Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    nagyúr

    válasz nullpoint #4381 üzenetére

    5 percet sem töltenék ezzel, leginkább azért mert az encrypt csak és kizárólag a /data tartalmára vonatkozik, semmi köze se a /system-hez, se a /vendor-hoz. Ha a TWRP-d nem tudja mount-olni akkor gyanítom nem official build amúgy (addig nem kaphat official státuszt amíg a /data decrypt nem megy). Mindegy. Max. megnézném az említett ext4 flag-et ha gyári a ROM de ennyi. A linkek amiket kipróbáltál, vagyis a metódusok és script-ek amiket néztél olyan /system-re működnek amiken van shared_block és megpróbálja kibontani a tartalmát, megnövelni a nagyságát és RW-re állítani. Nem mondom hogy nem lehet megoldani ha van shared_block mert lehet (ott van a scriptben a parancs is: e2fsck -y -E unshare_blocks [partíció]) csak ahhoz a tartalmát ki kell bontani és újraépíteni de mivel a shared_block miatt a partíció eleve kicsi így kibontás után RW-re állítva már nem biztos, hogy elfér majd.
    De!..
    Ha már a bootloader úgyis nyitott és az a terved hogy /system-en és|vagy /vendor-on levő file-okat módosítanál akkor a SafetyNet már rég nem érdekel, vagyis mehetne fel a Magisk (legalább root-od is lenne és majdnem teljesen elrejthető lenne hogy a bootloader nyitott..) és ha a file-okat átírnád akkor gondolom a teljes file tartalom is rendelkezésre állhat (ha máshogy nem hát Magisk root után bármelyik filemanager-el.. vagy akár TWRP alól..) így a módosított file-okat simán magicmount-al betetetném egy saját Magisk modullal, runtime, 3 perc nincs az egész és nem kell az XY problémán elmennie a tengernyi értékes idődnek mert le lennének cserélve a file-ok arra amit csak akarsz. Persze ez csak az én gondolkodásmódom. Azért említettem az XY problémát mert jártam már így én is és amit leírtál, amit és ahogy csináltál, az számomra mind arra utalt hogy ez történik. De majd segít akkor valaki valahol.

    Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Új hozzászólás Aktív témák