- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudeee
senior tag
válasz schawo #27927 üzenetére
Köszönöm neked is és silmatauki-nak is a választ.
Megmondom őszintén nem nagyon jutottam előrébb.
RAW-ból készített jpeg fotónál a három gép képminősége nagyjából megegyezne szerintetek?A DSLR vonalon szóba jövő Nikon D3300 vagy D5200 a 18-105 obival képminőségben hogy viszonyulna a SONY A5100, SAMU NX300 vagy a PANA G6-hoz?
Videózási képességekben a DSLR hogy áll az MILC-hez képest?Az AF kezelés DSLR-nél jobb?
-
titán
válasz rudeee #27952 üzenetére
Mindhárom gép videóban sokkal jobb, mint a DSLR-ek a pro kategória alatt.
Az AF kezelés más. A DSLR-eknek általában jobb a követő fókusza, de az egyszeri fókusza lassabb és/vagy pontatlanabb, mint ezeknek a MILC-eknek. Az A5100-nak a legjobb a fókuszrendszere mind közül: jó a követője, és jó az egyszeri is fókusza is.
A képminőség meg valóban elsősorban objektívtől fog függni.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
rudeee
senior tag
válasz .: JuSzT :. #27953 üzenetére
Az NX300-at alapobival venném (18-55), de később szeretnék rá telét (Samsung NX 50-200/F4-5.6 ED OIS II).
A Pana G6 szintén alap obival lenne véve (14-42), de később erre is terveznék egy telével (45-150/F4-5.6). -
Chappy
tag
Heló!
Várhatólag ez az utolsó hülye kérdésem: mennyire könnyű leejteni az objektíveket? Ez egy nagyon drága mozdulat, sajnos én alkalmas vagyok az ilyenre (nem gyakran ejtek el dolgokat, de 5 év alatt 1-szer leejteni egy objektívet reális lehet. Gondolom megfelelő fotós táskával és táska feletti szerelés sokat segít, de van-e aki leejtésre amúgy hajlamos ember és ki tudta magát nevelni ebből?
Üdv.
-
silmatauki
őstag
válasz rudeee #27956 üzenetére
"Samu NX30-ról mit lehet tudni, mi a vélemény róla alap obival (18-55)?
(Ez már egy kicsit drágább gép az NX300-hoz képes.)"Mennyi az annyi? Árgépen 180-nál kezdődik. Annyit meg egyáltalán nem ér meg.
Még a régi árán adják, pedig az NX50-et is valszeg hamarosan kiadják, ami már az új, 28 Mpixeles csúcsszenzort is tartalmaz, 4K-val, bitang gyors AF-fel stb. Semmiképp ne vedd meg ennyiért.
-
daniduke
tag
válasz Chappy #27957 üzenetére
Telefonomat meg úgy minden más dolgomat is rendszeresen elejtem, eldobom, falhoz vágom az ügyetlenségem miatt, de objektívet még nem sikerült
Az ember egy drága és törékeny dolgot, mint egy objektívet máshogy fog meg, nem hinném, hogy ez egy valós probléma lenne, oda kell figyelni és kész.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
werttzui
addikt
PENTAX
-
NdF
csendes tag
Sziasztok!
A [link] weblapról rendelt már valaki fényképzőt? Milyen és mennyi időre szóló garanciajegyet ad? Nem igazán tudok eligazodni a weboldalon. Azt sem értem hogy azt írják, hogy az ÁFA-t már tartalmazza az ár (21%), tudtommal 27%.
Merjek erről az oldalról rendelni, vagy inkább ne? -
Mirman
őstag
Erről az oldalról nem igazán tudok nyilatkozni , viszont elég meredek árakon dolgoznak ahogy néztem. E-PL5 dupla kit 260 000 Ft , máshol most fut ki 109 000 Ft-ért . Inkább ajánlanám a mintaboltot , itt ráadásul 3 év garanciát adnak.
-
Gyufaaa
veterán
Gondoltam bejövök örömködni egy kicsit. Megrendeltem a Samsung NX30-at. Már alig várom, hogy megérkezzen.
-
Lassú Víz
addikt
válasz silmatauki #27972 üzenetére
Örömködni jött, ne rontsd el!
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Gyufaaa
veterán
válasz silmatauki #27972 üzenetére
179.900 Extreme Digital-nál.
(#27973) Lassú Víz: Nem lehet..
[ Szerkesztve ]
-
fr3ntzen
aktív tag
Sziasztok. DSLR-be mit ajanlanatok... ? Hasznalt is szóba jöhet... Keret a vázra kb 80-100ezer
Válaszokat köszi.PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
bercsi
aktív tag
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz schawo #27981 üzenetére
De a kihajthato LCD igen jó dolog.... most is voltam fenykepezni, és ezen a gépemen csak kijelző van kereső nincs.... és raadasul nem is kihajtható szóval voltak gondok. Nameg ha menet kozben ránéznék a képre, hogy milyen lett és úgy süt a nap , akkor van alternativ megoldas a dologra, ráadásul árban kb semmi kulonbség nincs.
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
silmatauki
őstag
-
konyi79
addikt
válasz silmatauki #27983 üzenetére
Ha neten rendelte, ott a 14 napos visszaküldési lehetőség. Legalább valaki több napos teszt után be tud majd számolni róla.
Bár én továbbra is tartom, annak az EVF-e egy csapás a valóságal köszönőviszonyban se lévő neonszineivel. -
MrChris
nagyúr
válasz konyi79 #27984 üzenetére
Viszont nagy a felbontása.
Amúgy szívesebben venném hogy a kereső fekete-fehér legyen cserébe mind az összes képpont a felbontásban venne részt, nem a színek létrehozásában. Akkor ennél az NX30 esetében FHD-nál is nagyobb felbontást jelentene és még szupibban lehetne MF fókuszálni. Úgy is rawban lövök, nekem tökmindegy az EVF színe, kiégést, bebukást ugyan olyan jól lehetne ellenőrizni.
-
MrChris
nagyúr
-
wms
senior tag
Sziasztok! Az nx300, pl5, pl6 trióból melyiket választanátok mindennapos fotózásra? Lányomnak lenne szülinapra, és nem nagyon tudok dönteni. Valószínűleg ő először csak jpeg-ben lőne, de lehet hogy ha komolyabban is megtetszik neki, akkor raw-al is megbarátkozna. Köszi!
-
-
silmatauki
őstag
ár-érték arányban a PL5 most a legjobb, utána meg 100-ért az X-A1.
Az NX300 sem annyira rossz vétel 90k körül 18-55 kitben (de semmiképp nem drágábban), de nyűgösek a JPEG-jei, én nem venném meg főként csak JPEG-lövöldözésre, ha majdnem ugyanannyiért kapok sokkal jobb JPEG-ű PL5-öt vagy X-A1-et.
[ Szerkesztve ]
-
wms
senior tag
válasz silmatauki #27993 üzenetére
Köszi! Az alap obikkal a képek minőségében nincs jelentős eltérés?
-
wms
senior tag
válasz silmatauki #27993 üzenetére
Mire megírtam, már jött is a válasz! Az nx 300 nagyobb szenzorja ezek szerint jpeg-ben nem tud többet? Köszönöm a segítséget!
-
silmatauki
őstag
1. A kérdéses Oly és a Samu alapobik kb. egálak. (A Fujié jobb, azt valszeg nem nagyon akarnád lecserélni.)
2. A JPEG output kreálásának algoritmusa – és ezáltal a kimenet minősége – független a szenzormérettől. Azaz: egy kisebb szenzoros Olympus is képes lehet aránylag sokkal jobb JPEG előállítására, mint egy nagyobb szenzoros Samu. (Persze az alap-kiindulás – zaj, DR - behatárol. Sajna a Samu 20 Mpixeles szenzora se egy nagy durranás a Sonykhoz képest.)
-
wms
senior tag
válasz silmatauki #27997 üzenetére
Köszönöm a választ, sokat tanultam belőle! Ezek szerint az Pl5 kisebb, sony szenzorral szerelt gépe lényegesen jobb jpeg-et csinál. A sony 5000-5100-ról mi a vélemény?
-
silmatauki
őstag
A Sony-k is inkább RAW-only cuccok. Az 5100 egyáltalán nem rossz gép, de (most még) drágácska, és az objektívparkja nem olyan ár-érték-arányú, mint az Olympusé vagy a Samsungé. (Sokkal drágábban kapsz csak normális minőségű objektívet.) Ráadásul ez a helyzet a jövőben szinte biztosan nem javul, mert a Sony már nem fog cropos obikat tervezni, így max. méregdrága és, cropos vázon használva, az optimálisnál nagyobb & súlyosabb full frame obikkal lepnek meg bennünket.
Az 5100 helyett (az árkategóriájában, ha rádobsz még egy nyolcvanat, de ez csökkenni fog) inkább ajánlom a Samu NX500-asát - német Amazononról már Mo-ra is rendelhető. Az eddigi (nem túl sok) gyorsreview-k alapján atomjó. Az is inkább RAW-only, de ezért kárpótol szinte mindene, kezdve a (szemben a Sony 16-50 kis obijával) normális kitobival.
-
törölt tag
válasz schawo #27854 üzenetére
Schawo, 4 ezer forintot engedtem a meghirdetett árból, így adtam el az A5000-et. Annyira rosszul ezek szerint mégsem kalkuláltam, sorban álltak érte.
(#27998) wms
Egy A5000-et adtam el nemrég, nagyon jó kis gép. A6000-et vettem helyette, ugyanolyan szenzor dolgozik benne, mint az A5100-ban. Még jobb. :-) Nagy felbontás, még jobb magas ISO-n, kitűnő autofókusza van. Egyikkel sem fogsz mellé.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Horgász topik
- Androidos fejegységek
- DIGI kábel TV
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs