-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz cildren #78250 üzenetére
Az a baj,hogy már 2 hete így van,és már volt egy teljes napon át kikapcsolva a töltőn.
Nekem csak most szóltak,remélem az amúgy egész frankó akku nem dobta be a kulcsot ezalatt.
Mondjuk azt is el tudom képzelni,hogy "koppant" egy picit valahova.Valami az akkutöltés vezérléssel lehet....vagy passz,mert nem értek hozzá."Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
Thinkpad T440 (nem T440s) kijelzőcserében gondolkodom.
Lenovo thinkpad T440 I5-4300U/128GB SSD/14" LED MATT (1366x768) típust szeretném egy FHD IPS panellel fejleszteni. Ebay-en találtam is hozzá panelt, de nem vagyok még 100%-ban biztos benne, hogy be lehet-e szerelni.
A kijelző csatlakozók eltérőek szerintetek?
Azt olvastam valahol, hogy a lenti panel eredetileg a T440S-hez készült. A kijelző csatlakozójában van különbség t440és T440S típusoknál?http://www.ebay.com/itm/14-0-LCD-Screen-AUO-B140HAN01-2-B140HAN01-1-LED-WUXGA-eDP30Pin-Laptop-Display-/111411026542?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19f09d5a6e
Köszi!
-
scarbantia
aktív tag
válasz Biluxzsolt #78251 üzenetére
Ha jól tudom az van, hogy mélykisülés esetén ha lemegy 1-2%-ra a töltöttség, akkor tönkremehet, és a vezérlése is letilthatja. Tesóm járt így pár hete, a 9 cellás Panasonic akkuja nyírta ki magát. Mondta, hogy mikor 10% alá esett, egy perc múlva mindig rohamosan hibernálni kezdett a gép, de volt, hogy nem ért a végére, holott még kellett volna legyen benne töltés. Valószínűleg sok éve nem volt kalibrálva az akku, és nem jól kalkulált a töltöttséggel, így egy alkalommal sikerült a kritikus szint alá esnie. Gondolom sok mindent már nem lehet vele kezdeni... (amúgy ~2 órás akku volt, kb. 60%-os)
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz lolchief70 #78252 üzenetére
Remek a kérdés, ha uncsizom megnézem majd.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Molk
tag
Sziasztok,
Egy Thinkapad X220-at pasztáznék újra és azt megmondanátok, hogy le kellene-e szednem a gumit ami a vga-n van? MX-4 el lenne újrapasztázva.
Képeket itt találjátok.Köszi,
Márton -
Biluxzsolt
aktív tag
válasz scarbantia #78253 üzenetére
Na az szép lesz akkor.
Nem lehetne az akkuba valamilyen módon egy kis energiát rakni,hátha akkor magához tér?"Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
félisten
válasz Biluxzsolt #78258 üzenetére
Kinetikus energiát lehet.
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz FoxiestFox #78259 üzenetére
Azt viszont csak nyitott ablaknál.
"Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
Tikakukac
titán
válasz lolchief70 #78261 üzenetére
Igen a kábelcsere tuti. A kérdés a többi, tehát, hogy fedlap és egyéb egyezik-e.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
r3dsnake
nagyúr
Ha megugrott a thinkpadem kijelzett akksi kapacitása a max fölé 7Wh-val, érdemes csinálni egy Battery resetet? (Teljes feltöltés, merítés, feltöltés). Ez helyrehozza pontosra újra?
-
félisten
Nálam elcsesződött a HTML5 lejátszás Operában.
720p szaggat, lagzik. W500-hoz hasonló gépek tulajait kérdezem, tapasztaltok ilyet? -
brd
nagyúr
válasz FoxiestFox #78265 üzenetére
Nem frissült az Opera véletlen titokban? Mert valamit elszúrtak az újban. Az automatikus frissítés egyébként az egyik legkárosabb agymenés, amit valaha kitaláltak (pontosabban lehetne jól is csinálni, mondjuk teljeskörűen használható backupot csináljon közben az előző néhány verzióról). Az Opera legalább otthagyja az előző verziót a folderében.
The only real valuable thing is intuition.
-
félisten
-
brd
nagyúr
válasz FoxiestFox #78267 üzenetére
Lehet, hogy YouTube (el)varázslás lesz, de nekem (még?) a 29.0.1795.60-as verzióval jól működik.
The only real valuable thing is intuition.
-
scream
veterán
válasz FoxiestFox #78267 üzenetére
Én most W500-on csak Ubunturól tudtam megnézni, de ott se FF se Chrome alatt nem találkoztam 720p alatt ilyennel. 1080-on már azért van, hogy szaggat.
-
félisten
válasz scream #78269 üzenetére
Haverom rendelt a gépébe (valami Asus) egy újabb fajta CrystalHD dekódert, persze gyorsan kiderítettem neki, hogy abban marhára nincs minipcie. Úgyhogy azt el fogom szedni tőle, amint megérkezett, és megnézem azzal mi van.
Ugye nekem volt előzőleg a régebbi típus, az hol működött, hol nem, elég bugos volt.
Mondjuk nem tudom, az támogatja-e a html5-öt. Túl szép lenne tőle fullhd tecsőt várni html5 alatt? -
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #78265 üzenetére
Opera alatt HTML5-tel nekem jo a 720p, de volt mar szebb is. En kb 1 honapja Chrome-ot hasznalok YouTube-ra, ott az 1080p is sima liba. A Chrome kizarolag YouTube-hoz van hasznalva
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
TOZ
addikt
Szevasztok!
Régen voltam erre, mert a T61gyel semmi baj, most már lassan 7(!) éve. (T7500, 4 Gb RAM, SSD, Linux Mint, soha rosszabbat.)
Node, most eljött aposnak a "notebook kéne" dolog.
Első körben nyilvan Alfa156ot néztem, lenne is (mindig van) nekik való. T500 pl.
Ugyanakkor elgondolkodtam, hogy akkor már inkabb magamnak egy ujabb, nekik meg a T61.
Igazabol viszont nem kovetem a trendet. T510/T520/T420 veheto kategoria? Nincs valami kehe veluk? Esteleg valami W?
Igazabol a 16:9-tol azert fazom nemileg. A ceges L420at is ezert nem annyi csipem.Vagy van valami best buy mostanaban 100k korul?
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Tudtommal nincsen semmilyen vészes típushiba a felsorolt modelleknél (de majd a többiek kijavítanak) és ezek még a régi billentyűzetesek, a 30-as szériától jön be a szigetes, a 40-estől meg a kiosztást is megvariálták + ott már nincsenek gombok a trackpointhoz. Alfától 100k-ig amúgy nagyobb felbontású kijelzős T510-et kapsz, i7-tel jelenleg. Aprón azért T420 kifogható, akár 1600*900-as kijelzővel is ugyanezen kereten belül mozogva.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
cserda
csendes tag
Sziasztok van egy T420-am Windows 8.1 fut rajta és azt vettem észre hogy a wifi-vel vannak kisebb gondok mint pl: a sebesség nagyon ingadozik rajta tegyük fel indul 2mb/s en lemegy 0 ra és szépen lassan megy megint felfele (nem a nettel van gond) és sokszor kikapcsol magától van valakinek valami tippe? Amúgy intel Intel® Centrino® Advanced-N 6205 van benne
-
sss
őstag
Szerintetek ilyen max 100k-s árkategóriában melyik a játékra legalkalmasabb vga? Hd3000/4000, valami Quadro, vagy létezik ezeknél jobb dedikált vga-s megoldás?
-
félisten
-
sss
őstag
válasz FoxiestFox #78279 üzenetére
Ha a csgo (minden lowon) elfutna stabil 100 fpssel az már bőven jó lenne. És igen használt TP vonalon maradnék, esetleg valami elitebook vagy E szériás dell ami szóba jöhet még.
-
félisten
Mekkora felbontáson akarod a 100 fps-t? Amúgy a CS profitál a képernyő képfrissítési képességein túli sebességből? Source-nál egész pontosan 0 difit észleltem a statomban vsync on (60) és vsync off (100+) fps között, pedig a szorsz háklis minden ilyen hülyeségre állítólag.
-
sss
őstag
válasz FoxiestFox #78281 üzenetére
Ha lehet akkor natív felbontáson. Vsync meg off lesz.
-
félisten
-
sss
őstag
válasz FoxiestFox #78284 üzenetére
1600
-
cserda
csendes tag
válasz tothjozsi96 #78277 üzenetére
Sajnos a másik gépemmel teljesen jól megy a dolog tehát itt lesz a probléma nem a hálózattal
-
félisten
-
cserda
csendes tag
válasz tothjozsi96 #78287 üzenetére
Az egy t410 és Wifin megy
-
sss
őstag
válasz FoxiestFox #78288 üzenetére
Azt mondod? Nézegetek teszteket, erőben jobban teljesítenek mint az integráltak, de mégis sok helyen azt írják, hogy nem játékra való, mert alapvetően cad programokra van tervezve, meg driverek szempontjából sem szerencsés választás stb.
-
RoboGuru
tag
válasz Yiggdrasil #78041 üzenetére
USB 3.0 pendrive ami SSD technológiával készült valószínű hogy felülbírálva bekavar a lemezek, particiók sorrendjébe és ezért nem megy tovább a telepítés a lemezkezelés résznél! Eddig csak egy megoldást javasoltak, ami nem egy kényelmes és minden esetben működő. Kikell húzni a pendrive-t (frissíteni) létrehozni a particiót majd vissza dugni a pendrive-t és frissíteni. Utánna elvileg már megy a telepítés. Mondjuk nekem többször ment hibára mint tovább. Legbiztosabb megoldás még mindig az USB 2.0 pendrive, USB 2.0 portban!
www.rendszerguru.hu
-
félisten
Mezei driverrel is mennek, nem kell feltenned a tervezésre optimalizált cuccot.
Nekem is Mobility Radeon driver van a FireGL helyett.
Újabb gépeknél amúgy amiatt panaszkodnak hogy az Optimus miatt van valamennyi lag a képmegjelenítésben, mert az integráltonj is átfut a kép, amit kiszámolt a dedikált, vagy valami ilyesmi. Nem merültem még bele, mert az én gépem primitív még ehhez. -
RoboGuru
tag
válasz cserda #78276 üzenetére
Nálam ugyanez a felállás, annyi különbség hogy Intel Centrino Wireless-N 1000-es kártya van és nem tapasztaltam hasonlót. Lehetséges hogy a te kártyádhoz nem igazán jó a fent lévő Win 8.1-es illesztőprogram (Lenovo oldaláról felrakni ha most nem az van). Amennyiben van lehetőség másik wlan kártyát kellene kipróbálni.
www.rendszerguru.hu
-
sss
őstag
válasz FoxiestFox #78293 üzenetére
-
RoboGuru
tag
válasz animatrix11 #78230 üzenetére
Igen, ha mindkettő kijelzőnél ad képet de sötéten. A régi CCFL kijelzőknél legtöbször a kijelző "neonja" vagy az inverter adta meg magát, ami könnyen orvosolható volt. A LED kijelzőknél ugyan ezt a hibajelenséget az alaplapon lévő ált. a kijelző kábel közelében lévő biztosíték elhalálozása okozza!
www.rendszerguru.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Lenovo P52 WorkStation/15.6"FHD IPS/Core i7-8850H(6mag)/32GB/512GB SSD/Nvidia Quadro P1000 4GB
- 10 db laptop töltő a legtöbb új (9db gyári, 1db utángyártott)
- ASUS VivoBook X556UQ (i5-7200U, MX940, 8GB DDR4, 256gb SSD)
- Acer Aspire akkumulátor
- Thinkpad L13 G4 13.3" FHD+ Core i5 1335U 16GB RAM 512GB NVME SSD HUN Bill. Lenovo Gar.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest