Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz goodboy007 #19999 üzenetére

    Sok éve belefutottam egy cégbe, ahol kifejezetten jól működő otthoni munkavégzési program futott. Havi átlagban 5-6 nap mehetett otthonról, amihez nagyon ügyesen hozzáigazították a munkaszervezést. Érezhetően és mérhetően bevált, jó volt a dolgozóknak és eleve a cégnek is. Tervezték is a bővítését, kb. a munkanapok 1/3-ára volt tervük.

    Aztán új tulajdonos jött, új menedzsmenttel, amelyik hallani sem akart erről, és egy tollvonással eltörölték az egészet. Ennek azonnali kedvezőtlen hatásai jelentkeztek, amit az új vezetőség a munkavállalói fegyelmezetlenséggel indokoltak, úgyhogy további szigorítások és szankciók jöttek, nagyon komoly hangulati és termelékenységbeli hanyatlással.

    Átvilágították a céget (egy vagyonért), és a vizsgálat azt hozta ki, hogy a HO visszaállítása lesz a megoldás, mivel az már bizonyított.

    A vezetőség erről hallani sem akart, izomból felülbírálták a vizsgálat eredményét, miközben az egyik versenytáruk is nagyon sikeresen vezette be a részleges otthoni munkavégzést.

    Erre jött a világmegváltó ötlet: otthonról akartok dolgozni, vazze? Hát ha akarjátok, nesztek, dolgozzatok otthonról! És kijelölték Home Office napnak A SZOMBATOT!!!

    Ez persze pár hét alatt nagy botrányba fulladt (tulajdonképpen szombati ügyeletet rendeltek el, természetesen ellenszolgáltatás és értelem nélkül), mire elégedetten kijelentették, hogy az otthoni munkavégzés koncepciója megbukott... :W

    És ezek elméletben magasan kvalifikált, elismert, komoly sikereket elért szabad világbeli menedzserek voltak egy gazdaságilag jól látható méretű leányvállalat élén...

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák