelt. Nem látok rajta sem banding, sem tinting, sem egyéb pixel vagy színhibát. Számomra teljesen homogén a képernyő minden színnél és fénynél.
Érdekes még, hogy eddig többszöri próbálkozás után sem tudtam csatlakoztatni hozzá a régi BT fülesemet és a BT hangszórómat sem viszont most, hogy kicserélték az alaplapját mindkettővel egyből kapcsolódott és gond nélkül működik. -
rodman73
aktív tag
520 volt a tv, de lehet rendelek egy CX-t helyette. Ezen gondolkodom most. Megrendeltem már a vissza szállítást, jövő hét elejére ígérték a futárt.
-
nozs23
addikt
Egy tipp: Ha nem direkt a TV appbol inditjatok el a HBO GO-t hanem airplay telefonrol akkor nincs HBO logo. Erthetetlen, de igy van.
-
blakey
titán
válasz nozs23 #56063 üzenetére
Azért, mert az Apple más stream-et használ/kap, + Apple TV-n van 5.1 és a biráta is magasabb, ergo jobb a minőség.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz nozs23 #56065 üzenetére
iPhone Apple termék, ergo más stream-et hasnnál, iOS, tvOS kb. ugyanaz. Nem lehet hanem biztos, hogy más a stream.
Egyébként az Airplay nem fimnézésre van, ez nem Chromecast hanem leginkább tükrözésnek számít, tehát a minőség nem túl jó, finoman fogalmazva, ráadásul ilyenkor mindkét eszközön megy a lejátszás, mert a telefonod képét jeleníted meg a TV-n.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz nozs23 #56067 üzenetére
Airplay-en nem csodálom, rendes eszközön, natívan kell megnézni.
-
senior tag
-
blakey
titán
válasz nozs23 #56069 üzenetére
Igen, de Apple TV-n magasabb a bitráta, 1080p, van 5.1-es hang és ugye nincs logó, ergo jobb a minőség, a többi eszközön valóban gyenge. De ez már az HBO GO topikban ki lett tárgyalva.
teljesen mindegy, hogy tv approl, Airplayrol, vagy akar direkt az Apple TV-rol inditom - nem mindegy, ezt írom, de látom nem érted. Airplay egyfajta tükrözés, nem filmek nézésére való, Androidon, TV-s appokból indítva szintén gyenge minőség, Apple TV-n indítva meg megkapod a normális minőséget.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz nozs23 #56072 üzenetére
Nem hiszed, mert nincs olyan eszközöd. Tehát ha van Apple TV-d akkor láthatod, ha nincs akkor b@szhatod, mert sz@r lesz, Airplay-en szintén rossz.
-
nozs23
addikt
válasz blakey #56073 üzenetére
Nem tudom mit akarsz bemagyarazni, mert van Apple TV-m, csak jelen esetben nem arrol beszeltem. Pont azoknak akartam adni egy tippet, akiknek esetleg nincs kulso eszkozuk (jelenleg en is feleslegesnek erzem, csak future-proofingnak marad).
Es igen ott is es mindenhol egy fos a minosege a tobbihez kepest.
Reszemrol lezartam, nem ertem mivel zaklattalak ennyire fel. -
daneel_hu
addikt
válasz #72042496 #56031 üzenetére
"Nem tudom, nekem is elég könnyen ment. Azért először utánanéztem és kellett pár nap, mire otthonosan mozogtam a menüben, csak az interpolációt fedeztem fel későn. Tudom, ezt sokan nem is szeretik, nekem OLED-re kell. Most viszont tényleg pár perc átrakni a megszokott beállításokra."
Nem kell ezt túlracionalizálni.
Nekem egy tv nem érzelmi kérdés, de pl egy autó már az.Szerintem az oledek között nincs akkora különbség, hogy itt ezen sokat rugózni lehessen.
Méretben vannak diffik, design-ban is. Részemről nem választanám azt, ami könnyen beállítható a másikkal szemben. (főleg, hogy a garancia könyebben érvényesíthető LG esetében)
De mindenkinek más fontos... nekem pl a design, anyaghasználat (is) számít.pl. a következő autóm Alfa lesz, akárki akármit mond. Ez van.
nem szoktam ott se hallgatni senkire, főleg nem a sok németautóbuzira. -
blakey
titán
válasz nozs23 #56074 üzenetére
Arról írtam, hogy Airplay nem filmnézésre van illetve leírtam, hogy miért nincs logó, Apple más streamet használ, semmi köze ahhoz a minőséghez amit más eszközökön tapasztalsz. Airplay felbontása is korlátozott.
Mivel zaklattál fel? Azzal, hogy nem érted, hogy az Apple más streamet kap HBO GO esetében, 1080p, 8Mbps, 5.1 és nincs logó, ezt más eszközön nem kapod meg. Ha van Apple TV-d (eszközöd) akkor nyugodtan nézd meg, hogy milyen felbontással, milyen hangminőséggel bír az HBO GO és akkor látni fogod.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
alaves
addikt
válasz rodman73 #56046 üzenetére
Komolyan rossz nézni, ahogy elbántak egy 2019-es kijelzővel. Iránymutatásnak jó lenne tudni az üzemidőt és a kompenzációs ciklusok számát. Egy változót tudunk, bolti mód - HDR demó (HDR képüzemmód 100-as OLED fény és felhúzva minden "képjavító").
Ha megtudnád nézni jó lenne.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
rodman73
aktív tag
Sony Bravia KD-65A8-ról mi a véleményetek? Tényleg lassú az androidos rendszer rajta? Ez kb a CX egy kategória? Illetve milyenek a Sony szervíz szolgáltatásai itthon?
[ Szerkesztve ]
-
rodman73
aktív tag
Azt hol tudom megnézni? Azt hiszem van itthon egy régebbi androidos telóm, amin talán van infra. Csináltam egy gyári visszaállítást, ezek megmaradtak annak ellenére vajon?
-
Strezi
őstag
válasz rodman73 #56080 üzenetére
Tedd már meg légyszives, hogy járatod bármilyen teljes képernyős tartalommal pár órát, majd másnap újra megmutatod a képét! Ha menüből indítasz kompenzációt az is jó.
Ha még mem csomagoltad vissza, a tudomány érdekébenHasznált 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
xedamen
senior tag
Sziasztok!
A mai napon hozta meg a futár az LG 65CX-et. Előtte 3 évig egy 55B7 volt. Eladásnál ott kiderült, hogy van némi banding, eszem ágában sem volt ezen lefuttatni az 1 meg 5%-os szürke tesztet, de párom kíváncsi volt, milyen egy új panel a régihez képest.
Hát őszintén a pofám leszakadt, olyan bandinges és folt is van rajta. Kép kihangsúlyozza eléggé, de élőben is tisztán látszódnak a csíkok, nem csak 5% tesztben, hanem pl a youtube app szürkéjében is. Még csak kb 1 órát ment a kijelző, tudom érdemes 4 órát statikus tartalom nélkül futtatni, de lesz ez jobb vagy álljak el 14 napban a vásárlástól és kérjek egy újat? Esetleg LG cseréli a TV-t? Esküszöm a B7-es panelja leírhatatlanul szebb volt, még kamera torzítása után is, 3 évesen... 645 ezerért nem ezt vártam azért. Előre is köszönöm a tanácsokat. -
alaves
addikt
válasz xedamen #56083 üzenetére
Vásárlástól elállást javaslom vagy addig cserélteted a kijelzőt amíg jó lesz, vagy másik gyártó (Philips OLED805, Panasonic HZ1500, Sony A8) ha nem fontos a HDMI 2.1.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Strezi
őstag
Hát, ha nem volt konkrét okod a cserére, akkor házhoz mentél a pofonért, na
Járasd egy-két napot, aztán dönts hogy panelcserélgetés LG-vel vagy elállás.Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
-
xedamen
senior tag
válasz Strezi #56087 üzenetére
Jelenleg úgy érzem simán vehettem volna egy BX-et is 110 ezerrel olcsóbban... Ennél biztos nem lett volna rosszabb az alacsonyabb brightness Nincs sok kedvem csomagolni, küldeni, újat rendelni, majd az ki tudja milyen... De vadi új 600k-s TV-n panelt cseréltetni is eléggé a legalja. Az a baj, hogy ha ez visszamegy, én nem akatom 3x-4x cseréltetni, akkor QLED lesz, de azt meg nem akarom
-
Strezi
őstag
válasz xedamen #56088 üzenetére
Azért neked olyan sok dolgod nincs a cserével. Házhoz jönnek, megcsinálják. Na jó, ott kell lenni, meg leegyeztetni. Van bőven (jó)tapasz itt a fórumban a folyamattal.
Minden termékből van gyárilag nem 100%-os, hogy hogy kezeli ezt az esetet a forgalmazó(gyártó), az talán fontosabb.[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Jorgi Kormi
senior tag
Ezzel[link] egy esetleges ting tinget is leellenőrizhetnél és dobhatnál fel róla fotót(fotókat).
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
xedamen
senior tag
válasz Jorgi Kormi #56092 üzenetére
Most két óra után valamivel jobb lett egyébként.
1% szürke
5% szürke
10% szürke
12.5% szürke[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz xedamen #56093 üzenetére
Egy kicsit világosabbat ha lehetne : 70-95%-ost , ott lehet látni a ting tinget , ha van.
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
-
-
xedamen
senior tag
válasz Jorgi Kormi #56094 üzenetére
Áhhá, közben próbáltam ennek a ting ting témának utána járni. Nem látok semmi hasonlót, leszedtem a fóliát gyorsan 😂
85%
90%
95%Szerk.: Igen, az 1%-os szürke az ocsmány... Járatom pár naoot, aztán kitalálom, hogy szerencsétlenkedjek elállással (visszaküldés, csomagolás, miegymás) vagy cseréltessek panelt.
Jut eszembe, garancia alatt esetleges beégés esetén is cserélik?
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest