Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Damage

    senior tag

    válasz k1csi #24371 üzenetére

    "Persze fényerősebb obival már a 70D felé billen a mérleg nyelve."
    A 70-200 F4 IS-t nem nevezném fényerő bajnoknak.

    A Sigma F1,8 tényleg nem könnyű darab, nehezebb a 70-200 F4-nél.

    Az m43-asok tömegével/méretével kapcsolatos előnyét nem vitatom, de néha jól jön, ha meg lehet fogni a gépet. 350D-m például csak portrémarkolattal érzem kényelmesnek. A 10D, 40D-vel nincs problémám. A 70D határeset, még "elmegy" markolat nélkül.

    "Szóval eljutottunk oda, hogy az, hogy minek a legjobb a képminősége/részletgazdagsága nem egy paraméter, hanem egy paraméterrendszer 1 paramétere."
    Ezzel is egyet értek, de abból kell építkezni, ami rendelkezésre áll. Mit ér egy jó váz, ha nincs hozzá megfizethető áron nagyon jó objektív és nincs nagy lencse választék. Én FF-re váltáson gondolkoztam, de az alábbiak miatt mondtam le róla:
    - Nincs 1,6x crop (így a telém ekvivalens értéke 200 lenne a mostani 320 helyett).
    - Több olyan korrekt, megfizethető objektívem van, ami EF-S bajonettes. FF változatai többszörösébe kerülnének (10-18 STM IS, 18-35 F1,8).
    - Hobbi/családi videozásra (nem akarok manuál fókusszal szórakozni video alatt, nem vagyok operatőr) a 70D a legalkalmasabb. Az STM objektíveimmel (ebből is több van) gyors és pontos a követő fókusz.
    - kihajtható érintőképernyő (sokkal több előnyét látom, mint előzetesen gondoltam
    - fél pillanat alatt átküldök bármilyen képet wifin a telefonomra és fél percen belül ott van a kép, ahol akarom
    - nincs számomra megfizethető áron hasonlóan gyors AF-fel rendelkező FF váz, amik megfelelnek az előző kritériumoknak is

    Valóban vannak a Canon APS-C-nek gyengeségei - mint minden másnak -, és ahogy mondtad, mindenkinek más paraméterek a fontosabbak. És ez nemcsak a képminőségre értendő. Összességében én ebben találtam meg (a nem tökéletes), de számomra legideálisabb megoldást.

    ''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

Új hozzászólás Aktív témák