Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz Damage #24366 üzenetére

    Az, hogy a 70D elé milyen üveget teszel nem kellene beleszámítani abba, hogy a 70D szenzor képminősége egy adott fényerőnél milyen (m43-ra is vannak jó üvegek). A 70D kb. a jelenlegi m43 szenzorok szintjén van (ezt a saját E-M1-emmel meg is néztem, de azonos fényerőn hogy fair legyen a hasonlítás). Persze ez nem nagy csoda, hiszen elvileg is csak kb. 2/3 Fé különbség van (ha hasonló technológiai szinten vannak).

    Persze fényerősebb obival már a 70D felé billen a mérleg nyelve.

    Én is eljátszottam a gondolattal, hogy érdemes lenne-e beruháznom a Sigma zoomba, viszont mindig ott volt, hogy majdnem akkora/olyan nehéz mint egy FF 2.8-as zoom (aminek nem mellékesen az átfogása is jobb) és stabi sincs hozzá. Hosszú távon meg aligha fogok egy APS-C rendszert fenntartani az m43 mellé (csak 1 Canon obim nem FF kompatibilis). Az m43 meg tuti marad mert hasonló végeredményt csak kevésbé kompakt rendszerrel lehet hozni (pláne, ha jön a pletyizett firmware upgrade az E-M1-hez ami a videós képességeit megdobja).

    Szóval eljutottunk oda, hogy az, hogy minek a legjobb a képminősége/részletgazdagsága nem egy paraméter, hanem egy paraméterrendszer 1 paramétere. Innen meg kinek mi a fontosabb paraméter.
    Végeredményt tekintve meg nem éreztem/érzem a Canon APS-C mindent elsöprő erejét, azaz mostanában szinte csak a m43 cucc jön velem.

    [ Szerkesztve ]

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák