Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz ClaydovE #37687 üzenetére

    "TV nézéshez, illetve filmnézéshez és egy konzol hangjának megszólaltatásához kellene. Zenét igazából nem tervezek hallgatni rajta." Márpedig ez egy hifi fórum, tehát mi zenehallgatási célú-szempontú készülékeket tudunk csak ajánlani - de ami jó zenére, az jó minden másra is.

    "Nagyjából már tudom mit szeretnék esetleg abban kérnék segítséget, hogy milyen márkákat kerüljek ha lehet." Minden alól van kivétel, a legergyább szórakoztatóipari márkák is képesek néha egy-egy jobbfajta típust kiszalajtani a kezük alól, de a hangdobozok terén például a tipikus japán "áruházi" tömeggyártók, Sony, Technics, Pioneer, Onkyo... típusai között kicsi eséllyel fogsz jó hangút, ár-érték arányút találni, kevésbé igaz ez az erősítők terén. Azt érdemesebb inkább megmondanunk, hogy az adott árkategóriában milyen márkák típusai közül van nagy esélyed, hogy a magyarországi használtpiacon találj érdemleges darabokat. Erősítők terén a szokásos névsor ebben az ársávban a Cambridge Audio, Denon, NAD, Marantz, Rotel, Yamaha, Luxman; a hangdobozok terén pedig leginkább a Tannoy, Mission, Cambridge Audio, Celestion, Canton, ELAC, Wharfedale... márkák típusai között találsz legnagyobb eséllyel olyan hirdetést, amely jó áron kínál jót. Kutatgasd például a Hi-Fi Piac, Prohardver, AVX, Vatera... apróhirdetéseit ezen márkák tekintetében, és amit találsz, kérdezd meg, hogy szerintünk melyik éri meg leginkább a hirdetett áron és állapotban. Használd ki az ötvenezres keretet, és inkább álló hangdobozt keress, de ne vesd el eleve az állványos típusokat sem. Az optikai csatlakozót jó eséllyel elfelejtheted ebben az ársávbban, és nem érdemes erőltetned a rádiót sem.

    (#37688) ClaydovE Az adott hirdetésben inkább a Yamaha erősítő érdemleges, arra megfelelő áron például áldásomat adnám, egyszerű de kulturált szerkezet és hang, a hangdobozt konkrétan nem hallottam még, de a Clactronic inkább háztartási gépek terén jeleskedik olcsó de jó ár-érték arányú készülékek felmutatásával, azaz nem a hifijéről híres, - ettől az adott hangdoboz lehet jó annyiért, de nincs róla tapasztalatom, ráadásul furcsállom a magassugárzóról készült képet: hová tűnt Damon Hi... akarom mondani a hangszórómembrán?!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák