Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • murdock25

    tag

    Sziasztok! Meglehetősen kezdő és hobbista fotós vagyok. Régebb óta van EOS 650D-m, 18-55-ös kitobival, most végre szintet akartam lépni és beleinvesztáltam egy 18-135-ös obiba, hogy egy általános utazás, nyaralás során legyen egy nagy átfogású obim, nem kell cserélgetni, sok szituációban jó lehet.
    A megvásárolt obiból tudtommal két változat létezik, STM és USM, én STM változatot szerettem volna. Meg is vettem egy fotós apróhirdetési felületen keresztül egy sráctól, de valami hiányérzetem volt az utána következő napokon.
    Elkezdtem nézelődni jobban és a következő dolog zavar, ebben kérek segítséget. Az objektív elején a weben található képek 100%-án fel van tüntetve az, hogy "Canon Zoom Lens EF-S 18-135mm 1:3.5-5.6 IS STM". Na mármost az általam vett példányon nincs rajta az STM. Jobban utánaolvasva azt találtam, hogy a legrégebbi változat valóban csak IS volt, utána meg már STM és USM változatok jöttek csak.
    A hiányérzetem főleg abban van, hogy a fókuszálás nekem majdnem ugyanolyan hangosnak tűnik, mint egy sima 18-55 kitobinál (ami ráadásul se IS, se STM, se semmi).
    Akinek van tapasztalata, az kérem írja meg, valóban volt csak IS változata ennek? Mert ha igen, akkor felültettek és valószínű ennek jóval kisebb is az értéke, mint amit megfizettem érte.

Új hozzászólás Aktív témák