- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bullitz
aktív tag
Egy videóba pont azt dícsérték, hogy milyen csendes belül. Te meg azt írod, hogy nincs hangszigetelés, és kemény a futómű?
Pont ezért akarom az ATS-t lecserélni, mert kemény a sportfutómű erre a leírhatatlanul borzalmasan szar budapesti útra.Kezdek tanácstalan lenni. (bár ezt akkor is tudtam már hogy így lesz, mikor megvettem az Accordot..)
HALA MADRID // 18' Auris HSD
-
BlacKSouL
addikt
válasz Bullitz #58393 üzenetére
Az I-Shiftről vannak borzalmasan rossz tapasztalataim 8 gen 5 ajtósnál. Bólogatós váltónak hívnám inkább. Nem automata, hanem robotizált váltó, vagyis egy szerinted gyors előzésnél hajlamos elvenni a gázt az előzés csúcspontjánál, mert szerinte akkor éppen már váltani kell. Miután elvette a gázt, komótosan "kinyomja" a kuplungot, beteszi következő fokozatba, és visszaadja a gázt. És nem tart tovább leírni, mint ahogy ő ezt csinálja. Nem ajánlom.
CVT OK, ha megszokod a működését. Próbálj ki egy CVT-s autót, mert az eléggé egyedi.Ha a futómű hatékonysága lényeges, akkor szerintem a Jazz/City illetve 8gen Civic 5/4 ajtósok közül "szerintem" messze a legkomfortosabb a 4 ajtós futóműve.
Nekem 4 ajtós van, 2008-as verzió, az még nem a 2009-es, de nem is a legelső 2006-os széria. 2006-07-est azért nem ajánlom, mert vezettem olyat is, meg a sajátot is, és a 2008-asban finomítottak több dolgon ami hasznára vált.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
N0S
csendes tag
Ha valaki épp 10gen vásárlásán gondolkodna:
Szallerbeck lízing akcióFél évvel ezelőtti árajánlataim, összehasonlításképp: [link]
-
sugarforce
addikt
válasz Bullitz #58403 üzenetére
Nekem 08'-as torok sedan civicem van, 5 sebesseges automataval. Eleg jol ossze van rakva, egyedul a denson oninditoval vtak gondok, a szokasos bendix hiba miatt.
Ne felj a sok kilometertol, ha rendesen karban volt tartva nem sok jelentosege van, hiaba fogsz ki 140k km alattit ha nem foglalkoztak vele/kihajtottak a lelket is/rossz olaj stb. -
yodamester10
őstag
Megvan a civic utódja,persze csak jó pár év múlva
[link] -
martillo
tag
válasz Bullitz #58399 üzenetére
Nekem (is) 8gen Civic Sedan van, Made in Turkey... (1.8 benzin, 2010)
2 eve vettem, elso tulajtol, 235k km-el. Bar a szervizfuzet tele volt pecsetelve a markaszerviz csak a gari ido alatti dolgokat tudta megerositeni, ergo utana vki telenyomta neki... A lenyegen nem valtoztat, mert nagyon jol karban volt tartva a kocsi, a 240-es szervizen kivul szinte semmit nem kellett rakolteni es azota belement 45k gond nelkul. Szerintem ne a km-t keresd...Mas Hondaval nincs osszehasonlitasi alapom, de en szemely szerint elegedett vagyok vele, szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
lazac_
tag
Próbált már valaki Philips H4 LED-et halogén helyére? Tavaly december környéke óta kapható a 2. generáció belőle, érdekelne sima reflektoros fényszóróval tapasztalat.
Philips X-tremeUltinon gen2 LED -
BlacKSouL
addikt
Minden nap látok féllámpás, és vagy ködlámpás, és vagy kékledes, és vagy átlátszatlan fekete első oldalüveges, és vagy fél várost beterítőn füstölő, és vagy rendőr orra előtt nem indexelő, stb. autót, akik mellett úgy megy el a rendőr, vagy ők a rendőr mellett, mintha láthatatlanok lennének. De ha meglátják, hogy valaki 10 percre betett kipróbálni valami 2700 izzó helyett 2800 K színhőmérsékletű ledet, akkor azonnal ráverik a balhét.
Szóval ha én civil autóból minden szabálytalan autóst csak 10 ezerre büntetnék, akkor havonta bőven milla fölött kaszálnék.
Mindazonáltal én személy szerint fényszóróba biztos nem tennék halogénizzó helyett ledet, egyszerűen mert nem fog olyan vetítési képet adni amilyet az izzó.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
-
flegga92
senior tag
válasz BlacKSouL #58413 üzenetére
Volt H1-es minőségi kínai ledem (8-9K volt) a Civicben, vetítési képe patent volt, fényereje szintén, szembejövőket nem vakította, volt teszt ismerőssel.
Viszont az első esős nap után úgy vágtam ki belőle mint a huzat, semmit nem láttam vele semmit vizes úton. Rendőr nem szúrta volna ki, mert projektoros a lámpa és arra nézve egyáltalán nem volt xenonos hatása.
Azóta inkább Night Breaker Laser van benne, tökéletes. -
lazac_
tag
válasz Aladdin #58417 üzenetére
Köszönöm, ezt az albumot megtaláltam, ez a Narva csak kipróbálni volt nálad? Igazából a Narvánál a hűtés megoldás nem igazán szimpatikus.
flegga92 NBU Laser van most nekem is, hát esőben ez sem egy csoda, ha a led fénye még ennél is rosszabb, akkor azt hiszem beljebb maradok 45e forinttal...
yodamester10 Köszi neked is, refivel nagyon ritkán van alkalmam közlekedni, elég zsúfolt a Csepel-sziget. -
yodamester10
őstag
Gondoltam ha már létezik ez a 30 napos műszakis dátumozás,mert március 30.-án járt volna le, elviszem a járgányt az első műszakijára.Simán átment,és nem foglalkozott senki a tiltott ledekkel.
[ Szerkesztve ]
-
lazac_
tag
válasz yodamester10 #58420 üzenetére
Előző off autómmal az utcáról beestem egy itthon ismert autóklub egyik (azóta megszűnt...) vizsgabázisára, a hátsó rendszámtábla világítást ott helyben meg kellett oldanom, különben nem mehetett volna fel a sorra a kocsi. Megkapirgáltam a korrodált csatlakozót, összedugtam, felvillant úgy 6mp-re, mondták, hogy a vizsgálat idején működött... Illetve úgy elfáradt az irodában dolgozó hölgy, hogy pont a lengéscsillapító mérésének idejére kellett a kocsim jobb elejére dőlnie megpihenni. Előttem és utánam is nepperek jöttek-mentek, gondolom a rutinjuk részévé váltam.
Amíg a kocsim a fényezőnél volt (megpróbáltam elvinni egy aluljárót, de nem sikerült...), a kistesóknak estem neki itthon:
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
Ma reggel kaptam egy ímélt, hogy útra kelt a zsemitós csomagom! Hétfőn (de a legrosszabb esetben kedden) át is tudom venni.
[ Szerkesztve ]
-
zolynet
veterán
Pénteken megautóztattam nandow kollégát. Most már tudja mit ad +350cm3 +45le +45nm
Mire odaértem pont elvált a kipuffon két cső így még hangélményben is volt része.
Már egyszer megcsináltattam, gondoltam kibír még annyi időt amíg eldöntöm akarok-e két magnaflow hátsó dobot és akkor egyszerre egy füst alatt oldjuk meg az átmeneti megoldást.[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
Dudee
senior tag
Én valamikor április-május környékén tervezek venni egyet. Legalábbis eredetileg így volt. Aztán az egyik márkakereskedés azt mondta nekem telefonon, hogy június körül jön a facelift.
Na ezt azóta sehol senki sem erősítette meg. Még a legnagyobb angliai fórumon sem tudnak róla.Csak azt nem értem miért hasalna be egy ilyet egy kereskedő? Neki pont nem érdeke hogy az áprilisi vásárlásomat eltoljam nyárra...
-
-
Shade45
senior tag
Civic 2009 FL 1.8 benzin
Pár napja került hozzám a kocsi, jövő héten viszem első szervizre.
Motorolajból mit javasoltok hozzá? A korábbi szerviz számlák alapján a márkaszervizben mindig 5-40-es olajat kapott.
Illetve most jár 140 ezernél az autó, mi az amit érdemes már ilyenkor átnézetni, cserélni rajta? Nálam egyelőre a váltó olaj van a listán (abból mit ajánlanátok?)!
-
BlacKSouL
addikt
válasz Shade45 #58428 üzenetére
[link] szeretek magamtól idézni
A linkelt hozzászólás ugyan Jazzre vonatkozóan válasz, de a helyzet az hogy tökéletesen igaz az 1.8 civic motorra is.Váltóolajból én csak gyári Honda MTF 3 váltót javaslok(kéziváltós ugye?) de szerintem mindenki azt fog.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
nandow
aktív tag
válasz yodamester10 #58435 üzenetére
Csak míg a tied 4500-5000-ig forog (pontosan nem tudom), ez elmegy 7600-ig.
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok, úgy alakult, hogy motort kell cserélnem az egyik Honda Jazz-emben, az előző tulaj hanyagsága miatt. (10W-40-nel hajtotta... Sokáig)
Kérdés, tudtok-e megbízható helyet bontott motor kapcsán?
L13A1 faceliftes motor kellene
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz tboldi #58438 üzenetére
Próbáltam ott is, még futok pár kört, a jelen helyzettől már a tököm kivan sajna
1-es henger gyújtáskimaradás... Trafókat cseréltem, hiba maradt... Diagon élő adatoknál is minden rendben, gyújtás marad ki annál a hengernél, most még a gyertyákat megnézem, szerintem még ott lehet gubanc...
Kellett nekem megtartani...
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Shade45
senior tag
Fékolajból 2009-es Civichez ez megfelelő lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Hondacco
csendes újonc
Sziasztok!
Tóth Imre elérhetőségét kérem írja meg nekem aki tudja.
Köszönöm! -
zarew
senior tag
Sziasztok!
5 gen 4 ajtósban világitania kellene a vezető ajtajában az elektromos ablakemelő gombjainak?
Más , nem tudtok fb csoportot ahol kérdezni lehet ezzel az autóval kapcsolatban? Az összes 5-6 oldal mind csak adásvétel amit találtam. Nem is értem miért csinálnak mindenből egy rakás oldalt. ( autóhifi, szobai hifi stb.) Ugyan azokat nyomják az összesen szinte.
Ja és én is keresek (Bp- Érd) olyan szerelőt aki hajlandó egy ilyen öreg járgányt is szakértelemmel ápolni. Főleg motorikusan.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
Megjöttek a cuccok!
...csak ma már nem fogom tudni átvenni, mert mire hazaérek, addigra már zárva lesz a csomagpont.
-
Shade45
senior tag
A Motul fékolajon kívül nem tudtam mást beszerezni a Bárditól...
Csütörtökön reggel 8-ra van időpontom szervizre (Tatabánya), és ezek még hiányoznak:
Motorolaj: Motul 8100 Eco-lite 0W-20 (4,5 L)
Hűtőfolyadék: Honda All Season Coolant Type 2 fagyálló (6,8 L)
Váltóolaj: Honda MTF-3 (1,6 L)
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Öregszem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs