- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz csiga997 #1352 üzenetére
Mester, számodra ez nyilván vicces, de számomra nem.
és bár van elképzelésem, hogy néz ki belülről egy objektív, egyrészt tévedhetek, másrészt nem is vagyok biztos benne hogy egyáltalán jól gondolom, hogyan van megoldva a kapcsolat az élességállításhoz mozgatott lencsetag illetve a gyűrű között.
Na meg hiába tekergetem MF-ben ''óvatosan eltartott kisujjal'', hogyha az AF-et ez nem érdekli... (AF közben is eltarthatom a kisujjam, de minek? )Whatever.
-
-
j.bravo
addikt
válasz csiga997 #1354 üzenetére
Az lehet, hogy túl sokat aggódok, sajna
De a jelen esetre: nevezzetek ultrapesszimistának, rosszhiszeműnek, ilyesminek, de nem lennék túlságosan meglepve, ha a Fóti úton se nézte volna meg az ember, hanem csak azt mondta volna a hölgyikének, hogy hagyja őt békén dolgozni, és ha gondolja, nyugtassa meg az ügyfelet.
A stílusról: majd beszerzek egy tógát, csak legyen aki rám adjaWhatever.
-
Allien
veterán
válasz j.bravo #1356 üzenetére
Tényleg nehéz jó tanácsot adni, mert, ha mindenki azt mondja, menj nyugodtan, és mégis pekrepál, azért senki sem fogja vállalni az (anyagi) felelősséget (sem). Szerintem, 1-2 trükközést meg kellene próbálni, pl lehűteni az obit valahogyan, kb 0-5 fok körülre, és meghalgatni, úgy mit csinál. Ha jobban recseg, ropog, akkor szorulása van.. Ha ugyan úgy müxik, mint melegben, akkor ott kisebb gond lehet. De, szigorúan szerintem, mert nem értek hozzá, sorry.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Dtomi
őstag
Nikkor AF 80-400mm f/4.5-5.6 ED VR D Eladó Tökéletes hibátlan állapotú.
[link]
Kipróbálható, megtekinthető Bp.-n Székesfehérváron.
Price: 280000HUF
Ár:kétszáz-nyolvanezer jó erős magyar krajcár."Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Ijk
nagyúr
Valakinek van itt tapasztalata a nikkor 35 f2 -vel? Külföldi oldalakon jókat írnak róla. Első obim egy 18-70-es lett amivel meg vagyok elégedve, de aztán vettem mellé egy 50 1.8-at. Ezután már csak fixet akarok! 2.8-tól nagyon jó képeket készít, f8-on már olyan éles hogy a 6MP-es D50-em képtelen kiszolgálni. Csak egyetlen hiba van vele, beltérben egy kissé hosszú.Szóval jó lenne egy 30-35mm (APSC-n ugye cirka 50).
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Flow
senior tag
Heló!
Nikkor Nikon 50mm f/1.8 D vadi új, cirka 30k. Szerintetek jó ár? a 18-70 mellé venném próbálgatni, portrézni, tárgyfotó...
Még utánaolvasok pontosabban is, de vannak ezek a macro-konverterek. Sokat rontanak? Érdemes ilyen ''barkácsmódszerrel'' kísérletezni, vagy annyit ront a f-en, hogy ha lehet, kerülendő?Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Dualon
tag
Igazából attól függ, mennyire vagy elszánt, a fotózás mely területe(i) iránt érdeklődsz leginkább. Ha nagyon foglalkoztat a makrózás, mindenképp érdemes erre a célra kitalált lencsét választani (felhívnám a figyelmed a Sigma fix 150-esére; erős a Tamron fix 90 is, s nemrég épp e topic-ban esett szó a Nikkor 105 VR-ről). Ha csak próbálgatnád a makrót, játszani van kedved, a fix 50-es jól közgyűrűzhető, de értelemszerűen mindenképp kényelmetlenebb lesz a történet, mint egy erre dedikált lencsével, s nyilván a képminőség is romol_hat_.
Mely témák érdekelnek? Hátha össze tudunk vadászni egy olyan lencsét, amit nem csak makróra tudsz használni.
A fotózás luxus. A DSLR-rel való fotózás különösen az. (Én sem örülök, hogy ezt kell mondanom. ^^)e-Arc.hu
-
Zebu
addikt
ezt ismeritek?
[link] -
Zebu
addikt
Francba valami turha rákerült a CCD-re és mindig ott van a jobb felső sarokban. F9-nél már egész erősen látszik.
Edigitalos a gépem, 2x bevittem hozzájuk, hogy takarítsák le. A 2. után azt mondta a srác, hogy nem tudják leszedni, csak ha kiküldik nemtomhová ami 3 hét és kb 18e. Na akkor ezt nem kértem...
Nem hiszem el, hogy nem tudják leszedni, szerintem csak le akarnak gombolni....
Most mi a rákot csináljak? Megpróbáljam a Nikon Kft-nél?
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Hú, ez milyen petíció? Eddig 1x próbálkoztam hasonlóval, de az alapból kudarcba fulladt. Anno, az EA-nak (Electronic Arts) ''írtunk'' (alá) egy levelet, de persze, nem vették figyelembe azt a pár ezer aláírást, illetve, volt olyan felhívás is, hogy pl egy napon (megadott dátumban) ne lépjen fel senki se. Ez is kudarc volt, relative, de csak azért, mert természetessen, az EA nem vesz figyelembe játékos igényeket.
Lehet, hogy a Nikon más. Bár, egyik gépem sincsen (D-40-50), de elvileg ez az én árkategóriám lenne.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Dare2Live
félisten
új 2.8as lencse nikon/canon alá a HoyaPentax cég Tokina nevü leánycégétöl
[link]
vicces canon/nikon gépek lényegében pentax lencsével.?
víz, porálló.
ezse rossz de nemezért ütős.
Hanem mert optikaileg ez tünik az eddigi legjobb 2.8as canon zoomobjektivnek. Igen az összes közül, összes Let is beleértve.
(Canonos a teszt ezért kell Canonhoz lőni.)
De ami miatt sokan ide nekemet mondanak az az ár: 600Eurodon't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Flow
senior tag
Uhh, hát még a tamron is 80at közelíti... Ha már lencsét veszek, szeretnék egy kicsit univerzálisabbat. Az elején valami frankó kis telét akartam használtan a 18-70 mellé, de mióta fotózgatok, többször kellett volna makró/portré, esetleg tárgy... A 18-70-nel nincs semmi bajom, de most van kedvem próbálgatni, meg egy kis félretett pénzem is, milyen az az f1.8, stbstb.. De nem feltett szándékom ez a fix 50-es, csak megláttam, és nagyon jókat olvastam róla, valamint az ára is kiváló (még az újnak is). Milyen témák érdekelnek? jön a nyár, természet, előjönnek a kis bogarak, , ha végre hazamegyek, megint összerakok egy kis diy stúdiót, hátha találok otthon még fényképtémát... Valamint gyönyörű barátnőm is van. Szeretnék később félakt, portré, stb képeket készíteni róla...
Egyébiránt teljesen új vagyok a fotózás terén, de egyelőre nagyon tetszik! Ezért sokat olvasok, tanulok, próbálom fejleszteni magam, hogy minél jobb képeket készíthessek. De óriási a háttéranyag! Pl ezekről a közgyűrűkről még csak egy másik fórumon ejtettek el egy két szót, de igazából magyarul nem találtam semmit, angolul meg nem tudom, hogy keressem. Nincs éppen kéznél valakinek egy link, ami összefoglalja ezt a dolgot? Hogyan működik, mi a hátránya, ilyenek. Nagyon köszi!Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Dualon
tag
A közgyűrű sem olcsó buli ám, és olyan lencsét találni, ami a makrózástól a tárgyfotón át a portrézásig, majd az aktig mindent visz, már eleve nem egyszerű. Mindezt olcsón... szinte lehetetlen, de legalább kivitelezhetetlen. Valahol kénytelen leszel engedi, mert ez így nem egyenlet.
A fix 50-es (D-sre gondolok) remek optika, mindenképp megéri. Lehet, hogy érdemes volna kipróbálnod (mármint megvenni, próbálgatni, ráérezni a fixek ízére - ha nem tetszik, pár ezer forintos bukóval tovább tudsz adni rajt, arra tuti lesz vevőd). A már említett Sigma 150-est többször is megbeszéltük már itt, a Tamron 90-esről meg nem nagyon merek írni, mert alig ismerem. Mindenesetre ezek jó képminőséget nyújtó prime-ok megfizethető kategóriában, és nagyon sokrétűen használhatóak, ezért is ajánlottam már eleve őket.
Bölcsebbet nem tudok írni, nem ismerem hozzá eléggé a piacot, az igényeid, meg a kettő metszetét.e-Arc.hu
-
lugosi
MODERÁTOR
Makrót kipróbálni legolcsóbb szinten: én úgy csináltam, hogy a fix 50-esemhez vettem egy, a szűrőmenetébe csavarható előtétlencsét. Ez volt 8000 ft. 52mm-es, így bármilyen ilyen szűrőmenetű obihoz jó. Ilyen pl a 85mm/2 AI-S-em. Lehet vele jó kis makrófotókat csinálni, minőségben biztos nem egy 60mm micro nikkor, de huszadannyiba is kerül.
-
Dare2Live
félisten
Ma láttam 16-50es tesojátol is egy adag tesztfotot, akár canonon/nikonom/pentaxom lesz nemkétséges milyen obi lesz a vázon.
600euroért van bármi más ami akárcsak megközelíti?don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Dare2Live #1384 üzenetére
Nincs, azaz inkább pontosítok, én nem láttam. A sigmának lett volna hasonlója, 50-150-ben, de nagyon elszálltak az árával, és hát sigh-ma, izé.
A 16-50 tesó az 16-50/2.8 obi? Mert ha igen akkor az engem is érdekel. Hmm, ha egy olyanra még a nyár előtt rá tudnám tenni mohó kis kezeimet, akkor lehet hogy a kitobi eladódna egyszercsak... -
Dare2Live
félisten
találtam egy nemtuljó/kissebb 16-50 tesztet.
[link]
ez alapján mondjuk nemtudok véleményt alkotni, megkever ottvan kivágva 100%on meg nem. Na majd holnap. Neked mi jön le?
naméegy link [link]
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Flow
senior tag
Igen. Éreztem, hogy a fellegekben élek. Amúgy köszönöm a tanácsodat, én is pont erre gondoltam, megveszem, kipróbálgatom, nem egy hatalmas összeg ( dslr kategóriában), szóval nem hinném, hogy nagyot bukok rajta, ha később szeretnék tőe megválni. Mellesleg mindig élvezettel olvasom a hsz-aidat, még ha nem is mindet értem , örülök, hogy vannak még az interneten, akik nem a ''use google''-t vágják oda az emberhez, valamint annyit és ugy kommenteznek amennyire értenek a témához. Figyelemre méltó!
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Flow
senior tag
Nem tudom, innen-e, de még régebben érdeklődtem objektívek iránt egy apróbazárban, és nemrég írt vissza az illető, 60as 2.8 nikkor 90k. Ezek szerinte ez egy nagyon jó obi lenne? ér ennyit?
Elmondanád bővebben egy kicsit, milyen előtétlencsét vettél, milyen hatással volt, stb? Gondolom ebből is vannak kicsit vagy közepesen, esetleg ''nagyonközelengedő'' darabok előnyökkel és hátrányokkal.
Előre is köszi!Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Dare2Live
félisten
válasz Dare2Live #1389 üzenetére
na még 2 előteszt oszt befejeztem. mondjuk elvégre nem off nikonos obi.
http://nedbunnell.blogspot.com/2007/03/test-photos.html
http://nedbunnell.blogspot.com/2007/03/50-135mm-family-portraits.htmldon't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
orbano
félisten
válasz ArthurMiller #1396 üzenetére
ez soktényezős képlet. függ pénztől, nikon szimpátiától, adott napi hangulattól, stb
A vér nem válik VAZZE!™
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Dare2Live #1394 üzenetére
Nekem ezek alapján mi jön le? Hogy a pbase-es képek alapján itt nem tudjuk megítélni az obit, mert a 100% crop és az agyontömörítés - látszik a jpg-ken - agyonvágta a képeket.
Viszont amit utoljára linkeltél, a boltot az obikkal végeláthatatlan sorban, na oda szeretnék beszabadulni, abba a kis japó boltba
Amúgy ha tudsz angolul, menni fog a japán is [link] teljes weblapot is tud fordítani.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest