Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz bombibmw #5101 üzenetére
Az biztos, hogy 3D-re legalabb hasznaljak paran a kartyaikat, Superposition, 3DMark stb...
Nem mondom, hogy en nem toltam ezeket vegig, de eddig barmikor volt VGA cserem az elso par ora tesztelestol leszamitva mindig jatszottam inkabb, persze ha volt lehetosegem es/vagy szabad idom
Latszik, hogy oreg vagyok mar...
-
őstag
Sziasztok!
Azonos áron ti inkább egy Asus Strix, vagy egy EVGA FTW3 1080Ti-t vennétek és miért? Tudom-tudom, ez nem a "milyen vidkarit" topik, de érdekel belsős emberek véleménye.
Előre is köszi minden véleményt.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
tom_tol
addikt
válasz kicsipapucs #5106 üzenetére
Asus
-
Dealer95
őstag
EVGA
-
s912
aktív tag
MSI
-
Weareus
addikt
Én is az Asust venném, hosszban, slot fgolalásban, extra tápellátásban (csatik terén) ugyan az a két kari, mondjuk én csak a márka miatt venném, mert Asus-t ismerem: még nem csalódtam benne, bár EVGA-ról is jókat hallani.
Persze a Fe-m is Asus-os, de nekem az FE csak a full cover wc blokk miatt kellett, mert biztosra akartam menni, hogy van hozzá.
Feletem szólóknak: volt ott egy "miért?" is. No offense.
kicsipapucs: "Oszt" óvatosan nyomni ám a focit legközelebb.
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
No, ez elég patinás kártya lett.
[link]Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
-Solt-
veterán
-
Weareus
addikt
Megerősítem!
[link]Az Asus Rog Strix 1080 Ti kicsit lealázta hőfokokban az EVGA WTF3-at
("Normalizált" zajszint mellett, ami annyit jelent, hogy ugyanakkora zajszintre lőtték be a hűtéseket és úgy nyomtak egy-két hőtesztet.)
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
-Solt-
veterán
50%-s venti mellett 1 dB-l hangosabb mint az Asus, 100%-n 2 dB-l halkabb... cserébe ilyen előnyei vannak,
- Közvetlen garanciális ügyintézés az EVGA-val
- Standard RMA: a terméket az EVGA német irodájába kell küldeni, melyet 1-3 munkanapon belül cserélnek
- Advanced RMA: PayPal-on biztosíték befizetése után előre postázzák a csere kártyát, mely természetesen jogos igény esetén visszajár
- EVGA Step-Up: 90 napon belül a különbözet megfizetésével új termékre válthat
- Szabad VGA hűtő csere: a garancia nem vész el csere esetén, de kérjük az eredetit őrizze meg!Addig nem érdekel a hangja amíg a füles alá nem hallatszik be... drasztikus hőfok problémái meg nem hiszem, hogy lennének. Elhiszem, hogy önmagukhoz képest gyengébbet alkottak, de nem hiszem, hogy annyival, hogy azonos áron a fentiek mellett az Asus jobb választás legyen.
www.smart-bus.hu
-
torma1981
veterán
Szerintem elég vicc az EVGA. Volt több kártyám is tőlük,de mind elég hangos volt a többi gyártóhoz képest.
A support az kimagasló ahogy írják,bár nekem még nem volt vele ügyem. Volt hibrid kártyám ott a radiátor vinti volt írtó hangos és kerregett. Egy nagy szar volt. Ki kellet cserélni. MSI,ASUS köröket ver rá. És nem mellesleg szerintem túlárazott. Messze nem ér annyit mint amit elkérnek érte.(#5120) -Solt-
Ha nem akarsz pl rajta cserélni hűtést akkor felesleges,hogy nincs rajta matrica. Nem hiszem,hogy az ASUS, MSI is ülne a garanciáztatáson. A másik meg ha közvetlenül ki kell küldened a kártyát nem olcsó a posta.
Ha meg gyenge az angolod,úgy elég nehéz az egész plusz szolgáltatást igénybe venni. Meg tuti nem olyan egyszerű az egész.[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Így már legalább kerek a dolog, hogy részedről miért EVGA és a kérdező (kicsipapucs) is jól járt, kapott egy csomó kiegészítő infót a kártyákról.
Majd ő úgyis eldönti, neki melyik jön be a leírtak alapján jobban.50%-s venti mellett 1 dB-l hangosabb mint az Asus, 100%-n 2 dB-l halkabb...
És hány fokkal melegebb?
Oké, hogy Neked EVGA, de a tényeket (ha független tesztet linkeltem: nem tudom, ezt találtam ) nem célszerű mozaikosan tálalni: a teszt tanúsága szerint 40 db-re normalizált zajszinten az Asus hűtése 10 fokkal (!!!) tartotta hűvösebben a kártyát.
Ja hogy te circumaural fejessel tolod és ezért eben guba a zajszint?
És ha a kolléga nem azzal tolja?[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz torma1981 #5121 üzenetére
De, ha esetleg akarok, akkor nem az... ha gond van és nem akarsz várni a kiskerre amíg lezongorázza akkor megint csak előny, főleg ha 90 napon belül kitalálod, hogy váltanál az éppen megjelent 2080-ra! Felárat ezekért nem fizetnék, de azonos áron biztos nem választanék más gyártót.
www.smart-bus.hu
-
sqpp
őstag
Ne vitázzatok már ilyenen, mindenki döntse el magának, hogy mi jön be. Ha annyira meg érdekelnek bárkit is a hőfokok vagy egyéb paraméterek, akkor ott van a rakat teszt online. Nyilván többet kell megnézni, hogy az ember reálisabbat kapjon, de aztán ha megvan, megvásárolja és használja.
Nekem pl 3-an ajánlották az ASUS-t, volt aki Zotacot és whoala mit vettem? Zotac, mert jól néz ki és fasza hűtése van.
Mit vesz az ember? Ami magának tetszik és úgy véli meglesz vele elégedve. Ne másra hagyadkozzatok, saját magatoknak veszitek, nem másnak.
Amúgy is itt a karácsony, inkább játszatok, töltsétek az időt a családdal vagy vigasztaljon az, hogy milyen jól megy, hogy 1080Ti-nk van
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Ne vitázzatok már ilyenen, mindenki döntse el magának, hogy mi jön be.
A vitával nincs semmi baj: amíg érvekről és álláspontok közelítéséről és nem személyeskedésről szól (itt és most szó nem volt ilyenről, szvsz), addig rendkívül hasznos dolog, mert közelebb visz a valóság megismeréséhez.
Tény, hogy nehezen tud elfogulatlan lenni az ember egy márkával szemben, ha neki az van és jónak tartja, de hát a kolléga jött be kérdezni...Amúgy is itt a karácsony, inkább játszatok, töltsétek az időt a családdal vagy vigasztaljon az, hogy milyen jól megy, hogy 1080Ti-nk van
Agreed.
[ Szerkesztve ]
-
sqpp
őstag
Nem azt mondtam, hogy baj Csak hogy mindenki mást mond, de nyilván azért, mert mindenkinek sajátja jön be jobban vagy amelyik márkát szereti. De ez nem szabad, hogy befolyásoljon. Inkább csak az, hogy kinek mi tetszik és melyik jobb hűtésben. Mellesleg néha 1-2 fokok az eltérések, ilyen esetben nem is tudom, hogy mi a kérdés?!
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
-
ucli
senior tag
Vegyen Giga gaming OC-t, annak a ventije tud mesélni miközben fűt a kártya.
-
sqpp
őstag
válasz Motion_Blur #5133 üzenetére
Nem épp 60 fokig be sem kapcsol ugyebár. Megjegyzem 53-54 max terhelésen(4K), szóval... Ami zavar inkább az a procihűtőm, mert ugye nem delidelt a 7700k-m és hát elég hülye fokokat tud mutatni, leginkább ugrál össze-vissza és hol visít a V8, hol nem... Meg mit fűtene ebben a nagy házban, annyi venti van berakva, hogy inkább fázok a gép mellett. xD eskü! Néha inkább felrakom rá az előlapot, mert kajak elkezdek fázni úgy szívja a levegőt be és körülötte attól még a hűvös ott van ugyebár.
Ezért Januárba jön is a delid, szóval végre minden fasza lesz, nem csak a VGA-m. Hála istennek pl a RAM is tudja az XMP-t 3200-al, szóval király tényleg minden.
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
Ez a fórum lényege! Felteszel egy kérdést, arra jönnek a szubjektív válaszok, nézel mellé teszteket, vásárlói értékeléseket aztán ezt párosítod az egyéni preferenciáiddal és már mehetsz is a kasszához! Nyilván nem kell, hogy befolyásoljon mások véleménye, viszont az értelmes fórumozóktól érkező értelmes válaszok segíthetnek meghozni a saját döntésedet...
www.smart-bus.hu
-
marklorincz
kezdő
Sziasztok.
A mai nappal én is csatlakoztam a 1080 Ti táborhoz egy MSI gaming x trio-val. Egy MSI 1070 gaming x-ről váltottam. Tapasztalat eddig zéró, mert kb 2 órája lett berakva a kártya. Tuningolni nem fogom mert lövésem sincs hozzá, egyedül a venti profilt állítgattam az előzőnél is. A gyári kártyatartó sín nem sokat ér, de azért bent hagytam, inkább lett hozzá mókolva kábelkötegelőből úgynevezett felfüggesztés, mert van neki egy kis lógása. Pár kép:
-
Weareus
addikt
válasz marklorincz #5137 üzenetére
Gratula. Szép darab, de az a Noctua sem kutya.
-
bombibmw
veterán
-
marklorincz
kezdő
válasz bombibmw #5139 üzenetére
Köszi. Igen, azt az MSI adja a kártyához, de nem valami hasznos... A tartó végén lévő gumi fel sem fekszik a kártyára, koppra vannak húzva a csavarok de így is elég lazán lehet csavarni.. minimális alátámasztás biztosít, de a rögtönzött kábelkötegelő sokkal jobb.
@Weareus köszi szépen. A hűtő egy sima nh-u12s, dupla nf-f12 ventikkel. -
RazoR
veterán
válasz marklorincz #5137 üzenetére
Szép darab!
A hőfokokról és hangjáról írnál majd pár sort? -
marklorincz
kezdő
Jelenleg passzívan üzemel, így 32-33 C fok (21-22 C fokos szobahőmérséklet mellett) afterburner szerint, jól szellőző házban (értem ez alatt az elöl két 14 cm-es, felül két 12 cm-es és hátul egy 12 cm-es ventit). A kártyához még nem csináltam egyedi venti profilt. Terhelés alatt nem hallottam a hangját, mivel a házventik elnyomják. De pl. ha 70%-on megy (kb. 1852 rpm hwinfo szerint) az már észrevehető, de így 70%-on COD WWII-ben a max hőfök 50 C fok volt max beállítások mellett. Ez csak pár órás tapasztalat, szóval hosszútávú következtetések nem tudok levonni, idővel majd alakul..
-
RazoR
veterán
válasz marklorincz #5142 üzenetére
50 fok az elég szép léggel.
Majd megnéznéd, hogy ha csak 60-65%-ig engeded a ventit akkor hogy alakul a hőfok? -
Chrys_
addikt
Ha minden igaz, akkor 2db Gigabyte GTX1080 Ti Aorus lesz nálam a karácsonyi 3 nap alatt, és nincs SLI bridge nálam Lehet holnap szerzek valahonnan.
-
Weareus
addikt
Bocs, szerk. idő lejárt.
Új driver van, srácok.
[link]Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
marklorincz
kezdő
-
Laraxior
titán
válasz Weareus #5145 üzenetére
Aztan ugyan miert nem? Meseld mar el kerlek...
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Weareus
addikt
válasz Laraxior #5148 üzenetére
Hát izé...
ö...
Elmesélem.
Olvastam egy cikket, - amit most az istenért sem találok - hogy nem jó hozzá akármilyen, ki is írja az Nvidia control panelben, ha esetleg nem tetszik neki az sli híd, hogy lassú átvitel, v. mi.
(Ja, ezt most illene alátámasztanom)...
Csak ezt találtam:
link.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Laraxior
titán
válasz Weareus #5149 üzenetére
Aha, tok szuper. Meg se nezem a linket. Vegyel 10ezerert hb bridget. Errol szol..
Hogyan befolyasolna barmit is egy sima összekötő "kabel"?
Ha egyet hasznalsz akkor tenyleg kiirja hogy lassu vagy hasonlo, de duplaval semmi. Ugyanazt tudja a 7 evvel ezelotti sli bridge mint a mostani hiperszuper vilagitos hb bridgek.
Tobben is probalgattuk itt forumon, egy deka kulonbseg sincsen."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest