Új hozzászólás Aktív témák
-
OgreImre
senior tag
A legújabb KB4056892 Win10 frissítés tönkrevágta azt is meg az Asus AI Suite II programokat.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Motion_Blur
félisten
Mi akarsz egyébként belőni? Vagy csak monitorozáshol kell?
Custom voltage curve-el érdemes alulfeszelni és fixálni a feszt hogy feleslegesen ne fűtsön a kártya és hogy stabilan tartsa az órajelet. Mondjuk 1V 1950MHz környéke tuti megy.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Vigilante
őstag
válasz Motion_Blur #5604 üzenetére
És erre ez az egyik legjobb tutorial:
https://www.youtube.com/watch?v=PYAeiDxq77U[ Szerkesztve ]
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Bismarck24
tag
válasz Siszibatya #5542 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget. A fast syncet kikapcsoltam és adaptívra állítottam valamint az energiagazdálkodást teljesítményorientáltra. Így sokkal jobbak az fps értékeim játékok alatt. Lefuttattam újból a játékbeli teszteket és minden felbontáson nyertem sok fps-t. Megnéztem az első linket amit adtál, de ezt nem igazán értem ezt a videót. i7 5960X (https://ark.intel.com/products/82930/Intel-Core-i7-5960X-Processor-Extreme-Edition-20M-Cache-up-to-3_50-GHz), ez nem 4 magos és 8 szálas cpu, hanem 8 magos 16 szálas húzott proci, bár az eredmények elég meggyőzőek. A 4790k-nál szerintem jóval erősebb, több mag több szál, nálam origins alatt szinte az összes szál 85 % felett mozog. A második videóban már jól írja a cpu adatokat, de az elsőben elírta, azért nem értettem.
-
hdekakas
senior tag
Sziasztok!
Az mitől van, hogy játékok közben 1300 és 2088 MHz között ugrál a GPU órajel?
Van, hogy a memóriát is visszaveszi.
Mondanám, hogy akkor, ha nincs kihasználva a kártya, de nem. Leveszi 1300-1600 körülre, és 40 fps egyből. Minden játéknál előfordul ez. Utána arrébb megyek másik pályaszakaszra, ott folyamatosan megy maxon, majd megint bizonyos részeken leesik a Mhz, és az fps is. Kártya max 36 fokos.
Ki lehet valahogy iktatni ezt, és menjen mindig max órajelen a kártya? -
MésziGab
tag
Mi ez a hirtelen,hatalmas globális VGA hiány?
-
NFree
addikt
válasz Devid_81 #5609 üzenetére
Ott valami más bibi lessz tdp miatt nem ugrál a kari több száz mghz-et - energiagazdálkodás, vagy valami beakadt nállam multkor sok oc miatt , profilok próbálgatása váltogatása után csinált hasonlót de ez nem az lessz szerintem , elősször cpu limitre gyanakodtam de láttam 7700k van alatta ugyhogy az kilőve , habár azért nem ártana azt sem monitorozni.
Monitorozni mindent cpu , vga és hátha meglessz az oka.[ Szerkesztve ]
vga
-
Laraxior
titán
válasz MésziGab #5610 üzenetére
Hol? Én nem látok, csak egy kis áremelkedést, de az se túl vészes.
Ha rákattintok egyre, másnapra itt van... Van választék bőven."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
sqpp
őstag
válasz MésziGab #5610 üzenetére
Még mindig nem találtad meg a VGA-d?
Én nem szórakoznék a helyedben, de ahogy lent is írták, van mindenhol, ha meg itthon nincs az ocuk még mindig ott van, mint korábban megjegyeztem. Bár ára kétségkívül magas, ezzel én sem tudok segíteni
Bár kint a ROG 1080ti is 280k... A Poseidon változat meg 315
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Gondolom megint remekel a forint Orbániában..
(#5614) sqpp: MediaMarkt.. Válogass
Még, ha a 810EUR-t 310-el is szorzom, akkor is csak 250k...[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
Felejtsd már el ezt a tesózást. Ez nem a jófogás.
+18EUR postaköltségért bárkinek küldök haza, számlával.
Aprón, meg ahogy nézem drágábban mennek a használtak. Még keresni is lehetne ezen...
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
sqpp
őstag
válasz Laraxior #5617 üzenetére
Nem jófógás, de általában én ezt mondom sok embernek, idehaza is ezt csinálom Szó szerint "tesóka"-t.
Na mindegy, de most nem ez a lényeg, hanem az, hogy akárhol néztem én is, emelkedtek az árak, még kint is viszonylag mindenhol.
Az a postaköltség pedig azért olyan húdesok, mert repülővel küldik és ha pl most megrendelnéd, már holnap reggel ott lenne és nem viccelek. Van aki nem szeretne várni +1 vagy +2 napot.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Volt egy árcsökkenés. Én az MSI-met vettem 800EUR-ért, utána lement 700-ig, aztán vissza 800ra, meg egy kicsit fölé. Összességében végülis nincs mozgolódás, de érthető is, hiszen nincsen más opció.
Majd ha az AMD összevakar valamit, akkor... vagy ha kijött valami újabb nVidia, és ki kell szórni a régi készleteket.Akinek nincs annak tökmindegy, aki akar venni, annak az a vigasz, hogy stagnál, akinek meg van, az meg örüljön, hogy nem esik az ára.
-
ateszm
senior tag
válasz cyberkind #5623 üzenetére
azt hisszük vicc a **60-as kártya 150K-ért, de amikor megláttam *ponnál a 1060 6G kártyát 138-ért a 3G-t meg 100K körül,egy kicsit "úgymaradtam" a gép előtt pár percre a döbbenettől...
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
hdekakas
senior tag
De általában ugyanazokon a pályaszakaszokon veszi vissza az órajelet 6-800 MHz-zel minden játékban.
TDP limit nem lehet.
CPU limit sem, egy 4900-on ketyegő 7700K esetében. Minden játéknál.Nem tudom mi lehet, eddig nem volt ilyen problémám.
Ha kikapcsolom játékok közben a V-Sync-et, akkor mindig megy maxon a kártya. Csak akkor meg élvezhetetlen, mert szétfolyik a kép.
Valami ilyesmi lehet talán, hogy amikor azt hiszi, hogy nincs kihajtva a kártya, akkor félüzemre kapcsol. Csak ekkor leesik az fps is, mert mégis kellene az a teljesítmény. -
-Solt-
veterán
válasz Laraxior #5622 üzenetére
Én mindig azt nézem, hogy a megjelenéskori ára mennyi volt USD-ben. Normál esetben itthon MSRP * aktuális USD árfolyam + 27% ÁFA körül alakulnak az árak. Szerencsés esetben pár hónap alatt akár az ÁFA felével is csökken az ár, ilyenkor érdemes venni.
Például az ASUS GTX 1080 Ti Strix OC MSRP ára 740 USD, vagyis a teljesen hivatalos ára ~244000.-Ft, a "szerencsés" ára olyan ~217000.-Ft körül kéne, hogy legyen.Ehhez képest hónapok óta a legolcsóbb esetben is ~280000.-Ft körül volt, de nem volt ritka a ~300000.-Ft sem.
Ekkora felárat biztos nem húznak ki belőlem, viszont amíg akad aki így is kifizeti (bányászni, vagy mert megteheti) addig nem fognak csökkenni az árak az fix. Kezdenek a VGA gyártók is ráérezni a memória gyártok pofátlanságára.
Mákom volt, hogy elcsíptem egy EVGA-t nettó 628 euróért az Amazon-ról. Reményeim szerint a jövőhéten megjön, innentől kezdve amíg nem áll vissza az élet a normális kerékvágásba, nem fogok váltani.
Cserélném a CPU-t is, de nem fogok ~70000.-Forintért 16 GB ramot venni, inkább nem kell!
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Laraxior
titán
Ezert van x58 rendszerem megint. Most vettem egy komplett rendszert 250eur-ert. 6/12-es CPUval, 24GB rammal... Nemhogy ennyiert csak ramot. Kicsit elszalltak az árak...
-
VTom
veterán
válasz Motion_Blur #5628 üzenetére
Akkor még nem voltak ilyen drágák. Nagyon jó ár volt érte a 218 akkor is, csak szerintem a külföld miatt sokan ódzkodtak.
Én nagyon gondolkodtam rajta, de elhessegettem a gondolatotEverybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Weareus
addikt
Szép darab.
(#5638) hackeeeee de azért az Xbox se kutya...Remélem, a Bloodborne-t nem fogod kihagyni rajta...
Szerk.: eh, pics...az Playstation exclusive...Ennyit a konzolos tudásomról.
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
rovtiv3
aktív tag
válasz hdekakas #5625 üzenetére
Afterburnered van?
Ha nincs, ne olvass tovább. Ha van, a következőket kellene megpróbálnod.
5 slot áll rendelkezésedre a mentésekhez. Mind az ötöt resetelned kellene, még akkor is, ha semmit nem mentettél el bármelyikbe is. Nagyon fontos, hogy mindet reseteld. Aztán újraindítás és vagy örülünk, vagy nem.Már bocsánat...
-
RazoR
veterán
Na megvolt az első furcsaság, Witcher 3, beállítottam mindent fullra és 10 perc után újraindult a gép....
-
Vigilante
őstag
Annak nem kéne bajnak lennie, hogy bármit is felhúzol egy gameben. Ha a kari nem forrósodik túl, van elég jó tápod alá, akkor nem kellene problémáknak lennie ott.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
sqpp
őstag
A Hairworks igazából elég szánalmas, szerintem nem érdemes bekapcsolni, legalább is 4K-nál nem.. 1080p-n nem tudom, hogy meg-e lenne a 60 vele.
Próbáld ki úgy. Elég érdekes eset. Más játékot is érdemes lenne kipróbálni és akkor tudod szűkíteni a kört, hogy mivel lehet a baj.
Friss rendszer? Tiszta telepítést is adhatsz neki, ha esetleg nem és akarsz egy próbát még.
750W-os táp becseszne, ha nem bírná skacok Én 650W-ossal nyomatom és elég!Akkor nem szóltam
Divison: Lehet, hogy ott pont nem jön ki úgy a TDP, nem-e? Próbáld pl Rise of Tomb Raiderrel, az megeszi a VGA-t vacsorára!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest