- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
válasz liszi70 #124400 üzenetére
Tényleg, Campbell is jó. Talán még Koven csinál ezt-azt, de olyan borzalmas koncertet adott, ami átment dubstepbe (amit utálok), hogy kiszerettem a zenéjéből.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
barack1997
senior tag
Ejj sracok ez mind megvan. Pendulum korszak óta megy nalam dnb. Sub Focus, Wilkinson, Culture Shock, Hybrid Minds, Humanature, High Contrast, Shock One, Chase & Status, Rusko, Netsky, Dimension, Monrroe, Maduk, Koven van itt minden. De kezdek elfogyni sajna. A Régebbiek szinte mind jok. Bar annak kifejezetten orulok hogy a Pendulum feltámadt, az uj Halo is egy iszonyat kemény számuk lett, bar nekem a Knife Party konstellacio is tetszett, dubstepkent is jokat alkottak. Viszont ebbol a mufajbol is egyre nehezebb mar igazan jot talalni sajna Ez a Kriptyc Minds nagyon bejott bar ez messzirol se dnb.
Koven 2022-es Tomorrowland szettje nekem kifejezetten tetszett. Nagy bulit csinált szerintem
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz barack1997 #124402 üzenetére
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz barack1997 #124397 üzenetére
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
VoidXs
Topikgazda
válasz fererencz89 #124405 üzenetére
Az eredetivel nekem annyi a bajom, hogy massza, de igazából gyorsan lehet rendszerezni, természetesen valóban a bullshit nélkül.
-
-
Hát de ez kb mind lakodalmas dnb előadó, aminek annyi köze van a rendes dnb-hez, mint Majkának a Herbie Hancockhoz.
Make Asia Great Again!
-
proci985
MODERÁTOR
Andy C (Wilkinsonhoz hasonlit), esetleg en raneznek: Ed Rush & Optical(pl Creeps,
Chubrub ), Dom & Roland (Sparta), Kemal / Konflict (Messiah), Bad Company (The Nine), John B (Number - Camo & Krooked mix, Midnight Air).esetleg az egesz Fabio & Grooverider 25 years of DnB album is kb egy aranybanya ha kicsit boviteni akarsz. Vagy meg regebbrol a FABRICLIVE 18 Andy Ctol. utobbi mondjuk nagyon karcos, viszont egy remek lenyomata a kora 2000es evek dnb robbanasanak.
Pendulumnal is volt tobb korszak, anno mi 2004ben meg dj setkent lattuk oket a Pacha zarobulin Budapesten.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
btw latom itt van a topikban par jazz es tortutemrajongo: [link] A38on lesz Lovecraft Sextet es Bong-Ra
harmadikat nem vagom, Pándi és Mesterházy szintén jók.
-
válasz proci985 #124411 üzenetére
Ja az már durvulás. Fent azt próbáltam szemléltetni, hogy dnb-ben a liquid az kevésbé dnb (könnyebben fogyasztható), mint mondjuk egy neuro (méhtelepi zörej). De utóbbi ma már eléggé elment kattogósba. Pár javaslat tőlem neuro vonalon az elmúlt 2-3 évből, előadókból:
AKOV - Mollusk
Black Sun Empire & Burr Oak - Steppenwolf
InsideInfo ft. Echo Nine - Neck Oil
Zombie Cats & Shannan - BOUNCE
State Of Mind - Shout
Mizo - Railway
Teddy Killerz - Night Train
Agressor Bunx - Inner Line
Gydra - Step Forward
Maztek - Galactica
BTK - Legit[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz lezso6 #124413 üzenetére
koszi a tippeket!
Teddy Killerz Night Trainnel nekem mondjuk 2000s neuro flashbackem volt a Noisia Block Controlra. kontextus: a szam amit minden este hallottal a lineuptol fuggetlenul egy evig (egy ponton mar a VIP 1-2ot). volt is meglepi nekem par evvel kesobb, hogy a Noisia mit jatszik .
mondjuk ahogy hallgatom a linkeket jonnek vissza az emlekek Ed Rush & Opticalra es BSEre is ( [link] Boris the Blade, de kb a Driving Insane kb az egyik legjobb neuro album volt, a mixen a masodik oldalon meg ott a Rawthang fele [link] Scorned). kb a korai mixeknek aldom a nevet, mert kb a zenek fele egyebkent total elerhetetlen lenne igy 20 evvel kesobb.
Zombie Catsnal nekem bejon SPOR is az emlekek koze.
durvulas... nagyon sok Enduser (End of a Beginning Sublight)t is hallgattam egy idoben, tavaly Aphex Twin meg eletem egyik legintenzivebb noise falaval zart Stockholmban. [link] 1:20 korultol indul, kb pillanatokban talan Speedranch volt ennyire intenziv eloben (vagy a Making orange things albumon Venetian Snaressel).
[ Szerkesztve ]
-
válasz proci985 #124414 üzenetére
Na, ha a liquid MÉG nem dnb, akkor a Night Train kb MÁR nem dnb. Nagyon elborult, de valahogy mégis zseniális. Teddy Killerz-t régen nagyon szerettem, azóta megutáltam, a legtöbb nem tetszik, kattogós izé. De ez valahogy betalált. Orosz-ukrán kooperáció, mit várunk.
Spor az nagyon régi, míg a Zombie Cats = Rregula & Dementia, viszonylat újak így egyben, 2015-ben debütáltak a beszédes nevű Cat Attack albummal. Egyébként a Teddy Killerz is hasonlóan alakult.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz barack1997 #124410 üzenetére
Zsír, én Hozho-n most nyáron
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Dißnäëß #124417 üzenetére
Nem fogyasztjuk. Az A38 Friday full retro, a város egyetlen általános DnB terme (Instant emelet) meg csak remix vagy abszolút klasszikus, pl. Pendulum/Sub Focus, más hely meg inkább csak dubstep, Bass Paradise-on például nincs már egyáltalán DnB main stage-en. Monstercatnek is az a vonala teljesen halott, van helyette a Liquicity, ahová átpártoltak a régiek.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz barack1997 #124397 üzenetére
Breakbeat ? Igaz nem mai anyagok, de ezt a kettőt nagyon-nagyon ajánlom, örök...
[link]
[link]Aztán egy nagy unikum, ez LP-n is megvan, vadonatúj 2x játszott állapotban, fóliájában eltéve gondosan. [link] Hatalmas album. Asian electronica
The record was critically acclaimed and received the prestigious Mercury Music Prize in 1999.Végül egy kis koszos jazz-acid-triphop-hiphop Japánból, ha szereted a beteg (beteg jó) cumót. [link]
-
tranceplanet
addikt
Köszönöm a sok DnB ajánlót, ha durvulni akarok lesz mit pakolni, járatós cuccnak is jók ezek.
Mostanában viszont tényleg jobban ráfüggtem a Smooth Jazz-re: [link]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz lezso6 #124415 üzenetére
Spor nekunk az ott az ujabb generacio volt, de mi meg valahol a metalheadz labellel kezdtuk ilyen 2000 korul.
VoidXs: ja, 20 eve kb az ev minden napjan legalabb breakbeat volt valahol Budapesten, iszonyatosan eros volt a scene. djk egyre resze is valtott technora, Dork & Isut en meg anno dnb djkent ismertem meg. Palotait utoljara konkretan egy BMEs vegyesznapokon lattam, szoval tenyleg, annyira mainstream volt.
legdurvabb az volt, amikor az UK embassy hajnalba nyulo breakcore bulit szervezett egy hetkoznap, az UK kultura propagalasa cimen (!!!!).
Budapest eszmeletlenul pezsgett akkoriban. ahogy beszeltem egyebkent a regi baratokkal, vannak bulik, de kiszorultak Eszak Budara, ami meg a hajogyarihoz kepest is kint van a vilag vegen (es most itt nem a belbudai ertelemben, ahol minden a koruton kivul mar a vilag vege, a nagykoruton tul pedig mar kezdodik a videk).
Dißnäëß: Ludmilla... na o mar 2008 korul se volt nagyon aktiv.
[ Szerkesztve ]
-
sejt
tag
Nincs más hátra hallgatnotok kell Jack Black-ot, Tenacious'd és Kyle Gass Band-el 😁😁😁😁
Most komolyan hol van ennél jobb zene.
Guild Wars 2 Desolation
-
válasz Dißnäëß #124417 üzenetére
Az a poén, hogy amikor egy underground stílus populárissá válik, akkor két dolog történik: egyrészt iszonyat diverz lesz, másrészt felhígul a műfaj, különben nem lenne könnyen fogyasztható, így populáris sem. Lásd most a hip-hop.
Nekem a liquiddel egyrészt az a bajom, hogy nekem általában klisés a dallamvilág meg túl nyálas (ahogy az én kedvenc MÉH-telepi zörejeim másoknak túl elvontak ), de -- ami már nem ízlés kérdése -- a liquid előadók jó részénél hallom egy csomó számnál, hogy ebből meg abból a sample packból meg presetből vették elő egy az egyben a dobot meg a hangszereket is. Igénytelen preset tákolmány egy jó részük, s nagy neveknél is sokszor előfordul. Nem lényeges a hangzás sem, mondjuk ezek az előadók valószínűleg nem is értenek hozzá, csak úgy összedobnak valamit, kvázi nem is zeneszerzők, hanem inkább sample pakkokat használó DJ-k. Persze van csomó ellenpélda is, pl Chris.SU, bár ő gyárt neurót is. Noisia is gyártott anno liquidet, csak Drifter néven.
A neuro nagyon a hangzásra, azaz a sound designra megy rá. Minden hang saját, egyedi, a hangzás is. Csak hát a sok kattogás, csörömpölés, röfögés, nyihogás, zümmögés a legtöbb ember számára hallgathatatlan, így hiába. Na általában meg nincs vokál, ami nélkül sokak számára nincs zene sem. Ez egyébként megint egy érdekes dolog, hogy ki mit szeret a zenében. Dallam, ritmus, szöveg, ének, hangzásvilág, hangulat, stb.
És akkor vannak még a fura hibridek, pl amikor a neuro találkozik a liquiddel. Ebből is vannak változatok, a rendesen hibrid, meg átverős is:
Calyx & Teebee - Heroes & Villains
Spor - Some Other Funk
Rawtekk - Snowflakes (Rawtekk Neuropop VIP)
Emperor feat. Georgia Yates - Begin...és ha már vicces dolgoknál tartunk:
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz proci985 #124422 üzenetére
Az északi és/vagy budai kiszorulásnak az ellentétét látom. A tömegnyomoros putrik (pl. Instant, Morri) mind nagykörút, a minőségi komoly helyek (pl. Buda Music Center, Puskás) szintén közel a belvároshoz, a minőségi elektro (pl. A38, Akvárium) konkrétan az, a gyengébb elektro meg főleg dél (pl. Barba Negra).
-
barack1997
senior tag
Huhh sracok lemaradtam, a koleka eletmod figyelmet kíván , de köszönöm a trackeket meg fogom hallgatni oket 🚛
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz VoidXs #124428 üzenetére
Instantban egy ponton ott meg breaken is voltam hetkoznap ilyen 10 ember elott, viszont annak legalabb 10 eve. Morrison 15 eve is poppot vitt.
A38, Akvárium szinten regiek, bar mindkettonel van kb minden. A38 meg mindig is a turistakra ment ra. mondjuk ott is 21ben jartam utoljara.
Barba Negra az a csepelre koltoztetett regi Zöld Pardon? oda sosem jutottam el.
a minosegi komoly helyeket nem vagom, bar a Puskas az gondolom kizarasos alapon a stadion, a BMCrol nem hallottam.
mondjuk hallomasbol van foleg infom, utobbi evekben mar nagyon ritkan jarok Budapesten. allitolag valahol az uj Mol szekhaz korul volt par uj hely ilyen '19tol.
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Kicsit összezavarodtam a végfok + dac + előfok témában. Maradjunk normál RCA csatlakozásnál. Ha jól vettem ki a dolgokat a végfoknak 2V bemenő feszültségszint kell a maximális teljesítmény leadására. Tehát, ha egy DAC amin van hagerőszabályzó és képes kiadni 2V max feszültséget teljes hangerőn akkor nem kell előfok?
PL láttam az avx-en egy Arcam IrDAC -ot, a leírásba azt írja nincs preamp funkció, de mivel van hangerőszabályozás így nem is kell előfok?
Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
shouryuken
senior tag
Sziasztok!
Tegnap megjött a AUDIOPHONICS MPA-S250NC XLR ncore-os erősítő, ami egy kis 40wattos Nadot váltott. ( A lánc most SMSL D6 TRS > XLR class D > Monitor audio silver 100)
Nagyon tetszik, amit hallok! Mélyek sokkal kontrolláltabbak és elképesztően jó hangok jönnek ki a hangfalból.Amit viszont furcsállok, hogy ha bekapcsolom az erősítőt, fél méterről jól hallható fehér zaj jön a hangfalból, hangerő növelésre nem lesz hangosabb, DAC bemenet váltásánál megszűnik egy másodpercre, majd elkezdi újra. Ha lekapcsolom a DAC-ot, marad a zaj. VISZONT: ha pl. optikain adok rá jelet, majd leveszem, akkor nincs zaj, ugyanez BT-n. (pl. leállítom a lejátszást) (így gondolom lejátszás közben sincs jelen, vagy csak nem hallom?)
Mi történik?
-
senior tag
válasz shouryuken #124433 üzenetére
Ezt hívják analóg zajnak. Digitális transzporttal ilyen nincs, de hacsak nincs az erősítő (vagy aktív hangfal) integrálva a DAC-kal, akkor mindenképp lesz a lánc végén egy analóg interconnect. Nálad ennyi zajt szed össze, ha zavar, használd optikai inputtal (ha egyébként ez praktikusan megy). Ha valóban nem nő a hangerővel, akkor lehet az erősítő saját alapzaja is, de ezt csak akkor nem hallani a digitális csönd esetén, ha ilyenkor (jel hiányában) kvázi lekapcsol (standby vagy takarékos uzemmódba kerül) a végfok.
[ Szerkesztve ]
-
válasz shouryuken #124433 üzenetére
Mire van kötve? Pl ha USB-vel PC-re, akkor tipikus földhurok jelenség. Az optikai illetve vezetéknélküli kapcsolat esetén ugye nincs galvanikus összeköttetés, ezért nincs zaj.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
shouryuken
senior tag
válasz lezso6 #124437 üzenetére
BT, és optikai forrás. Ha USB-re kapcsolom (amin nincs most semmi), akkor elhallgat.
Csak jelezném, hogy ugyanezzel a lánccal a NAD-nál 0 zaj volt, igaz, az nem class D.
Laikusként vagy a DAC és az erősítő között szed össze valamit a kábel, amit elvileg kizárhatunk, mert balanced kapcsolat. (vagy nem?)
Így elvileg marad az erősítő alapzaj, ami azért lep meg, mert erről nem írtak sehol.. Vagy kifogtam egy defektest.
[ Szerkesztve ]
-
válasz shouryuken #124439 üzenetére
Ja, hogy DAC és erősítő van összekapcsolva? És az erősítőnek van saját DAC-ja, optikával / BT-tal? Hogy van összekötve pontosan a lánc, hogy jelentkezik a probléma hogy nem?
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
jolti
senior tag
Sziasztok!
A valamelyik napi táp témáról jut eszembe!
Sorházi házban lakom.
Tavaly rakott fel napelemet a hárommal arrébb lakó szomszéd.
Azóta elég nagy feszültség van a hálózatban. Ki is hívtam az eon-t, de a két szerelő védte a céget...
Van egy Taga Harmony PF-600 tápszűrőm a rendszer előtt, az szinte mindig 240 Volt fölött mutat.
Digitálisssal rámért egy barátom, 246 Volt körül mozgott napsütéskor. Azt mondja az nem túl jó már, csak b@szik az eon normális leszabályzást beleépíteni a napelem rendszerbe, mert az drága..
Nem teszi tönkre ez a cuccokat?
Ok, hogy a taga véd a túlfeszültségtől, de az gondolom, csak nagyobb feszültségnél lép közbe, mondjuk, mjnt a villám, vagy a kimenőt is lekorlátozza 230 voltra?[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz jolti #124442 üzenetére
Benne van a szerződésben, hogy pontosan mekkora feszültséget kell biztosítaniuk, mekkora hibahatárral, milyen mérési technika (pl. napi átlag) szerint. Ha nem teljesül, verheted az asztalt.
A kapcsolóüzemű tápok még általában elviselik a 250-et, a jobbak sokkal többet is (ilyenkor pl az van ráírva, hogy 100-400 VAC), szóval D osztályos cuccokért, tv-ért, PC-ért annyira nem aggódnék. Analóg rendszerekre viszont már a 240 is könnyen gyilkos lehet, azok nagyon konkrét feszültségre készülnek, őket inkább ne használd, amíg ilyen magasan mozog.
[ Szerkesztve ]
-
nsgeri
csendes tag
válasz barack1997 #124290 üzenetére
Szia!
Engem érdekelne, hogy ki az a szaki, tudnál elérhetőséget adni hozzá?
Köszönöm! -
shouryuken
senior tag
válasz lezso6 #124440 üzenetére
Az erősítőben nincs dac, ez a lánc:
SMSL D6 (TRS) > (XLR) class D > Monitor audio silver 100
A DAC-ba vagy BT-ről jön a jel, vagy optikán.Tegnap teszteltem még egy picit:
-Ha kikapcsolom a DAC-ot, nincs zaj.
-Ha elindítom a lejátszást, én nem hallom pl. zene közben a sistergést, de nyilván a zene valamennyire el is fedheti.
-Ha elindítom a lejátszást, és lehalkítom a zenét pl. a telefonon, akkor nincs zaj.
-Ha leálltom a zenét, tehát nem kap jelet a DAC, pár másodperc múlva visszajön a zaj.Összegezve úgy néz ki, hogy addig van zaj, amíg nem kap jelet a DAC.
Számomra ez így teljesen elfogadható, csak nem értem miért történik -
Előre is elnézést, de ez kikivánkozott.
Mi kábelünk, aki csatlakoztatva vagy,
Csavartassék meg a Te ered;
Jöjjön el a Te áramod;
Legyen meg a Te skinhatásod,
Amint a shielden, úgy a földön is.
A mi mindennapi elektronjainkat add meg nekünk ma;
És bocsásd meg vaktesztjeinket,
Miképpen mi is megbocsátunk
Az ellenünk méricskélőknek;
És ne vigyél minket szkepticizmusba,
De szabadíts meg a gyári tyúkbelektől!
Mert tiéd a hifiösvény, az agyunk és a pénzünk mindörökké.
Kábel.[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
válasz shouryuken #124447 üzenetére
Akkor szerintem csak üresjáratban van zaj, pl lehet valami energiatakarékos kikapcsolt mód. Játssz le valamit, ami számot amin van egy nagyon halk rész, amit gyakorlatilag nem hallasz. De a BT már gyanús, hogy némítva nem zajos.
Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest