-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biqci
aktív tag
Lenne egy elméleti kérdésem és kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Szóval... Van két motor, mind a kettő kereskedésben. Az egyik 2014-es 18k km-rel, 6000Euro, a másik 2015-ös 37k km futással 5500 pénz. Mind a kettő friss műszakival, a szokásos 1 év jótállással. Ha állapotban ugyanolyan nagyjából mind a kettő, ti melyiket választanátok inkább?"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
törölt tag
válasz Biqci #134901 üzenetére
Őszintén? Amelyik jobban tetszik. Komolyan. Minimális az árkülönbség, évjárat majdnem uaz, állapotban pedig - ahogy írod - ugyanolyan nagyjából mindkettő.
Egy bizonyos szint után már nem lehet racionálisan továbblépni, mert a motorválasztás - szerintem - alapvetően érzelmi kérdés.
-
Biqci
aktív tag
-
Biqci
aktív tag
-
bajnokpityu
félisten
válasz Biqci #134901 üzenetére
véletlen nem ott tértek át elektronikus gázkarra?
speedem 12es, abban még nem volt, 16osokban már volt.
kettő között két nagy difi van: kipörgésgátló, másik meg gyorsváltó fel-le könnyen megy az újabban. Első talán nem fontos annyira, de gyorsváltó az muris lehet. Nekem nincs.eladó topping dac
-
Biqci
aktív tag
válasz bajnokpityu #134906 üzenetére
Elektronikus gázkar? Na látod ezt nem tudom. Az biztos, hogy a 15-ös RX-ekben van gyorsváltó, de csak felfelé. Azt pedig simán kiváltom kupplung nélküli felkapcsolással. Tudom, van különbség, de nem járok pályára, hogy kihasználjam Amúgy ezek a mezei Streetyk. Ezekben egyedül abs van.
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Biqci
aktív tag
válasz bajnokpityu #134908 üzenetére
Az lehet, de ha összejön, akkor holnap megnézem a 15-öst, van-e benne...
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
bacus
őstag
Biztos, már nem emlékeztem rá, hogy két kör van, vagy csak egy és rajta kell menni, de az egész vizsga arra megy ki ha jól emlékszem, hogy ha ott ez megvan, akkor nem kell sisak se Legalábbis számomra értelmezhetetlen, hogy a vizsgára is a saját járművűkkel mennek, meg már előtte motorozik és gyakorol teljesen egyedül.
Rákerestem.. https://www.youtube.com/watch?v=H572hoMVZXY
a fickó elég béna, még fel is borult[ Szerkesztve ]
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
goofy85
kezdő
válasz bacus #134911 üzenetére
Láttam olyan videót, hogy a csávó első városi vezetése volt, hogy hazavitte a motorját a kereskedőtől. Mármint jogsi megszerzése után nekem is, de addigra legalább jogsi megszerzésig vezettem a kötelező órákon, de a csávó semmit... Először volt forgalomban, addig csak gyakorolgatott parkolókban haver motorján... Mondjuk sisak és kesztyű volt rajta
OFF topic, megjött az sw-motech nyeregtáskám, elég patent cucc. Direkt cikkszámmal megkérdeztem őket, hogy ugye belefér a 14" laptopom, mert munkábajárásra kell, szenvedés a hátizsák fel-levétele protektoros dzsekiben. A csávó azt írta, hogy persze, neki a 15,6-os van benne minden nap. Persze, csak tuti nem fektetve, hanem ferdén valahogy belebökve ruhák közé, mert a 14-es éppen belefér... Fel is kellene próbálni a motorra
-
bacus
őstag
válasz goofy85 #134912 üzenetére
De miért nem raksz fel egy normális dobozt? Nem kell rögtön egy drága alu dobozzal kezdeni, de azért egy zárható valami amit rajta hagyhatsz a motoron mégiscsak más.
Egy 40-50 literes dobozba már sok minden befér, aztán ha majd power user leszel , akkor az 58 literes givi egy csoda, szögletes, jól pakolható, a 14-es laptop keresztbe, állitva befér, így kb 5 cm-t foglal el a doboz szélességéből. Persze jó nagy, meg ormótlan, meg 160 felett állítólag instabilitást is okoz. Én nem lennék meg nélküle. Ráadásnak hozzá is lehet rögzíteni dolgokat, pl nagy szgép házakat simán hozzá kötöm, könnyebb dobozokat a tetejére, kevés alkalom van, amikor nem tudok elvinni valamit.
[ Szerkesztve ]
-
goofy85
kezdő
válasz bacus #134913 üzenetére
Igazából nem tetszenek a műanyag dobozok, csak az alu. Ez valami stikli, de csak robogón tudom elképzelni a műanyagot.
Ez négy kis bekattintós kampóval van rögzítve, elvileg pikk-pakk levehető. Csak munkába fogok járni most motorral, ahova kell, ha meg valahova beugrom, akkor lekapom. De ki van nézve a szép aludoboz, de f..zom ilyen drága... Csomagtartó, platni, alu doboz 150-200k -
duni84
aktív tag
válasz goofy85 #134912 üzenetére
a korlátlan jogsi letétele után én is kihagytam pár hónapot kiküldetés miatt, aztán hazajöttem és az első utam egy tesztkör volt, a második pedig egy könnyed városi út,aztán még 150 km mecsek-falvak-főút-itthon belvárosi dugó. szerintem tök általános, hogy jogsi után az ember első útja városi forgalmon is keresztül visz (hacsak nem a szomszéd faluból veszi meg élete első szerelmét)
a fém vs műanyag doboz témában azért szerintem megváltozna a véleményed, ha látnál pl vfr/fazer/z1000 motoron valami szögletes alu koffert#metszéspontok
-
bacus
őstag
válasz goofy85 #134914 üzenetére
Nekem is az alu tetszik, de vannak egyéb szempontok is, mint pl a pénz.
Vegyél olyan tartót, amire jó lesz majd az alu doboz is, illetve hozzá ideiglenesen egy dobozt, amit lecserélsz amint van lehetőséged. Givi monokey kompatibilis dobozt vegyél, aztán majd lecseréled egy alu kappára.Egy haver dobozát még nem dobtam ki, elesett, és eltört a doboz, már nem emlékszem mennyire, de felajánlom neked ideiglenesen jó lehet, ha megcsináltatod.
Vagy itt van ez https://auto.jofogas.hu/budapest/Givi_Maxia_doboz_126417288.htm
Értem én, hogy egy új motorra nem akarsz rátenni egy ütött kopott dobozt, de a célnak jó, meg az is kiderül, hogy neked kell e nagyobb.[ Szerkesztve ]
-
FeniX-
senior tag
[OFF]:
Ezen lehidaltam.
https://www.youtube.com/watch?v=2VOm31RE6-4&ab_channel=AFVApproved -
goofy85
kezdő
válasz duni84 #134915 üzenetére
Félreértettél. Konkrétan vett a csávó egy motort és vitte haza úgy, hogy megtanulta egy parkolóban előtte az alapokat, de nem ment ki az utcára.
Azokon bármilyen doboz hülyén fest az én ízlésemnél, egy nyeregtáska max.@bacus köszi a felajánlást. Egyeztessünk majd. Amúgy semmi bajom az ütött-kopott az újonnal, nem vagyok hiú
@Fenix majd jó bemutató lesz a rezidenseknek. Anno volt kollégám esett bringával vizes villamos sínen kellett a kopasz fejét megvarrni. A doki behívta a rezidenseket és csak annyit mondott “Látják, ezért kell sisakot hordani”. A durva az, hogy amúgy egy hipochonder srácról van szó…
-
martonx
veterán
válasz goofy85 #134920 üzenetére
Én február 2-án biciklivel estem, és még csak gyorsan se mentem. Május elején lesz a második vállműtétem. Mikor bementem az SBO-ra, leesett vállal, kiálló kulcs-csonttal, a recepciós első kérdése az volt, hogy bicikli vagy motor?
Szóval vannak helyzetek, amin a sisak se segít.Én kérek elnézést!
-
bacus
őstag
válasz Somatom #134919 üzenetére
Mindkettő van, tanktáska csak egy 4-5 literes, benne a navi, egy kis kéziműszer, pár méter 4mm kötél, műszerész csavarhúzó készlet, csipő fogó, kis műszerész fogó, forrasztó páka, power bank, ilyesmi
Van egy szerszámosom a bal oldalon 5 literes, ott akkus pumpa, jump starter, torx készlet, rendes csavarhúzó készlet, racsnis dugókulcs, vészvillogó, jobb oldalon egy toolbox a kipufogó felett, abban csak a ritkán használt cuccok.
Fent a kormány mellett két kis vízhatlan fél literes táska, szemüvegtörlő, kesztyűre húzható vízálló kesztyű, víztiszta szemüveg.
A váz két oldalán szintén két vízhatlan táska, benne az esőnadrág (mert a motoros farmer nem vízálló), elemlámpa, mikroszálas törlő, wd40, napszemüveg.
A nagy dobozban meg ..... még egy harcoló német alakulat is ..., felsorolni is nehéz.
A doboz kb 15% mindig tele van. Nyáron még a 2 db 30 literes oldaltáska is benne a platnival, amit 2 mp feltenni, mert a rajtaütés szerűen rám törő vásárlásaimat is haza kell vigyem valahol , de persze van mikor fent van a konzolon, mert úgy aztán nem foglal semmi helyet.
Nekem még sosem kellett út közben szerszám !, de meg szoktam állni lerobbant autós mellett is, jump starterrel mikor beindítok autókat - ma már persze sokkal ismertebb - azért néznek nagyokat, hogy egy motoros segít nekik.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Somatom
veterán
-
veterán
válasz bacus #134926 üzenetére
Én cirka 2 hete vettem egy TRK52-t hátra,tanktáskának meg egy 5L-es MT505-öt (Givik ugyebár),+ ott vannak a gyári oldaldobozok.
Sokan nem értik minek ennyi doboz a hétköznapokon.
Tanktáskaban vannak apróságok (fél liter víz,pénztárca,napszemüveg,tartalék Heets,stb),oldaldobozban meg esőnadrág/esőkabát/másik kesztyű,hátsó dobozban defektjavító/elsősegélycsomag/baseball sapka/meg perpill a kabátom thermodzsekije,na meg az se baj ugye ha van hely hova elzárni a bukót ha megállok,meg azért szoktam akkor is ezt-azt vásárolni ha motorral vagyok.
A TRK-ban jött haza az Xbox is.
Jó az ha van hely pakolni.
Kocsiban is mindig van nálam minden is.
Szomszéd falát ne nézze senki,elég ha én kapok minden nap hányingert -
bacus
őstag
válasz dellfanboy #134929 üzenetére
Ne is mond, bár lehetne Többet járnék kempingezni.
Somatom: nem mondtam, hogy muszájból, tulajdonképpen mind kirakhatnám, eső ruhát is, mert legfeljebb elázok. Meg senki nem kötelez arra, hogy bárkinek is megálljak segíteni. De jó érzés segíteni is, illetve rettenetesen rossz érzés kiszolgáltatottnak lenni.
Delfanboy: levinni a fogyasztást? 5l alatt van így is a 20e km átlaga, hová kellene még levinni? 4l is eljár, de az már rettenetes szenvedés..
tboldi: olyan ez mint a berögzült lottó számok, nem mered nem megjátszani, mert ha akkor jön ki mikor nincs szelvény, az halálos. Csak ezekkel nem kell foglalkozni
Gixxer88: nem lehet, hogy ez nálunk boxereséknél valami genetikai hiba?
[ Szerkesztve ]
-
Topiccsendőr
addikt
válasz dellfanboy #134929 üzenetére
Sztm egy autoba meg tobb dolog elfer :D
Explosión de dos tiempos
-
bacus
őstag
válasz Sys85 #134937 üzenetére
Minden napi használatra nem jó.
Túrázáshoz (sátrazáshoz !) van a hátsó ülésre henger táskám, meg oda inkább az alu dobozok mennek oldalra is. Tavaly puha táskákkal voltam no meg feleségemmel, de apartmant vettem ki, egyedül sátraztam volna, ahhoz nincs olyan, hogy bőven van hely. Ha meg mégis volt, akkor vittem magammal 10 liter meggy sört
goofy85: nem jó a tanktáskás link.
[ Szerkesztve ]
-
bacus
őstag
Pifucska:
Ezt nem tudom, ez így jó ahogy van, csak épp nekem lenne használhatatlan.Vannak típusok amik csak az öröm motorozásra valók, azokon csak a telefon legyen nálad, hogy tudj hívni egy olyan havert, akinél van szerszám, meg trailer , minden másra ott a VISA meg a MasterCARD
[ Szerkesztve ]
-
ot93
senior tag
Üdv, Győrben a real motor-ról, annak szervizéről van valakinek tapasztalata?
CRF300L
-
-
Xero
nagyúr
válasz dellfanboy #134948 üzenetére
Yup csak gerinc es sisak volt, de max enyhitette volna a serulest szerintem. Kb 80-as temponal utottek ki a labamat es glett jegre erkeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest