- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
afgk2012
tag
válasz
gery2123 #514 üzenetére
Közben megnéztem a SYNAPTIC-ból, és már alapból az 1.6.7-es CINNAMON van fenn.
Az appletteket meg kizippelem, berakom a helyükre. Látja is, beikszelem, de nem jelenik meg a tálcán. Újraindítom a rendszert, de akkor sem. Kipróbáltam háromféle rendszermonitort, egyik sem jelenik meg. A zördög tugggya mér'.
-
afgk2012
tag
válasz
gery2123 #506 üzenetére
Nah, felraktam a Cinnamont. Nyomogatom-szagolgatom, de nem túl jó a véleményem róla. Először-is, valahogy lassú. Kattintok és nem azonnal történnek a dolgok. A firefoxban megnyitok egy oldalt, tekerek az egérrel, hááát alig-alig akar elindulni a scrollozás.
Egyébként ezzel a linuxmintes Firefoxal sok a gondom. Hiába van bejelölve, hogy több ablak kikapcsolásakor ne figyelmeztessen, nem lehet róla leszoktatni, csak durva módszerrel:
az about:config-ban átállítani ezt: browser.showQuitWarning true-ról false-ra
Aztán a kereső. Be kell raknom utólag a guglit. De a gugli csak nem akar úgy viselkedni ahogy szokott. Szeretném beállítani, hogy magyar oldalakon keressen, de nincsen benne ilyen menüpont.
Egyébként meg nem világos, hogy a letöltött zippelt új tálcaapletteket hogyan kell installálni. Nekem nem sikerül.
Szóval van vele gondom. Nem tetszik. Még azért futok vele egy kört, de ...
-
afgk2012
tag
válasz
gery2123 #502 üzenetére
nekem a Mate1.4 es verzióval csak egy bajom van! Nem állítja a fényerőt a laptopon
Jó, hogy mondod, mert karácsonyra laptopot szeretnék.
Kérdezz rá az Ubuntus topikban,ott hátha tudnak segíteni a billentyűs kapcsolóban!
Kérdeztem, meg se nyikkantak.
ezen azért elég sok minden látszik, illetve van jó pár hardwer monitor applets is!
Bizony. Többek között olyanok is, amit én meg sem találtam a Cinnamonban. Ezek valami plusz dolgok? Azt látom, hogy gnome-shell-system-monitor-applet, de mire lehet ezeket felrakni? Biztos, hogy a Cinnamonra is felmegy? És a MATE-ra?
-
afgk2012
tag
válasz
gery2123 #500 üzenetére
A Cinnamonnál nem tudok olyan dolgokat kirakni a tálcára amik nekem kellenek. Proc-hőmérséklet, hálózati forgalom, stb. Ahol mindent meg tudok adni, az-a Xubuntu 12.10-es. De ott is vannak bibik. Bejeletkezéskor van, hogy a hangszóró-visszajelzésnél csak egy ízszintes vonál van. Vagyis nem találja meg a hangeszközt. Szóval azt meg igen gyakran kell újraindítanom. Sajnos nincsen tökéletes rendszer. Mindegyikben találok valami idegesítőt. Végülis ez a mint mate 14 lenne a legjobb. Gyors, stabil, stb. Szóval jó lenne megoldani valahogy ezt a billentyűzet-kapcsolót. Vagy a Xubuntu hangproblémáját. Valamelyiket. De most nagyon úgy tűnik, hogy mind a kettővel megfeneklett a tudományom.
-
afgk2012
tag
Segítsetek légyszi! Nem találom, hogy a tálcára hpgyan-mivel lehet kirakbi egy angol/magyar billentyűzet-váltó ikont. Nem akarom elhinni, hogy ilyen nincs benne, de tény, hogy nem találom. Elsiklok felette?
-
afgk2012
tag
Kipróbáltam (live-pendrájv formában) a két 32 bites 14-est. A Mint vált be megint. A Cinnamonnak eleve nem voltak meg azok a tálca-alkalmazásai amiket én szeretek kirakni magamnak. Szóval itt már nálam egyértelműen el is dőlt a dolog.
-
afgk2012
tag
Te miért akarod folyton megmondani, hogy más mit csináljon? A kérdésre nem tudsz válaszolni, de osztogatod a tennivalókat. Ki kérdezte ezt? Fejed ezt be kérlek! Ha nem tudsz a korrektül fogalmazott, szájbarágósan körbeírt szakmai kérdésre szakmai választ adni egy szakmai fórumban, akkor két választásod van csak: vagy nem szólsz hozzá, vagy te magad is csak kérdezel. Minden más est trollkodást indít el.
-
afgk2012
tag
A 13-as MATE-ét használom most is. Semmi gondom nincsen vele. Ha 14-essel lenne, akkor inkább ki sem próbálom. Akkor aztán még ehhez jön a CINNAMON. Abban állítólag meg megy az, ami a MATE-ében nem megy, vagy hibázik, de persze benne meg más dolgok nem mennek. Szóval nem ártana egy tisztább képet kapni. De ha ehhez a tisztább képhez, csak úgy juthatok hozzá, hogy ezer órákat kell elcsesznem a saját időmből, akkor nagy ívben le***rom az egészet. Én csak egy közönséges mezei felhasználó vagyok. Miért kellene nekem kötelezően részt venni a fejlesztés-tesztelés folyamatában? Inkább megkérnék olyanokat akik ezt csinálják (ha egyáltalán betéved ide olyan), hogy legyenek szívesek és homályosítsanak mér fel engem a fontos tudnivalók dolgában.
-
afgk2012
tag
Azért kíváncsi lennék a MATE és a CINNAMON (14-es) használat közbeni valóságos különbségeire. Nem mindenre, csak a tényleges gondokra.
-
afgk2012
tag
Szevasztok!
Jelenleg Maya 13-at használok MATE felülettel. Nagyon elégedett vagyok vele. Várom a hó végén esedékes NADIA 14-es kiadást. Természetesen azt is MATE felülettel szeretném. Kérdésem ebből fakad:
Lehet majd frissíteni, vagy újra kell az egészet installálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- LED világítás a lakásban
- Napelem
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged