Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • belovary

    senior tag

    Sziasztok!

    Dslr gép vásárlása előtt vagyok, és jó ideje nézegetem a gépeket. Hobbi szinten fotózgattam eddig, természetesen gyengébb gépekkel, több kevesebb sikerrel. Már régóta szerettem volna kicsit komolyabbra fordítani a dolgot, de most jött el az idő. Olvastam teszteket, pár fotós ismerősöm véleményét is kikértem, de általában nálunk érezhető az elfogultság, mert amilyen gépük van, az a jó. Na meg persze, jelenleg nem ebből élek, így nem profi gépet nézek elsőre.
    Eddig Sony gépeim voltak, de már régóta a Canon gépeivel szemezgetek.

    Minél többet olvasok róla, annál jobban nem tudom eldönteni, hogy melyik gépbe lenne érdemes befektetni, ugyanis nem 1 évre vásárolnám meg. Pár hete majdnem vettem egy 700D, de nagy volt a lebeszélés... :)
    Szóval nézegetem a 70D és a 7D, de egy nagyon jó fotós barátom azt mondja, hogy felejtsem el ezeket, mert a Nikon D7100 veri ezeket, és jóval szebb képeket készít. A 6D lenne a tuti, de az árban nekem jelenleg elég húzós. Persze néztem összehasonlításokat, teszteket, és majdnem mindig a Nikon jött ki jobban, de nekem valahogy mégis a Canon szimpatikusabb.

    Tudom, hogy ahová írok ez egy Canon topik, pont ezért írok. A Nikon tábort támogatókat már meghallgattam, ugye akiket ismerek szinte mind azzal dolgoznak. Nekem pl nagyon bejött eddig is a kifordítható LCD panel, ami jó néhány kép készítésénél megkönnyítette a dolgomat. Ez pl nincs a Nikon-nál, de persze erre is volt válasz.

    Na nem írok többet... :)

    A véleményeteket kérném, hogy melyikbe lenne is érdemesebb beruháznom, stb...
    Bármilyen infó, teszt, tanács, vélemény jól jöhet!
    Előre is nagyon köszönöm, és mindenkinek nagyon jó hétvégét!

Új hozzászólás Aktív témák