Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    adamka16: Nem tudom, egy hétvégén volt nálam, de nem mondhatnám hogy fájó szívvel adtam vissza a tulajnak; előnye minimális volt a bridgemhez képest, viszont hátránya sok.

    szerk: És auto-n (remélve hogy itt okosabban működik az auto mint kompakton és ritkán viszi feleslegesen fel) stabi nélkülihez passzoló iso-t választ, vagy inkább stabishoz valót (értsd egy olyan belépő obival mint a Tamron 18-200 auton elég sok bemozdult képet gyárt auton és emiatt a fotósnak kell ezt kontrollálni, vagy nem)?

    k1csi: Ohh, tudom hogy ott sem fenékig tejfel az élet és nem unlimited isot használunk; csak -főleg nappal- bővebbek a lehetőségek valamivel. Jobb híján mást nem tudok stabilizálatlan váznál/obinál. Mostani gépnél ugye ilyenen nem kell gondolkodni, általában automax400/automax800/automax1600-at állítok, és remekül teszi a dolgát (előzőn vagy auto -nem használtam- vagy kézi érzékenységállítás volt, a mostaniban nagyon fincsin állítja ezekkel a maximalizáló módokkal).
    Persze, van expókorrekció, de egyszer szinte ugyanannál a képnél is nagy eltérés mutatkozik, másodszor korábbi canon/nikon/sony hasonlóan dolgozott mint a fujijaim, amíg a K-x az esetek 90szintén, a maradék 10%ban pedig random. Persze kevés képet néztem vissza kijelzőn - hisz ahhoz vagyok szokva hogy EVF-ben rögtön látom az eredményt - így a meglepetés otthon ért; tehát itt a gép hibájáról beszélünk, nem arról hogy rossz helyre mértem fényt vagy rossz mérési módszer volt beállítva - főleg hogy amit a tulaja csinált az mind full auton készült.

    Így van, én is mindig mindenen a középső af-et használom és használtam (megőrülök amikor egy kompakt 8 pontot kijelöl a képen hogy szerinte oda kéne fókuszálni :U ).

    Félreértés ne essék, nem mondom hogy nem lehet jobbat kihozni belőle, de fogtam pár gépet a kezembe már, és 98-99%ban az az eredmény lesz mint amire számítok. Itt ez a 70%ot sem érte el, sem nálam, sem a kollégánál autoban. A fénymérésre még lehet valamit hümmögni hogy majdnem jó, de hogy a másfél és 400 méter között(dombon voltunk fent) fél-1-2 méterrel a téma mögött/elött mit látott, arra aztán nincs mentség, ez bugos volt (ami javult is később új szofttal).

    szerk: A stabi nélküli 18-200as tamronra is jellemzőek a melegebb színek? (nem tudom mennyiben múlik ez az objektíven, itt mindenesetre ezt látni)

    Elég combosan peremsötétedik, ennek a korrekciója csak pár canon obival működik?

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák