Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz t-bali3 #41336 üzenetére

    Heh, szerencse, hogy meghagytad az egy százalékot Kammerernek, mert így nem fogadatlan, hanem fogadott prókátor lehetek. :)
    "Szerintem a #41224-es hozzászólás nem félreérthető..." Szerintem te félreértetted. Az a hozzászólás sem önmagában állt, reakció volt a kolléga kérdésére, egyúttal két különálló részből állt.
    Az első rész egy egymondatos kitétel volt a témától függetlenül arra, hogy amióta ismerjük az állványok mint hifi készülékek szerepét, a polcsugárzó kifejezés a magyar hifiben már régóta nem komilfó, ergo, ha szó szerint vesszük, akkor nem igazán hifi kategória, éppen ahogy Andorra később a visszakérdezésed alapján később részletesebben is kifejtette. Ezerszer felhívtuk már a figyelmet, hogy a kisdobozok állványon tartandóak, tehát ezek nem "polcsugárzók", legfeljebb a jópofizóan metaforikus "old English" beszédmód alkalmazza hagyományőrzésből a bookshelf loudspeaker kifejezést, de nekünk nem kell minden hülyeséget átvennünk az angloamerikaiaktól. erre utalt Andorra. (Tehát igaz, hogy: "Polcsugárzókkal általában nem hifizünk." - csakis állványos hangsugárzókkal.) A polcsugárzó kifejezés sokkal jobban irtandó (tűzzel-vassal, Andorrával, Kammererrel, síppal-dobbal-nádihegedűvel...), mint a hangdobozokra alkalmazott hangfal kifejezés. :Y
    A #41224 hozzászólás második része pedig a mélyátvitel és a méret összefüggéseiről szólt, a polcsugárzós kitételtől függetlenül.
    "...legalábbis 10-ből 9,9 ember úgy értené, mint én..." Ez minden bizonnyal közel sem igaz.
    "A 0,1-et Kammerer miatt hagytam meg." Én bízom (biztos vagyok) benne, hogy nem csak én, hanem sokan-sokan mások is helyesen, a szerző szándéka szerinti értelem szerint olvasták az adott hozzászólást. :)

    De jól esett egyet fogadott prókátorkodni! :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák