- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz ArthurMiller #450 üzenetére
Valóban nem könnyű kenyér az egészségügy, anyám nővér (háziorvosnál, kórházat, váltott műszakot, gyakori ügyelést fizikailag nem bírta), és nem csak azt látom hogy neki nehéz, hanem a főnökének - háziorvos, patológus, két kórházban ügyel, meg még ez-az - sem egyszerű.
Talán fogorvosnak kicsit könnyebb, illetve hamarabb jövedelmez jól, bár a rendelő és eszközpark elég nagy beruházást igényel, és a pacientúrát kiépíteni se feltétlenül megy könnyen...
De azon már morfondíroztam hogy fogorvosnak vagy neadjisten fogtechnikusnak kellett volna mennem a Kandó helyett.
Na de én is abbafejeztem
[Szerkesztve]Whatever.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz csiga997 #452 üzenetére
Oké Csiga, kapard
Dare2Live: bírlak téged is, amiért ilyen precízen tudod, hogy jogásznak lenni mennyi tanulással jár. Netán kolléga vagy? Ha csak valami olyan a válasz, hogy nem, de el tudod képzelni, vagy az unokatesód szomszédja ismer egy embert, aki parkettázott a jogon, akkor ne is válaszolj kösz (Ja, az orvosi nem 5 éves, mint ahogy írtad, így unokatesód/ismerősöd/nememlékszemkid valószínű nem orvosnak tanult [lehet mégis asztalosnak ]).
ArthurMiller: alapvetően én tényleg együttérzek az egészségügyben dolgozókkal, mert némelyek a lelküket kidolgozzák, hogy nekünk, pácienseknek jobb/elviselhetőbb legyen, és a nővérkének, aki kimossa a nagymamát a sz@rból általában nem ad senki semmit, míg a főorvos úr lenyúlja ennek a jutalmát is.
Azonban: bár kevesebb a nettód, mint egy takarítónőjé, mégse a ''honnan szerezzünk leselejtezett élelmiszert'' topikban beszélgetünk, hanem a Nikon DSLR-ben, amit valószínű a takarítónőtök csak akkor lát majd, ha lefotózod vele. Így alapvetően az orvosok sanyarú sorsát a kórházak, SzTK-k parkolóiban álló autók típusán keresztük szoktam lemérni. Elvileg mennyit keres (hivatalosan) egy szülész/sebész a ''csúcson''? Nettó 150-180-at? Az a gáz tudod, hogy a társadalom 4/5-ének esélye sincs olyan gyakran és olyan mértékben adómentes jövedelemre, mint az orvosoknak (és akkor mi genyó jogászok megint kivételek vagyunk ). A paraszolvenciával sem az a baj, hogy ''hála''pénz lenne, hanem azért, mert mindenki tudja, hogy azért ''kell'' odaadni, hogy megkapjuk az emberhez méltó bánásmódot.
Na de mostmár tényleg befejezem, mert szeretném látni, ahogy Csiga kaparja magát -
Dare2Live
félisten
jogász és orvosisokkal laktam együtt 5évig onann tudom. Jelenleg pedig folyamatosan jogász és orvosis albérlőim vannak. Most pont orvosis, ha gondolod megadhatom az elérhetőségét és rákérdezhetsz tényleg nálunk albérlő e és orvosi nemcsak vmi parkettás.
Innen tudom és ez alapján nekem a véleményem az, hogy jog egy tinglitangli orvosihoz képest.
szerk: Egy csiga hogykaparja össze magát? a szemével?
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Dare2Live #454 üzenetére
''szerk: Egy csiga hogykaparja össze magát? a szemével? ''
Tudod hogy lesz öngyilkos! Belenéz a konnektorba.
Persze, az orvosok biztos hogy rengeteget tanulnak. Sőt, én ezt a tanulási folyamatot úgy értelmezem (ez mindkét hivatásra igaz), hogy nem érhet véget a szakvizsgákkal, aki nem tart lépést, nem követi a fejlődést (új jogszabályok/új gyógyítási eredmények), az nem jó szakember.
Orvosnak lenni - tudás szempontjából - annyival nehezebb, hogyha téveszt, akkor meghalhat valaki, míg ha egy jogász téveszt, legrosszabb esetben bezárják az ügyfelét, de azt lehet orvosolni. Egy komoly műhibát viszont nem... -
werttzui
addikt
Ez most itt a nikon topic vagy,hogy milyen munkahelyet ne válasszak topic?
PENTAX
-
-
lugosi
MODERÁTOR
No, arra gondoltam hogy akár térjünk is vissza a fotózáshoz, a flém úgyis elakadt
Azt szeretném felvetni, kérdés szintjén, hogy használtok-e manuális objektívet, ha igen milyet, ha nem, miért nem. -
Zebu
addikt
Nah miután kimulattam magam a hozzászolósokon, és rmeélem csiga még egyben van kérdezek egyet
Szerintetek milyen amatőr állványt vegyek a géphez ami mondjuk elbírná a D50-et jóól a 70-300-as Sigmával stabilan? Nem rogyna össze, nem esne orra, stb?
Jól jönne egy polár szűrő is.... -
Zebu
addikt
Szerencsére a kit 52mm, a 70-300 58mm... kiváló...
Igazából a nagylátószögre lenne szerencsés megvenni a polárt, viszont fenetudja a kit meddig lesz meg. Azért a telére is jól jönne...hmmmm..... mit javasoltok? -
Dtomi
őstag
-
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz werttzui #470 üzenetére
Elég korrektnek tűnik ez a sherpa állvány, csak de kár, hogy nem gömbfejjel lehet... Ez a videoállvány ami rajta van, szerintem nagyon rossz megoldás, ahogy kipróbál az ember egy gömbfejet, emezt dobná is el legszívesebben...
Kicsit azért szkeptikus vagyok azzal a 15kb terhelhetőséggel. Jó lenne vásárlás előtt megnézni, hogy mennyire tartja azt a súlyt/obit mozdulatlanul. Pláne kihúzott középoszloppal, ez a súly kicsit mesebelinek tűnik, de ne legyen igazam, mert akkor én is ilyen állványt veszek (ha van gömbfejjel). -
lugosi
MODERÁTOR
Alapvetően nem értem a problémát. A kérdés egyszerű, és neked kell megválaszolni: minek egy telére polárszűrő? Emellett, a rövid záridő egyébként is lényegesebb a telénél, aminek a kivitelezhetőségét tovább rontja a polár által okozott fényveszteség. Így szerintem nemcsak, hogy felesleges, de még problémás is a telén polárt használni. És a teléd - ahogy elnézem - még csak egy nem is fényerős típus.
-
Kadi
csendes tag
Láttátok az új S4-et???
Bes%''@arás!!
NAgyon tetszik, 10-szeres zoom, a dizájn, meg mniden..csak a tesztképek nem elég meggyőzőek nekem, igaz eddig inkább kedfvezőtlen időjárási körülmények közt készülteket láttam.
TUDNÁTOK KICSIT SEGÍTENI ABBAN HOGY SONY W50 VAGY NIKON S4???!!!(kezdőként nem vagyok még otthon a témában )
Ugyanis már épp sikerült magam meggyőzni a Sonyról, amikor megláttam ezet a kis husit!!Most meg nem tudok dönteni , Pixmania.com-on ugyanannyi az áruk -
j.bravo
addikt
válasz ArthurMiller #475 üzenetére
...vagy gitzo-t vagy ha nagyon burzsuj, akkor Linhof-ot meg ilyeneket
Egyszer én is szívesen meglesném azt a sherpát, de az a 15kg gyanús nekem hogy a középoszlop alá akasztható stabilizáló súlyt jelenti
Kezdetnek vsz jó lehet egy ilyen Velbon Sherpa, vagy ami nekem van (Slik Sprint Pro GM, utólag rátett Manfrotto gömbfejjel). Hosszútávon viszont tényleg masszív darab kell, a Manfrotto szinte biztos hogy nem az egyetlen üdvözítő megoldás (jó lehet egy komolyabb slik vagy Giottos, stb), de az biztos hogy se a 190-essel, se a 055-össel nem jár rosszul a júzer.
[Szerkesztve]Whatever.
-
hali01
őstag
Minden bizonnyal. [link]
-
ArthurMiller
senior tag
Jó látni, hogy előfordulsz ebben a topicban is
Nem azt akartam mondani, hogy a sherpa szar, a manfrotto meg über alles, csak egyszerűen felbosszant, ha a juzer, minden különösebb tapasztalat nélkül, kijelenti valamiről, hogy rossz. Ami a linket illeti, készséggel elismerem, profi állvány, habár manfrotto-ból is tudnék linkelni 100k fölöttit. -
csiga997
őstag
Ismered a viccet a fekete bárányról? (Itt vannak fekete bárányok; itt van egy fekete bárány; itt van egy bárány, aminek az egyik fele fekete.) Nos, ez is valami ilyen most. Azért mert van egy drága velbon állvány még nem jelenti azt, hogy akkor mind kivételesen jó lenne. Ugyanúgy, ahogy vannak gyenge manfrotto állványok is.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz ArthurMiller #481 üzenetére
Egy másik fórumban egy fórumtárs, mikor állványokról beszélgettünk, linkelt egy oldalt, a lényege az, hogy az oldal írója szerint 1000 dollár (!) alatt nem is szabad állványt venni, mert az pénzkidobás. Ennek a srácnak, aki linkelte, szintén vagy 120-150e körüli állvány ''konfigurációja'' van. Ez az egész anno úgy merült fel, hogy sokalltam az árát egy fej+állvány párosnak, manfrotto, olyan 45-50e körül. Aztán nem is vettem. Még az zenites korszakból van egy 2500 ft-os (!!!) állványom, és amire kell (ez kizárólag éjszakai felvétel, amikor meg se érintem a gépet, önkioldóval megy), arra tökre elég.
Amúgy meg van egy egylábú állványom, az manfrotto , volt 8900 ft, azt néha használom. -
Dtomi
őstag
Jah bocs biztos ő is profi stúdióban fogja használni.. amúgy fotóztam már stúdióban de még soha nem kellett állványt használnom jah és még mindíg nem hiszem hogy kétszer olyan jó lenne a manfrotto mint a serpa.... mert 2x annyiba kerül.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
werttzui
addikt
Nem kell összeveszni kinek a pap kinek a papné.és kinek mennyi van rá / különben is ajánljatok valamilyet ár/teljesítmény arányosan amit nem kell lecseréllni 20 évig ill gömbfejjel ha lehet . /lehetőleg a fotós kiegészítők topicba/
PENTAX
-
Talas
tag
17-50 körüli ''olcsóbb'' 2.8-asokról mi a véleményetek (sigma és tamronokra gondolok elsősorban a 100e-es kategória körül). Épületfotózás, esküvő témára.
70-es kitobihoz képest milyen minőségű képet adnak? -
werttzui
addikt
-
csiga997
őstag
válasz werttzui #494 üzenetére
Aaaargh!! Te már szándékosan csak a sorok között olvasol!!!
[link]''Termékleírás'' katt --> A 714SHB beépített könnyen mozgó gömbfejjel rendelkezik, mely lehetővé teszi a...
Valamint, az ''alap manfrotto'' természetesen nem jelent 60 kg-os terhelhetőséget. Amit te keresel, az továbbra is a bográcsállvány. Minden komolyabb horgászboltban kapható. -
Zebu
addikt
válasz ArthurMiller #490 üzenetére
Nekem is nekem is Mutasd! Gombfejjel, állvány idevele mennyi!
lugosi: Nah ezaz.... most tutira nem fogok nagyobb fényerejűt venni, max photoshop-ozgatok a képen. Igazából vízközelben általában úgyis több fény van azzal nem lesz gáz, polárt megigazából inkább arrafelé használnék, vagy ha szép kék eget akarok valami állatképnél akkor meg úgyis elég fényem van.... nem? szóval marad az 58-as polár + egy 52-58as gyűrű, hogy a kitre is rámenjen. Már csak az a kérdés melyiket... Soligor, Hoya....van választék. Cirkuláris polár? nah benézek majd a szűrő totyikba is
werttzui:: 2,5kg azért nem rossz nem? Ha utánaszámolok, hogy a gép ha jól emlékszem 540g, kitobi mondjuk 380g körül, a 70-300 550g körül, azért még akárhogy számolom ígyis 1kg-nál vagyok. Jó biztos veszek majd nehezebb obit, de csak nem veszek 1500g-nál nehezebbet Vagy hülyén gondolom?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest