- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter M
tag
válasz metal01 #40710 üzenetére
Visszakeresheted de itt van bemásolom:
Sziasztok
Jön ide is tehát a Lenovo Business Backpack 1 évet se bírt foszlik két helyen TechRusból lett rendelve USA, nemzetközi support cserélik lépjek kapcsolatba a hot line nal, felhívom a magyarokat nem támogatják a terméket hívjak mást.Informatikai cég supportja összefoglalva:
Tehát a http://lenovo.hu/tudas/tudas_service.htm oldalon oldalon szereplő +36-80-100-424 már nem él, erre felhívtam a +36-80-987-425-ös számot ahol egy lassított felvételről meghallgathattam a mondandóját és majd 10p belül beszélhettem egy magyarul alig tudó segíteni nem tudó Lenovo munkatárssal.
A magyar supportot melyik harmadik világ országába outsource-olták?Kezdjük nagyon túlragozni így offba teszem, lényeg:
Engedd meg, hogy a "vagy fogjál meg egy tűt és egy cérnát" megengedjem magamnak a Channel Manageres hasonlatot tőle volt hasonló hozzáállás. A Targusos javaslatot köszönöm, írtam nekik megvárom mit reagálnak.
"vásárolták a gépet szlovák cégtől" - Nem áll fenn DE tegyük fel HA így is lenne sajnos EUban élünk ami nem csak a pályázati pénzek elherdálásában mutatkozik meg, hanem az árúk szabad áramlásában és az egységesített fogyasztóvédelmi irányelvekben is.
"Lenovo szarul képviseli az egyik beszállítója garanciális ügyintézését" - Téged érdekel, hogy az Intel vagy az Nvidia miatt alaplaphibás a géped, NEM Te Lenovo gépet vettél, Lenovo támogatással. Usert abszolút nem érdekli és nem is kell, hogy érdekelje.
"ha leconsumerezik a workstationömet, felállok és elmegyek egy másik szervizbe"
- És itt álljunk meg, ezen én nagyon fennakadtam, Én mint User megírom a Mo központba, hogy érdemes lenne ezzel foglalkozni és kivizsgálni, un "minőségbiztosítási okokból" és erre kapom azt a választ, hogy kb ez náluk default. /és ezért pénzt nem sajnálva vettem helyszíni garancia kiterjesztést/
A Support telefonos elérhetőségét és a lokalizált weboldalát ideje lenne rendbe tenni ezt kevés cég engedheti meg magának. (lenovo.com/hu, lenovo.hu... irreleváns információk, félinformációk, errora fut)
És akkor ezek után megkérdeznélek, hogy ilyen szintű hozzáállással ami engem ért a Lenovo Magyarországgal kapcsolatban és az IBM Business Partner és a Kiemelt Szerviz "szolgáltatásával" és "szaktudásával" az elmúlt 7-9 hónapban bizonyítja nekem, hogy ne használjam ki azt a 25-35% árelőnyt ami egy USA vagy egy UK beszerzés esetén fennáll?
Valóban én is csak bízom benne, hogy ez változni fog...Én úgy érzem, hogy megpróbáltam mindent, de a végén fogtam egy tűt és egy cérnát /leadtam javíttatni/
[ Szerkesztve ]
https://www.behance.net/marosi-peter-k
-
metal01
őstag
válasz Peter M #40711 üzenetére
Ez a táskát a Targus gyártja. Nekem azt mondta a viszonteladó, hogy velük vegyem fel a kapcsolatot. Tény, hogy a Targus szart a dologra, kaptam egy automatikus választ, hogy megkapták a kérelmemet, és egy munkanapon belül válaszolnak, intézik a gart. Ez nem történt meg. Én kapcsolatba léptem az üzlettel ahol vettem. Ők intézkedtek. És szóltak, hogy megérkezett az új táska.
Az hogy milyen minőségű relatív. Nekem 3 évet bírt ahogy írtam. De szinte minden nap hurcoltam és tele is volt pakolva rendesen. Szóval ki mire esküszik, én meg vagyok ezzel a táskával elégedve.
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
válasz soldi3r #40703 üzenetére
Nekem volt CaseLogic, illetve most is van, de már nem én használom. Pont ugyanez, de 16"-os változatban. Nem volt rossz, bár én jobban szeretem, ha nem zsebben van a notebook, hanem fölül is védve van. Most Deuter van, de az drága, és nincs is szerintem 14"-esben.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
MrSealRD
veterán
válasz metal01 #40706 üzenetére
Nagy +1
Teljesen elégedett vagyok vele...nem bomlik, nem oszlik...jó.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
félisten
Nekem valami noname laptoptáskám van, még régen T40-hez vettem.
Kényelmesen elfér benne a T61p, töltővel, egérrel, fejessel, meg még pár könyv és apróbb motyó.
Asszem 3k volt úgy 4-5 éve. Hibátlan máig ^^
Fekete, de néhány szélén piros, így még illik is a géphez. -
audi100td
nagyúr
Van egy gyári, új ("0 km-es") magyar billentyűzetem X200(s)/X201(s)-hez és persze a tablet verziókhoz. Ha valakit esetleg érdekel, részletek privátban.
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
Sziasztok
Tegnap megvették barátnőm HP 2510p-jét. Sajnos kevés lett neki az U7600-as proci. Illetve mivel nem hordozza annyit mint gondoltuk visszaváltana nagyobb notira.
HP 6910p/6930p-ben gondolkodtam én, de mutattam neki egy T400-at neten és nagyon megtetszett neki.
T500 is érdekes lehet.Ami érdekelne:
-Melyikhez olcsóbbak az alkatrészek?
-Dedikált Ati GPU-sat szeretnék venni neki, kicsit tudjon játszogatni ha olyan kedve van. Nem kell attól tartani hogy az ATI GPU-s gépek előbb elhaláloznak?
-Heti pár alkalommal FHD videókat szerkezdgetne, kellene erős proci. T9400-tól felfelé gondolkodom. Az elég lehet?
-Mennyire hangosak és mennyire melegednek?Így első nekifutásra ezek lennének amik érdekelnek. Illetve ha valaki el akarja adni a T400/500-át írjon privit.
[ Szerkesztve ]
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
soldi3r
veterán
válasz FoxiestFox #40717 üzenetére
laptop táskám van kb. 3db, egyiket sem használom, csak a neoprén tokostul bedobom a hátizsákba
kézben elég az utazótáskát vagy egy szerszámos ládát cipelni
olyan kell amit repülőre is fel lehet vinni és beleférnek a kábelek meg 1-2 apróság stb...(#40718) metal01, de nem nálam
(#40719) btudos, köszi! a logitech sem rossz, de a 25 év...
E30 (oo=[][]=oo)
-
cellpeti
nagyúr
"Heti pár alkalommal FHD videókat szerkezdgetne, kellene erős proci. T9400-tól felfelé gondolkodom. Az elég lehet?"
Nem vagyok nagy szaki, de mi a fenének FHD filmhez T9400 és annál nagyobb CPU? Azt értem, hogy nem nagyon van kisebb procival(P8400/P8600), de minek T9400nél nagyobb. FHD filmet elvisz egy alap C2D cpu is.
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Tikakukac
titán
válasz cellpeti #40723 üzenetére
FHD szerkesztéshez sosincs elég erős proci, mint ahogy a többiek is mondták. 2.3-as 2 magos gépen én kisebb felbontásban is szenvedtem egy idő után, FHD pedig nagyon-nagyon sok pixel, pláne ha renderelni kell a végén.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
audi100td
nagyúr
T400 v. T500 majdnem, hogy mindegy, remek gép mind a kettő. A T400-ból sima igp-s volt nálam, talán a legcsendesebb gép ami létezik, még terhelés alatt is alig venni észre, hogy be van kapcsolva. A T500 is nagyon csendes, az dedikált vga miatt persze terhelés alatt azért hallani, de a kategóriában abszolút halk, az intel vga-t használva szintén hangtalan. A T400-nak előnye a kompaktabb méret, T500-nál meg ott van a nagyobb felbontás és erősebb vga illetve a display port. A W500-at is tudom ajánlani, lényegében ugyanaz mint a T500, csak FireGL vga-val.
-
Chaser
legenda
Ha hordozná is akkor T400, ha nem akkor T500. DP miatt jobb pl meg a nagyobb felbontás. 8GB ram ha nagyon szerkesztgetni akar. Ati vga kikapcsolható, szóval ha nincs használatban abszolút nem is kell jelen lennie. Valszeg az ionly ntel megoldások megbízhatóbbak, de már nem vészes Tx00 lap se ha behalná magát.
Ati vga lehet szerkesztésnél is be tudna segíteni vmennyit, de nem tudom ezeknél támogatott volt-e már._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
metal01
őstag
T400 tulajoktól kérdezem elsősorban. Normális, hogy a kijelző 60 Hz-en (szürke színnél leginkább) láthatóan vibrál egy kicsit? Teljes fényerőnél látszik a legjobban.
-
metal01
őstag
válasz !Overdose! #40730 üzenetére
Nálam mi lehet a baj? 1440x900 nekem is, és LED-es.
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
Nálam a T61 32 és 64 bites win7-el is azt csinálja hogy ha alvó állapotba kapcsolom, majd vissza akkor nem tudok onnantól fényerőt állítani az utoljára beállított fényerőn megy tovább amíg újra nem indítom a gépet. Ez azért azavró mert mondjuk külső tápról kapcsolom alvóba utána meg akksiról szeretném használni és a fényerőt meg maxon megy.
-
félisten
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
T400-hoz kellene nekem magyar billentyűzet lehet új is. Nem tud valaki nekem ebben segíteni?
-
cellpeti
nagyúr
elnézést...rosszul olvastam. Elnézést mégegyszer
Tigris, tigris, csóvafény...
-
sagit
veterán
válasz audi100td #40727 üzenetére
Komoly munkára ne gondoljatok, csak amiket felvesz a gépével FHD-ban azokat a videókat vagdosná... stb...
Hobby szinten csak, viszont nem akar éveket várni rá ugye.T400 és T500 is van aprón 80k körül ahogy látom, W500 nem nagyon van hirdetve. Mennyi felárat érhet meg a videóvezérlő?
Hordozva nem lesz mint kiderült. Azért vettem neki a 2510p-t hogy azt majd cipeli, lévén az 1,3 kg. De nem így történt. T500-ra kellene rábeszélnem. 1680*1050-es modellre.
Chaser: Neked is köszi a választ. Nethez bőven elég a 4500MHD, játékra meg ott lesz a dedikált. Vágásnál nem tudom milyen szoftver tudná kihasználni a 3650-et vagy a V5700-at. Erről nincs valakinek tapasztalata?
8 Gb bővítés alap lesz mert olcsó, ssd is lesz rendszernek. Milyen HDD Caddy-t kapni ezekhez a TP-hez?
Utánygárytott előlap nélküli nem játszik. Azokkal már 2* is befürödtem. Eredeti, vagy illeszkedő kellene max 20 dodó környékén. Nem akarom elkapkodni a vásárlást, addig odaadtam neki az asztali gépemet.Jó gépet akarok kifogni. Van típushibájuk? (mint pl 6930p-nél a fedél tartó elkopása)
[ Szerkesztve ]
-
-
opeter87
senior tag
Vágáshoz erős CPU kell elsősorban, dGPU szinte nem is. Rendelerésnél pedig szintén a CPU pörög 100%-on. (Ez a Canopus Edius vágóprogramra igaz én ezzel dolgozom asztalin)
Aki havi szinten pár videót vág "csak" meg annál szerintem mindegy, hogy meddig tart egy számítás 2 perc vagy 5 perc.
Én a helyedben csak P8400/8600-as procit gépet vennék (ezek 25w-osak), a 9xxx pedig 35w, ez üzemidőnél nem mindegy. Vágásnál talán számít 5% az erősebb proci.
Valaki írta, hogy vágáshoz elég egy core2duo, hát tudok mutatni olyan nyers avhci hd formátumot, amit lejátszani sem tudott egy c2d. -
sagit
veterán
Egy kedves fórumtárs linklet egy általa árult T500-at.
4 gb ram + 2 gb turbo memory
Ez a turbo memory mi a fene?opeter87: jogos, ez is előrelépés lesz jócskán az u7600 hoz képest
am a 3 mb cache és a 6 mb cache között hol tud kijönni a különbség?A dedikált gpu pedig jó lesz ha kedve szottyan játszogatni. Az előző x3100 erre teljesen alkalmatlan volt és a 4500 MHD se túl acélos azért.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
"Ez a turbo memory mi a fene?"
ipari hulladék viccet félretéve sokszor volt már róla szó, eredetileg HDD mellé szánták amolyan cache-ként, igazából gyakorlati haszna nem igen van, főleg ha SSD-t használsz
ez az első amit ki szoktam kapni frissen hozzám került gépből
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Jaja, 1680-ast vegyél. Olyanom volt nekem is ati-val, korrekt. W500 sztem nem éri meg a felárat a firegl vga miatt. Azt nem tudom, ezeket a régebbi vga-kat be tudja-e fogni valami munkára, utána kell nézni.
Igazából a zsanér gyengül egy idő után, de nem nagy tétel újra cserélni.
Én ilyen caddyt árulok hozzá, vettek innen többen is, nem panaszkodott senki.mustang28:
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
opeter87
senior tag
"jogos, ez is előrelépés lesz jócskán az u7600 hoz képest
am a 3 mb cache és a 6 mb cache között hol tud kijönni a különbség?"Inkább az számít(ana), hogy tud-e 4 szálon működni a CPU vagy csak 2 szálon. De mivel ez itt nem áll fenn, így nem érdekes. Illetve az számít, hogy tudja-e a processzor a SSE technológiát, mert ez sok videóvágó program támogatja/használja.
Szerintem a cache méret nem igazán számít. Annál többet ér az üzemidő. -
sagit
veterán
Venném azt is de 50-be ment el a 2510p és így is hozzárakok 30k-t neki.
A kisasszony ezt se szívesen fogadja el, szerencsére nem lehúzós.És a T500 is elég lesz neki.
80k-ért olyan ajánlatot kaptam hogy:
1680*1050
256 ati
webcam
2 gb ram
wwan
2 órás pana akku
dokkoló
angol billvinyó nélkül
szerintetek?
-
Chaser
legenda
Ilyet adtam el pár napja 8GB rammal, magyar billel meg egy caddyvel, jó 9 cellás akkuval 80-ért. Azt nézve hogy ebben van WWAN, dokkoló, de ram csak 2GB és hdd nincs én alkudnék egy kicsit /2GB ram pl semmit nem ér kategória, pláne ha 2x1/
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest