- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiktor89
csendes tag
Üdv!
Szerintetek mi okozhatja ezt a hangot a kuplung felől? Időnként nekem is ilyet prudukál a 8. gen accord.[link] -
Dan-szan
senior tag
Üdv!
Itt a jó idő és elérkezett a váltó,kuplung,fék olajcsere ideje is. Azt tudom ,hogy a váltóba csak gyári mehet , de a fék és a kuplung olajcseréhez mennyit kell vennem?
A másik dolog. Egy pár műanyag patent hiányzik íme.
Erre van egységcsomag vagy melyiket kell nekem ehhez megrendelni?Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
kozlo
tag
válasz Dan-szan #58756 üzenetére
Fék , kuplung 1L fékfolyadék bőven elég...ha rendesen át akarod mosatni (többször) a rendszert 7-8dl is elmehet a műveletre.
Kuplungnál könnyen levegős lehet a rendszer, ami a művelet befejezése,és a minden oké mondat elhangzása után még fél órával is pedálbeesést produkálhat...oda kell figyelni a tartályürítésnél (féknél is)!
Kuplungot valamiért kifelejtik...ilyenkor "sár" (szín) szokott távozni a rendszerből. -
kozlo
tag
válasz Dan-szan #58756 üzenetére
Patent lemaradt...8mm-es Honda dobbetét patent a neve.
Mo-n 1db kb 170Ft,
Másik megoldás: Távol-Keletről kb 50db 8mm -es menetes cirka 1200Ft, menetes mehet a dobbetétbe...dobbetétből megtisztogatás után meg mehet vissza a zárhídhoz.UFO-hoz összesen 8dl fékfolyadékot pacsmagoltam el ( kuplung , fék ).
[ Szerkesztve ]
-
yodamester10
őstag
Érdeklődnék,hogy 9 gen civic tudja az indítás utáni ajtózárat?Nekem nem sikerült ilyet találni a menüben.
-
tboldi
nagyúr
Már Vecsésen, a kicserélő központban vannak a hátsó lámpáim, hamarosan fizethetem a vámot és az ÁFÁt.
-
Graphics
Jómunkásember
Na a szezon előtt kicsit rendbe lett kapva a Jazz.
Kapott minden finomságot, vadiúj Nissens cuccokat, új főtengelyszimeringet a vezérlés felől, és fullos klímajavítást.
Volt baj rendesen, de most már hűvösen várom a szezont.
Már csak a hátsó lököst kell kicserélni.
Varga Miki volt a tettes, nagyon alapos munkát végzett.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
félisten
-
Graphics
Jómunkásember
válasz szabonagyur #58765 üzenetére
"Félegyi" - Kiskunfélegyházáról utaztunk el egy 2-in-1 pihenős 2-3 napra, addig az autó javult, mi pedig kikapcsolódtunk Sóstófürdőn.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
félisten
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Az aldis nyomaték kulcs 6 ezerért alkalmas kerékcserére? Használjátok? Érdemes ezért megvenni? Nincs normális kerék kulcsom csak a kis csenevész gyári ami a Jazzhez van.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
azsem2
újonc
Sziasztok!
2006-os 1.2 Jazz GD, 127e km-nél járok, gondoltam illene váltóolajat cserélnem, csak nem tudom mennyi megy bele? 1.5L? Ezt találtam de nem volt egyértelmű, valaki megerősítené?
Amúgy nincs semmi baj a váltóval, de mivel már 13 éves és 120e km-nél többet mentem időszerűnek érzem, mivel a csereperiódus ugye 8 év vagy 120e km. 8 éves korában nem tudom cserélték-e benne, szervizkönyvben nincs külön bejelölve a csere, számláim meg nincsenek sajnos. -
TaylorPro
addikt
válasz tboldi #58771 üzenetére
Ezt hogy érted? Kerékcseréhez gondoltam. beállítható a pontos nyomaték a csavarokhoz? Érdemes megvenni egy keresztkulcs helyett? Majd akarok egy értelmes emelőt is. Múlt hét végén házilag kicseréltük a téli kerekeket nyárira.
Más: A téli-nyár kerékcserét ti megoldjátok otthon? Az egypontos emelés nem árt a kocsinak? Vagy inkább cserélje szerviz? Centírozást milyen időközönként érdemes?
Pixel 9 Wintergreen 256
-
Czimby
addikt
válasz TaylorPro #58772 üzenetére
Nyomatékkulcsal csak meghúzni szokás. Lazítani keresztkulccsal kell!
Beállítható természetesen.Centrírozni akkor kell ha érzed, hogy ráz vagy mondjuk 2évente érdemes ránézni. Akárcsak a futóműre.
Egypontos emelésről nem lesz baja ha csak nem sérted meg a fényezést valahol.
[ Szerkesztve ]
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
tboldi
nagyúr
válasz TaylorPro #58772 üzenetére
Ahogy Czimby is írja, lazításhoz használhatsz bármi mást, de a nyomatékkulcs csak meghúzásra való.
Igen, beállítható - különben nem sok értelme lenne.A Jazzen nekem 4 évszakos van, de apum WagonR-én simán kicseréljük otthon. Mi elöl középen szoktuk megemelni, majd az oldalsó emelőpontoknál alábakolni, és miután megvan a csere az első tengelyen, leeresztjük, és megcsináljuk ugyanezt hátul is.
[ Szerkesztve ]
-
flegga92
senior tag
válasz TaylorPro #58768 üzenetére
Tökéletes, nekem is van 2 éve, tavaly még vettem egy OBI-s krokodil emelőt, azóta 5-6 ismerősök is nálam cseréli a kerekeket.
Kíváncsiságból a nyomaték kulcsot összehasonlítottuk egy drágább, kalibrált szerszámmal, 100 Nm körül 3-5 Nm eltérés volt a kettő között, kerékcseréhez belefér. -
TaylorPro
addikt
Visszatekertem. De ha nagyon kitekerem kilazul és kiesik. És ki is jön a racsnis rész a szárból. Amúgy jó cucc, teszek rá zégert. Ennyit megért.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
yodamester10
őstag
Qru úgy nézem nem lőttem mellé a guminak,nem tudom haverod vett-e már.Egyébként nagyon csendes és baromi jó az úttartása.
Részemről 8:21-től volt érdekes.
[link][ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
-
Dudee
senior tag
Nem tudjátok hol lehet itthon gyári Honda alkatrészeket rendelni, part number alapján?
Csak érdekel mennyibe kerülne az új Civichez egy nívópálca (Kanadában 2500ft, csak épp 15 ezer a posta ).
Szétfaragnék egyet, mert a gyári egy rakás f*s, leolvashatatlan. De a sajátomat csak nem barmolnám szét -
bmwsan
senior tag
Sziasztok
4 év és 120ezer km után visszatérnék a Hondához.
A kiszemelt egy 7gen Accord Tourer manual K20.
Mire érdemes figyelni a vásárlásnál, milyen típus betegségei vannak a kocsinak?
Előre is köszönöm és további szép estét! -
Dudee
senior tag
válasz yodamester10 #58795 üzenetére
természetesen. 3x is, mivel marha nehéz leolvasni erről a sárga vacakról.
-
honda23
aktív tag
válasz bmwsan #58790 üzenetére
Első ajtók központi zárja, szervócső repedés teljesen kitekert kormány miatt, alsótalpas gömbfej pesti utak miatti kerékkitörés, első lámpák párásodása, flnél gázpedál jeladó, 2003 december előttieknél kipuf veztengely kopás, hátsó felső lengőkar miatti nagy negatív kerékdőlés, kemény gyári kuplung 140 160e km után, tourernél csomiajtó nyitás hiba, rozsda hátsó kerékjárati íveknél, hátsó nyereg hiba miatti kézifék szorulás(kézzel kell a bovden kalapácsot lehúzni).
Hirtelen ennyi.
Motor láncos. Ha van hangja hidegen, észreveszed.nincsen lehetetlen, csak tehetetlen
-
Tamagocsi123
tag
Sziasztok! VIII. gen Ufo civic vásárlással kapcsolatban az lenne a kérdésem hogy mire kell oda figyelni fokozottan? Még csak tájékozódni szeretnék mik az esetleges típus hibái? Elsősorban benzinesben gondolkodnék. Illetve esetleg van valami leírás ami a kötelező szervizet illeti?Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Felhasználónak - 114 pozitív 0 negatív értékelése van az oldalon.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Farming Simulator 25