- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz AxBattler #49450 üzenetére
Rendben van csak nincs benne a digitklíma anélkül meg így néz ki.
#nincsbennetarcsi
-
tboldi
nagyúr
válasz AxBattler #49450 üzenetére
Más felszereltség a kettő, a linkelt hirdetésben szereplő biztos, hogy nem ES.
----------------------
A tegnap linkelt CR-Z megmozgatta a fantáziámat, és most elkezdtem nézegetni őket. Még az is lehet, hogy eladom a Jazz-t, hozzáteszek kb. egy milliót és inkább olcsóbb motort választok majd.
Ez nem néz ki rosszul. Felnit lecserélném bronz JR11-re, meg ~3 cm ültetés és kész.[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz tboldi #49452 üzenetére
1.5-ös motor, 113 lóval (ugyan 6-os váltóval, de szerintem a 6. itt is rövidebb, mint néhány 5 sebességes benzinesé), ~1100 kg, első kerék hajtás, nincs ülésfűtés, nincs tempomat, nincs könyöktámasz, gyakorlatilag két személyre méretezett beltér. Én elengedtem már rég.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz tboldi #49452 üzenetére
Ezen én is filóztam már (Jazz helyett) de csak 2 személyes (a hátsó 2 ülés gyakorlatilag használhatatlan) így kiesik nálam. Meg ez nem is full hibrid csak IMA.
mod:
Bandi18: A benne lévő elektromotor csak besegít a benzinmotornak, önállóan elektromosan nem képes mozogni az autó.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
tboldi
nagyúr
válasz Bandi18 #49454 üzenetére
Annyira még nem néztem utána, de gondolom, mild hybrid. Tehát folyamatosan megy a benzinmotor, az elektromos hajtás csak rásegítésnek van.
BBD: Szerinted a Jazz jobb? 1100 kg ugyanúgy és csak 83 ló. Bár szeretek autót is vezetni, az igazi élményt nekem a motorozás nyújtja (és mint írtam, lesz az is), úgyhogy nyugodtan lehet FWD is. Ülésfűtés, tempomat és könyöktámasz meg eddig sem volt, nem tudom, mi hiányzik.
Qru: 90%-ban egyedül használom az autót, ha meg nem, ott a WagonR.
szerk.: Úgy néz ki, a GT felszereltségben van tempomat.
Eddig csak egy BMW R1200GS Adventure-ön próbáltam a tempomatot, igazából tetszett, de motoron hót feleslegesnek tartom.[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #49455 üzenetére
Amúgy a TC teszt elég jót írt róla én leginkább a helyhiány miatt vetettem el.
mod:
tboldi: Akkor viszont megfontolandó. Még a redsun fest-en sem láttam pedig ott aztán minden ritka japó gép kint van.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Nézzétek mit találtam. Ha jól emlékszem a 10gen-t Angliában szerelik össze...de meglepődtem, hogy magyar alkatrész is van benne. Lehet ez csak számomra új persze...
Ja, egyébként a hátsó lámpának a csomagtér ajtón lévő része.[ Szerkesztve ]
-
honda23
aktív tag
Ismételten megnéztem egy osztrák import jazzt. Nem kellett volna...
Telefonba esküdöztek, nincs rajra rozsda...2003 előtti jazzeknek tényleg keményebb a futóműve?
Holnap megint mennék egyet megnézni.nincsen lehetetlen, csak tehetetlen
-
BlacKSouL
addikt
válasz hdanesz #49462 üzenetére
Nem cucc, mar a 3 es 5 ajtos 8 geneknek is magyar az elso ablaktorloje, meg a 9 gennek is, sot a 10nek az elso es hatso is. Na jo, kis tulzassal, mondjuk magyar osszeszerelesu. De ez igaz nehany nemet autora is, meg meg nehany japanra. Civicek, Nissan note, passatok, audik, swiftek, skodak, de bmwk is kapnak magyar ablaktorloket.
Amugy igen, a stanley is sok lampat gyart gyongyoson. Ilyen ez az automotive sector. Alacsony jarulekos koltsegek, magas hozzaadott ertek. Ezt keresik az autoalkatresz beszallitasnal. De neglepodnel hogy az ablaktorlo szerkezet durvan 35-40 alkatresze hanyfele orszagbol kerul az osszeszerelo gyarba a vilag minden tajarol.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
F_Gergely
őstag
Sziasztok,
Meg nem tettem.le az accordrol probalom magam meggyozni hogy hosszu tavon jol jarhatok vele...
Kerdesem az, hogy mitol fugg, hogy az oracsoport szine kek/feher vagy piros/feher vagy teljesen piros? Mi a helentosege, illetve mitol fugg?
A kulonbozo felszereltsegi szintek nincsenek valahol osszeirva? Pl most amit nezek nemetben executive felszereltseg de pl nincs benne kozepen az erintos navi, amit nem banok csak nem ertem, hogy itthon a kevesbe felszerelt peldanyokban meg van. -
F_Gergely
őstag
-
F_Gergely
őstag
válasz yodamester10 #49474 üzenetére
Elvileg az executive felszereltsegnel feher/kek legalabbis egy nemet forumon ezt irtak.
-
travis84
csendes tag
Sziasztok! A szívódízeles 99-es Xsara autóm cserére érett, szeretnék majd venni egy max. 6-7 éves nagyobb, kényelmes családi benzines autót (Honda Accord/Toyota Avensis/Mazda 6), de arra még gyűjteni kell. Főleg városi használat, egy-két havonta egyszer családlátogatás, kb évi 15 ezer kilométert megyek. Ezért a dízelesek kilőve.
Köztes időszakra (kb. 3-4 év) szeretnék autót 2 millió körül, amely jól tartja az árát. Ezért néztem ki magamnak a Honda Jazz-t, amit itt is olvastam róla: megbízható, értékálló, keveset fogyaszt, kis családnak is megfelelő és a fenntartása sem vészes.
2009-esből találni bőven, 2010-esből is akad ebben az árban 100 ezer kilométer alatt is, de ha még várnék kicsit, és hozzá tennék fél millát, akkor 2012/13-as modelleket is el lehetne csípni. Érdemes spórolni a fiatalabbakra még pár hónapot? Vagy 4 évig a 2009-es modellel se nagyon lesz problémám ? Németországban érdemes-e nézelődni? Ott már 2014-est is találni 2.5 millió alatt, igaz elvétve itthon is találni, pl. pont egy Honda kereskedésnél: Honda 1.2 2014-es
Van-e típushiba, amit érdemes vásárláskor megnézni? Válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
No, szét van döntve a CE2.
Többi kép: [link]Felkerül egy LUK kuplung szett, egy Rover 620 váltó, mert ebben elfingtak a szinkronok. Egy váltó mosás motorolajjal, aztán próba, ha jó, akkor kap MTF 3 at. Közben főtengely szimering csere, mert az szépen folyat, látszik a régi váltó kuplungházának aljában is az olaj. Plusz az összes féltengely csukló gumiharang kuka.
-
tboldi
nagyúr
válasz travis84 #49479 üzenetére
Magyarországon nem volt túl népszerű autó a Jazz, mert nem volt olcsó, és amiket meg is vettek, jellemzően alap vagy közel alap felszereltségűek. Mostanában szaporodtak meg az utakon a GD Jazzek (2002-2008), szinte mindegyik kintről behozott, valószínűleg mostanra vált elérhető árúvá.
Szerintem egy 3 éves autónál még nem nagyon kell a rozsdától tartani, de természetesen kizárni sem lehet. Bár az enyém régebbi (2006-os GD), de a sárvédőíven, illetve a mellette lévő műanyag takaróelem alatt már megjelent. Szerencsére még időben kezelve lett, nem kellett vágni, hegeszteni.
Az újabb Jazzekről nem tudok nyilatkozni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz travis84 #49479 üzenetére
Ha egész szezonban nem mosta le róla a sót akkor 3 tél is megviseli. Ezek nem kapnak gyárilag alvázvédelmet így még ha nem is átrohadt lemezeket de felületi rozsdára lehet számítani (ami amúgy jó alkualap). Főleg ott ahova veri a kerék a vizet ott keresgélj és belül/alul mert onnan kezdi enni a rozsda.
#nincsbennetarcsi
-
8
senior tag
válasz F_Gergely #49468 üzenetére
Executive Leather felszereltség a non-fl 7.gen accordnál a xenont, a bőr székeket és a napfénytetőt jelenti többek között, a Sporthoz képest. A navit külön lehetett rendelni, úgy mint fl-ben pl a távolságtartós tempomatot.
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
civic_98
újonc
Sziasztok!
Nemrég vettem egy 98-as Aerodeck Honda Civicet, és több helyről is azt az infót kaptam, hogy itt a fórumon kaphatok elérhetőséget egy jó, hozzáértő Honda szerelőhöz. Szeretném felvenni vele a kapcsolatot, ez ügyben kérem a segítségeteket. Előre is köszi. Üdv, Csaba
-
Barell
senior tag
Sziasztok. D15z6, továbbra is nehezen barátkozom meg vele hogy lent nagyon lomhácska, főleg klímával. Mennyit befolyásolhat az ha kerülne rá katalizátor? Úgy olvastam hogy nélküle lent lomhább, fent erősebb.És én pont az ellenkezőjét szeretném. Észre lehetne venni valamit ha vissza kerülne egy katalizátor?
-
F_Gergely
őstag
válasz yodamester10 #49484 üzenetére
Nincs, keves a faceliftes illetve kivetel nelkul a sport felszereltsegueket aruljak mint executive holott baromira nem az... szimplan hulyenek nezik az embert. Nemeteknek se nagyon talalok. Nezem folyamatosan a hirdeteseket.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest