- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BITBOYS
addikt
Azt kérte a videó végén a srác, hogy osszuk meg minél több emberrel, mert szeretné ha rend lenne végre a fejekben..
Klíma vs. Elektromos fűtőpanel összehasonlítás: [link]
-
RexpecT
addikt
Egy korrekt karbantartás klíma esetén mit takar?
A klíma egész télen megy, mert fűtésre van használva, nyáron összesen ha megy 100 órát hűtés üzemmódban.
A beltéri egység porszűrőjét rendszeresen takarítjuk. -
RexpecT
addikt
válasz BITBOYS #65412 üzenetére
Az se teljesen világos, hogy a H tarifás árammal hogy jött ki a 3350Ft vs 13000Ft-os ár.
4,5-ös COP-al számolt, ami azt jelenti, hogy a sima elektromos fogyasztást kellene elosztani 4,5-el és úgy jönne ki a klímás fogyasztás, majd még utána abból lejön a H-tarifa árelőnye.[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Tizen x éves klíma lenne cserélve. A lakás emeletes, 90 nm. Hűtés lenne a cél nyáron, fűtés nem fontos mivel nincs napelem, illetve a gázból nagyon jól kijövünk. Ettől függetlenül érdekes lehet akár egy inverteres klíma is. Minőségi berendezést szeretnénk venni, árban nem tudom hogy mit nézzek, erre kérnék tőletek ajánlást.
Köszönöm.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Régebben voltak ilyen ajánlások, hogy a kültéri egység/kompresszor felé jó ha van egy minimális lejtése a munkaközeg csövezésének és legjobb ha a kompresszor van a legalsó ponton.
Persze immár a gépek leírásai valamennyire azt is engedik ha jól gondolom, hogy akár picivel fentebb is legyen a kompresszor, mint a beltéri. Ez mennyire egészséges? Hosszú távon azért problémás lehet, vagy az újabb munkaközegek és a kenőanyagok esetében ez valóban minden probléma nélkül megtehető szerintetek (vagy továbbra is kerülendő megoldás, csupán marketing célzattal engedik a gyártók)?
-
csubuka
addikt
válasz gabor9991 #65421 üzenetére
Köszi a választ!
"Lehet"-ni elég sok mindent lehet. Gyárilag előírt 30 ezer km-ként is lehet olajat cserélni egyes autókban, max hosszú távon nem célszerű... szóval a műszakilag ideális megoldást keresném. Ha 10%-ot javít az élettartamán a rendszernek az, hogyha alacsonyabban van a kompresszor mint a beltéri, akkor lehet inkább lesz monoblokkos a hőszivattyú (egy ház központi fűtését ellátó levegő-víz kütyüről lenne szó), nem split megoldás (ahol ez mint vélt vagy valós probléma felmerülne...), mert most kicsit azon vacillálok, hogy melyik legyen és egy ilyen apróság is felmerült bennem...
*Érdeklődve lehet úgy lett volna célszerűbb a kérdésem, hogy miért volt ez beltéri-kültéri magasság különbség régebben fontosabb? Máshogy oldódott a kenőanyag a régi munkaközegekben vagy ilyesmi?
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Köszi, rendben, akkor nem tudom, hogy sok helyen miért kering ilyen infó. Lehet a monoblokkos marketing része
Mondjuk alapvetően az szimpi még a monoblokkosba, hogy nem ember, hanem gép rakja össze a munkaközeges kört ... persze meg van a maga hátránya is a fagyállós megoldásokkal
-
rmihaly
tag
válasz csubuka #65424 üzenetére
Azért az nem mindegy, hogy hova kerül az a monoblokkos hőszivattyú.
Elég nehéz berendezések, hozzá kell férni karbantartás, üzemeltetés során, adott esetben cserénél is ( és nem mindegy, hogy ehhez kell e egy darust hívni, vagy elég 3-4 fő aki segít a teraszon elhelyezni a gépet) .
A fűtési rendszer légtelenítése is kérdés lehet, érdemes jól átgondolni utána nézni a kiválasztott helynek, hogy valóban megfelel e, az elvárásoknak. -
pjen
félisten
-
pernamiki77
újonc
Kedves fórumozó,
Hihetetlen nagy érdeklődéssel olvasom a véleményeket ami nekem most aranyat ér.
Kérlek szépen adjatok tanácsot az alábbiakra.
Adott egy fás kazánnal radiatoros fűtéses 210nm ház. Sajnos itt gáz nincsen és a napelemhez sem vagy Mészáros Lölő,de Lagzi Lajcsi sem tudja már tekerni az órám.
Borzasztó a fás kazán és nehezen kezelhető, szeretném kiváltani.
Gondolkodtam pellet kazánon illetve klímás fűtésen.
Milyen, mennyi, mekkora klímát ajánlotok ami fogyasztása is kifizetheto erre a sok alapterületre. 8 helység lenne de azért ha a beltéri nem lenne túl hangos, annak örülnék.
H tarifa működik?
Gyakorlatilag bármilyen velemenyert hálás vagyok.
Miki -
bogabi
senior tag
válasz pernamiki77 #65427 üzenetére
Ennyi infó alapján nem lehet javasolni semmit. Kellene még legalább a helyiségek mérete, a ház szigeteléséről infó (ajtók, ablakok is), esetleg valami vázlatos alaprajz. Ezek után már van esély, hogy egy jó szaki fel tud vázolni valami megoldást. De pontos hőigényszámitas lenne a legjobb.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
mjani1172
addikt
8 helységet nem lehet normálisan klímával fűteni.
Én is fűtök klímával. A nagyobb helységben 20-30 m2 elmegy.
De ez nem olyan mint egy jól működő radiátoros, vagy padlófűtés. Nagyon nem. Ez ilyen "rezsi" megoldás. -
pjen
félisten
Szerintem vegyél egy monoblokkos levegő- víz hőszivattyút+H tarifa és meg van oldva.
-
BITBOYS
addikt
Szerintem is ez a legjobb megoldás ha már van radiátor a házban. Bár ez a megoldás drágább mint a sima levegős egyszerű klíma fűtés.
A legjobb az lenne ha valahogy egyszerűen át lehetne alakítani a beltéri levegőst vizessé
Egyik klímás cég alkalmazottja megcsinálta, beszéltem is vele erről csak már nagyon rég, kb 5 éve és már nem tudom felvenni vele a kapcsolatot. -
-
BITBOYS
addikt
válasz BigBear #65437 üzenetére
Sajnos ettől tartottam én is, bár nem igazán néztem utána, hogy mennyire melegszik a beltéri hőleadója ha maxon megy a rendszer.
Pedig lenne 2db Samsung mont blanc 3.5kW szett amiket simán beáldoznék erre, még kísérlet gyanánt is
Viszont nálam csak radiátor van, szóval akkor marad így. -
Directors
senior tag
válasz khron78 #65444 üzenetére
Én is megpròbáltam keresni ilyet. Nekem Mitsubishihez kellene , de sajna ahol eddig kerestem nem volt. Neten is érdeklődtem üzletekbe de nem volt. Egy cég rákérdezett a gyártònál, de egy kerül 20 ezer forintba. Nekem kettő kellene.
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
F.N.
tag
válasz BITBOYS #65431 üzenetére
Megoldható, de elég macerás.
Egy mai modern inverteres klíma tele van érzékelőkkel, védelmekkel,
nehéz kijátszani őket.
Pld. keresni fogja a beltéri lamella mozgató motorját.
A mókuskereket szintén, sőt még a fordulatszámát is folyamatosan ellenőrzi.
A víz miatt pedig nem árt plusz védelmeket is beiktatni.
Víz áramlását, hőmérsékletét figyelni, kontrollálni.Én most építek éppen egyet, nyomáspróbánál tartok, de lehet bele kell
tennem még egy hűtőközeg folyadék ágat, nem számoltam a leolvasztással.
Túl sok a cucc benne, ezért a monoblokk sem játszott,
splitbe kellett gondolkodnom. 2, max 3 hét és menni fog.
Olyan 6-7 kW-ot fogok tudni kivenni belőle.
40-45 fokos meleg vizet fog készíteni, de a 65 fok sem okozna neki gondot
-5 fok kültéri hőmérsékletnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest