- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbubby00
őstag
Reg vezettem mar MX-5 ND-t, targat meg sosem, ugy csinaltak meg az autot, hogy ugyan olyan, mint a soft top.
Szlovakiaban megbugattuk egy kicsit 3nap alatt. Brutal, mit fogyaszt ez a 2liter. 6os atlaggal ertem haza, ratankolassal merve sem csal a kijelzoje. Erosen gondolkozom, hogy nem kene eladni
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
Alusky
aktív tag
válasz MunezXBK #274613 üzenetére
Én kétszer is, megkaptam mindkettőre a fél évig érvényes palsztikkarit, de hát már a kutya se emlékszik az egészre, meg értelme se volt.
Sima Neo Citrannal meg két nap sorozatnézéssel le volt tudva, aztán mentem melózni. Egyedül vagyok ev, úgyhogy nem volt gond azzal másokat megfertőzök, ez volt a lényeg, a többi nem érdekelt.
Le is lépnék olyan melóból ahol mindennap az agyamba akarnának dugni pálcikát, elég volt az a kettő is a dokinál, azok miatt is csak azért mentem be, hogy megkapjam a kártyát és akkor fél évig csendbe vannak legalább, egyébként nem mentem volna. Aztán végül csak környezetszennyezés lett az egész műanyagkártyás dolog is, soha nem kellett egyszer se sehol. Bánom is, hogy elmentem a dokihoz önként a teszt miatt, az volt az utolsó eset, hogy én beadtam a derekam ilyenekben, mai napig haragszom magamra érte, itthon kellett volna maradnom és leszarni az egészet.
Mindegy, nem offolok, meg nem hergelek senkit, 3 éve ezért kaptam egy hónap tiltást.Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
Alusky
aktív tag
#on
Reggel kocsi indít minden ok. Első hely, második hely, harmadik hely ok. Negyedikről jövök ki nyomom a kulcsot a tudatalattim felfogta, hogy a központi zár közel sem kattant akkorát, mint szokott, de a tudatos részére az agyamnak már nem került át, simán kinyitottam az ajtót, bedobta ma cuccot, beültem, öv, kulcs, fordít, nyöh, nyöööhhhh, tr-tr-tr-tr..... Ó te büdös ##&@! élet.
Nézek körbe hol van valaki az autójánál, kotrom elő a bikakábelt, de sehol senki... Szerencsére lejtett egy picit a hely, bár tolnom is kellett rajta ami inkább megszakadás volt, de elekzdett gurulni szép komótosan, beugrottam, vártam amíg még meglendül picit, közben még egyszer gyújtásra raktam, hogy tutibiztos izzítva legyen, gyönyörűen be is indult. Nem sok kellett neki mert meleg volt amúgy is.
Semmit nem hagytam rajta ami lemerítette volna, ez tutira cellazárlatos lett egy évesen... Meg kell még keresnem a papírjait, hátha garis még.Utána még bementem pár helyre, csak nem állítottam le, kiskulccsal zártam be. Tankolni is voltam, ott is járt végig, kiskulcs nyitja a tanksapkát is szerencsére. Jött oda egy faszi, na mondom ez tuti elkezd majd baszogatni miért járatom a kúton. Aztán szerencsére csak annyit mondott, hé nem holnaptól drágul a gázolaj? Mondom nem tudom, én azt se tudom most mennyibe kerül.
Fűnyíráshoz meg a kisgépekhez kellett benzin, aztán ha már ott vagyok értelem szerűen rakok a kocsiba is gázolajat hiába volt félig még, ilyenkor nem várom meg a jelzésig, annyival kevesebbet kell kútra mennem. Ott se fogadott szép látvány.
[link][ Szerkesztve ]
Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
Alusky
aktív tag
2007-es, ez még bírja. Meg hát kényszerben sok opció nincs.
Amúgy mi történt itt az elmúlt években? Most volt a siófoki macsótalin Somatom, nem?
És Vakegér meg Eastman, Neduddki is?
Integráról hetekig beszéltek és minden évfordulónál is, MurdR asszem moderátor volt azért ismerték. Meg volt még valaki.... Ilyen elképesztő blogokat írt logoutra... Guga volt asszem.
A többieken ledöbbentem, Neduddkit még pár hete említettük is néhányan milyen idegesítő volt a Rejtő Jenő szóhasználata, aztán a szabályzatba ómagyar nyelv bekerülés után ő elment a fórumról, de ezek szerint végleg is.
Azért ez félelmetes.Keresztet már beszéltük Kalandorral Integra idején is, inkább ellenezték, nem jó dolog kidekorálni senkit utólag, tisztább ha érintetlen a fiókja mindenkinek.
Reggie0
Ha rögtön elindul akkor annyira nem para, ha sokat szenved valaki főleg aki nem jártas benne hogyan guruljon be, akkor teleköpi benzinnel ami utána ott is gyullad/durran be, rosszabb esetben sérül a szerkezete. Ezt akár hibás gyújtással, gyertyákkal is el lehet érni, a Ladás korszakban még nem volt lényeges ha puffogott kicsit meg durrant, manapság már sok mindent elér annak az ereje.
Az olajos láncfeszítők se szokták kedvelni, át is lehet ugrasztani. Nekem ezekből egyik sincs szerencsére.
Önindító az elég puhán teker és viszonylag finoman is kezdi el, ehhez képest a kuplungot ráereszteni az rúgásszerű. Általában nem gond, de ez nem 100%.[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
Nem sorsoltak ki, nem lesz Leon, mas kollega vitte el. Probalok konfiguralni egy Golfot, hatha beferek a keretbe.
Nagyon nem szomorodtam el. Ha DSG-s lett volna, akkor fajna.
De szerintem meghirdetem az Amperat, elvagyunk asszony kocsijaval is addig, mig kitalalom, hogy mit is akarok.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz szőröscica #274665 üzenetére
mi ez a sorsolásos rendszer?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Alusky
aktív tag
válasz Vismajor01 #274533 üzenetére
Ilyenekbe már én is belefutottam. Megyünk a 40-es tábláknál 55-60-nal ahogyan kell, az egész sor. Rendőr utolér minket és elkezd előzni, se villogó, se sziréna és megy szépen előre és a sor elejéhez érve ment tovább dolgára azzal a tempóval. Az legalább 70-75.
Olyan nincs, hogy nem vette észre, mert láthatta, hogy senki nem húzódik le, tehát nem villogott. Meg ilyen manőverhez szerintem már mindenképp kell a villogó és sziréna együttes használata.
Kétszer láttam, hogy a gyalogos állt a zebránál és a rendőr nem állt meg neki. Se villogó, se sziréna.
Itt vidéken ezeket normálisnak tekintem, az emberek élni szeretnének, nem a másikat csesztetni álladóan és a rendőr is emberből van. A rengeteg tilosban parkolástól kezdve, a szabálytalan megfordulókig mindent elnéznek, hacsak nem volt kifejezetten veszélyeztető. Mi is elnézzük nekik. Kéz kezet mos, urambátyám, ha így jobban hangzik. Működik. Budapest/nagyobb városaink azért nem szoktak ennyire ilyenek lenni, de lehet tévedek.Szirénát itt kapcsolgatják bőven, ha autó kerül látótérbe akkor visít, de amúgy le van kapcsolva a hang, ha kiüresedik az útszakasz és csak villog. Gondolom hallgatják eleget ők is.
Mamához mikor jöttek a tűzoltók egyet se lehetett hallani a négyből, hétköznap késő délután már hazavonult mindenki, üresek voltak az utak, nem volt kinek szirénázni.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz szőröscica #274665 üzenetére
Nézd meg a Leont is. Céges, ha többet ad a pénzedért (keretedért), én simán választanám. Valami FR csomag, csiribiri lámpák, miazmás. Eleve sportybb futómű.
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Találkozott már valaki olyannal hogy akku miatt megbolondult automata váltó?
Egy ideje betegeskedett az akkum. Exide 100Ah. Egy hátsó hajtás felújítás miatt ráadásul 1,5 hónapig állt is a kocsi. Dízel XC90. A szervíz után kipörgésgátló szervíz hibát dobott. De ezt akku töltés után elhagyta. 90 nyűg hogy vacak akkunál eldobja. Aztán elhoztam, az akkut 2 nap alatt 3 csíkra (Lidl okos töltő 4 csík a max) feltolta. Neki indultam Pestnek Balcsiról. Úton végig rendben volt minden. Aztán napközben kimentem odébb állni és ekkor jött a gond. Váltó elvesztette a fokozatot, hatalmasakat csattant váltások alkalmával. Össze vissza mutaott mindent. Előre ment hátra es hátra előre stb. Nem nyúztam, tréler haza. 450e ment rá ezzel (felújítás+tréler). Az akkut nézve szinte nullán volt, pedig generátor jó és megtett 130km-et. Új akkura most nem futja fizuig. Itthon van hozzá gyári diagom. Az a fokozat választót érzékelte hibásnak, a leírásban feszültség miatti hibát is hozott mint lehetőéget. Még 2 nap alatt a kocsiból kiszerelve feltöltött az akku. 4 csík 12,9V. Betettem, indítok és a váltó tökéletes. Nyoma sem volt a hibának. Mentem a környéken, minden úgy működött ahogy kell. Az akkut töltőre rakva megint 3 csíkra vágta egy indítás. Szóval most arra tudok gondolni hogy a váltás közben történt egy black out. Van ebben valami ráció? Ott tartok hogy nem bízok az autóban emiatt. Hogy menjek el vele akár új akkuval is 3 utcát ha nem az volt a gond? De szervízre egy hogy most nincs több pénzem ha beledöglök sem. Kettő meg ha ők csesztek el valamit? Az egész hátulját, kardánt mindent le kellett kötniük a hajtás felújítása miatt...[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
-
Rivaul
addikt
válasz grizlisandor #274678 üzenetére
Köszönöm. Az AGM leírása alatt pont ez az Exide látható mintának. Mindenképpen kuka lesz. Csak azt nem tudom mit vegyek helyette emberi áron elegendő teljesítménybe.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
BigBlackDog
veterán
válasz szőröscica #274680 üzenetére
Ha esetleg nem ismerted volna, kis segítség a tervezéshez; VW, Skoda, Seat elérhető autói. A pár évvel ezelőtti tapasztalat alapján ezeket elég gyorsan (<1 hónap) át tudják adni és készletkedvezmény is combosabb volt, mint egy konfigolt-berendelt változatra.
[ Szerkesztve ]
-
-v-
addikt
válasz BigBlackDog #274681 üzenetére
Botrány árak vannak ...
-
veterán
válasz grizlisandor #274676 üzenetére
Nem szúrt szemet a festés. Árban picivel a normál Ate alatt jött ki.
-
MC Pite
veterán
válasz Rivaul #274674 üzenetére
Akku biztos hogy nem segít ebben az állapotba; kell bele egy másik.
Én sose várom ezt meg, inkább mindig az első jelekre cserélek, és eladom amíg még használható (akár egyszerűbb járműbe).
Azt nézd meg, hogy EFB vagy AGM akku kell a tiedbe. AGM helyett nem mehet más, EFB helyett mehet AGM (de az drágább).
Exide jó márka, ha ennyit kibírt, simán jó.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Rivaul
addikt
válasz MC Pite #274686 üzenetére
Köszönöm. Nem gondoltam hogy ennyire bekavarhat. Sok autóm volt, megnyekkent már párba az akku. De még nem okozott ilyet egyik sem. Mondjuk a Volvo ebből a szempontból elég problémás.
-
Rivaul
addikt
Köszi. Még árban sem drágább megfelelő paraméterekkel. Az Exide terhelt volt ugyan, de cca 2 évet bírt. Amivel nem vagyok megelégedve. Amivel vettem a kocsit TAB akku, fene tudja mióta benne lehetett de még 4 évig használtam és csak nem indult a végén, nem kavart be az elektronikába.
-
Alusky
aktív tag
Nincs, majdnem kőegyszerű 2.5 motor.
El is felejtettem reggel előttem a villanyrolleres csávó a városban mezítláb ment. Biztos nagyon felszabadult érzés amikor megbotlik vele vagy csak meg kell állnia a kavicsos, üvegszilánkos, fémreszelékes úttesten. Elveszíti az egyensúlyát 30-nál aztán meg akarja támasztani magát lábbal, akkor felértékeli majd a cipőtalp védelmi hatását.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Qru ez kell neked, Suzuki témából loptam ugyan, de érdekes koncepció, ottani komment szerint volt 4X4 is belőle
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #274693 üzenetére
Igen Ignis 4x4 volt Subaru emblémáva Justy néven: [link]
Justy az egyetlen nem boxermotors Subaru. Későb a Daihatsu átcímkézéssel készült: [link]
Meg volt az os Swift is Justy neven 4x4-el.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
macilaci78
nagyúr
válasz Rivaul #274679 üzenetére
Bannert.
Lidl akku a Passatban lévő kb 70Ah Excide akkut sose töltötte 4 csíkra 5 nap alatt sem. Az akku 5 éves, teszi a dolgát. Még elpusztult generátorral is csináltam 50-60 km-es napokat, nap végén töltőre dugva.
Mostanában 1-2 hét is el tud telni 2 indulás között.[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
grizlisandor
veterán
-
Rivaul
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest