Hirdetés

Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    válasz Drakuf #41398 üzenetére

    Kipróbálnám milyen az, ha itthon egy pár hónapig a dán fizetéseket kapnánk a dánokkal azonos munka státuszokban. Sokak homlokán simulnának a ráncok. Általánosságban 5x annyit keresnek az emberek. Lentebb 6x. A lakáson kívül semmi sem drágább. Persze legalább 5 év kellene, hogy normalizálódjon minden.

    Mikor ausztriában dolgoztam, szintén négyszerest pénzt vittem haza. Emiatt az ember önbecsülése természetes állapotába kerül, jobb kedve lesz, pozitívabban áll a dolgokhoz, mert érzi, hogy normálisan mennek a dolgok, ha ő is jól áll hozzá és ezért nem kell megszakadni, csak az elvárásokat teljesíteni.
    Ilyenkor az embernek anygi állapotával együtt felhalmozódik a bizalma és segítőkészebb lesz. Nyugaton.

    A mi fizetésünkkel és árszinten a dánok pillanatokon belül farkasokká válnának, mert azt élnék meg, hogy ellenséggé, vagy leginkább kizsákmányolóvá válik a berendezkedés, ami nem enged tartalékot képezni, regenerálódni, tervezni. Beszélgetéseink során azt elképzelni, hogy magyar fizetésből magyar árszinten( az osztrák 80%-a) kelljen megélniük, egyenlőnek tűnt a lassú öngyilkossággal. Mintha szivárogna a véred és minden erőfeszítéssel próbálnád újratermelni.
    Bele lehet ebbe fáradni, mosolytalanodni. Ha meg jól megél itt valaki, az szerencsés vagy ügyeskedik, vagy megszakad. Egy kétdiplomás középiskolai tanár nem visz haza dán alapsegélyt sem...
    Itthon az egyetlen megoldás a személyes belső értékek ápolása, az egészség megőrzése, a kapcsolatok ápolása. Ez függetlenít a gazdasági státusztól és csak elhatározás kérdése. Tehát bicajozunk, mint a Dánok.

    Auratech Field Recording

Aktív témák