- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
internetezoo
senior tag
Nem valami szerencsés megoldás ragasztani azt ahol tudják, hogy sok az izzadság minimum. Csavar az nincs a Bipen hátul a képek alapján. Most tervezném beszerezni mint okosóra.
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz SH4D0W2011 #7195 üzenetére
Én voltam, és visszaragasztottam. Körben megtisztítottam a felületeket, és "B-7000"-es ragasztóval (telefon kijelzők ragasztására használják pl.) visszaragasztottam. Pár órát préseltem, utána már elkezdtem napközben használni, de alvásra levettem. A ragasztó leírása 48 óra teljes kötési időt ír, azóta meg ugyanúgy használom mint előtte, tökéletesen működik.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
NeKa11
újonc
Van egy Huawei P20-as telóm és vettem egy amazfit Pace okos órát ami nem akar párosodni.
Letöltöttem az amazfit alkalmazást, felismerik egymást kiírja a kódot pipálok de a kapcsolat nem jön létre. olyan már volt hogy a telefon kapcsolódott de az órán Újra kiírta a QR kódot. Mit tegyek.
Egy Huawei P9lite telóhoz gond nélkül kapcsolódott. A P20-assal miért nem?
Tudja valaki? -
SirKero
őstag
Miért nem jelez ha sms-t kapok? Engedélyezve van a bejövő SMS. Ha hívásom van akkor rezeg de az sms-nél nem reagál.
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
SirKero
őstag
válasz SirKero #7211 üzenetére
Valamiért megjavult most mutatja a bejövő sms-t. Viszont pár másodperc múlva eltűnik. Ezt meg lehet nézni valahol az órán később is vagy utána már csak a telefonban?
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
VMatteo
őstag
IOS alatt SMS-t nem jelez a bip. Másnál se? Legfrissebb MiFit.
Tisztelet a Gépésznek!
-
törölt tag
Sziasztok,
Nemrég vettem egy ilyen órát eddig vegyes a tapasztalatom, leginkább az egyszerűsége tetszik, ugyanakkor pár általam alapnak vélt funkció hianyzik belőle, valamint nem minden megy úgy, ahogy számítottam rá a cikkek alapján (pl. a pulzusmérés teljesen használhatatlan, sport közben és máskor is).A kérdésem az, hogy az bug vagy feature, hogy ha pause-olok egy activity-t, majd folytatom akkor a végén simán hozzácsapja a pause alatti időt, így pace-t/átlagsebességet is a bruttó idő alapján mér. Ráadasul furák az adatok, mert a Pace fülnél a közepére kerül a lassú km, ahol tényleg a pause volt, ugyanakkor a chartoknál a végére, heart rate például tényleg csak a nettó idő alatt van, a grafikon végén meg semmi. Mas is tapasztalt ilyet? Ha futás közepén megállok erősíteni, akkor inkább mérjek két külön activity-t?
-
Én tegnap szidtam az órát, mert elmentem futni, és nem nagyon akaródzott neki gps jelet találni. Én meg nem fogok miatta egy helyben álldogálni a hidegben. Végül kb 500m futás után meglelte... azt a részt furán mérte.
Lehet, hogy eladom, mert nem látom sok értelmét. Annyival jobb, mint a telefon, hogy könnyebb, meg kiírja kilométerenként az adatokat... Az Endomondo meg 500 méterenként bemondja...
Alvás adatok is kamuk, forgolódik az ember álmatlanul, ez meg kiírja reggel, hogy milyen k. jót aludtam.
Ez egy olyan eszköz, amire igazából semmi szükségem, csak ki akartam próbálni.
A watchface meg kb. ugyanolyan, mint régen a Noikákon a logo, legyél egyedi, meg add önmagad
Nagyon gagyi ez az óra, egy sima fém Casióhoz képest is.[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
törölt tag
válasz aradebil2 #7220 üzenetére
Ilyennel nem akarok szórakozni, ráadásul már a kiexportálashoz is 3rd party app kell. Nem fogok minimum 3 appot használni ahhoz, hogy szimplán csak reális adatok jelenjenek meg, bár az export miatt lehet, hogy később áttérek más appra, hogy túrákat lementsek, de futással biztosan nem fogom bonyolítani.
-
szpali
addikt
válasz #73495296 #7222 üzenetére
A módosított MiFit (Moddolt Mi Fit Tcx export, összefoglalóban van letöltési link is) nem 3rd part alkalmazás, azzal gond nélül megy az export androidon)
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
rosszkutya
tag
Sziasztok!
Gondoltam, teszek még egy próbát, hátha...
A következő problémával fordulok hozzátok, hátha valakinek van tapasztalata, vagy információja ezzel kapcsolatban:
Már jó ideje a többetek által is ajánlott Jps1x2 által módosított, .tcx exportos Mi Fit variánst használom (futáshoz, Strava-ba szinkronizálva az adatokat), hatalmas megelégedéssel. Viszont nem régiben úgy alakult, hogy lecseréltem a korábbi, 8-as androidot futtató Xiaomi Mi 5s-emet, egy (azóta már) 9-es Androidot futtató Pocophone-ra, és természetesen erre a készülékre is az első dolgaim egyike volt feltenni az említett appot. Minden tökéletesen működik is rajta, kivéve a legfontosabbat, az edzés adatok exportálását. Ugyanis, amikor a programon belül, az utolsó (vagy bármelyik) aktivitást meg szeretném osztani, akkor a karikában lévő felfelé mutató nyílra kattintva, egész egyszerűen csak úgy csinál, mintha nyomtam volna egy vissza gombot, tehát visszalép az eheti aktivitásaimat megjelenítő felületre, így sehogy sem tudom kiexportálni az edzésem adatait. Ha ez így marad, akkor sajnos kénytelenek leszünk megválni egymástól.
Van esetleg bármi ötlete valakinek ezzel kapcsolatban?[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz Victoryus #7221 üzenetére
Ha használod a mi fit-et és rendben frissíti az agps infókat akkor pár másodperc alatt befogja a gps jelet (erre való az agps), nálam így működik, én pár naponta mikor eszembe jut akkor elindítom a mi fit-et.
Az alvásra meg annyit tudok, hogy 1 db gyorsulásmérő van benne, az van a csuklódra rögzítve. Mégis mit vársz tőle? Tudom hogy van aki elvárná hogy még azt is detektálja a szerencsétlen óra hogy nyitva van a szeme vagy csukva. Volt itt olyan kritika, hogy miért nem tudja hogy ő már felébredt, igaz hogy ne szállt ki az ágyból hanem ugyanott fekve olvasgatta a telefont, de hát akkor is...Nem igazán értem ezeket a túlzott elvárásokat, az összefoglaló és a fórum nézegetésével, az árcímke tanulmányozásával kb leszűrhető hogy ez miről szól.
Én pl. tökéletesen meg vagyok vele elégedve, egy játékszer ami jelez értesítéseket és hívásokat, futás közben úgy-ahogy a pulzust is (át kell raknom a jobb csuklómra, úgy meglepően pontos, és ez a többszörösébe kerülő csuklós eszközöknél is így van). Még felül is múlta a megfelelően alacsony elvárásaimat, úgy érzem hogy kimondottan jól döntöttem, semmilyen ezen túlmutató bohóckodásra nincs szükségem.Látod, ember és ember különbözőek...
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
dugesz77
őstag
Én amikor marhaságokat mér edzés közben a pulzusmérő akkor csak letörlöm az izzadságot és magához tér szinte azonnal(csuklóról is és az óráról is). Erről a jobb kezes viselésről még nem hallottam de kipróbálom,köszi a tippet. GPS ahogy írod frissíteni kell akkor nincs gond. Megítélése változó (nem mintha érdekelne ,mert nekem tetszik) volt aki legagyizta volt aki apple watchnak nézte és rögtön huha.. Én nagyon megszerettem elég stabil a BT része szinte sohasem marad ki értesítés. Én Miband2-ről váltottam ahoz képest nem érzem rosszabbnak a alvásfigyelést sem. A magyar készített számlapok szerintem bőven jók, informatívak, tényleg néha választani is nehéz melyik legyen.
Ezért a 20-ért tudja ami kell , úgy érzem megérte az összes ráköltött forintját. -
törölt tag
Nekem nem ez a tapasztalatom, használom a Mi Fitet, szinkronizálja is elvileg rendesen az A-GPS adatokat (azzal kezdte, mikor először párosította, és utana futottam is), de gyakorlatban nem néhány másodperc, hanem néhány perc kell, míg megtalálja a jelet. De mondjuk én nem is vártam többet, a legtöbb telefonnál is ha beltérben először frissíted az A-GPS adatokat, majd kimész, elveszítve a wifit és nem használva mobilnetet, akkor percek kérdése, míg jelet talál.
A pulzusmérés meg teljesen komolytalan minden olyan eszköznél, ami csuklón akar mérni optikai szenzorral. Nem kellene ezzel hülyíteni a népet, én eleve annak tudatában vettem meg, hogy a pulzusmérés csak valami kb. érték lesz, mert előtte utánanéztem ennek. Nekem siman 60-70 körülit mutat edzés utan, mikor magam mérve 80 felett van még, futáskor meg 5 km után stabilan 170-175-re beáll, miközben amúgy 150 körül van.
Szerk.
Nekem amúgy a pulzusmérővel akkor ad reálisabb (de ha mérés alapján akarnék edzeni, még mindig értékelhetetlen) számokat, ha a csuklóm belő oldalára helyezem át az órát. Csak akkor meg a GPS szakad meg folyamatosan.Szerk2.
Az alvásfigyelés a csuklós pulzusmérésnél is nagyobb kamu egy orvosi segédeszköznek nem minősülő kommersz terméknél (mindegy, hogy erről beszélünk, vagy mondjuk az Apple termékéről), kb. annyira lehet komolyan venni, mint a homeopátiáf.[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
Az alvásfigyelésnél nézhetné z pulzus adatokat is... lehet pontosabb lenne...
-
dugesz77
őstag
-
ultio
aktív tag
válasz #73495296 #7230 üzenetére
Pulzusmérésnél van referncia mérés mellette?
Csak mert ez az úgy érzem dolog sántít. Sokszor nem érzi jól az ember.Nekem van Polar mellkaspántos órám is, néha összehasonlítom. Nem azt mondom, hogy atompontos a Bip, na de ki profi sportoló?
Én nem, így nem gondolom azt, hogy ha pontos műszerrel mérve 150 a pulzusom, a Bip pedig 145-öt vagy 152-őt mutat, akkor összedőlt a világ.
Arra való, hogy kb. megmutassa a pulzust.
Persze ha valaki azt tapasztalja, hogy a valóban 150-es pulzusa helyett konstans mutat 100-at a Bip, az már nem jó.Korábban írta valaki, helyén kell kezelni a dolgokat és ha nagyon fontos a pulzus, venni pl. egy Polar órát mellkaspánttal.
rasti rusti
-
bl4ze
veterán
válasz misimagaki #7238 üzenetére
Igen, megtaláltam, kicsit máshogyan volt, mint dugesz77 mondta, de megvan.
Bekapcsoltam.Nálatok jobb lett az alvásfigyelés ezzel? Pontosabb? Ma pld nem vette észre, hogy 05:57-kor felkeltem és kimentem a WC-re. ez azért elég WTF
.:. bl4ze .:.
-
-
-
-
misimagaki
aktív tag
A legjobb az, amikor nem voltál ébren az óra szerint, de van benne pl. 20 lépés. Ami reális, mert voltam a mosdóban, tehát ÉBREN voltam.
Van amikor észleli, hogy ébren voltam, van amikor nem. :-)
Igazából mindegy. Nem ezért vettem. :-D[ Szerkesztve ]
Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
snooze
veterán
Már beszéltünk itt róla,de hátha van változás,hogy az órában alapbol benne levö számlapot még mindig nem lehet kicserélni valamilyen módon?
GO Gunners!!!
-
mgTerminator
veterán
Sziasztok! Gondolkozom egy Bip vételén. Hey+ alternatívaként gondoltam rá, mivel azzal jól át lettünk b@szv@...
Amire szükségem van: mutassa az időt, értesítést, ne naponta kelljen tölteni (mint a huawei watchot) mérje az alvást, és vízálló legyen.
Úgy tudom ezt mind tudja, de hogy áll a vízállósággal? Zuhanyt illetve strandot mennyire bírja? (olvastam a téma összefoglalót, de kíváncsi vagyok hogy van e aki napi szinten zuhanyzik benne?) -
törölt tag
Nay tovább játszadoztam az órával. Tegnao este feltűnt, mikor otthon az A-GPS-t élesítette, ma reggel mikor futottam, minden korábbinál gyorsabban talált GPS pozíciót, úgy 1 perc alatt nagyjából. A pontossága közepes, ugyanazon az úton futottam oda-vissza, nem pont ugyanoda van húzva a track, de 5-10 m-nél nagyobb kilengések nincsenek.
Ami vicces, az a lépésszámolás. Tegnap elkezdtem számolgatni a lépéseimet gyalog hát kb. kétszer annyit mér, mikor én 100-at lépek, 200 közelében van. Meg volt a 8 ezer aznap úgy, hogy nem edzettem, csak tömegközlekedtem és átszállásokkor és otthonról a megállóig, illetve munkahely-megálló között gyalogoltam ez összesen ha lehet 3 km, de 6 felett mérte. A reggeli futásom meg 12,5 km volt GPS szerint, ez korabbi telefonos és térképes méréseim alapján elég ponto, de lépés alapjan 15 km volt. Nem is várom, hogy a lépésekből nagyjából pontos eredményt adjon, lépészámolásban viszont 15 éve a reklámcuccként osztogatott lépésszámolós kulcstartók is pontosabbak voltak, szerintem ez nem hiba, hanem marketing, hogy jelentősen többet számít, megnyugtatja a mozgásszegény emberek lelkét, hogy eleget mozogtak...
Szerk.
A pulzusmérés továbbra ia azt csinálja, hogy az első km-eken elér egy 175 körüli értéket, majd ott ingadozik 170-180 között egész végig (kellemes tempóban, korabban ilyet kemény résztávozással tudtam csak). Szerintem ilyenkor már nem mér, csak mozgás intenzivitás alapján becsül. Szvsz akkor sem igazán mért, amikor belülre tettem, ahol nem szőrös a kezem, csak ott a GPS akadozása miatt nem volt konstans tempó, ezért ugrált össze-vissza.A notification-ök viszont tényleg nagyon jól működnek, leginkább akkor veszem hasznát, mikor forgalmas helyen gyaloglok vagy villamoson állok, és a telefon a zsebemben van, így viszont észreveszem ha rámírnak vagy hívnak.
Az eddigi tapasztalataim alapján nagyjából azt kaptam, amit vártam, futás, túrázás mérésére megfelel, ez volt az elsődleges célom, pulzusmérésre, ahogy vártam, alkalmatlan, ahogy az összes többi olyan megoldás is, amelyik mozgás közben csuklón akar mérni, a notification kezelés meg nekem egy extra funkció, eredetileg nem akartam magammal hordani napközben, most mégis megteszem. Na jó, akkor már a lépésszámláláat is figyelem, csak osztom 2-vel fejben, nem árt ha minden nap, hanem edzek, akkor is megvan a 8 ezer mért, azaz 4 ezer valós lépés.
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
Nincs változás, szerintem még mindig lehet cserélni.
Bár azért tutira nem mondanám, mert amióta bekerült a szoftveresen frissíthető számlap támogatás (amikor én vettem az órát akkor ezt még nem tudta), azóta szerintem senki nem foglalkozik vele a kockázatai miatt. Elég egyet hibázni, ha az flasheled akkor nincs visszaút, nem tudsz mit csinálni a nem bootoló órával, nincs vezetékes csatlakozási lehetőség a helyreállításhoz.
A régi firmware-ekhez van tool amivel ki. és becsomagolható, módosíthatók a gyári számlapok, annak idején még abban a formátumban levő számlapokhoz voltak gyűjtemények is (res), de az egyszerű számlapcsere lehetősége ezt eléggé kinyírta. Itt még talán találsz párat, és a szoftvert is: [link] De nem tudom hogy a mostani res-t mennyire kezeli jól, azért a 0.8.x.x firmware verzió óta voltak változások, akkoriban nem volt se font se számlap csere lehetőség, azokat azóta fejlesztették bele. Mondjuk a más nyelvre fordítások is így készülnek, többek között a magyarított menüs firmware is,
Leírások itt: [link]
De nem én mondtam hogy állj neki, ha ráküldöd az általad módosított firmware-t és fekete marad az óra, semmi közöm hozzá!Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó topic
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- BestBuy topik
- Autós topik
- Mozilla Firefox
- Apple notebookok
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Apple Pencil USB-C Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
- Apple DUPLA C töltőkábel eredeti , 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 16 Pro Max, Uniq Fekte Bőr tok, Magsafe, bontatlan, új!
- Apple Airtag Leather Key Ring kulcstartó - Új, csomagolás sérült
- DJI Osmo Mobile 2 kézi stabilizátor mobilokhoz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest