- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz adamssss #27499 üzenetére
Újonnan 80-ért eszedbe se jusson NX Minit venni. Ha megcsípsz egyet majdnem újonnan 9-27-tel 50ért, akkor oké.
Ezek a kitobik, amiről szó van, kompaktos, marketinges szóhasználattal kábé úgy mondhatjuk, hogy "3x zoom". Az összeshez ilyen kitobi jár. A PL5-höz jár dupla kit, ami együtt kompaktos szóhasználattal "11x zoomot" nyújt.
100 alatt a Samsung NX3000 egy nagyon jó vétel.
Amit érdemes venni 100 körül:
Sony A5000
Fuji X-A1
Olympus E-PL5
esetleg Samsung NX300 (de én inkább venném a 3000-et)[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
Vyndree
őstag
válasz adamssss #27499 üzenetére
Az NX mninek a 9-27-es obija ugyanaz mint a 18-55-ös a DSLR-eknél, Sony milceknél. Mivel a szenzor átmérője a fele, ezért a lencse mérete a fele, de ha kettővel osztod a nevezőt és a számlálót, akkor ugyanazt az értéket kapod. magyarul a szezor mérete egyenesen arányos a lencse méretével
Viszont ha ráteszel az NX minire egy 50mm-es manuális obit akkor az olyan, mint ha az APS-C-s gépre egy 100mm-est tennél (remélem jól mondom).50 felett ne vegyél kicsi samut , talán még a €199-t megéri. Ha nem találsz vagy nincs ingyen jegyed Milánóba, akkor ne ragaszkodj hozzá ennyire.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Basszus most nezem, hogy az Nx-eken meg nincsen vaku... Az megint plusz penz... Bar az is igaz hogy igy viszont egy nagy teljesitmenyut is ra lehet raknk. Lehet me megnezem mm-ben ezt az nx3000-et. Akkor szerintetek 18-50-es objval 78-ert jo vetel?
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
titán
válasz konyi79 #27509 üzenetére
Ezt írta:
Viszont ha ráteszel az NX minire egy 50mm-es manuális obit akkor az olyan, mint ha az APS-C-s gépre egy 100mm-est tennél
Ez kábé így van. Azt is írhatta volna, hogy az pedig olyan, mintha egy FF-re feltenne egy 150-est (135-öst).evDirect villanyautós töltőhálózat
-
qpakcovboy
őstag
Az olympus omd az a sima 4/3 rendszer? Egy régi oly om obit szeretnék felpattintani egy e-pl5 re és ehez keresek átalakítót
-
Lassú Víz
addikt
válasz qpakcovboy #27512 üzenetére
Nagyon nem. OM - m4/3 átalakítóra van szükséged.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Studi
veterán
Volt régen az analóg, manuális OM rendszer, ehhez való obid van, és akkor neked egy OM-m43 konverter kell.
Az OM-D az már a PENekkel azonos bajonettű, keresős vázak "gyűjtőneve", mint az E-M5, E-M1, E-M10, E-M5mII. Ezek külsőre "hasonlítanak" a régi OM vázakra, ezért kapta ezt a nevet a sorozat. -
jjeahh
nagyúr
a D betűben a válasz, az OM régi 35mm filmes, az OM-D az digitális, asszem a D pont a digitalnak a rövidítése.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
veterán
Sziasztok!
Ma megvennem az nx300-at, 18-55-os obival, 90-ert. Szeintetek varhato, hogy a kozeljovoben esik az ara vagy nagyot azert nem bukhatok rajta. Sajna A5000 100-ba kerul es akkor mar jobb a 300.
Koszi
-
jjeahh
nagyúr
válasz adamssss #27516 üzenetére
sztem esni fog, de ha tetszik használjad és ne törődj vele, hogy mennyit esett az ára... a milc-eknek amúgy is a béka segge alá megy mindíg a használtpiaci ára, a samsung meg a milc-ek között is talán a legjobban veszti az értékét, de sebaj, a használati értéke az, ami igazán számít
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
cdl
senior tag
válasz adamssss #27516 üzenetére
Mindenképpen fog esni az ára, ezek ilyenek.
De rögtön megkérdem a jósnőmtől, hogy mi várható.
Most komolyan, milyen választ vársz?
A műszaki cikkeknél szinte mindenki bukik elég sokat.
Kivéve, ha a kifutó ár, minusz 20%-on veszed.
Én használtan veszek szinte mindent, így csökentem a bukást.
( kivéve a mostani cuccomat, de kivétel volt az MM jóvoltából) -
MrChris
nagyúr
hogy mondjak valami okosat az olympus 35mm-es filmes rendszere a fődizájnerről Yoshihisa Maitani-ről kapta az egyszerű betűnevét az M-et így lett Olympus M rendszer és első darabja az M-1. De ez ütközött a Leica M1 névvel, érdekével, ezért az nyomást gyakorolt az Olympusra így egy huszártoldással OM-re változtatták. Yoshihisa Maitani nem oly rég halt meg, úgy tudom ő tervezte a nagyon jó fogású dslr-t az E1-et amivel elindult az Olympus a dslr vonalon. A Pen, Pen F és Stylus szériát is ő álmodta meg, tulajdonképp minden sikeres Olympus fotógép a keze alatt jött létre. Most is nagyjából az ő dizájnját, elképzelését követik a digitális gépek megújított formában. Ami egyfelől jó mert jó és tetszetős cuccok amik megújulnak, másfelől szerintem egyenlőre szomorú, hogy sikeres új formát, rendszert nem tud más tervezni. Persze már eléggé beálltak a rendszerek.
-
lithium86
csendes tag
Sziasztok!
Tájképek, családi összejövetelek, nyaralások fotózására keresek amolyan "mindenes" gépet.
Sokat olvasgattam a témában, de kezdő vagyok!
A kérdésem, hogy 80-90 ezerért érdemes -e MILC gépet venni és ha igen, akkor milyent?
Egyelőre a Fujifilm X-F1 van kinézve, de még van időm a vételig, szóval minden ötletet szívesen fogadok.
Előre is köszi a válaszokat!
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok! Egy lány barátom rövid időn belül gépet szeretne venni. A kiindulási pont az én Nikon D3200-esem 18-105-ös obival. Nikon D3300-ast ajánlottam neki szintén 18-105-össel, de nem vetettem el a MILC vásárlását sem. A kérdés: milyen MILC-et ajánlanátok, ami nem lenne több, mint kb. 150.000 Ft és képminőségben alig, vagy egyáltalán nem maradna alul egy D3200-sel szemben? 100 szónak is egy a vége, melyik most a piacon a legjobb MILC ebben az árkategóriában?
Általános hobbifotózásra és videózásra kellene neki. Nagy kutyabolond, ők lennének a fő témák! :-)
Köszi![ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
törölt tag
válasz lithium86 #27520 üzenetére
Tudok ajánlani egy Sony A5000-et.
-
jeni
félisten
válasz Anubis_9 #27525 üzenetére
Az Oly jpeg motorokban nem is vallana szégyent a Nikonnal szemben. A Nikonra több az objektív választás akár a régebbi is rátehető 1-1-ben.
Az Oly m4/3 rendszerből tekintve kevesebb objektíveik vannak (Panasonic is jó rá) ellenben kivétel nélkül mindegyik modern felépítésű és a digitális vázakra épültek egytől egyig.
Kényelmi szempontból a Nikon a jobb. A felépítését tekintve mindkettő masszív fém mech. építésű.
test test1Videózás terén a Sony és a Panasonic gépeik a jobbak.
jjeahh
Tegyél be elérhető klinkeket,hogy jobbam tudjon dönteni. Ebben nem vagyok otthon.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
+1, snapsortot felejtse el mindenki..
-
veterán
válasz silmatauki #27531 üzenetére
Ha szabad kérdezni miben jobb? (végül még nem vettem meg az nx300-at, inkább gyűjtöm az infót )
-
jjeahh
nagyúr
válasz lithium86 #27530 üzenetére
a jpeg motor sokak szerint jobb (ízlés kérdése, nekem a régi fujik meg az olympusok jpeg színei jobban tetszenek), és a szenzor is jobb, talán a jelenlegi legjobb aps-c szenzor van benne, minden másban valszeg az oly erősebb, a fuji legnagyobb hátránya a méregdrága obipark és a lassúcska af.
-
sideburns
aktív tag
válasz Anubis_9 #27522 üzenetére
Azért nem kell mindenkit mindenáron MILCek felé terelni, a fent említett Nikon D3200/3300 a 18-105mm obival azért elég jó kiindulás egy kezdőnek, ha sikerül jó áron kifogni. Különösen azt a tényt figyelembe véve, hogy más rendszernél nem létezik ilyen átfogású alapobjektív.
-
_seth_
veterán
válasz sideburns #27535 üzenetére
"Különösen azt a tényt figyelembe véve, hogy más rendszernél nem létezik ilyen átfogású alapobjektív."
Különösen igaz ha eltekintünk a Canon 18-135-től, a Pentax 18-135-től valamint még hosszabb végű sony, olympus, canon obktól Persze ha itt arra gondoltál, hogy többi gyártónak az utazózúúmjánál a nikoné rövidebb akkor igaz, mert pont ilyen valóban nincs de azért nagyon hasonló akad bőven
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Colonel993
senior tag
válasz sideburns #27535 üzenetére
Viszont másik szemszöget is figyelembe véve, hogy ha egy olyan júzerről van szó; aki Kitobin kívül nemigazán fog mást vételezni a vázra... sőőőt a Nikon árakat figyelembe véve, még inkább valószínű hobbistánál...
MilFre meg rosszabb esetben még fel tud tekerni filléres régebbi manuál üvegeket, végtelen megléte mellett... akár használható MF segédekkel mint pl élkiemelés.
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
_seth_
veterán
válasz sideburns #27538 üzenetére
Nikon 40e, Canon 50e, elégé hasonló Így is lehet nézni, hogy azért egyedi mert a többi gyártóval ellentétben rövidebb.
Ugyanakkor ami tuti, hogy jó obi canonra annak aki olcsón meg akarja úszni az obivásárlást és cserélgetni sem akar.Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
muranyig
tag
sziasztok van valakinek tapasztalata sony a5000-hez csatolható canon adapterrel?
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
A minap szerettem volna rendelni egy olympus e-pl5-öt. De sajnos a fekete színű gép már elfogyott és nem is lesz merthogy kifutó már a termék. Azt szeretném tőletek kérdezn i, hogy a későbbiekben ha én objektivet akarnék rá venni, akkor lesz ezüst színű is? Illetve milyen nagy a a választék az erre a vázra rakható objektiveknél?
Egy fényképezőgép váz mennyire korosodik el? mármint hány évig fogom ugy gondolni, hogy elég rá csak egy Obi, vagy leakarom majd cserélni a vázat is?
Köszi a válaszokat
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
-
törölt tag
válasz medvezsolt #27541 üzenetére
1. Lesz ezüst is
2. A választékot itt tudod megnézni és én úgy fogalmaznék, hogy egyre jobb, már közelíti a "pazar"-t. Meg hát konverterrel bármilyen objektív felmegy rá, mondjuk ez kicsit hülyeség, de néha indokolni lehet ezzel-azzal, például régiobi-fétis és hasonlók. De ez ritka.
3. Most akkor a váz korosodik, vagy az EGY obi ? És miért egy obiban gondolkozol ? Hamarabb fogsz akarni obiKAT, tehát több üveget venni rá, mint a vázat cserélni alatta. (Ami jó irány amúgy). Utána pedig elérsz egy szintet, amihez már vázból kell több kakaó, a meglévő üvegparkodhoz. -
medvezsolt
senior tag
válasz #40935168 #27543 üzenetére
én se 1-et értettem. max roszul fogalmaztam. Értem. Tehát szerinted a váz elég időt álló és csak a növekvő igényeim miatt tudom "kinőni".
Az olympus mintaboltját linkelted. Ez azt jelenti, hogy csak Olympus Obikat rakhatok fel rá? Mindenesetre az pozitiv, hogy ezüst szinből is találhatok Obikat bármikor.
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
jjeahh
nagyúr
válasz medvezsolt #27544 üzenetére
-
medvezsolt
senior tag
-
törölt tag
válasz medvezsolt #27544 üzenetére
Relatív fiatal Olympus-os vagyok, én is agyaltam ezüstön vagy feketén, végül tökmindegy lett a jövőre nézve, egy ezüst nem jött össze eBay-ről, mert súlyosan lebetegedett az eladó, így lett egy fekete magyarból. A kitobija is fekete és 45-ös üvegből is pl. feketét néztem rá a mintaboltban. De ha ezüstet akartam volna, tudtak volna adni azt is. Nem hallottam hiányról egyik színből sem. A többit az utánam érkező kolléga elmondta - rámegy a teljes micro 4/3 konzorcium palettája. A dolog érdekessége azon túl, hogy a Pana obik is jók, hogy az Olympus váz szenzorstabis, tehát ezeken minden üveg stabilizált lesz. Ergo, ha stabis Pana üveget nézel, tulajdonképpen el lehet agyalni rajta, kell-e Neked az úgy, stabisan, vagy van-e olcsóbb példány stabi nélkül (akár Panában, akár Oly-ban). De egy szó mint száz, rámegy a vázra elég sokféle szirszar
-
törölt tag
válasz xXxian #27546 üzenetére
Az elsőt igen. Az STM-est nem, ott kb. forma-forma. Csak kissé sietve írtam. De a szenzortechnológia Canonnál elég tré és ezen a kijelentésen már nehezebb fogást találni, mert tudja mindenki. Attól még használható, nem azt mondom, gyönyörű képek stb, csak ha már egymáshoz mérjük őket és relatívan nézzük, ... Jóétvágyat.
-
jjeahh
nagyúr
válasz medvezsolt #27547 üzenetére
Az olympus üvegek nagyja asszem kapható ezüstben is, a panasonic-okból már ritkább, pár modell kivételével mind csak feketében kaphatóak. De miért, szerintem ha ne adj' Isten nem találsz ezüst verzsönt, a fekete is jól néz ki ezüst vázon is szvsz, fordítva viszont nem így van, vagyis ha veszel egy ezüst üveget és később fekete vázra váltasz, hogy fog az kinézni már? Persze ízlés kérdése...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest