- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
Firefoxban hogy lehet azt megcsinálni, hogy adott egy weboldal, ahol én kijelölök egy szövegrészt és nyomtatásnál csak azt nyomtassa? Chrome esetében ez egyértelmű, mert van olyan lehetőség, hogy kijelölt rész nyomtatása. De Firefoxban sehol nem találok ilyet.
Köszi előre is -
veterán
válasz Jack Oneill #62203 üzenetére
Kijelöltem egy részt majd pedig lenyomtam a Ctrl+P bill.kombinációt, a felugró nyomtatási panelon van "Kijelölt terület"-re lehetőség.
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
törölt tag
válasz Jack Oneill #62205 üzenetére
Ennek semmi köze a böngészőhöz, ez Windows és abban az ablakban benne van.
-
nubreed
veterán
A uBlock Origin elkezdett nagyon sok mindent blokkolni egyik pillanatróla másikra. De olyan szinten, hogy ha nem kapcsolom ki, pl. a Gmailbe se tudok belépni és nagyon sok minden más weblap is használhatatlan így. Másnál is csinál ilyet? Nem jövök rá, hogy melyik filter csinálja...
szerk: Rájöttem, hogy elvileg a Fanboy's Annoyance list a hibás. Ezt most kikapcsoltam és így betökltődnek a webkapok rendben, továbbra is bekapcsolt uBlock Origin mellett csak attól félek, hogy így csökken a védelem/szűrés.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
-
nubreed
veterán
válasz Jack Oneill #62208 üzenetére
Ezeket használom:
Más böngészőt nem szoktam.
-
nubreed
veterán
Köszi. Egyébként most visszakapcsoltam a Fanboy's Annoyance listát és most minden rendben van, de épp a visszakapcsolás után frissítet egyet. Lehet, hogy ez kellett ahhoz, hogy jó legyen. Szóval úgy tűnik, csak átmeneti volt.
-
Adler
aktív tag
Sziasztok!
Abban kéne segítség, hogy ezt miért csinálja?:
A biztonságos kapcsolat sikertelen
Hiba történt a következőhöz csatlakozáskor: ugyfelszolgalat.fotav.hu. PR_CONNECT_RESET_ERROR
A megtekinteni kívánt oldal nem jeleníthető meg, mert a kapott adatok hitelessége nem ellenőrizhető.
Lépjen kapcsolatba a webhely üzemeltetőjével, és értesítse a problémáról.
További tudnivalók…Ilyeneket 1 hónappal ezelőtt nem csinált. A FF-ben a cache-t töröltem, de a helyzet változatlan. Semmilyen kiegészítőt nem használok. A verzió az a 78.0.2 64 bites.
Amúgy más honlapnál is csinálta.
Segítséget előre is köszönöm.
Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G
-
Adler
aktív tag
Nagyon köszönöm.
Itt átállítottam a security.tls.version.min-t 3-ról 1-re és utána ami nem jött be az most már bejön. Gondolom ezt kellett.
Köszi még egyszer.
Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G
-
-
G@ben
addikt
Frissítettem a Firefoxot a legújabbra és bődületesen belassult az oldalak betöltése és a gép is. Nem mai vas, AMD X3 455, 4GB ram, 9800GT vga, de tényleg annyira belassítja néha a böngésző 1-2 oldallal, hogy mellette nem mehet egy xvid film? Pár verzióval ezelőtt ez még nem volt gond. Meg miért van a feladatkezelőben 7 firefox, amikor csak 1 lap van nyitva?
Most komolyan nem elég egy ilyen gép a sima böngészés alá? Gondoltam felteszem a chrome-ot és kipróbálom, de az már a telepítés elején csúcsra járatta a procit és 8-szor jelent meg a feladatkezelőben. Mit javasolnátok, hogy ezzel a géppel is simán menjen a böngészés?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
brd
nagyúr
válasz linuxalpine #62224 üzenetére
Androidon is van saját tára a Firefox-nak és nem tudja/akarja az Androidét használni?
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz linuxalpine #62226 üzenetére
Úgy értem, hogy máshol (legalábbis Windows-on biztos) van saját tanúsítványtára, Androidon meg gyanítom, hogy nincs, vagy ha van is, az Androidét is tudja használni, tehát elég oda betenni neked a tanúsítványodat, nem kell a Firefox-éba.
-
Krystal_s
addikt
Egyre gyakoribb, hogy a Firefox nem képes jól kezelni a memóriát, ha valami olyan oldalt nyitunk meg, ami "felfalja" az összes memóriát (nálam most 8 GB). Annyira, hogy az egész rendszer kifagy, aztán hosszú perceken át tekerni a HDD-t (7200rpm).
Már külön memóriafigyelő programot telepítettem, ami 92% használatnál jelez, mielőtt kifagyna minden.
Ilyenkor, amikor a firefox széttekeri a HDD-t, akkor az erőforrás-figyelőben látni, hogy a lapozófájlba ír. Kíváncsiságból letiltottam, hogy a lemezre írja a gyorsítótárat. browser.cache.disk.enable false
Semmit nem ért. Mit kellene még tiltani, hogy hagyja békén a HDD-t ilyen esetben?
Tiltsam le a Windows lapozófájlt?
Miért nem jelez a Firefox, ha egy rosszul megírt weboldal gyanúsan sok memóriát használ? Miért várja meg míg összeomlik az egész?Előre nem tudni melyik weboldal van rosszul megírva, pl a MEGA feltöltős oldal. Pár perc alatt szétcseszi a rendszert. Tegnap egy másik gépen akartam onnan letölteni valamit. 3-4 GB-os fájl volt és már a felénél kifagyott az a gép. Hosszú percekig darálta a lemezt stb. mire nagy nehezen a Firefox.exe folyamatot sikerült leállítani.
Este az én gépemen is megpróbáltam letölteni azt a Mega-s cuccot, többször is próbáltam. (érdekelt mi lehet ott a gond) Pár perc alatt ezen a gépen is kifagyott minden. Hogyan lehet az ilyen eseteket kivédeni, ha valaki nem figyeli folyamatosan, hogy egy weboldal mennyi ramot eszik? -
brd
nagyúr
válasz Krystal_s #62229 üzenetére
Mit kell csinálni rajta, hogy a Firefox felfalja a memóriát? Én az ilyenek ellen használok egyébként ESR-t. Az új, instabil hülyeségek nincsenek benne (eddig nem éreztem hiányát semminek) és eddig stabilabbnak is bizonyult (a munkahelyemen szándékosan a "rendeset" használom, azzal volt már hasonló gondom oldalakon, de az itthonival ilyesmi még nem). Nem lehet egyébként, hogy valamilyen Add-on a bibis?
Egyébként, valószínűleg nem a cache-t írja ki, hanem az OS írja/olvassa a lapozófile-t, mert kezd elfogyni a memória.
Egyébként2: használj 32 bites Firefoxot, azzal 1 processe max. 4 GB-ot ehet. (Csak félig vicc, itthon én is azt használok és eddig semmi hátrányát nem tapasztaltam.)[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
Windows 7 topikban osztott meg valaki 1 napja letölthető Win7.iso fájlokat. Azon a Mega linken tapasztaltam eddig a legdurvább kifagyást pár GB után.
Aztán még olyan oldalakon szokott előfordulni, ahol nagyon sok kép van pl Instagram, egyes Facebook oldalak..."Egyébként, valószínűleg nem a cache-t írja ki, hanem az OS írja/olvassa a lapozófile-t, mert kezd elfogyni a memória."
Szerinted, ha tiltanám a Win lapozófájlt, akkor nem lenne jobb?
"Egyébként2: használj 32 bites Firefoxot, azzal 1 processe max. 4 GB-ot ehet."
Nem is rossz ötlet, vagy ránézek about:configban lehet-e állítani mennyi legyen a max memória, amit használhat ez a hülye Fox. Olvastam akár 16 GB-nál (vagy nagyobb) is ugyanígy képes elhasználni mind, ha rájön.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz Krystal_s #62231 üzenetére
Ez de nyomorék egy oldal. Letöltés címszóval a memóriába tölti a letöltendő file-t és (gondolom) utána írná ki, így egy 32 bites processzel lehetetlen letölteni, ki is írja úgy a felénél (az adott process 2.5GB RAM foglaltsága körül, ez kb. megszokott az ilyen felsőbb szintű nyelveknél, a többit a környezetük és annak managelése foglalja el a 4GB-ból), hogy a JS out of memory-val elhalt, de nem fagyott szét semmi (persze a letöltés megakadt), és az adott firefox.exe process memóriahasználata is visszaállt a normálisra.
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz Krystal_s #62231 üzenetére
Nemrég pont itt a topikban is téma volt ez a MEGA oldal. Még 16 GB sem volt elég neki...
Oké ez az oldal hibája, de mivel máshol is előfordulhat ilyen memóriás túlkapás, úgy gondolom a böngészőnek kellene ezt megfelelően kezelni. Limitálja a memóriahasználatot. Bizonyos % fölé ne tudjon menni. Ehelyett inkább annyira összeomlik, hogy még a rendszer is beáll tőle.browser.cache.memory.capacity értéket akartam átírni, de ahogy olvasom nem ér semmit ilyen esetben. :\
-
Krystal_s
addikt
Nálad legalább kiírta, hogy "out of memory-val elhalt" és amit nem bírt, azt leállította. Így kellene valahogy a 64 bitesnek is működni. Érzékelnie kellene időben mi a határ, amivel még képes működni. Aztán figyelmeztetni, majd automatikusan bezárnia az adott oldalt.
ui: Viszont így nekem akkor kevés lenne a 32 bites. Valahogy a 64 bitest kellene limitálnom.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz Krystal_s #62234 üzenetére
78.0.2-vel le tudtam tölteni a munkahelyivel, de ami történik, az elképesztően hanyag munka (ha ugyan nem szándékos), nem elég, hogy ~4.5GB-ot megeszik a letöltő process, de amikor felugrik az ablak, hogy oké, betöltöttem a memóriába, de hova is akarod menteni a file-t, akkor egy másik Firefox process kapja meg a feladatot, ami újfent megeszi ezt a ~4.5GB-ot és egy rövid ideig a kettő egymás mellett létezik, tehát egy 2.77GB-os file letöltéséhez nettó 9GB RAM került felhasználásra.
Btw. létezik megoldás a RAM használat korlátozására, pl. egy Process Lasso nevű termékkel (Configure Process Watchdog), de az valószínűleg az adott process végét jelentheti csak (terminate). A program fizetős, de szokták akciózni, nekem is úgy van meg.
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
Sziasztok!
MacOS gépen használom a FF-t ( a Safari elég hulladék , hogy miért azt hagyjuk).Szóval a róka azt csinálja , hogy néha vissza állítja az alapértelmezett keresőt ( nálam Google) a Yahoo-ra.
Nem értem miért... Pedig a kereső közül ki is töröltem az egyebekkel együtt.Van erre valami megoldás?
-
Jack Oneill
veterán
-
Daemos
tag
Sziasztok.
Lehet buta kérdés vagy rosszul teszem fel, de be lehet állítani a böngészőbe hogy ne a windows nyomtató szolgáltatását használja ? Az a bajom vele hogy a levelezésbe ha megniytok egy pdf vagy akármilyen fájlt, nem igazítja autómatikusan hogy álló vagy fekvőbe nyomtasson..... Chrome-nál teljesen más felületet hoz és ott magától szépen behozza.
Emiatt nem szeretnék megválni tőle de sokszor nagyon bosszantó....Ha kiegészítővel meglehet oldani az se gond.
Köszönöm.
-
brd
nagyúr
válasz Jack Oneill #62240 üzenetére
A nevezett file-t próbáld meg letölteni!
-
Cs1csó
félisten
válasz Jack Oneill #62240 üzenetére
Nem a MEGA oldallal van a gond, hanem ha simán böngészőn keresztül töltesz le valamit akkor nem a szokásos módon töltődik hanem először a memóriába "tölti" le a tartalmat ez nálam 8GB RAM-os gépen és jellemzően maximum 1GB-os fájlméret esetén nem problémás. DE aki kevesebb pl. csak 4GB RAM-mal rendelkezik és mellette még egy csomó erőforrászabáló cucot futtat 125 megnyitott weboldallal közben játszi, zenét hallgat, filmet néz stb. NA ott simán elhasalhat a böngésző. De oda is van megoldás teleípteni kell az alkalmazást.
Daemos
Persze, a GÉPHÁZ - ESZKÖZÖK - NYOMTATÓK résznél lehet beállítani. -
brd
nagyúr
válasz Jack Oneill #62246 üzenetére
50% körül beszéljünk.
-
Cs1csó
félisten
válasz Jack Oneill #62246 üzenetére
Anno mikor először töltöttem a MEGA-ról furcsa volt, hogy nem mutatta a letöltések közt akár félész folyamatban lévő letöltésként és ha kész volt akkor feljött egy ablak, hogy "letöltés" vagy valami ilyesmi és akkor lett "kész"
Azóta tudom - és a RAM fogyasztáson látszik is - hogy RAM-ba írja ki és ha kész akkor kerül át a letöltések mappába.
Érdekes de nem vészes, gondolom te is viszonylag fegyelmezett géphasználó vagy és elég erős is a géped mert gyenge régen agyonterhelve (ahogy írtam egy csomó minden fut a háttérben kismillió megnyitott weboldal stb.Amúgy nálam sem volt még gond belőle sőt ez a fajta letöltési mód stabilabb is, a RAM fogyasztásom alap esetben kb. 20-25% tehát ez felmegy egy komolyabb letöltés végére több lap esetén 40-50%-ra ennyi de gond nincs belőle. Plusz jellemzően egyszerre csak egy dolgot csinálok nem vagyok nagy multitaskingos max foobar-ral zenét hallgatok miközben böngészek és alig van egy időben fél tuca, tucat oldal megnyitva.
Jellemzően azok sírnak akik rommá terhelik a gépet.
-
Daemos
tag
válasz IT user #62244 üzenetére
Köszönöm segítséged de nekem ott nem hozza fel mint lehetőség mivel nicns telepítve az Adobe Reader...
csicso82: Köszi neked is, ezt a beállítást elértem eddig is.
Nekem az a problémám ha a levelezésbe nyitom meg a file-tFirefoxon keresztül és a fájl fekvő formába van akkor is a nyomtatáskor állóba nyomtattja.(windows nyomtatási abalakot hoz és az szerintem buta hogy magától beállítsa hogy fekvő vagy álló) Munkámból adodóan sok file-t nyitok meg és nem szeretném állandóan + kattingatással manuálisan beállítgatni hogy miként nyomtassa. Azért írtam hogy chrome-ba alapból más nyomtatási ablakot hoz be ahol ő már kezeli hogy fekvőként vagy állóként nyomtassa.
Próbálkozom még hátha valahogy meg lehet csinálni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest