-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz ---Lasali--- #40350 üzenetére
Doki feldobott egy kérdést. Belementem a játékába. Ennyi.
A többi Dokira vonatkozó részét nem ragozom.
Emlékeim szerint én gravitációs gyorsulásról beszéltem mindvégig. Szépséghibája a dolognak, h nem tartozik a témához. Lyukra futottam, van ilyen.Ha neked 3% nulla, akkor szerintem meg 1 másodperc se számít semmit se 1 km-en.
[ Szerkesztve ]
-
eddie1978
senior tag
válasz deicide #40329 üzenetére
A Speeder egy rövid bringa. Én is néztem, de lebeszéltem magam róla. Jelenleg S-presso-n gondolkodok. Országúti geo, hosszabb mint a Speederek (persze a nagyobb gumik miatt kicsit lötyögősebb a váz). 61cm az én méretemben.
A legnagyobb Speeder 58cm hosszú. Ez egy képek alapján rövid stucnival és egyenes kormánnyal kombinálva nekem rövid. Bár említetted neked jobb lenne a hátadnak.
Próbálj ki többet.
Az országútinál a negyedik váz lett a nyerő nálam. 10 éve vettem egy Cannondale gépet 56-os méretben. Akkor fingom sem volt a pontos méretezésről. Majd lett két XL-59cm Merida után idén egy 60cm-es Cannondale újra, 120mm stucnival. Tökéletes közeli. Sokkal kényelmesebb is mint az előzőek. Még a múlt évezredben középiskolás koromban volt egy mtb aminél ugyanezt éreztem amikor felültem rá. Mintha rám szabták volna.Próba, próba és próba.
Nézd meg külföldön. Jó kis akciók vannak. Ki lehet fogni egy kategóriával jobbat a itthoni árért. 30€ a posta kb.
[ Szerkesztve ]
-
Gergő_
őstag
én bicajjal együtt talán 115kg vagyok és valóban, csak be kell tekerni és meg van a lendület 400 méteren, a féket viszont lejtőn lefelé jobban nyírom mint bárki más.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz Teasüti #40345 üzenetére
Akkor alapvetően jól emlékeztem a dolgokra.
No,de ha 1km-en zirka 1mp-et lehet faragni?!
Egy 60km-es maraton kb. 30%-a áll lejtmenetből, (az 18km) vagyis kb. 18mp!Na sziasztok, megyek 29-est venni!
Szerk:
Jah, ezt én már biztosan nem álltam volna neki kiszámolgatni, inkább felkerestem volna egy fizika fórumot...[ Szerkesztve ]
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
törölt tag
Na igen ez nálam is probléma, hogy kanyarban lábujjal kell pedáloznom, mert a kerékhez ér, a másik meg hogy nem tudom a térdem kiegyenesíteni teljesen. Sőt, ha domboldalon megyek oldalazva akkor a pedál hajlamos leérni a földre, vagy keréknyomba megyek akkor is. Ez nem az én méretem az biztos. Nem tudom olyan 180-185 centis vagyok, nekem biztos hogy terepre mindenképp 29-es kerék kéne? Én szeretek közelebb lenni a földhöz, nagy tempónál biztonságosabbnak érzem. Viszont a terepet elnézve tényleg a 29-es mellett szól minden.
Bár felteszem a megfelelő kérdés, melyik legolcsóbb bicó amin 29-es kerék van? Mert ha ilyen 100 ezer akkor kár is gondolkodnom ilyesmin.
-
rii
nagyúr
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Teasüti
nagyúr
válasz Doki-HUN1978 #40355 üzenetére
Amit nyersz lefele, azt elveszted felfele.
Ennyi erővel akassz egy kis súlyt a bringádra, mondjuk a dombtetőn vegyél fel egy követ, az alján meg hajítsd el!
Ez amúgy csalásnak számít?[ Szerkesztve ]
-
Kakumix
senior tag
válasz #90933760 #40357 üzenetére
Ha a kerék hozzáér a lábadhoz az szerintem a kicsi váz miatt van (nem jó méret) és ezen a nagyobb kerék nem segít. Ha a pedál leér azon segíthet, de talán ott is érdemes lehet rövidebb hajtókart felszerelni. Írom ezt úgy, hogy nem értek hozzá csak pár hónapja olvasom ezt a topicot
Legyen szép napod!
-
törölt tag
Rövidebb hajtókar, nagyobb kerék. Dögöljek meg tekerés közbe vagy mi? Ehhez normális áttételek fognak kelleni, ha nem akarok befosni.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Kakumix #40361 üzenetére
Hajtókart hosszot a lábunk méretei, (egyszerűbben: magasságunk) szerint választunk.
Ez nagyon rossz gondolkodás hogy azért rövidebb hajtókart teszel mert hozzá ér a kerékhez a lábad..
Ez kb olyan mint amikor azt mondják hogy távol van a kormány, és előrébb csúsztatom a nyerget, az is iszonyú nagy baromság.
Ezek olyan dolgok mint mikor a rossz orvoshoz elmész, hogy fáj hátad mikor hátra fordulsz, és azt mondja rá, hogy, uram, ne forduljon hátra!
Hagyjuk már ezeket..
Azért ér bele a lába, mert nem jó neki a vázméret, iszonyú rövid váza van, vagy nem a vázhoz kitalált beépítésű magasságú villa van benne, vagy nem jó az után futása. Vagy csak egyszerűen valami okádék geometria amit csak gyártottak nem terveztek.[ Szerkesztve ]
-
Gergő_
őstag
válasz ---Lasali--- #40364 üzenetére
'Ez kb olyan mint amikor azt mondják hogy távol van a kormány, és előrébb csúsztatom a nyerget,'
Igen, nekem hasonló gondjaim vannak a mezei Schwinn 20"-os mountain bikeommal. 182cm vagyok talán, de ez nem jelent semmit, mert nem érzem hogy kényelmes lenne, sokszor erőlködöm, amit úgy érzek hogy nem a természetes tartás miatt van. Remélem hamarosan megengedhetek magamnak egy outi vagy hasonló teljesen a testméreteimhez illő bicajt. Azt hiszem a lábaim rövidebbek az átlagnál de a lábam pl 46-os méretű és sokszor hozzáér a talajhoz, hátul valamihez, és első kerékhez is. A női bicaj, egy nagyon rozsdás régi canga, sokkal kényelmesebb volt, mert más a geometriája, pedig az egy sima trek 800 régebbi kiadása. Sokat gondolkodtam rajta hogy azt kellene felújítani szépen lassan, legalább megtanulnám a dolgokat fokozatosan, nem tudom...
-
Toomy
senior tag
Nálam most csak a mountim van az 1.35-ös click gumikal. De egy 100-ast kellene már nekem is menni, mert kezdenek hiányozni a nagy távok.
A futásnál meg próbálgattam, hogy milyen tempó menne egy esetleges félmaratonon. De a cipőm sem az igazi már az ilyen 10+ os futásokhoz. A jobb sarkam is megfájdult egy kicsit, de mondjuk az lehet a rossz technika miatt is, vagyis tulságosan odaverem a lábamat.[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
ilyet se láttam méghogy este legyen melegebb és hó utőn esik az ónoseső .-O
én holnap reggel megyek 24 km-re .-)
asszem mtb-vel kellene menni, és nem a trekkinggel
jesszumpepi!!!! voltaképp nem fehér karácsony, ha fehér 23-ika meg fekete karácsony lesz még a végén .-D
10 fok .... .-Oa gázszolgáltató nem ennek örülni .... .-)
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
ludsimon
veterán
-
szki
őstag
válasz TripleB #40370 üzenetére
Na nem olyat tekernék, mint a Kalandférgek Karácsonyában Konkrétan bicajon kellene 100-200 km-t tekerni, vagy akár többet.
(#40374) Cathfaern: Hetek óta nincs fenn az első sárvédőm, mert eltörtem már sokadszor. Most se szándékozom feltenni erre a pár napra. Tehát eső ne essen! Nálunk ma se esett, és futottam, bicajoztam is.
[ Szerkesztve ]
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz rétisün #40375 üzenetére
A
keményekhülyék nem használnak sárvédőt"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
rétisün
veterán
válasz hoffman_ #40379 üzenetére
ilyesmire gondolsz? (ez én vagyok, amikor tavaly odaértünk zánkára.)
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
törölt tag
Csakazértisbelinkelemújraáháháháhhááh
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz rétisün #40375 üzenetére
Jogos, csak az a gond, hogy nekem a tekerés után a liftben ölelkeznem kell egy sort a biciklimmel, plusz utána a lakásban fog állni (és csöpögni). Szóval inkább a nedves időkre félrerakom a biciklit, és más sportokkal próbálom helyettesíteni. De attól még várok a jó időre amikor tudok tekerni egyet
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
TripleB
senior tag
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
gooool
őstag
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Üdv, Balázs
-
TripleB
senior tag
Érdemes megnézni, hogy a lánckerekeket hogyan alakítják ki egy darabból CNC-zéssel.
SRAM XX1
Nem, nem fogaskerék[ Szerkesztve ]
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
törölt tag
Megnéztem a gumit, 26x2.0 van ráírva, meg előtte a szabvány méretezés is fent van, de nem jegyeztem meg. Tehát akkor 26 colos a kerék és 2 colos a gumi, tehát 50 mili széles és magas. Van ennél agresszívebb is, vagy ez már annak mondható?
-
-
szki
őstag
Boldog Karácsonyt!
Stílusosan bicajozással ünneplek, mert itt a jó idő! -
rétisün
veterán
kösz, nekem már megvolt igaz, csak egy 50-es, de akkor is
boldog ünnepeket minden bicajosnak! (és üsse kövecs, a normálisan autózó autósoknak is, de az olyan köcsögnek, amiből ma vagy 5-el is találkoztam, annak inkább csak defektet )
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
MS74hu
tag
Kellemes karácsonyi ünnepeket!
Lenovo Y700
-
törölt tag
válasz #90933760 #40393 üzenetére
Megnéztem, elől 1.9-es van. Pedig az kinézetre is, ha nem is keskenyebb sokkal, de rohadtul nem olyan ballonos. Ekkora különbség van 1.9 és 2.0 között, vagy ez itt megint valami agyhalál variálás?
2.4-est láttam legnagyobbat eddig, de 2.2, 2.35 amiből sok van és használhatóbb mintával. 26 colon.
-
Cathfaern
nagyúr
Boldog Karácsonyt mindenkinek
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Nintendo Switch
- Videós, mozgóképes topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Mobil flották
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest