- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Lassú Víz #27551 üzenetére
jóvanna, ő kérdezte... nem mintha én nem ezüst obival nyomnám fekete vázon
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
pandur99
aktív tag
válasz medvezsolt #27547 üzenetére
Nekem ezüst vázon (E-PL5) van ezüst (14-150) és fekete (12-50) obim is, és mindkettővel jól mutat, ha az esztétikum az elsődleges. Ha feljebb váltasz, akkor is lesz olyan vázad, amin mindkét féle jó.
Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
törölt tag
válasz medvezsolt #27544 üzenetére
Féloff: amúgy én ezüstöt vennék. Kevésbé komoly. A Várkertből kizavartak a nagy tükrösömmel tavaly, hogy nem lehet ott fényképezni.. és mondom a sok turista körülöttem ? Hát ők nem profi géppel vannak.. jaaakérem.. (egy Sony A7R-el magyarul jó lettem volna, mert nem nagy féltégla az sem).. Na, szóval az ezüst Oly inkább ékszer, a fekete pedig inkább fényképezőgép, egy laikus szemében. Mondjuk E-PL5-nél mindegy (OM-D-nél már lehet, nem).
-
Colonel993
senior tag
válasz #40935168 #27555 üzenetére
Dupla féloff...
Dettó, rendezvényen voltak túlbuzgó biztiboyok... odajönnek, hogy ne fotózzak ! (ezt kézrátételes taperászósdival is megerősítve)
Mellettem végig ilyen sorrendben; a zsebkompaktos, Sanyi A7, Oly/Pana MILCek...
Mondom a szakembereknek, hogy itt mellettem végig mindenki szelfi, fotó, kutya..sza végigasszondja:
-Azok nem olyan komoly gépek !Uram, a tőlem balra negyedik forma egy professzionális FULFRÉM MILC-el kattogtat, nem sokkal tovább ott is MILCesek és a sor végén 1-2 DSLR-es forma is előfordul... onnan jöttem !
Most komolyan tőlem félnek, hogy ellopom az emberek lelkeit a belépő tükrösömmel és a teleobimmal?mire:
-Én nem értek hozzá, ne fotózzon !Értem, kurvára nem ért hozzá... de véleményt alkot róla, hogy nekem komoly gépem van a többieknek meg szar és ne fotózzak.
Pedig egy csili-vili Fehér Pentax K30-al voltam akkor... de lehet a Tami 70-300 tette
De legalább komoly gépem van... ezért jó fotós vagyok||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Obnoxious
csendes tag
sziasztok!
ugyan ilyet szeretnék venni (gx7 töltőhöz angol töltőt kaptam), hogyan keressek rá? mi a neve?
http://fotoplus.hu/termekeink/aramforrasok/akkuk-es-toltok/regnas-220v-tolto-kabelKöszi!
-
qpakcovboy
őstag
E-pl5 re vettem a minap egy helios 44-2 obit. Tanulásra szánom, de egyébként ár/értékben szerintem kötelező darab.
A lényeg hogy ennél is a 44 mm valójában 88nak számít?
Illetve a f2 fényerő inkább 1? Csak azért meet nyitott blendénél szinte az egész erzékelő látszik. Portrézni meg legalább 4-5 méterről lehet vele. -
jjeahh
nagyúr
válasz qpakcovboy #27561 üzenetére
az F2 az F2, és a helios 44-2 nem 44mm hanem 58mm, ami ekv. 116mm
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Zotya21
senior tag
Sziasztok
sokat gondolkoztam egy dslr beszerzésén ugy 170 ezer körül
végül arra jutottam hogy a canon 700d nekem megfelel. DE mivel még kezembe nemvolt soha és kipróbálni se tudom sehol mert nálunk nincs olyan bolt ahol árulnák vagy kitennék nézegetni ezért élőbe nemtudom milyen
valakinek van róla tapasztalata vagy véleménye róla ? megéri e ? mennyire zajmentes ? stb ..
kevés fény mellett fotózás ?
gondolkoztam még nikonban is de a canon valahogy jobban bejön
igazából egy macro és egy normál obival használnám talán a gyárival, először biztos
jah és melyik az alap gyári obija ? mert árulják többfélével többféle áron, és melyikkel lenne érdemes megvenni ?
[ Szerkesztve ]
https://500px.com/slayer_art
-
Ricardo128
senior tag
Van valahol M42-es topik? Ha nincs, akkor nektek mi a véleményetek róla? Milyen a képminőségük? Kezdetben egy alap objektív mellé (Canon EF), elsősorban pénz szempontjából, megfelel 2. és 3. objektívnak, adapterrel? Csak mert mindig megakad a szemem ezeken a fém gyöngyszemeken, és nem sokat találok róluk, hogy a mai objektívekhez viszonyítva mit tudnak, mit nem. 3ezer forint egy adapter (AF-es), 4ezer forint egy 70-210mm obi. Szerintem ezzel csak jól járok. Ti hogy vagytok ezzel?
Illetve egy másik kérdés, ami iránt már érdeklődtem, de nem kaptam igazán kielégítő választ, és nem szeretném telispammelni a topikot. Egy sima CF kártyával (nem turbó sebesség, csak natúr mezei), az előírt 6.5FPS-t mennyi ideig hozza? Úgy értem, hogy ezeknek van egy meghatározott írási sebességük, ugye, és szeretném, ha minél többet kitudnék hozni a gépezetből. Természetesen nekem bőven elég ha 3 másodpercig bírja az előírt sebességet (ha egyáltalán bírja), vagy nem tudom, nem vagyok otthon ebben a témában. Valaki okos, okosítson ki!
Előre is köszönöm!
gölmétcsül ©
-
ccs2929
senior tag
válasz Ricardo128 #27565 üzenetére
Szia!
Konkrétan m42-es topic nincs, de van manuál obis
A fix obik közt van jónéhány, amivel érdemes foglalkozni, de a zoomosok jellemzően nem igazán jók, legalábbis ami a képminőséget illeti.
Kitobi mellé esetleg tudok javasolni "olcsón" Helios 44-es sorozatú obik közül valamelyiket, Jupiter 37A-t, ezek elég jó képminőségűek. Az ellenfényt nem igazán bírják, de érdekes a képi világuk. Jupiterrel készült képek, Heliossal készült képek: 44-2, 44M-7
Persze ezeken kívül is vannak még jóféle manuál obik, mind más-más képi világgal, és persze más árakkal is[ Szerkesztve ]
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
qpakcovboy
őstag
válasz Ricardo128 #27565 üzenetére
Én tegnap vettem egy helios 44-2 obit tanulási céllal. Csak manuális módban érdemes használni. Szerintem így a legjobb fotózni és kitapasztalni mit mikor hogyan állíts be.
És a legjobb hogy sokat nem lehet rajta bukni.Én most ilyan adaptert vadászok hozzá ami nem túl bumfordi, mert a mostani majdnem olyan hosszú, mint az obi
-
veterán
Sziasztok!
Nézegetem még az X-A1-et. Ahogy olvasom ennek a JPEG minősége jobb mint akár a sony a5000-nek, akár az NX300-nak. Ha ez igaz, akkor az a kérdésem, hogy mi a gyengéje? Olvastam, hogy lassabb az autófókusza, de ez nem tudom, hogy mennyire érzékelhető egy kezdő fotós számára.... valakinek van tapasztalata?
Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
silmatauki
őstag
Mondjuk pont az X-A1 egyike azon sajnos nagyon kevés kiteknek, ahol nem csapnivaló a kitobi, épp ellenkezőleg. Tehát ha megfelel a fórumtársnak a 16-50-es átfogás és a fényerő, akkor nem is kell más obit vennie (drágán). Ja, az 50-230 is kifejezetten jó minőségű az árához képest (SOKKAL jobb, mint a Sony olcsó 210-es zoomja), és az európai eBay-en újonnan már 45-50-ért megkapja.
-
pandur99
aktív tag
válasz silmatauki #27570 üzenetére
Nagyjából mindkettőtöknek igazatok van, mert a 16-50 + 50-230 nagyon jó páros, plusz hozzá a 27/2,8 is megfizethető, ezeken túl azonban horror az áruk, még használtan sincs 100e alatt semmi, a fényerős zoomok pedig átlag magyar számára luxuscikkek. Vagyis csak az vegyen Fujit, aki megelégszik az kitekkel, vagy sok pénze van. Akkor viszont nagyon ajánlatos!
-
ANDROID???
addikt
Szűrőből találtam 10 alatt, vélemény?:
másik pro 1 uv gondolom inkább ez..
Gondolom az utóbbival jobban járnék..
Vannak drágábbak is...
Az olcsóbb meg ugye nem nagy szám, akkor inkább a pro1..A Pro4 és a cirku.... szűrő miért is jó??
-
WinstonWolf
senior tag
válasz #40935168 #27555 üzenetére
"A Várkertből kizavartak a nagy tükrösömmel tavaly, hogy nem lehet ott fényképezni.. és mondom a sok turista körülöttem ? Hát ők nem profi géppel vannak.. jaaakérem.."
Ilyen az amikor a politika és a sajtó nem egy oldalon áll. Valószinűleg azt hitték a gonosz ellenzéki média csúnya fotósa vagy, és a kis liblingjük hibáit - amiből van bőségesen - akarod fotózni lejáratás jelleggel.
Annyit kellett volna mondanod: A Magyar Nemzettől vagyok Még a lezárt helyiségeket is megnyitották volna neked
WinstonWolf - A második farkas, aki sütni tud.
-
Byk01
őstag
válasz WinstonWolf #27573 üzenetére
De csak akkor, ha még a "kétszótag" előtt volt ott, azóta már a MN sem az, ami volt
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
pandur99
aktív tag
válasz ANDROID??? #27572 üzenetére
Ez az a szűrő, ami teljesen fölösleges. A napellenző jobban véd. Minden +üveg csak ront a képen.
-
törölt tag
válasz WinstonWolf #27573 üzenetére
Mondtam nekik h magánszemély vagyok, stb stb, egy csajszikát fotózkodtam a lépcsőfeljáróban ott a rozsdaréteges, kerek lyukakkal tarkított ívelt fémfalnál, szóval a háttérben még egy dolog, hogy fullframe-en f/4-en minden el volt kenve 70 milin, de kb. 30 fokban felfele állt a gépem, mert direkt alulról lőttem kicsit..
Áh, de érvelni sem érdemes, a lényeg, hogy az igazgató kiadta nekik parancsba, értsem meg, sorry. Áh, hülye ország.
A kis Olympussal tűélesre hülyére lőhetném most, hozzám se szólnának.
-
veterán
Szinte hihetetlen. Megrendeltem az X-A1-et. Kérdésem, hogy ezekhez a gépekhez milyen SD kártyát javasoltok ezek közül: [link]
A 64 gigásnak elég a sebessége? Mert akkor azt vennem, de lehet hogy keves vagy a tobbi megbizhatobb.
Koszi
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
hemaka
nagyúr
Másodgépnek mókázni (meg manuálozni néha) melyik gépet ajánljátok újonnan kb. 130-ig?
Én ezeket találtam így első nekifutásra:
Sony A5000 + 16-50
Fuji M1 + 16-50
Oly PL5 vagy PL6 dupla kit -
törölt tag
válasz hemaka #27581 üzenetére
Nehez szules. Hasonlon agyaltam par honapja es ugyanezek kozott billegtem. Vegul E-PL7-nel jartam, de kicsit tobbet beleadtam par extraert es hasznalt, makulatlan Oly OM-D E-M10 lett, 300 expoval, tehat kvazi uj, garosan, full full. Hozza egy 45 1.8, imadom.
Fuji M1 sokkal jobb zajszintben, de x-trans szenzor korulmenyes ha maxot akar az ember (legalabbis nekem) + az uvegpaletta, az ara es jeleztek paran a lassu AF-et.
Sonyval meg nem mehetek studioba, nincs vakupapucs csak a 6000-esen + obipark szegenyes..
Oly lett, modellfotozasra hasznalom es imadom. (Nikon D800-as szettrol valtottam lefele).
[ Szerkesztve ]
-
^Boss
őstag
hali!
kezdő fotózáshoz milyen gépet ajánlanátok? (nem nekem lesz)
fontos, hogy később könnyen lehessen új obikkal bővíteni a "készletet"
fontos a jó videós képesség
és elég fontos az ár is (nyilván)köszönöm a segítséget előre is
-
MrChris
nagyúr
A képsebesség nem minőségi mutató. A mozi elsősorban 24-et használ, pedig az nem az alja Ráadásul itthon sokkal praktikusabb a 25/50, mert euban a PAL a videó szabvány és ha mutizni viszi ide-oda nem árt ha nem bénázik a különböző lejátszó-megjelenítőkön.
Nem írtad mennyi az annyi! m4/3 rendszerben, használtan mostanában előfordul a Pana GH3 180e-ért is ami elég jó videós milc! De a legtöbb pana gépben magasan jó minőségű a videó, köszönhetően a legjobb moiré kezelésnek és tömörítő algoritmusnak. Viszont a váz jpg-ről megoszlanak a vélemények. -
g.killer
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék egy fényképező gépet venni. Családi,Makró,Természetfotó-zásra. Nem nagyon tudok kiigazodni a DSLR/MILC/SLT -melyik miben jobb ehez kérnék valamilyen magyar leírást ha tudtok ilyet!
Ha van ilyen az objektívek terén is rám férne egy eligazítás! Eddig inkább csak telefonnal fotóztam Pl Ilyet.
A márkák terén nekem a nikon szimpatíkus de ha ti jobbat tudtok akkor elfogadom!
Válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
Helló, hol érdemes nézelődni használt fényképezőgépek után? Ugyanitt: fekete, garanciás e-pl5-öt keresek kitobival, 60-65 rugóig
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
bmwsan
senior tag
-
-
g.killer
aktív tag
válasz bmwsan #27598 üzenetére
Köszi! A tulajdonságai nagyon jók! Tetszik is. Engem csak annyi zavar hogy ilyen régies kinézete van előröl de ez k*ra nem számít de valahogy csak ez a negatívum vele kapcsolatban!
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Horgász topik
- További aktív témák...