Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    válasz rbalint88 #219364 üzenetére

    Dízel kapcsán;
    - A kisebbik, 115 lovas 2.0 TDI kerülgetem. Ereje nem annyira hiányozna szerintem, de a fogyasztása baráti eléggé és céges mivolta miatt a gázolaj kicsit jobbra tudna kijönni.
    - A kisebbik dízel csak minimálisan drágább (talán +100-200e Huf), mint az 1.5 e-TEC.
    - Próbaúton a rosszabb járáskultúra feltűnt, de inkább csak álló helyzetben volt érezhető. Zajban másabb, országúti tempóig nem éreztem problémának !rövid! úton.
    - Olajfogyasztást elég sok helyen olvasom, aggaszt, nem igazán akarok szpni vele. Főleg, hogy 140-150e kilométerig futna nálam a tervek alapján.
    - AdBluet eddig még csak flakonban láttam, de plusz nyűgnek érzem ezt is. Nincs pontos szintérzékelő, plusz egy dolog, ami elromolhat (és ahogy olvasom, volt is rá példa a világtörténelemben) és még néha lehet pancsolni is vele.
    - Bónusz kérdés, hogy a következő években hogyan alakul az AdBlue és gázolaj ára-elérhetősége. Benzin esetén eddig kisebb volt a szpás kritikus időszakokban is, ahogy tapasztaltam.

    Összességében nem annyira vonzz a TDI, csak váltó és a számok miatt merült fel. De annyi rosszat olvasok, hogy inkább elengedem lassan. :(

    1.5 eTSi nagyon szimpi a Golfos tapasztalatok alapján. Viszont a váltó esetén vannak aggályaim. Nem tudom elhinni, hogy 100e km alatt annyira elhasználódik a saját felhasználásom mellett, hogy váltásnál ehhez hasonló hangot adjon, csússzon és indulásnál érezni lehessen már minimális remegést. Mondjuk van, aki szerint a hang szoftveres probléma és van rá visszahívás, de szerviz nem így gondolja...

    Leonból volt lehetőség egy 1.5 TSI-t próbálni kézi váltóval, FR felszereltséggel és 18"-as kerekekkel. Oké, hogy nagy volt a kerék, de gördülési zajból nagyon sok volt és szerintem kényelmetlenül keményen és bután rugózott. :( Ezen kívül, 22e km után már zörgött itt-ott. A PHEV 17"-es kerekeken lenne, de ugyanúgy FR felszereltséggel, a kemény futóművel. Egyelőre elengedtem, menet közben az Octavia jobban tetszett. Mondjuk Octavia esetén a hifi hangzása nem volt igazán meggyőző (Canton nem elérhető) és PHEV sem rendelhető belőle egy ideje.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák