- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Eu-ból vásárolj és olyan eladótól, amelyik megbízhatónak tűnik. Én már második ebay-es fényképezőgépemet nyúzom, meg sok obit, vakut, egyéb tartozékokat is rendeltem onnan, eddig nem volt gondom, ha mégis gond lenne több mint valószínű, hogy visszakapod a pénzed sztem Mondjuk most kíváncsi vagyok, mert én is rendeltem egy obit 99,5%-os eladótól, eddig 99,8% alá nem mentem, de remélem megjön egy darabban
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz schawo #27103 üzenetére
nagyon elővigyázatos vagyok na, általában inkább megveszek egy adott cuccot picivel drágábban, mint kockáztassak egy olcsóbbért rossz visszajelzésekkel rendelkező eladótól persze lehet, hogy túlzásba viszem, de egy-két hét várakozás után, amire ideér a csomag nem szeretem ha kellemetlen meglepetés ér
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
boff
senior tag
válasz jjeahh #27101 üzenetére
Most nézegettem és elég sok gép van, g1-et már obival 30-40 körül is árulnak meg g2-ből is van pár de g3-ból ami talán jó lett volna azt nem szállítják Magyarországra.. Vagy talán ha beszélek az eladóval. Meg rengeteg gépnél csak a vázat adják semmi mást de szerintem fogok találni megfelelőt. G1/G2 mennyivel rosszabb a G3-tól? Csak mert ha nem muszáj most nem költenék többet de ha mindenképp megéri akkor picit várok még és vadászok egy G3-at.
-
kurcsics
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni fényképezőgép vásárlással kapcsolatban.
Az összeg, amit rá tudok szánni kb 100eFt de max 150eFt körül.
Nem vagyok egy fotós, eddigi kompakt gépemet is mindig az automatikus témafelismerésen hagytam, rábíztam magam.Amire szeretném használni a gépet:
Nyaralások megörökítése (nem gond a méret)
A családi képek, a leendő gyermekünk fotózása
Rövidebb videó a gyerekrőlTöbb MILC-et is kinéztem, Oly E-PL5 kit-ben, NX3000, sony A3000/5000.
De nézegettem a Bridge gépek közül: Canon SX50/60 .Vagy esetleg Kompakt lenne a legideálisabb nekem?
Mit tudtok javasolni? Melyik fényképezőt válasszam?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
fireman123
őstag
-
titán
válasz fireman123 #27109 üzenetére
Ebayről leginkább használtat vesz az ember. Én is vettem már objektívet, a 20/1.7-et is onnan szereztem. Pár éve megvan, azóta is tökéletes. De ebayen vettem már százezer-millió forintos zenei stúdiós eszközöket, legtöbbször Angliából és Németországból, legalább 10-et, és még egyikkel sem jártam rosszul. Bezzeg OLX-en egyszer vásároltam, akkor is átb..ztak egy alaplappal.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
jjeahh
nagyúr
válasz fireman123 #27109 üzenetére
újat, mert ebből az obiból nem volt használt, sigma 60mm F2.8-at m4/3-ra... amúgy én max 100k értékű cuccot rendeltem, egy napszemcsin kívül eddig minden megjött hibátlanul. Mármint a napszemcsi is megjött, csak nem azt a modellt küldték, amit rendeltem
-
USAkatona
újonc
válasz Tin_Shield #27094 üzenetére
És az RX100 képminőségéről mi a véleményed? A tesztképeken nekem különösebb problémám nem akadt vele.
[ Szerkesztve ]
-
.: JuSzT :.
addikt
-
titán
válasz .: JuSzT :. #27113 üzenetére
Hű, ez nagyon jó ajánlat.
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz USAkatona #27112 üzenetére
Pixelkukkolva bele lehet kötni, és a tele vége is lehetne fényerősebb. De ezek messze nem akkora hibák ami miatt ne lehetne vele simán együtt élni, hibátlan gép úgy sincs, még sokszor ennyiért sem.
Ha magamnak akarnék kompaktot 100e körül, akkor a Pana LX7-et választanám. De ez az én preferenciám, az RX100 is nagyon rendben van. -
buci30
addikt
Megszületett a döntésem végre és meg is rendeltem
Canon 600D lettKöszönöm a segítséget
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
válasz Colonel993 #27117 üzenetére
Nem az nem játszik csak képek. Arra van fullhd kamerám.
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
-
Lassú Víz
addikt
válasz Colonel993 #27120 üzenetére
Jajj, ne má' ! Ha az elmúlt két hétben nem javasoltál neki semmit, akkor most hadd örüljön már a választásának. Három boltban is azt javasolták az eladók.
Szerinted erzol miért bontott pezsgőt?
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Colonel993
senior tag
válasz Lassú Víz #27121 üzenetére
Örülni fog neki... életében most lát ilyet először.
Csak majd később nehogy belenézzen egy K-30 vagy társaiba.szerk.: Bár a kedvencem, a sokat gyepált dilemma az egészben; Képminőség mint kérdés...
Mint ha a vázon múlna túlnyomó részben vagy nemtom, APS-C belépő tükrösöknél...Talán emiatt nem akartam írni, mert nálam ez kiQrja a biztit...
[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
addikt
-
pityutool
tag
Sziasztok!
Kezdő MIlc gépnek egy nagyobb zoom-átfogású obival egy ilyen használt gép szerintetek jó vétel lehet?
Olympus E-P1 M. Zuiko Digital 14-150mm 1:4-5.6 ED MSCEzeket az obikat nem drágábban szokták árulni használtan, vagy ez valami régebbi fajta? (Esetleg nagyon elnéztem valamit?)
Később egy olympus e-pl7 -es váz beszerzése lenne tervben az obihoz. Vagy inkább egy Tamron 14-150mm-es obi hasonló árban?
Olympus fényképezőgépekhez láttam 4/3 és MFT bajonettes obikat is. Mi a különbség? Melyik melyik gépen használható?
Köszönöm a segítséget...
Topi
-
buci30
addikt
válasz Colonel993 #27123 üzenetére
Hat elkel ,h keseritselek mar néztem komolyabb gépbe!
S igen volt par hülye kérdésem amire itt gyorsabban kaptam választ szerencsére normalis emberektől, mint utana olvastam volna.
Azóta mar van par könyv ami tervbe van olvasásra.
De Te biztos sose tettél fel láma kérdést olyan témába amihez nem értesz ugye?
Ebbe a fotózásba bele születtél gondolom régen egy sötét kamrába keszultel es igy mar a veredbe volt!?
Hihetetlen jolvan.... 😂😂iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Colonel993
senior tag
válasz buci30 #27126 üzenetére
Örülök, hogy már BELENÉZTÉL komolyabb gépbe
A többi meg majdnem...
De esetleg ha azt tennéd mint én; visszaolvasol
Erre is kapsz választ[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
addikt
válasz pityutool #27125 üzenetére
Szia.
Itthon nálunk nagyjából az obi kerül ennyibe használtan, a váz nagyjából +20e ft körül van. Ennyiért ez jó vétel, megvenném a helyedben, bukni nem buksz rajta.
A tamron obit felesleges erőltetni.
Miért akarsz PL7 vázat? Nem sokkal több mint a PL5 , viszont 3x annyiba kerül.
4/3 és m4/3 teljesen más bajonett, csak adapterrel kompatibilisek egymással.
Neked m4/3 kell erre a vázra.[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz pityutool #27125 üzenetére
A vázat tekintsd ráadásnak, nem fogod tudni eladni. Az obi egy jó utazózoom, bár a CA-t majd korrigálni kell a képen. De 40 mm környékén meglepően jól rajzol. 80 ezer körül már kifogható.
4/3 bajonettes objektív az Olympus tükrös gépekre megy fel. A mikrós vázakon adapterezetten használható, de valamire való autófókusz csak az E-M1-gyel lesz.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
törölt tag
válasz buci30 #27116 üzenetére
Jó döntés volt, grat és egyben irány a Canon EOS DSLR topic
Innentől kezdve csukott szemmel járj és bárki bármit mond, mi lett volna jobb ehelyett, tojd le. Arra koncentrálj és tanuld ki, szeresd, ami van. Jó fényeket
[ Szerkesztve ]
-
pityutool
tag
válasz Lassú Víz #27130 üzenetére
.: JuSzT :. Itt néztem az új gép árait! A PL5 + 14-42mm II obi 400 euro, PL7 váz önmagában szintén 400 euro, a PL7 + 14-42 MM R 500 euro, szóval kb. 100 euro a 2 között az árkülönbség (ha a kit ajánlatokat nézzük) amennyiben nem néztem el semmit.
jjeahh: Sajnos én is csak annyit tudok a gépről, ami a hirdetésben van....
Lassú Víz: Főleg az obi az, ami érdekel. A gépet pedig ha valamennyiért megveszik külön öröm, ha nem, nem...Topi
-
titán
válasz buci30 #27126 üzenetére
Bármit veszel, mindig lesz az emberek n+1%-a, akik határozottan biztosak benne, hogy hülyeséget csináltál.
(#27132) pityutool
Itthon a PL5 + 14-42 + 40-150 dupla kitek vannak 300 euróért (93500 forint) boltban, újonnan.[ Szerkesztve ]
-
pityutool
tag
válasz .: JuSzT :. #27133 üzenetére
.: JuSzT :. ha ilyen jó áron van alig-használt PL5, valóban meggondolandó. Köszi a tippet...
Topi
-
pityutool
tag
Még egy bugyuta kérdés: A panasonic és olympus MFT bajonett mennyire kompatibilis egymással?
Topi
-
pityutool
tag
válasz .: JuSzT :. #27143 üzenetére
.: JuSzT :.Köszi, elsiklottam felette
schawo: thx a tippet![ Szerkesztve ]
Topi
-
Taibi
csendes tag
Sziasztok!
Szűk pénzügyi keretek mellett szeretnék venni egy gépet kifejezetten (hobbi-) portréfotózáshoz.
Két rendszer között vacillálok, - ahogy sokan mások is itt - mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is, de igazából egyik felé sem billent el a mérleg, úgyhogy arra volnék kíváncsi, hogy szerintetek kimondottan a képminőség szempontjából melyik lenne ideálisabb:Canon 1000D (1100D) + Canon 50mm f/1.8
vagy
Olympus E-PL5 + M.Zuiko 45mm f/1.8Köszi előre is!
-
Taibi
csendes tag
válasz .: JuSzT :. #27147 üzenetére
Használnám általános célokra is, de ezzel szemben nincsenek különösebb elvárásaim.
Nyilván nem mobilfotó szintet szeretnék, de nem célom méteres posztereket nyomtatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Horgász topik
- Androidos fejegységek
- DIGI kábel TV
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest