- Android szakmai topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Apple iPhone 11 - népalma
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz barnam_ #77498 üzenetére
Igen, annyi a T420-on nálam is Chrome-ból. Viszont valami változott, mert korábban ha a PM-ben "balanced"-re raktam a procit, ami nálam alap volt, hogy ne turbózzon/fűtsön/hangoskodjon, az lekapcsolta az IGP turbót is. Most viszont nem kapcsolja le, így viszont 7-800Mhz-re turbózó IGP-vel nekem se akad be, mint a 650Mhz-essel. Mondjuk FF/Opera alatt így is gyengélkedik.
-
senior tag
Elnézést, lehet hogy nagyon láma a kérdés, de lehet hogy már valaki csinált ilyet:
Barátnő egy 1280X800-as integrált vga-s Lenovo T400-at hajt. Családon belüli gépcsere révén lenne egy szintén T400-as de nagy felbontású +Ati kártyás gép amit neki szánnék. Vajon itt működne az a megoldás hogy a vinyót a régi gépből átrakom, és a win7 leszedi a drivereket, vagy újra kellene telepítenem mindent?No money, no honey.
-
Tim82
félisten
válasz davenport #77507 üzenetére
T500-nál működött, nem látom az okát, hogy T400-nál miért ne működne.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
donjohnson
addikt
simán működik, még t410-be is átrakhatod vagy másik thinkpad-be.
asztali gépnél is kibírja az alaplapcserét a win7. igaz, hogy sokáig fog szöszölni a rendszer, de működik majd és nem kékhalálozik egyből, mint az xp.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
rgeorge
addikt
Menni fog.
Szolgálati közlemény: itt leírtam, hogy olyan esetben is lehet migrálni, amikor nem lehet. Az előzmény egy teával kivégzett vaio notebook volt, aminek a hdd-jét átmentettem egy másik notebookba, ahol persze az nem indult el.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
-
F e Z o
veterán
Adott egy Thinkpad x61 tablet, amiben L7500 proci van, aminek eredeti órajele 1600MHz, azonban ha idle van a gép, ha terhelve mindig csak 1200-on teker a proci, 0,975V mellett. Magyarul nem lövi fel 6-ról 8-ra a szorzót a gép. A procihűtő 3500 környékén forog percenként, a hőfok idle 45, terhelve 55-60 fok. Próbáltam energiagazdálkodást is átállítani teljesítménycentrikusra állítani, de semmi változás. Az oprendszer win 8.1 32bit. Valakinek valami ötlet?
H2O über alles!
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Egy szubjektív kérdés, melyik a leghasználhatóbb és legvékonyabb Thinkpad?
Referenciaméret és tudás a T430, tehát annál öregebbet nem nagyon szeretnék
T430p pl?Köszi
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
félisten
-
CharlieDrop
veterán
válasz FoxiestFox #77517 üzenetére
Az is valami, tuti, persze drága, de direkt nem adtam meg árat, összegyűjtöm ki mit ajánl
Ha lesz olyan, ami bővíthető, akkor azt választanám, ha nem, nem
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
barnam_
nagyúr
A gpu turbo-ra kíváncsi vagyok, gpu-z-vel majd ránézek. Ennél már power manager-ben ezek a fokozatok vannak:
Én "Balanced" beállításon használom, mivel általában semmi szükségem a turbóval növelt teljesítményre.
T410-nél ilyen nem volt, ott: lowest, low, adaptive, meg performance volt.
(#77504) metal01: akkor jól döntöttem
-
HSM
félisten
válasz barnam_ #77519 üzenetére
Igen, ezek voltak nekem is. Viszont korábban (2-3 hónapja nézhettem utoljára) a "Balanced" kikapcsolta a CPU és GPU turbót is, éppen ahogy kedvemre való volt, most viszont csak a CPU turbót kapcsolja ki. Pedig semmihez sem nyúltam szándékosan, aminek köze lehet ehhez...
Még trükközni is kellett, hogy maximum turbo mód mellett CPU házirendben külön 99%-ra maximalizálni a CPU-t, hogy a GPU-nak maradjon elég TDP végig 1300MHz-en turbózni.
Ahogy nézem, éppen a veled való eszmecsere végett teszteltem anno. [link] -
barnam_
nagyúr
Valami szoftveres nyűg lesz ott szerintem.
Tapasztalatok:
- Balanced: sem a CPU, sem a GPU órajele nem emelkedik a gyári fölé
- Turbo: laptop képernyőjéről egyik sem turbózik, mivel nincs rá szükség. TV-re kirakva megemeli a GPU órajelét 700-800 Mhz-re. Idle/Load
- Maximum turbo: ugyanaz mint a "Turbo", csak a CPU órajel folyamatosan 2.4 Ghz fölött van. Load -
brd
nagyúr
válasz csubuka #77502 üzenetére
Azon az Operán tudtommal nem lehet 60FPS-es YouTube videokat lejátszani, mert ahhoz HTML5-ös lejátszó kell, azt meg nem nagyon szereti. Továbbá a linkelt video is mintha csak sima lenne, nem 60FPS-es, nálam legalábbis semmilyen 60FPS-es lehetőség nincs (és szemre sincs bőven annyi FPS), de pl. ennél van.
The only real valuable thing is intuition.
-
dabgergo
őstag
Mennyiért lehet szerintetek eladni egy 2,5 éves újszerű állapotú T530-at (még fél év világgaranciával)?
- i5 2,5GHz
- 8GB ram
- 256GB SSD
- 500GB HDD // illetve betehető a helyére a gyári DVD író
- 1600x900-as kijelző
- nVidia NVS 5400M 1GB[ Szerkesztve ]
-
vikcsi
senior tag
Olvasgatok, de nálam két totál azonos T510-nél nem működött...
Furcsáltam is, de belehalt a win7Simán hdd csere volt...
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
félisten
-
válasz vikcsi #77524 üzenetére
Az én Win7-em eléggé kemény gyerek volt, ezeken ment keresztül újratelepítés nélkül:
T61 - HDD => T61 SSD => HP 6560b => T61 => T520 => T61 => T420
Majd a T420-ban inplace upgrade Win 8-ra utána 8.1-re.
Még működik hibátlanul| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Tim82
félisten
válasz vikcsi #77524 üzenetére
Intel only T500 -> Radeon-os T500 váltás sima volt. Nem Thinkpad-fronton (még amikor volt asztali gépem) pedig Brazos -> FM1 váltás sem viselte meg a desktop gépre telepített Win 7-et.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
barnam_
nagyúr
Lehet egyedül vagyok a véleményemmel, de hacsak nem azonos típusú gépről van szó, én nem nyugodnék meg, ha nem telepíteném újra az OS-t
-
Dio111
tag
Segitség kellene telepitek t 420-at a SU a következőket dobja: an error occumed while gathering user information.
Mít lehet csinálni??? -
btudos
nagyúr
válasz CharlieDrop #77516 üzenetére
T430s, első generációs X1 Carbon, illetve az 50-es széria tagjai lehetnek jók, a harmadik generációs X1 Carbon-nal kiegészülve.
A második generációs X1 Carbon-t és a 40-es szériát kerülném.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
soldi3r
veterán
-
Picco
addikt
Udv mindenkinek,
adott egy t520, audio jack hibas, munkahelyemrol szereztem egy masik alaplapot miutan nem tudtam audio jacket szerezni, nameg miutan meglattam h 9 helyen van forrasztva az alaplaphoz a kedvem is elment a cserehez.
A problemam h nem talalok sehol egy how-to videot, lapcsere meg eleg bonyolult, egyetlen gepemet nem szivesen nelkuloznem hetvegere. Tudtok valami oldalt ahol esetleg talalok egy reszletes leirast/videot?A segitseget elore is koszonom
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok.
Van aki betudta állítani rendesen az RMClock-ot?
Nekem egy T9600-as procim van és az a baj hogy a 10x-es szorzó csak 2667Mhz-et visz, na most 2800Mhz kellene nekem.
Valakinek sikerült?
Az egyik kolléga még régebben segített nekem ebben de az nem jött be, kék halált dobott a gép tőle. -
Francia91
veterán
válasz tothjozsi96 #77542 üzenetére
Tegyél pipát a 11x-es szorzó elé is, mert az RMClock nem ismeri a feles szorzókat, és ugyebár a T9600-as max órajelen 10,5-ös szorzón működne...
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz tothjozsi96 #77545 üzenetére
Nekem 2.35.0 verziójú RMClock van, ennél biztosan van ilyen (de a verziószámot már korábban privátban is beszéltük)
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
tothjozsi96
addikt
válasz tothjozsi96 #77545 üzenetére
Utána olvastam, azt írták kapcsoljam ki a Bios-ban a Speedstep-et, ki is kapcsoltam.
De most nem tudok szorzót állítani, egyáltalán semmit...Szerk.: Nekem is az van fent!
KépAz előbb direkt újra telepítettem a programot, hátha jó lesz. De nem!
[ Szerkesztve ]
-
leroyclub
senior tag
Sziatok!
Szeretnék vásárolni egy új notebookot, és végülis a Lenovo Yoga 2 13 mellett dönöttem. Ahogy nézem elég sok típus van belőle. Amit én szeretnék az az SSD-s változat és világítós billentyűzet. i3 vagy i5 processzor. Találtam 3 sorozat számot amiből 2 szinte ugyanaz, elvileg csak a szín más. Még nem tudom hogy ezüst legyen vagy narancs.59424689, 59424690, 59-431628
A 3.nál ha jól látom csak annyi a különbség hogy 256-os a vinyó?
Milyen különbségek lehetnek még? -
thgergo
tag
válasz tothjozsi96 #77547 üzenetére
Speedstep kikapcsolása csak akkor kell ha 11x szorzót szeretnél beállítani mindkét magra. (2933Mhz) De ehhez moddolt BIOS is kell úgy tudom.
RMclock a feles szorzókat sosem kezelte le, de hézzel hozzá tudod adni egy regedittel, pl a 12x-es szorzót is. Nem tudom hogy működik-e nekem anno nem volt gondom.
Persze ilyenkor a 11x szorzó hatására figyelembe kell venni azt is hogy néha turbózni 1 maggal fog 2933Mhz-re, ha az IDA engedélyezett, így kicsit több feszültséget kell beállítani. Ezt elkerülendő a feles 2800Mhz-nek (64+10)x=75x szorzó felel meg, regeditben talán ez is beállítható. (Hexadecimálisan 0x4B, ahol az első 4es "bit" felel meg egy feles 133Mhz hozzáadásának, és a B=11 hexadecimálisan)
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest