- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
roberto211
őstag
válasz Revolit #18098 üzenetére
Fuuha van baj látom. Gurulj át a kreszen párszor..
Legelsőhöz annyit fűznék,hogy nem útkereszteződés hanem maximum keresztezés ha a parkolót beleszámítjuk.. Hol látsz te itt útkereszteződést?
2. Te a parkolóból jössz ki a "főútra" (nem tudom h ott főút-e vagy nem ) de a lényeg te jössz ki és nem fordítva azaz te mész rá az ott közlekedők útjára... Semmilyen jobb kéz szabály nincs itt mivel maga jobbkéz szabály sincs kialakítva itt, nem is lehetne érvényesíteni...
Másodikat nem nyitja meg.. Harmadik meg egy kapubejáró járdával...
[ Szerkesztve ]
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
hroberto
veterán
Szerintetek mitől lehet, hogy egy common rail rendszerű diesel motorral szerelt autó hőmérséklettől függetlenül kb. minden 10. hidegindításnál kapkodva, nehezebben indul? Valamint minden hidegindítás után kb. 10-20 másodpercig hullámzik az alapjárat.
Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
aero.
veterán
válasz roberto211 #18101 üzenetére
Az első is útkereszteződés, előtte kint is a tábla, hogy egyenrangú utak kereszteződése. Lehet neked kéne átolvasni még egyszer.
Ebből kiindulva jobb kéz szabály érvényes, tehát ki kell engedni a parkolóból az érkezőt, érdekes mindenesetre.
[ Szerkesztve ]
-
Revolit
senior tag
válasz roberto211 #18101 üzenetére
Oh, látom csak itt indítottam be, de akkor még pár megjegyzés az első kommentemhez
A KRESZ definiciója alapján smán ráhúzható az útkereszteződés:
a) Út: a gyalogosok és a közúti járművek közlekedésére szolgáló közterület (közút), illetőleg magánterület (közforgalom elől el nem zárt magánút).
[...]
k) Útkereszteződés: két vagy több útnak azonos szintben való kereszteződése, egymásba torkollása, illetőleg elágazása.Ráadásul valóban figyelmeztető tábla is van előtte.
A kapubejárót azért linkeltem be, mert ott magasra szokott nőni a bokor, és közelítve a kapubeállóhoz tök ugyanúgy néz ki mint a második képen linkelt hely. Nem mellesleg erre is rá lehet húzni a fenti definíciót. Megjegyezném én kapubejárónak tekintek rá, és nem szoktam jobbkezet figyelni. Aztán egyszer nehogy nagyon meglepődjek...szerk.: Oké, mielőtt ebbe kötne bele valaki, tudom hogy nem az számít, hogy minek néz ki valami, csak megjegyeztem mint érdekesség
szerk2.: Amúgy én se szoktam parkolóból érkező autónak elsőbbséget adni illetve elvárni. Csak múltkor lazán kikanyarodott elém egy, úgy kellett beleállnom a fékbe. És most elolvastam a kreszt, és érdekelne kinek mi a véleménye. Eddig azon a véleményen voltam mint roberto211. Aztán azt írtam le amit bele tudok mesélni, csak hogy meggyőzzetek az ellenkezőjéről
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Mutasd már meg nekem hol van azon a szakaszon ilyen tábla amit linkelt.
De konkrétan azon a helyen... Mióta adunk egy parkolóból kijövő autónak elsőbbséget? És ez mióta kereszteződés?
Lehet h jóval később lesz egy kereszteződés de amit linkelt az nem az..
Vagy nem egyformát nézünk.. ( [link] )
SZerintem nagyon nem érvényes itt a jobbkézszabály.. Az egyenrangú utak kereszteződése jóval később van kitéve..
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz Skillet #18091 üzenetére
Van egy 2 literes szivo benzines kocsim (1996-os amerikai gyosz) ket eve a kertben rohad ugyan azzal a benzinnel amivel letamasztottam, most eloszedtem, uj aksit kovetoen picit docogosen indult elsore, de aztan masodszorra poccre. Beleboritottam egy flakon oktan booster-t, nem is tudom, hogy miert lehet tobbet art mint hasznal. jarkaltam vele kicsit, semmi gondja.
-
aero.
veterán
válasz roberto211 #18105 üzenetére
-
Siófokon hol tok Plastidipet venni? Ezüst színűt ha létezik .
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
roberto211
őstag
válasz Revolit #18104 üzenetére
Ez kereszteződés: [link]
Lehet ezen vitatkozni de szerintem nincs a parkolóból kiérkező autónak elsőbbsége..
Ha tovább megyünk a képen valóban van ott kereszteződés , de amiről szól a story ott sztem nincs.. Nekem így magyarázták..
De kresz topicba biztos adnak rá majd részletesebb választ..
[ Szerkesztve ]
-
aero.
veterán
válasz roberto211 #18110 üzenetére
Meg ez is: [link]
Nem kell folytatódnia az egyik betorkolló útnak, attól még keresztezi az egyik a másikat.
A tábla szerint (megtaláltad?) kell. Írtam is, hogy érdekes dolog részemről is. De nem régóta lehet, mert ki van rakva a változtatást jelző tábla.[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Lefényképezem majd füzetem amibe diktált a kresz oktatóm..Lekellett rajzolni h mi a keresztezés és a kereszteződés.. Szerinte ez sima keresztezés..
Amúgy igen megtaláltam a táblát de továbbra se tudom mire értelmezni azt..
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
Kúton vagy autómosónál érdemesebb a takarítás végezni? Egy árban vannak egyáltalán? Mindkettő önkiszolgáló.
[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
t72killer
titán
Akadnak jó utasok - visszaúton hozok pl egy nénit, hetek óta le van fixálva vele minden részlet. Azokat meg akik az utsó pillanatban jelentkeznek ignorálom. Nagyon jó konstrukciónak találom amúgy a telekocsit, de értelmes emberek kellenek hozzá, ami egyre nagyobb hiánycikk
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
NoiZz
tag
Üdv, felvettem a honda jazzem zakatolását [link] , mitől lehet ilyen hangja? szervizbe azt mondtak a szelepeket kell beállítani és a szelepfedél tömítést cserélni, lehet belőle komolyabb baj ha így használom akár hosszabb utakra ?
-
Skillet
addikt
válasz Mágus2 #18115 üzenetére
A gyurcsók úr, vagy ki a tököm is volt ez? sírtam ezen a formán.
Ma már mindenhol jártam, bőven ott is, ahol nem akartam, de a retkes benzin mutató alig mozdult meg galantból már rég kifogyott volna mennyit eszik amúgy ez a három kis mókus ott elöl? 6-7 mogyorót /100km?
Ezt a fogyasztást elviselném a galantban is, többi köszönöm nem kell...Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Ultrahangos injektor tisztítással van valakinek tapasztalata? Mennyire lehet hatékony? 96-os Rover 620Si (Honda Accord) rángat ha alacsony fordulatról kell intenzíven gyorsítani. 2 ezres fordulat felett teljesen tünetmentes, 1,5-től problémás. Gyertya, egr szelep cserélve lett már.
-
szőröscica
addikt
Nyam-nyam. Érdekes, hogy mennyire kikoptak a GT-k, P11-ből nincs is fent a hahun egy sem. Ez viszont nagyon szép, finom szerkezet.
-
Land
veterán
válasz szőröscica #18123 üzenetére
Volt.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #18123 üzenetére
Itt van egy, elég alacsony futással. Ha gondolod, holnap indulhatunk, 6kor végzek.
Same rules apply!
-
trassher
addikt
Urak útvonal engedély hogy működik? Annyit találtam hogy 3 napra érvényes, 3500 forint a díja. Ennek birtokában 3 napig az országon belül érvényes vagy csak arra jó hogy elmenjek vele a műszakira és út közben ne baszogtassan a yard?
Redmi Note 7
-
Qru
MODERÁTOR
válasz trassher #18128 üzenetére
Az utóbbira jó, csak az előre meghatározott útvonalon közlekedhetsz vele.
Ez nem egy get out of jail free card.
mod:
t72killer: Én inkább attól félek, hogy vmi lepukkant arc akar utazni velem. Ilyen nem volt? Mert amúgy ha ránézésre ok én stoppost is felveszek. Múltkor is felvettem két gimis csajt.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
tresh
veterán
-
raczger
őstag
Groupamánál vagy MKB-nél érdemes cascot kötni?
Illetve érdemes-e 100k önrészre kötnöm (úgy évi 80k), vagy 200k önrésszel kössem inkább (évi 60k)?www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
tresh
veterán
-
G.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy komolytalannak fog tűnni a kérdés, de teljesen komolyan gondolom
Milyen ablaklehúzót ajánlotok?Tavasszal vettem az autót, azóta nem volt rá szükség, de most már megjelent a reggeli harmat és borzalmas ami az autóban volt. Inkább adok érte többet, de olyan kéne ami rendesen lehúzza a vizet, nem csíkoz, és nem kopik el egy téli szezon alatt (természetesen úgy, hogy vigyázok rá, a jeget nem a gumival kaparom le...)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
tresh
veterán
válasz roberto211 #18145 üzenetére
Akkor harmat nedvesség nem tudom mi van neki hulla mindegy azon nem változtat hogy az oldalsó ablakot is le akarja reggel tisztítani
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DIGI kábel TV
- TP-LINK routerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gaming notebook topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest