- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz nozs23 #55400 üzenetére
A különbség az, hogy AI célja az lenne, hogy a képminőséget javítsa, a környezeti fényhez automatikusan "optimalizálva". Tehát, hogy mindig a legjobb minőségű képet lásd, adott körülmények között.
Az energy saving, pedig a környezeti fény függvényében állítaná a tévé maximális fényerejét, hogy így spóroljon energiát, tehát nem a képminőség/látvány javítása a célja.
A legjobb, ha mindkettőt kikapcsolod, utóbbi még anomáliákat is okozhat (bár mindkettő), pl sötétben a tévé lehet a legnagyobb fényforrás, ahol a világos és sötét jelenetek váltakozása befolyásolja a környezeti fényt is és így visszacsatolásos hurokba kerülhet a tévé/a TV maga megzavarhatja az érzékelőt.
Kapcsold ki mindkettőt és felejtsd el, egyik se kell, ha "stabil" képet akarsz, egyszer jól beállítva.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nozs23
addikt
Köszi a választ mindkettőtöknek. SDR-nél 25-re lőttem az Oled fényt, majd bekapcsoltam ezeket, mert azt nem bánnám ha minimálisan változtatná az Oled fényt a környezeti fény függvényében (értsd: nappal feljebb, este lejjebb), de azt nem akarom, hogy jelenetek között is próbálja ezt szabályozni. Ha jól értem, akkor ezt nem tudom elérni automatán, mert a tévé által kibocsájtott fény is bezavarja? Javítsatok ki, ha rosszul mondom.
-
senior tag
Még egy off,
Vásároltam az EMAG-tól egy újracsomagolt LG 55 CX3LA-t és a talpat rögzítő csavarok nincsenek a dobozban, pótolni sajnos ők nem tudják. Valaki tudna segíteni, hogy pontosan milyet kell vennem hozzá, a talp rögzítéséhez? Nagyon hálás lennék.
-
ztfolder
csendes tag
Sziasztok!
Azt tudja valaki pontosan hogy a pixelfrissítésnél mi történik pontosan? Ha nem azonos a 4 óránkénti az 1000 óra utáni 80 percessel, akkor mindkettő érdekelne. De nem az, hogy én mit látok belőle, meg mit ne csináljak az alatt, hanem a konkrétan, mi történik a pixelekkel kapcsolatban.
Előre is köszi, ha valaki tudja. -
veterán
válasz XboxGamePass #55404 üzenetére
Írj az LG-nek aztán ők küldenek!
Vagy simán rendeld meg [innnen, vagy ilyet][ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
nagyúr
-
-
Calogero
addikt
válasz XboxGamePass #55399 üzenetére
Szerviz menüben tudod megnézni, amihez kell egy infrás mobil + app, vagy be kell szerezned egy szerviz távkapcsolót [link]
-
powerup2
addikt
válasz Calogero #55409 üzenetére
Melyik app kell amivel előtudom ezt hozni ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
nozs23
addikt
válasz nozs23 #55403 üzenetére
Azért az LG is jófej a manualban:
Energy Saving - Auto:
TV sensor detects the ambient lighting and automatically adjusts the screen brightness.AI Brightness Control
When set to On, the screen brightness is automatically calibrated based on the brightness around the TV.Na mindegy, megnézve pár írást és videót az első opció csak csökkenteni tudja az oled fényt, a második pedig növelni (és csökkenteni is? tudja a halál.). Ez utóbbi pedig elvileg csak Dolby Vision-nél működik, pedig bekapcsolható SDR és mezei HDR tartalomnál is. Remekül ki van találva.
-
GuruZone
őstag
-
wallace 234
őstag
válasz nozs23 #55412 üzenetére
Automatikus energia módba szabályozza az oled fényt a környezeti viszonyokhoz! Fel és le , ezért nem lehet állítani ilyenkor az oled fényt! A másik a jelentekbe szabályozza a fényerőt! Ahol sötétebb ott kicsit meg emeli, hogy a részleteket jobban lehet látni! 2 külön dolog!
-
nozs23
addikt
válasz wallace 234 #55416 üzenetére
A másik a jelentekbe szabályozza a fényerőt! Ahol sötétebb ott kicsit meg emeli, hogy a részleteket jobban lehet látni! 2 külön dolog!
Ez így sem teljesen jó magyarázat, hisz ez a mód is a környezeti fény függvényében csinálja, amit csinál. Ergo tök sötétben nem emelget meg semmit, nagy fényben pedig elég durván.De inkább kikapcsolom mindkettőt a francba.
-
DVlad
őstag
Felújított...
[link] -
Bazsi81
tag
Sziasztok! Szeptember óta 1020 óra üzemidő soknak számít?
-
junior19
senior tag
válasz KTTech #55422 üzenetére
Csak kérdés, hogy a Pana szerviz hogyan állna hozzá a panelcseréhez, mert ugye a Panánál kikötés a kompenzációs ciklusok lefutása. És ezt ellenőrzik is fórumtársak leírása alapján.
A boltban ha csak egyszerűen elvették az áramot, akkor sok ciklus nem futott le rajta, amiért majd a szerviz megtagadja a cserét.codec project
-
3L1T3
addikt
PC monitorként 0 OLED fény valamennyivel tudja csökkenteni a beégés esélyét?
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
alaves
addikt
Ha pl. fórumozol (illetve amikor nem kell semmilyen fényerő) jó a 0. Ha 2018-as v. újabb készüléked van akkor felesleges, bőven jó a ~100 nit.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Elims
veterán
Beüzemeltem a lg cx3-at.
Igazatok volt,látni fogom a különbséget.
Mindenféle akaratlagos lehúzás nélkül írom,a különbség -sima sd adásban (hd)- simán szebb a lcd tv (lg 65uj634).Halál komolyan mondom,próbálom arra fogni,hogy a szemem azt szokta meg és ez még furcsa,de sajnos nem.
Szebb a lcd (azokkal a beállításokkal) mint ez az oled.Tény,hogy élesebb kicsit ez az oled,de élettelen a kép.A fekete az Tényleg Valós fekete!Ez kétségtelen,de ezeket leszámítva simán szebb az az egyszerűcske lcd vmi.
Néztem 4k hdr tartalmat is,írtátok,hogy nézzek rá.Ránéztem.
4k hdr-ben...hogy is mondjam...eszméletlen!Hihetetlen Szép!!Abban a lcd nem rúg labdába,pedig azon is van olyan 4k hdr,hogy lemászik a képernyőről,de ezen az oleden..elhiszi a szemem,hogy valóban ott vagyok és előben történik ami történik.Nekem szerencsére nincs benne -most még- olyan foltok amiket írtatok/fotóztatok+nincs pixelhiba sem,pedig nagyon keresem..
Igaz,én úgy raktam össze,hogy a kijelzőhöz alig értem hozzá.Nagyon nehéz volt úgy,de megoldottam.Kérem vki írjon egy beállítást,hogy ő hogyan lőtte be a sajátját.Amit most látok,nem nagyon győzött meg.Sajnálom,hogy ezt írom,de így van.
Fényereje vicc.Ha 20-on/30-on kellene használnom (és azt is írjátok),már passzolom is tovább. Igaz garancia még nincs,de meglesz oldva.+a kurzort hogy tudom úgy kikapcsolni,hogy legközelebb még véletlenül se lássam a képernyőn?
-
wallace 234
őstag
Energia gazdálkodást, ki kapcsoltad? Itt a prohardveren is volt, teszt [link] van képbeállitás próbáld azt ki! Oled fénye már nem olyan mint, korábban de attól a uj634 töl, jobbat tud azért az oled. Igazából oled fény mehet fentebb is mint 30, korábbi oledeknél még jó volt, de az újabbaknál azért mehet, fentebb is teszt alapján 60 as oled fényt ajánlanak.probálgasd azért! Ill még egyszer írom, rtings be állításokat is nézd át amit küldtem!
[ Szerkesztve ]
-
GTVili
tag
Sajnos ez egy ilyen játék.... szxrból nem lehet várat építeni.
Kicsit olyan, mint amikor van egy high-end hifi rendszered...és te rádiót hallgatsz rajta.
Jó-jó...de nem olyan nagy durranás. Akkor az igazi, ha felteszel egy lemezt...Magyarán amilyen a forrás... olyan lesz a kép.
-
Pro Koryak
addikt
"simán szebb a lcd tv"
Ott valami nagyon nincs jól beállítva! Már a kép kontrasztosságának is szembeötlőnek kellene lennie.
"élesebb kicsit ez az oled,de élettelen a kép"
Pont az ips lcd lenne élettelen a lapos kontrasztjával.Nem lehet, hogy az lcd nálad valami "kiemelt" vagy "élénk" netán "Sport" képbeállítással ment eddig?
Nálam Digi hd adások is már-már besza-behu néha...főleg sötétben
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz abridabri #55431 üzenetére
SDR-ben CX-en nem tudom mennyi lehet a 100 nit fényerősség: kb. 25-40 OLED fény.
A színnek is 50-en (alap beáll.) kellene lennie (színtér: auto), ha a videokártya is alapon van.
Gondolom minden képjavítót kikapcsoltál.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Taki46
tag
válasz Pro Koryak #55435 üzenetére
Nekem valahogy nem hiányzik az LG lcd mióta a Panasonic oledet használom🍾
Igaz én nem igazán nézek tv adást, esetleg néha egy kis netflix. Én azt a tábort bővítem akik azt vallják, hogy oled tv-t és projektorot csak a legjobb minőséggel szabad etetni 😉 -
Elims
veterán
válasz wallace 234 #55433 üzenetére
Energia gazdálkodást kikapcsoltam persze.Tru motion-t is.
Ami zavaró,hogy a barátnőm műsorai rosszabbak -egyértelműen-,mint a régi tv-n.
Most nézett vmi sorozatot (barátok közt vagy éjjel-nappal) és a kamera mozgás láthatóan akadozott+ha vki emelgette a kezét,darabosan látszott.A képminőség romlás már csak hab a tortán.
Nem azt mondom,hogy nézhetetlen,de közel sem ez volt az elvárás.GTVili: Akkor a régi tv-n miért szebb a szar? :-)
Pro Koryak: Nagyon patika beállításom van abban az ips lcd-ben.Emlékszem amikor egy 125-ös va samsung-ot váltottam arra a 165 ips-re.Ugyanilyen szarul esett mint most,hogy kiadtam érte x Ft-ot (akkor sem a bolti árat,de nem is ingyen jött..) és rosszabb a kép,mint a régebbin.
Kb.egy teli hétig állítgattam minden este kb.2-3órát+a beállítás segítség,amíg a jelenlegi tényleg patika szintet elérte.
Nem volt semmilyen sport/kiemelt vagy élénk.Pont az volt a lényeg,hogy úgy érte el a jelenlegi szintet,hogy semmi ilyen felhúzott szarság nem volt benne.Kipróbáltam most ezen az oleden a division 2-t is (ma volt frissítés :-/ ),ps4 pro-n olyat mutat,hogy...hááát... :-)))) igen.Szemmel látható a különbség.Nagggyon Komoly a kép!!
4k hdr-ben iszonyat veszett!! :-)) Nemsokára izzítom rá a ps5-öt..
Szóval jó lenne ha a bnőmnek is tudnék kedvezni.Ő azt mondja,hogy Gyönyörű tűéles,de én azon kivül látom a többi különbséget. (Sajnos.)
Tartok tőle,hogy ezt is majd több estén keresztül kell hegesztgetni mire jó lesz. :-/ -
3L1T3
addikt
Jaj. Az első 10 perc után megszoktam , hogy más az OLED mozgásmegjelenítése mint a hálóban található sony x90h-nak.
de ilyen sületlenséget hogy egy ips-es foltos lcd tv szebb 😅 no way tuti nem.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
alaves
addikt
Trumotion be: DJ:2/DB:10, real cinema: be, két zajszűrő: minimum v. addig tolod fölfelé amíg olyan nem lesz mint az LCD-n (főleg SD adásnál). Ezt tudod tenni, ha olyannak szeretnéd látni.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Elims
veterán
Sületlenség? :-D
Mindegy hogy hol laksz,írd meg privátban,megyek érted és haza is viszlek.Nézd meg a saját szemeddel.
A jelenlegi beállítással bizony szebb mondjuk a rtl2hd a szutyok ips lg-n,mint a cx oled-en.
Ha ezt a mozgásmegjelenítőt ennyi pénzért "meg kell szokni" akkor bizony én nem fogom.
Menesztem a háztól.
Bár azt nem értem,hogy egy akármilyen gagyi tv(!) műsör alatt szaggatt (mert darabos..) akkor egy komolyan 4k hdr játék alatt,amiben még az érzékenység is fel van húzva -értem ezt úgy,hogy az "operatőr" kamerakezelő keze elég gyors..- meg szép folyamatos.Halvány jele sincs sok ms-nek.
A tv műsör a ludas?O.K.,de akkor a "foltos" ips-en miért nem?Este rámegyek Wallace írására tüzetesen.
Szerk.:
Alaves: Köszi szépen![ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Most jut eszembe, lehet, hogy amit látsz, az nem (vagy nemcsak) az OLED kijelző miatt látod. B7-en is voltak ilyen szaggatások (rajzfilmeknél és a Discovery HD-n láttam sokszor), amelyet nem a mozgásmegjelenítés okozott, hanem valami más (talán a tuner vagy egyéb TV jelfeldolgozás). Philips OLED-en nyoma sincs.
-
polonic
félisten
Ha kikapcsolásnál megjelent egy ablak ami kiírta, hogy pixelfrissités lesz, stb, akkor ez a 2 ezer óra utáni, igaz?
-
veterán
válasz wallace 234 #55447 üzenetére
Hát nem tudom én kivettem a dobozból talán 1-2 dolgot állítottam rajta, meg az üzemmódot szoktam film vagy játék esetén, de szerintem brutál képet ad.
Előtte próbáltam egy Q82T-t, de az elbújhatott minden téren a CX mellett.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
blakey
titán
Ha az LCD jobb képet ad akkor ott nagy bajok vannak. Kevés olyan sz@r képű LCD-t láttam, mint az UJ634.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
polonic
félisten
válasz wallace 234 #55446 üzenetére
Viszont a 2 ezer óra mondjuk a manuálisan futtatottól indul vagy az automatikusan futtatottól?
Ugyanis nekem megjelent a téglalap, ezért vagy 3-szor futtattam. Aztán jött a panelcsere. És mondjuk ott nem nulláztak semmit, úgy emlékszem. Tavaly szeptember óta azért nem ment 2 ezer órát a tv.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest