- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben88
őstag
Eladhatóság vételnél nem nagyon érdekelt soha, ez azért már nem az a (ár)kategória (ezért is veszek ritkán új VGA-t) (90-120ezer körül van a lélektani határ). Ami viszont valóban a 1070 mellett szól, az a garancia. Viszont én is erősebbnek látom egy hajszállal a 980 Ti-t, meg pl egy vizes MSI vagy EVGA igen érdekesen hangzik, nem volt még dolgom folyadék hűtéses cuccal. :-)
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Maotun
őstag
Tudom nem beárazós topikba vagyok, elnézést mindenkitől
980 ti palit super jetstream 2017.12. hó ig garancia mit lehet érte kérni?
a leghalkabb 980 ti. Privátba is kereshet akit érdekelne -
Maotun
őstag
válasz Firestormhun #16604 üzenetére
204 k volt 100k-t tettem hozzá a 290X hez. most 90 +200k lenne a 1080 Ti, akkor lehet csak 1080 lesz így ebből
-
-
tom_tol
addikt
válasz Scholes9 #16609 üzenetére
Vegyél aranyat vagy AMD részvényt . Nem értem, mosógépet is úgy választasz, hogy eladod ha veszed a következőt és csak a különbözettel számolsz ? Egyébként, szvsz ha 1 Ft/óra értékcsökkenést számolsz használati időre és nem csak nézegeted a karit, akkor eladáskor nyertél, nem pedig vesztettél.
-
hash99
senior tag
-
RazoR
veterán
Ez egy ilyen szakma/hobby/akármi, ez mindig is így volt és így is lesz! Ha kijön a volta a 1080Ti-vel lesz tele az apró töredék áron mint most!
(1 hónapja adtam el a 980Ti Classit 110-ért, még pont időben) -
zeee
senior tag
Szerintem meg felesleges állandóan cserélgetni a vga-t! A mai játékok és a 980ti tudása szerintem pont egyensúlyban van. Na ez így most hülyén hangzik, de kifejtem. Én úgy gondolom hogy lassan a játékoknak is el kellene kezdeni fejlődni grafikailag a film szerű látvány irányába. Amihez már tényleg erősebb kártya kell. De egyenlőre nekem a játékokon még mindig látszik hogy játék. Majd amikor kb így fog kinézni egy játék, amit néha látunk már azért az animált trailerekben, átvezető videókban, (most hirtelen hasra ütve kerestem ezt a videót) ilyen animációk lesznek benne ilyen mozgásokkal, szóval ez már kezd hasonlítani arra amire én várok a játékiparban, na majd akkor kell fejleszteni tényleg bivaly erős vga-ra meg gépre. Nem tudom ez hány év még, de egyenlőre amíg a játékok ilyen játék szerűek kinézetre, addig ezekre bőven jó egy jó öreg 980ti. Nem tudom sikerült-e jól megfogalmazni amit gondolok, de biztosan értitek.
[ Szerkesztve ]
-
-
kasa85
őstag
Még mindig a Metro Redux,és a Crysis 3 ami miatt azt mondom eeeez igen.
Meg a The Witcher 3.
Na ezekért érdemes fejleszteni,vagy a motort tovább vinni,fejleszteni.
Rég lenne ilyen szép csak költséges új Engine t rakni játékok alá építkeznek a régi sz@rokból.
Ott a COD.
Vicc amit megesz pedig alig változott.
Ott a Fallout 4.Az is nevetséges 3 grafikája.
Ott a Mafia 3.Reshade nélkül egy nagy nulla.
Pixeles felhő,és szebbet formáltam a klotyóba tejfölös csirke után mint ezek amit lepakoltak textúrát.
Nagyon megállt a kinézet.
A Vram legyen 12gb,de minek ?
Jó nagy táj,de vannak ahol értelmetlen szemetek mennek mint egyes Bluray filmek esetében.[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
keIdor
titán
-
Laraxior
titán
Nos... úgyfest a VGAm elhalálozott.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz deadwing #16619 üzenetére
Amikor töröltem le akkor kerülhetett oda. Vagy mi...
Mert elindult a BF1, figyeltem a hőmérsékletet, aztán elment a kép, csináltam egy restartot, de utána már nem nagyon jött be a kép."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Maotun #16621 üzenetére
Külsérelmi nyom nincsen rajta, matricák rendben vannak. Én csak egy gyanútlan felhasználó vagyok, aki bekapcsolta a gépét és nem indult el.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Találtgyerek
veterán
Közben megérkezett a Gigabyte Gaming kártyám. Nagyon pozitívak eddig a tapasztalataim.
Az 1070-hez képest 7-8 fokkal melegebb,amit nem mondanék soknak. Teljesítményben meg nem veszek észre nagy különbségeket. Szóval a 980 Ti marad nálam.
Ennyiért nagyon jó vétel volt.06-3o/9759I39
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Szerintetek XFX Pro450W tápom elbírna egy 980Ti Gaming-gel? (2600K-val együtt).
Táblázat szerint kártya olyan 280 körül fogyaszt legrosszabb esetben is:Köszi.
[ Szerkesztve ]
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz gainwardgs #16627 üzenetére
Majdnem. Ti-t.
De majd csak májusban. Csütörtökön megyek haza, felesleges most megvennem, arra az egy napra, mert kb szerdán jönne meg."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
Persze, szépen világít...
...de képet nem ad"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
gainwardgs
veterán
Új unigine bench [link]
[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
válasz gainwardgs #16631 üzenetére
Inkább egy új vga gyártó kéne aki méltó ellenfele lenne az NV nyereségének, de jó álom volt.
-
Vigilante
őstag
Csináltam az új Unigine benchmarknak külön topic-ot.
Amit itt érhettek el.
Legalább 1 helyen lennének az eredmények.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Methionyl
senior tag
Na még 1 kis finom hangolás és meg lesz a bűvös 4k.
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Laraxior
titán
válasz F e Z o #16635 üzenetére
Overclockers.co.uk
-
törölt tag
sziasztok!
msi 980 ti gaming (non x) silent mode-ban ref kártyához képest mennyivel ehet többet? esetleg alulfeszelni lehet ezeket?
kinéztem egy ilyen kártyát, de viszonylag kicsi tápom van, amit nem fogok cserélni.
fsp beles bq l8 400w (20+22A 12V) tápommal 2 fűtési szezonban hajtottam alulfeszelt r9 290x-et (illetve 1 szezonban "sima" 290-et), szóval alapvetően bírja a gyűrődést. ez sose kapcsolt le az aurum 500w táppal ellentétben (sokszor 18A), aminél a kábelekkel kellett variálni.
szóval van itt olyan 980ti tulaj, aki 290x-ről váltott és van fogyasztásmérője, esetleg hasonlóan alulfesz mániás?előre is köszönöm a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz #57527808 #16637 üzenetére
Be Quiet! Pure Power BQ L8-400W a pontos típus? Mert annak hiába 20+22A-es a két 12V-os ága, összesen 30A-t ad le. (360W) Illetve azt se ártana tudni, milyen konfig van alatta.... Egyébként GPU-t alulfeszelni nem tudsz, max a powerlimitet tudod levenni Afterburnerben...
Bár sosem értettem, ha valakinek futja 80-100k-s vga-ra, miért a tápon spórol, s járatja azt csúcsközeli terhelésen...
H2O über alles!
-
törölt tag
mint írtam, egy jóval többet fogyasztó kártyával használtam 3 télen át. vessetek pillantást a ph-s grafikonra. a táp 30*12/0,85=420W körül vehet fel a konnektorból, vsync miatt 250-300 körül ugrált fogyasztásmérő szerint egy i5-2500K (4,5@1,3V) és 2 két ssd mellett. alulfesz nélkül 330-ig felment, de alapvetően kímélni akartam a tápot, és valamennyit javított a kártya hangján is (ref 290x). szóval az elméleti maximum 420w és a tényleges 300 között van némi különbség, és egyáltalán nem mondanám "csúcsközeli terhelés"-nek. szóval ez nem az eszetlen 300 wattos codegennel hajtok csúcskártyát kategória.
mellesleg a feltett kérdésekből egyre kaptam választ a kioktatáson kívül: nuku alulfesz. (ezt külön köszönöm)
szóval ismét kérdezem: a custom kártyák mennyire vannak elszállva fogyasztás terén a ref-hez képest?amúgy nem a tápon spórolok, hanem a táp adott, és maximálisan elégedett vagyok vele. 290x-nél nehezen találni éhesebb 1 gpu-s vga-t. igen, osztott ágas, de különb az előző aurum 500-nál, mert itt nincs 18A-re korlátozva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #57527808 #16640 üzenetére
utólag belegondolva szerintem hagyjuk a témát. sajnos a "gámer" világban mindenki csak furmarkkal és ibt-vel játszik (rajtam kívül) 500-1000 wattos táppal és rgb díszkivilágítással... a fogyasztásmérő és a valós használat az nem pálya erre. ez elfogadom, és próbálok nem flame-et indítani, ezért nem is erőltetem a témát.
legalább annyit megtudtam, hogy nincs alulfesz, ez is valami.(#16641) hash99
köszönöm[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz deadwing #16643 üzenetére
power limitnek az én szemszögemből nincs értelme, általában próbálom az aranyközéputat megtalálni órajel/fesz terén. normál esetben megkeresném a gyári órajelhez tartozó legkisebb stabil feszt, vagy ha alulfeszre nincs lehetőség (és fogyasztásmérő szerint belefér), akkor a gyári feszhez tartozó legmagasabb órajelet. gyárilag mindeképpen túlfeszelik a kártyákat, mert nagy a szórás gpu és gpu között, és egyesével tesztelgetni nem volna kifizetődő a gyártónak.
mindenesetre köv fűtési szezonban ref 980ti lesz a nyerő nálam.[ Szerkesztve ]
-
Maotun
őstag
válasz #57527808 #16637 üzenetére
Nem látom a procit a cuccaid k+özt.
volt fx 8350 procim : 220W TPD + 290X lighting vga-val. 325 W TPD 3dmark+cpu teszt 580W volt a max amit mértem...
játék közben 420W volt a max. Tehát elvileg elég a tápod főleg ha nem húzni akarod a vga-t.
Viszont az a táp ami határértéken üzemel általában rövidebb élettartamú! Ez lehet azt jelenti nem 10 hanem 5 évig bírná csak a tervezett upgrade-t. de majd jönnek nálam tapasztaltabb vélemények is, de nyugi itt a PH-n mindenki maximalista, velem együtt én egy 450-es corsair tápot cseréltem 700 V coolermaster-re, ami sli ben is tudná a 980 ti.-t főleg intel cpu.-val.
Tehát ha a cpu 100-120 W tpd + 1 db 980 ti akkor elég a tápod.. szvsz[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz deadwing #16646 üzenetére
egyszer használtam idáig, és ez sem ideális a leírt ideális feszvadászathoz képest.
(#16645) Maotun
eleinte be voltam tojva, amikor megérkezett a kártya, és az előbb említett power limittel játszottam amíg vissza nem hozta egy helyi fórumtárs a kölcsönkért fogyasztásmérőt. semmiképp sem javasolnám ilyen "gyenge" táppal való csúcskártya hajtást, de az eltelt pár év és a számok szerint rendben van. nagyon csúcsra járatva nem volt a táp, mert vga limites helyen (gta 5 erős vegetáció) 300w körül evett, ez olyan 70%-os terhelést jelent, és még a 5 voltos dolgokat bele se számoltam. a peak az 90%-os terhelés volt egy pillanatra egy elbénázott konzolportnál (tán cod), de szemre ~80% volt a max .amúgy hülyeséget írtam: utóbbi 3 fűtési szezonból csak az utolsó kettőnél használtam a bq tápot, elsőnél aurum 600 volt a gépben a sima 290-nél (500w-ra elmékeztem, de megtúrtam az értékeléseket), aminél 18A ágak miatt egyszer lekapcsolt a gép. illetve alulfeszelt i5-2500k 4ghz-en mértem a 250-300w-os értékeket, de 4,5-ön sem volt sokkal több. szintetikus tesztek kivételével szinte lehetetlen vegyes limitet összehozni. illetve csak gta 5-tel játszok, ami nagyon vegyes képet fest (város cpu limit, vidék gpu limit).
a lényeg, hogy a felhasználási mód (fhd vsync 70hz) miatt nálam bőven belefér egy ref 980ti.
sry a sok offért, befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs