Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ggg1

    aktív tag

    válasz simongab #57430 üzenetére

    Hát igen, ezeken gondolkodom egy ideje. Újraépíteni mindent nem állt szándékomban. Valószínűleg nem úsznám meg annyiból, mint amit írtál, 15 éve, amikor vettem, akkor is többe került, és akkor ez több pénz volt, mint ma.

    A hangfal nem kérdés, hogy marad, de az erősítőre volna 150 keret. Nem tudom, lehet-e abból manapság jó sztereo erősítőt. Anno, amikor vettem, sokfélét meghallgattam, és Onkyok, Denonok tetszettek nagyon. Én úgy éreztem, dinamikatartományban messze verte az összes többi márkát. Az én fülemnek legalábbis. A többit sokkal laposabbnak éreztem. Nem tudok jó szakkifejezéseket erre, mert nem értek hozzá, de olyan szépen részletesen kijött minden hang, csodálatos volt magas és közép tartományban is. Én elég heterogén zenét hallgatok, nem vagyok komoly zenehallgató, de fontos, hogy az énekhang szép legyen, a fúvósok, vonósok, és emellett legyen elég dinamikus is. A TI 600 szerintem egy öszvér. Minden elég jól szól rajta. Szóval ezzel nincs bajom.

    Az erősítő meg Onkyo A-9510. Ez olyan százezres kategória volt 1999 környékén. Jól passzolt a hangfalhoz, dinamikában, részletességben, nagyon szerettem.
    Kb. 5-6 éve áll. Azóta nem volt időm ilyenekkel foglalkozni. :(

    Ezzel az Onkyo erősítővel szemezek egy-két éve. Mivel műszaki ember vagyok, és nem zenehallgató, - hogy a hozzászólásod másik részére is reflektáljak - már átestem abba a kategóriába, ahol minden winchesteren van. Szóval a fent nevezett erősítő modernnek tűnt, sok digitális bemenettel, komoly DAC-kel. Ezért szemeztem vele. De belátom, a technikai hozzáállásom nem biztos, hogy előny. A másik oldal az, amit a zenehallgatók képviselnek, egyrészt az analóg vonallal, amivel nem is kívánok vitatkozni, másrészt meg azokkal a frázisokkal, amikben ki-ki hisz. Ezekkel az a gond, hogy nincs benne semmi konkrét, csak olyan érzéseket és hit-béli dolgokat tartalmaznak. Valószínűleg akkor járok a legjobban, ha elkapom a kettő közt lévő arany középutat.

    Szóval jó, az optikai digitálisról lebeszéltetek. Ezt elfogadom, még akkor is, ha nincs értelmes válasz rá, hogy mitől rossz. Nekem a föntebbi ködös válaszok nem magyarázták meg, hogy egy digitális jelnél az egyesből mitől lesz nulla egy optikai kábelen. A jittert eddig is tudtam, hogy mit jelent, csak azt nem, hogy mi köze van ehhez. De ezek szerint a föntebbi kérdéseimere az a válasz, hogy az optikai digitális technológiánál a jelfolyam nem elég ütemes, nincs szinkronizálva, és nem alkalmaznak pufferelést a fogadó oldalon, ami az órajelnek megfelelően kiegyenlítené a kábelen ill. optikai elemek működéséből fellépő jelingadozást. Hát ez egy olyan válasz lenne, ami indokolná, hogy mért baj a jitter. Az, hogy csak, mert rossz, az nem válasz.

    Végülis ha csak koax digi bemenet a feltétel az erősítőn, akkor jóval nagyobb a kínálat.
    Egyébként a fönti Onkyo TX-8050 erősítő más szolgáltatását, a DLNA-t, a netrádiókat, az USB portot, az ethernet csatolót, ezeket egyiket sem használnám, csak egy jó sztereo erősítőre vágynék, jó DAC-kel.
    Vagy hallgatok Rád, és maradok az analóg jelenlegi erősítőnél, ha egyáltalán érdemes javíttatni. De mivel most már ki tudnék fizetni egy sokkal korszerűbb, és valószínűleg jobb erősítőt is, ez pedig amellett szól, hogy ne szarakodjak a régivel, hanem váltsak. Ezen még eldilemmázok egy darabig, az biztos. :-)

    Nagyon köszönöm az eddigi segítséget is,
    és köszönöm, ha segítetek további szempontokkal,
    lehetőségekkel a döntésben.

Új hozzászólás Aktív témák