- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #57098 üzenetére
Jaja, tele van kereskedővel. Az a több száz regisztrált tag, velem az élen, kereskedünk. Tájékozódj, mielőtt valamit beírsz.
[ Szerkesztve ]
-
TeDe
csendes tag
Sziasztok
Kb egy hónapja olvasgatok a témában, és a becses segítségeteket szeretném kérni, ugyanis megakadtam a rendszerem kiválasztásában (illetve lehet hogy csak egy lökésre van szükségem..)
Ahova szeretném, az egy 5,4m x 4,05m -es nappali tehát kb.: 22nm
Az elhelyezkedésről csatoltam egy képet. Azon láthatjátok, hogy a valóságban ezt egy kb 3.5m x 4m-es térben szeretném megszólaltatni.
Fontos, hogy TV-hez csatlakoztatva használnám. Az csak plusz lenne, ha telefonról is tudnék lejátszani tartalmat. Mindemellett NAGYON fontos a zene, sőt inkább az mint a mozi, de mivel a mai tv-k hangzását nem is érdemes méltatni, így gondoltam két legyet csapnék.. főként digitális tartalommal etetném.. flac
A tervem az, hogy kezdetben egy jó stereo rendszert építenék ki a képen pirossal jelölve, melyet későbbiekben (igazából csak a tv miatt) tudjak 5.1-re bővíteni. képen zölddel jelölveAz igazi dilemmám itt van, ugyanis én bőven beérném egy igényes stereo hanggal, ám a fejemben ott motoszkál, hogy ha már etetem a tv-t a fullHD tartalommal, akkor lehet ki kéne használni a térhangzást is.
Költségben olyan 200-300e között szeretném megoldani a stereo részig.
Amit kinéztem az igazából ezen a kereten túl van, ezt kérem véleményezzétek:
Marantz NR1605 vagy Marantz NR1603
és
JBL ES100 vagy Dali Zensor 5Kérdéseim, bizonytalanságaim:
-Milyen erősítőt ajánlanátok ezekhez az igényekhez?
-Hangfalból érdemes-e ekkora álló hangfalat keresni, vagy egy polc sugárzó pl.: Dali ZENSOR1 is bőven megteszi ekkora térben? (azért ezeket nézem, mert tán egy ilyen álló stereoból jobban kijön a mély is sub nélkül)
-illetve komplett rendszerek ajánlását is jó néven veszem, mert nem tudom azt sem mennyire indultam rossz irányba
-Érdemes-e 5.1ben gondolkozni, hisz ennyi pénzből már igen jó stereot is össze lehet hozni..Köszönöm: Dávid
-
törölt tag
Akkor te is kereskedsz.
A viccet félretéve, nem ezt vettem észre. Nem olvastam még olyan hsz-t, amiben a saját portékájukat kínálgatnák egy olyan obligát kérdésre, hogy milyen hangfalat (sic) egy 20 nm-es szobába, rock zenéhez. Ráadásul használt cuccokat ajánlgatnak előszeretettel. Az én cuccaim is onnan vannak és nem kereskedőktől.
Természetesen nem tagadom, hogy olyan is van, de egyoldaluság CSAK olyannak beáítani a fórumot.
-
BBéci
legenda
Ebben a topikban tedd fel a kérdéseidet. Itt nem foglalkozunk többcsatornás rendszerekkel, házimozival.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Colos1
őstag
Ha házimozi erősítőt szeretnél zenehallgatásra használni, akkor szem előtt kell tartanod azt a tényt, hogy nem fogja még megközelíteni sem azt a hangminőséget, mint amit egy kb. 1/3 annyiba kerülő sztereó erősítő tud. El kell döntened, hogy mit szeretnél inkább.
Ha zenét hallgatni, és a hallgatott stílus, és a hangminőséggel szembeni elvárásaid megkövetelik, akkor egy sztereó rendszert vegyél.
Ha filmezni akarsz inkább, vagy a hallgatott stílus, vagy az elvárásaid nem követelik meg a komolyabb sztereó rendszert, akkor irány a BBéci által javasolt házimozi topik
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Mezga Aladár
veterán
Szaktársak.
Aki esetleg ismeri a di122 wadia dac-ot, az leírhatná h., a digimaster rendszert és a 32 bites hangerőszabályzót tartalmazza-e, illetve milyen usb chipet használnak.
A gyári leírás nagyon szűkszavú és semmit nem említ. -
törölt tag
Mike Porcaro...
Alapvető szerepe volt a jellegzetes Toto-hangzás létrehozásában. -
törölt tag
Srácok, konkrét ajánlat kellene. Egyik barátom megkeresett, hogy erősítő + hangsugárzószettet keres. A paraméterek a következők: 12 nm-es, 3x4m-es szoba. A szoba keskenyebbik részén van a hifi állvány, oda szeretné elhelyezni a továbbra is a hifit. Eddig egy videoton erősítő + HS280 hangsugárzó pár teljesített szolgálatot, de most kapott egy kis örökséget és kb. 500E forintot szánna fejlesztésre. Egy viszonylag újabb yamaha cd-je van, ezt nem is akarja lecserélni. Elsősorban elektronikus zenéket hallgat (depeche mode, kraftwerk, aimx stb). Mondtam neki, hogy nálam az én szettemet meghallgathatja, ami meg is történt, de keveselte a mélyet, meg ugye led zeppelint meg pink floydot tudtam neki mutatni, ezek meg ugye nem annyira elektronikusak.
Annyi az egy kikötése, hogy monitorsugárzó nem kell neki, hanem csak állóban gondolkodik.
Mivel nekem nincs akkora tapasztalatom a drágább szegmensben, a segítségeteket kérem. Akár használt cucc is érdekelheti.[ Szerkesztve ]
-
simongab
senior tag
válasz #84221696 #57110 üzenetére
12 nm-es szobába nem lesz könnyű. Viszont fél millával nem lesz nehéz
Én ahogy szoktam mondani 100e t raknék erősítőbe, a többit hangsugárzóba, meg gondolom kell Neki egy használható médialejátszó...
Én is hasonló zenéket (is) hallgatok és máshogy kell hozzáállni ha azt szeretné hogy dögösen szóljon és máshogy ha pontosan...
Persze egy all round cucc a legjobb, az álló dobozt én hibának tartom egy ekkora szobában[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz simongab #57111 üzenetére
A srác felesége nem akar monitorokat, csak állót. Aztán elég erős akaratú asszonyság!
Médialejátszó nem kell neki, mert nagy cd gyűjtögető, a yamaha cd meg elég neki. Legalább is tegnap még elég volt.
A vidi erőlködő után az ilyen kommerszebb márkákat említett, mint onkyo, marantz meg persze yamaha, ha már ilyen cd-je van. Hangsugárzóból viszont abszolut nincs képben.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz EQMontoya #57114 üzenetére
Miért ne költse el mind az 500-at, ha már annyit szánt rá?
Szerintem a helyes ár-arány: erősítő 2, hangdobozok 3, valamint nem szabad megfeledkezni a kábelezésről.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #57116 üzenetére
Tamoo-nak 13 m2-es a szobája, és remekül szól benne a MA GS20. Pedig annak van mélye bőven, és elől-hátul reflexnyílása is van. Mély-feldúsulás csak a szokásos helyen, szorosan a hátsó falnál tapasztalható, de az jóval nagyobb szobákban is jelen van.
(#57112) meunier "A srác felesége nem akar monitorokat, csak állót."
Ilyet is ritkán olvasni! Általában fordítva szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
Az arány rendben van, persze.
Nyilván elköltheti, ha van valami jó vétel, ami egységes szett.
Mondjuk kérdés, hogy az említett Yamaha CD mennyire komoly, milyen DAC van benne, mert lehet, hogy egy fél millából mellépakolt erőlködő + hangfal páros esetén már az lesz a szűk keresztmetszet.Same rules apply!
-
Patice
nagyúr
válasz Mezga Aladár #57116 üzenetére
Erre eszembe jutott AVX-ről a Linn Ninka. Álló is, zárt is, nem is túl nagy és még egész jó áron meg is kapná.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
rii
nagyúr
válasz krichd1 #57072 üzenetére
egy olyan kezdő-amatőrnek, mint pld én is, nem lehetne benne egy olyan összefoglaló, amiben letünt korok nagysíkwerű Hi-Fi eszközei fel lennének sorolva?
pld.:
amp: Nad 3020, Mission Cyrus One-Two, NAD 3120/3140, ROTEL RA965BX, Analog Puccini SE, Audiolab 8000S.
CD: Revox B225, DENON DCD-1500(MkII), Philips CD960, CD880, DENON DCD1460
hangfal: Pioneer HPM-60piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
krichd1
addikt
válasz #84221696 #57112 üzenetére
Megtudhatnánk a CD lejátszó típusát ?
(#57123) rii: Lehetne akár, de ebben (is) nehéz lenne közös nevezőre jutni. Illetve itt is több kategóriára kellene osztani az eszközöket.
Mostani használt piacon például jobb vétel egy Denon pma-320, mint egy NAD 3020, de például Puccini esetében is véleményes, hogy a sima vagy az SE változtat a jobb-e...[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
törölt tag
Köszi a válaszokat. A havernak majd megmutatom, aztán majd szerintem el fog indulni valamilyen irányba.
-
rii
nagyúr
válasz krichd1 #57124 üzenetére
" .... lehetne akár, de ebben (is) nehéz lenne közös nevezőre jutni. .... "
de ebben a kérdésben nem is kell .-(akik már tudtok írni tipusokat, mindd olyat mondanátok, ami egy _kezdő_ amatőrnek megváltás lehet a jelenlegi rendzseréhez képest, és még mindig jobb mintha egy 40.fonrintos új music center-t venne ... vagy mondjuk Akai-ból egy nem túl jó szériát .... vagy megvenné a Mission Cyrus III-t, pedig én mindenfelől azt hallottam, hogy nem lett olyan nagy eresztés a ONE-hoz, meg a TWO-hoz képest
" .... Mostani használt piacon például jobb vétel egy Denon pma-320, mint egy NAD 3020, ... "
de kifezejetten a régmúlt idők nagy vasainak emlékére ...
pld. Orion SE 260piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
celf
őstag
Sziasztok!
Több kérdésem is lenne!
Adott egy Sony F345R erősítő, és hozzá egy Heybrook HB1 szett.
1. a HB1 egyik tagjának kiszáardt/elfáradt szivacs a cone-ja körül, és kiszakadt. Ezt lehet, hogy jó lenne nem külön cserélni, hanem párban, hogy ne legyen eltérés a két hangfal között?
2. Hol kéne cseréltetni? Én nem fogok vele vesződni szerintem. Tudok két boltot, az egyik a Szentkirályi utcában van a Westend-től nem messze, a másik a Visegrádi utcában az Astoria környékén.
3. A Sony F345R-re már régóta gyanakodom, hogy visszafogja a hangzást. a Nad 3020-at olvastam korábbi hsz-ekben, hogy jó lehet mellé. Nekem lehet ez az erősírő kicsit borsos árban. ebay-en 50 ezerért láttam most. Milyen alternatívák vannak?
4. Annak idején még rá volt kötve a láncra egy kis Panasonic mini-hifiről leválaszott hangfalpár, és így remekül szólt a cucc. Viszont idővel vagy az én fülem, vagy a rig valamelyik része megváltozott, és sehogy sem tudtam kihajtani a rendszerből azt a hangzást, amit akartam.Elképzelhető, hogy az erősítő vagy a hangfalak "elfáradtak"? Voltak annak idején házibuliban is bőven szegénykéim. Ott nem voltak kímélve.
-
krichd1
addikt
Meleg, energikus, zenei, de kicsit fedett karakterű. Persze a régebbiről van szó, nem az újabb Settanta típusról.
(#57131) rii: Egy ilyen ömlesztett listának nem tudom mennyire lenne értelme. Az olcsó rendszerek összeállításánál úgyis az aktuális használt piaci kínálatból válogatunk, hogy mik azok, amelyek adott árért meghallgatásra érdemesek. Az ilyen régi "legendák", sokszor kissé túlárazottak a jelenlegi kínálatban.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz #84221696 #57125 üzenetére
Mint a Donizetti, csak Kevésbé pontos és hiteles.
celf
Mindkettőben cseréltetni kellene, de nagyon nem mindegy, hogy milyen peremet kapnak. Keresd meg például shalafi fórumtársunkat az ügyben.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
rii
nagyúr
válasz krichd1 #57133 üzenetére
én személy szerint nagyon örülnék neki .-((((
még mindig abból építkezek, amit kb. 10 évvel ezelőtt DDL, Szalma, emvy mondtak
(ki is kaptam, mert hülye voltam, tudatlan, de helyreraktak legalább,megmutatták a helyes irány)" ... Az olcsó rendszerek összeállításánál úgyis az aktuális használt piaci kínálatból válogatunk, hogy mik azok, amelyek adott árért meghallgatásra érdemesek. Az ilyen régi "legendák", sokszor kissé túlárazottak a jelenlegi kínálatban. .... "
akinek nem felelne meg a lista, az kérdezne ... de akinek meg megfelelne, az meg nem kérdez, mert már ott lenne az összefoglalóban .-((((((
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
krichd1
addikt
Olyan lehetne esetleg, mint ami a DAC-os topikban is van, hogy aki akar, ír logouton egy bejegyzést, amiben leírja az általa ajánlott eszköz nevét, rövid jellemzést (előnyök, hátrányok) és ezt belinkelem a téma összefoglalóba. Amit nem tudom hányan fognak elolvasni a kérdezők közül.
[ Szerkesztve ]
-
-
rii
nagyúr
válasz krichd1 #57138 üzenetére
" .... Amit nem tudom hányan fognak elolvasni a kérdezők közül. .... "
szerintem pont ezért kellene egy kedőknek szóló szekció, benne csak annyi amit annó nekem szalma és DDL is leírt ... kicsit bővebben az erősítőkből, meg hangfalakból pár tipus. De kb ugyanennyi sorba elférne az egész (hiszen csak tipusok kellenének) :
" ....
" ....
Kábel: interkonnektekhez Kácsa Audió (Bővebben: link), hangfalkábelhez pedig a fali ~230-as tömör réz vezetékek 1.5mm-es vagy nagyobb átmérőjű példányait tudnám ajánlani. (30Ft/m) A következő lépés (ami talán jobb) már 2eFt/m minimum.
Hangfal: KEF és Celestion a favoritom... Tesztelni pedig nem illik csak hangfalat, láncot annál inkább. Egy lánc hangja ~2hét alatt áll be... Egy jó teszt CD sokat tud segíteni. (Bővebben: link)
CD: NAD-nak vannak jó CD lejátszói. Célozz meg egy olyat, ami HDCD-t is elbír. (Bővebben: link) SACD-hez nagyon komoly cucc kell, szobával... (Hogy kifussa magát. Egy jó sztereó rendszer többet ér, mint egy gyenge SACD 6 csatorna...)
EQ: felejtsd el. Csak rontja az összképet... (Búcsú.)
Csatlakozók: az RCA dugód mindenképpen keményített, nem oxidálódó típusú legyen. Meghálálja. Kácsá-ban szívesen segítenek.
.... "
"....
erősítő: a Mission Cyrus ONE/TWO, NAD 3020, NAD 3120/3140, ROTEL RA965BX stb. Ezek mind sokkal jobbak és esetleg sokkal olcsóbbak a teknicsnél. Kicsit drágábban Audio Analog Puccini SE, Audiolab 8000S. Ez utóbbiaknak a fél fogára sem elég a teknics.
Hangdoboznak meg vmi JPW, MISSION, KEF.
CD-nek DENON DCD-1500(MkII), Philips CD960, CD880, DENON DCD1460 stb.
Kábelnek a Szalma által ajánlott villanydrót, vagy az UTP CAT5 falikábel...
.... "mert magát a szakmai részt én nem is értem ... megpróbálam elolvasni ... de nekem magas ... inkább csak műkedvelő vagyok, de közel sem műértő (szeretem a régi jó, Hi-Fi cuccokat, de totál nem értek hozzá)
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Mezga Aladár #57137 üzenetére
Mire gondolsz? Room eq vagy ilyesmi nincs. Dobozok mögötti falon nikecell + faliszőnyeg, hátsó falon gipszkarton, sarkokban sarokpolcok meg úgy rendesen tele van pakolva a szoba. Némi tudatosság, némi szerencse hogy egész tűrhető lett az akusztika a méretekhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
Igazából az egész téma összefoglaló a kezdőknek lett írva.
A "Néhány konkrét rendszerajánlat" részt lehetne bővíteni, de ott értelemszerűen teljes rendszerben kell gondolkodni az összeállításnál.
Egyébként a Kácsa olcsó kábeleinél én jobb ár/érték arányúnak találom általánosságban a Klotz és Van Damme kábeleket.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem érthető ám, hogy miféle rendezőelv szerint szeretnél valamiféle gyűjteményt, amibe ne kerülne teljes joggal készülékkategóriánként legalább 2-300 típus.
Szerk.: És igen, a témaösszefoglalót kezdőknek írták, tehát hanyagul olvastad, ha nem értetted. Ennél kezdőbbnek valót írni műfajilag lehetetlen.[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
Ha belevesszük azokat a készülékeket is, amelyek a 70-es, 80-as években nem voltak elérhetőek Magyarországon, de a világ fejlettebb részein kiemelkedőnek számítottak a kategóriájukban, akkor tényleg elég sokat lehetne írni. Ezek értelemszerűen nem is lettek az itthoni általános köztudatban "régi nagyok" mára.
Egy menő manó már van benne, a Denon pma-320, ami a 3020-at váltotta.
A fentebbi két lehetőséget fenntartom, azokat bele lehet illeszteni a téma összefoglaló szerkezeti felépítésébe.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest