- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fericske
addikt
Nekem az elég meggyőző volt (anno direkt neked be is linkeltem ide), hogy mikor csak egy amazonos review-nél kettő fazon is menesztette az AK240-et miután megvette később a QP1r-t.
A tavalyi CanJam találkozón Moedawg140 (headfier) is odavolt érte, többre értékelve a hangját mint bármelyik AK-nak, ráadásul ez a dolog kitartott nála, mert még idén is ugyanaz volt a véleménye (a töbtucatnyi hóbelevancból csak a QP1r nem volt eladó nála), pedig ő is olyan aki hetente cserélgeti a szerkót.
Az idei CanJam-en a Fostex fejesek Fostex erőlködőkkel voltak és melléjük hordozhatónak QP1r-t állítottak be, pedig beállíthattak volna bármi mást is. Az utóbbiról hallgattam meg az újabb TH900mk2 meg TH610-et, amik eléggé meggyőző hangot produkáltak.(Pedig, ha jól emlékszem a műszaki adatai alapján épp csak elzümmöghetne iem-ekkel)
Illetve a (számomra) legfontosabbnak ott van a saját tapasztalatom, csak hát persze az csak 1 db vélemény.
Nálam hangban leverte az összes AK-t, a Lotto paw gold-ot, az Acoustic Research M2-őt, az Echobox Explorert, amiket hallottam ebben a kategóriában.
(a kezelőfelületén azért volna mit csiszolni) -
Tulku
veterán
válasz fericske #29852 üzenetére
Én is olvastam head-fi összehasonlításokat...és persze (lehet a szemellenzés miatt) én rendre azt olvastam hogy nincs pariban az AK240-nel...
Nézd az AK240 egy baromi muzikális DAP...nekem volt szerencsém összehasonlítani 1:1-ben az LPG-vel és nem volt kérdés melyik a jobb...ott volt a Lotoo vezére, meg is mondtam neki...az LPG technikai kütyü az AK240 muzikális...
Én nem hangerő, részletek, dinamika alapján ítélek elsősorban, hanem jelenlét, hangszertestek, térérzet a fő szempontok...és persze a muzikalitás..ezt nem tudom körülírni...
LPG-t, QP1R-t sokan az AK-k főlé helyezik, sokan pedig nem...
Perpill az AK240 az általam hallott mobil források közül a legjobb hangminőséget nyújtja.
De elismerem, ha valakinek más a véleménye, hozzáállása...azt viszont nem, hogy egyértelmű győztest hirdessünk...még akkor sem, ha sokak szerint az AK380CU a világ legjobb DAP-ja...ezt eddig egyetlen komment nem cáfolta, mégis szkeptikus vagyok...
A kezelés más tészta, nekem az LPG is horror, a Questyle még nála is rosszabb...állítólag...
Más emberek vagyunk, mást hallunk, más a fülünk....ezen nem veszünk össze
-
uptobase
tag
-
fericske
addikt
Na az LPG-t én nem helyezném az AK240-380 fölé, az biztos. Amiket eddig hallottam, csak a QP1r-t teszem én az utóbbi két AK fölé. Ha nem lett volna hozzá szerencsém, akkor ugye.....
A QP1r-nél viszont tényleg el kellene gondolkodniuk egy új kezelőfelületen, mert eddig 4 különböző db volt a kezemben és a görgő mindegyiknél ratyi volt. Hamar megdöglik ezek szerint, és beragad meg ilyesmi, de amelyik még "hibátlan" volt, annál is pontatlan, ide-oda kell görgetni a kijelöléshez.
Ezen árkategóriák és eddigi hallomásaim alapján egyébként a Shanling lejátszók játékban vannak. Összeszereltségük, kivitelezésük, anyaghasználat, kezelhetőségük hozza a drágább, akár AK lejátszók minőségét. Az M2 pl. szerintem hangban üti az LP 5000-et és olcsóbb is nála valamivel.
Ez persze megintcsak szubjektív -
Tulku
veterán
válasz fericske #29856 üzenetére
Lotoonak az egyetlen sikerült darabja az LPG...az 5000 nem egy izmos darab...de az LPG is inkább meghökkentő (nekem) nem pedig lenyűgöző...
QP1R-ben is Cirrus van mint az AK240-ben, gyanítom hogy egy igen dinamikus erőlködőt pakoltak utána...viszont érdekes, mert a kimeneti teljesítménye elmarad az AK240-től...azt csak a 380 és a Hibino előzi meg (teljesítményről beszélek) de a Hibino kezelhetetlen, az AK380 pedig elérhetetlen...
És persze nem mindegy mivel és mit hallgatunk ezeken....ugye....
Na de elmentek ti mind a fenébe...két napja írok ide, de már váltáson gondolkodom...nagyon fog fájni....AK320....
Ennek is ti vagytok az oka!!!!!!! Nem is én.....
-
Tulku
veterán
KB erre a három alakra tippeltem...csak más sorrendben...ha a rossz"ÉN"-em előjön, ti juttok eszembe
-
fericske
addikt
Amire emlékszem a 380 mintha valamivel testesebb hangot adna mint a 240, de talán ennyi hangzásbeli különbséget tapasztaltam, alig valami.
Szerintem a 240-ed az ibasso-ddal nagyobbat domborít hangban mint a 380 standalone.(#29858) Bodz
Van. AK380 meg a saját erősítője
(hangban nem sokat alakít az sem rajta, talán egy kissé 3D-sebb térérzetet ad)szerk.
Majd elfelejtettem.
Bementem a Westendben a Mediába és rádugtam erre a 35ezer forintos telefon dapomra egy hd650-est. Szólt olyat, majd leszakadt a fejem. Besz@rás. Azok a csilingelő magasak a Scooter - Move Your Ass-nél, meg a dörümbölő mélyek Jan Michelle - Oxigene-jében. Tisztára becsavarodtam tőlük. Ilyen még a QP1r-rel sem volt.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
Pont mint a 380 a 240-hez képest
Tulku (#29863)
head-fi idézet
"...Now AK come up with huge add about their flagship dap that costs 3500 usd and then boom after few weeks you get slammed with a cupper version and now all of a sudden the cu is the real flagship, really when we spend 3500 usd many of us think that is gonna be the best there is, not to be slammed that after a few weeks that another flagship is released and previous owner of ak380 start to say the ak380 sounds sterile compared to cu, had i known that the cu version is so much better i would have bought the cu for that extra 500 usd price difference
i really wish that its only an eq tuning difference that can be achieved by firmware upgrade
anyway i am selling mine, and moving to another brand...."
Na ebből is Questyle lesz....[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
Adjunk melót a moderátornak...
Vannak új mászkálós játékok a Penonaudio-nál.
Az Aune is menő-zik
AUNE M2S
AUNE M2PRO
AUNE M1SAz alsó kategóriába egy csinos darab amiről azt írja tud natív dsd-t, meg hogy angol meg orosz a menüje csak, közben meg ott figyelnek a hieroglifák a kijelzőjén a fotókon
NINTAUS X10 -
Tulku
veterán
válasz fericske #29867 üzenetére
A hedfi egy óriási díler hálózat...ez asszem köztudott...aki nem díler ott az tudatlan pancser...a te ismerősöd is lefeküdt vmelyik füles gyártónak, olvastam pár cikkét, sütött belőle a PR effekt...sajna ez van...a másik ilyen az a Twister..na attól mán hányok is....
Én a saját fülemnek hiszek...pl beélveztek a sanyi ZX2 vagymi dapjától...hát nekem az őskövületnek számító AK120 úgy lemosta, hogy nevetnem kellett...de sorolhatnám a rengeteg hülyeséget...
Ami megszívlelendő egy-egy topikban az a hibákra felhívott figyelem, a működési ügyek és a frissítések...a sok idióta sound eq émelygés egyáltalán nem érdekel...hidd el minden topikban van pro és kontra, attól függően, hogy melyik tábor épp mit alakít, vagy mit szeretne...pl egy brand bevezetése...
A Questyle-é nem sikerült...sajna lehet akár jó hangja is (egy percig nem vitattam) de az a működés az sajna trágya...na ilyen a hibino vagy a HM901 is...nyilván ha kifizetek 1000+ dodót akkor nem a számváltással akarom tölteni az időmet...
AK meg drága...irreálisan drága...és mégis veszik...szúrja a szemét sok parasztnak, akinek a bevezetésre áhított gyermeke megbukik, vagy no name marad mindörökre...
Most épp Opus őrület van...elhiszem hogy jó, de sabre dac-os kütyüm nem lesz...ez meg az én hülyeségem....
Bodz: Sanyit elvből nem...sanyi nem lehet jó...semmilyen formában...sajna...
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
Akkor nem olvastad el az ideidézetet.
A Questyle-t csak viccből írtam.
Arra panaszkodik a srác, hogy megvette a 380-at mikor kijött mert a legjobbat akarta, erre néhány hétre rá kinyomták a 380CU-t és hogy az mennyivel jobb a sima 380-nál, és hogy ez milyen kitolás vele, mert ő a kiadott 3500 dolcsit, hogy a legjobb cucc meglegyen neki, hogy inkább akkor eladja a 380-at és néz valami más márka után. Erre írtam a Ques poént.Meg többen is írják azt, hogy a hangkülönbség túl nagy ahhoz, hogy csak attól lenne az egyikben több a réz, hogy az szoftveresen van bizergálva, azt miért nem lehet a sima 380-ra is, meg ilyenek. Az AK elqrja az ügyfeleit stb.
-
törölt tag
Ne ilyenekre költsél, hanem vegyél inkább a 4K tévédhez 4K hangszórót
-
Tulku
veterán
válasz fericske #29872 üzenetére
Állítólag nem különbözik...és az AK240SS-ben is ugyan az van...belülről...ezek érdekes dolgok, ügyek...de lehet benne valami...szétszedték kibelezték és csak a kaszni más....
Kábeleknél is olyan dolgokról lehet hallani, hogy ihaj...a többsége gyárilag baromság, de vannak ügyek amik bejönnek....audioquest baromi simára húzza a kábelei külsejét...asszem még políroz is rajtuk...pl...
Az persze hogy kijön egy hallhatóan jobb hangú, az bosszantó lehet ezen az árszinten...de ezek - mint tudjuk - hedfipistik...nekik mindig az aktuális legjobb kell...Noble Kaiser őrület után, mikor kihozták hogy a Zeus jobb, nagy K10 eladások voltak...aztán leállt, mert páran eretnek módon mégis a K10 fölényét hirdették...mára meg a Zeus egy tech baromság szimplán, értelmét nem látják a 14 armatúrának, mikor spiral ears 5 armatúrával agyonver mindent...hehe....
Az ilyen idegeskedik pár hetet...aztán vesz egy 380 coppert...mert azért az mégsem járja, hogy....
Sheratan: nincs 4k tévém...monitorm se..full HD is bőven a szint felett van...persze 12 éves Pana plazma, nem LCD baromság...720p BD rip is tökéletes...a hang sokkal árnyaltabb, mint a kép...de ezt te is tudod...
[ Szerkesztve ]
-
-
krx21
nagyúr
Tudom, ismerem az Ohm törvényt.
A X7-re például AM erősítő teljesítménye így van megadva:
350 mW (16 ohm) 300 mW (32 ohm) 30 mW (300 ohm)
Szóval ide milyen összefüggés passzol?
P: U*I, P:I2*R
???Az áramerősség állandó vagy a fesz?
I: négyzetgyők(P/R)
U: négyzetgyők (P*R)[ Szerkesztve ]
-
PHM
addikt
Az erősítőnek limitált a kimenő árama, ezért 16 ohmon már nem tud
kétszer akkora teljesítményt kiadni, mint 32-n.
Ugyanakkor a végfok belső ellenállása miatt kedvezőbb lenne nagyobb
impedanciájú hangkeltőt használni, csak ott meg a maximális kimenő
feszültség határolja be a lehetőségeket.
Ezen kívül még figyelembe szokták venni a torzítást is, ami szintén
befolyásolja a végeredményt.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
-
Tulku
veterán
válasz kemcso #29891 üzenetére
Azt mondtad...de nekem ezek a Dtec mélyek élettelenek...a CI-ben van test...de ezek ízlésbeli dolgok...
Uptobase: Nehéz ügy, attól függ, milyen hangzást preferálsz...a w30 a fiio X5-tel igen erős mélyenergiát fog közvetíteni...ha ez tetszik akkor hajrá...természetesen a DD-s részletességet messze megkapod, sőt...de inkább a zene alja fog nőni...szerintem...
Mondjuk egy JR váltásnál talán többet ér a w30-ra való upgrade...
Annyi, hogy mindkét dap a kevésbé virgonc, visítós kategória (TI1792 és WM8740) inkább simább hangúak...tehát érdemi hangzásbeli különbséget nem fogsz hallani...talán finomabb a JR...
Az viszont garantált, hogy a W30 más hangkép, mint a GR07...
-
uptobase
tag
Köszi mindenkinek. Van síma GR07 MKII, aztán most van a BE. Azért vettem a BE-t mert kevés volt az X5-el a mély, illetve nagyon élesek voltak a magasak. Most a BE-vel valamennyire elégedett vagyok de még jobban esne egy picit több mély. Ez viszont nem egzakt mert messze még a burn-in vége kb 50 óránál járhatok, talán head-fi -n olvastam 250-300 órát A W30-ra váltástól nagyobb teret várnék szeparáltabb magas, közép, mély hangokkal és egy picit több basszust úgy hogy maradna az X5.
-
Tulku
veterán
Akkor én egy másik W30 fiio X5 párost hallottam..
nekem rengeteg mély volt benne...meleget nem írtam...
Az X5 szerintem a fiio (egyébként analitikus) vonal legmélyebb hangokat közvetítő készüléke, több esetben azt tapasztaltam, hogy mélyre van hangolva,mélyebbre, mint az X7...
-
őstag
Függ az erősítő modultól is. Ha az enyémre gondoltál amit vittem magammal az LCD2 próbakor, akkor még a gyári AM1 volt rajta. Az AM2 és AM5-el dinamikusabb és több benne a mély is. (Én vettem hozzá egy AM2-t, mivel nincs komoly fejesem)
[ Szerkesztve ]
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Hardcore café
- Horgász topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- Androidos tablet topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest