- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
avl
senior tag
válasz fererencz89 #124805 üzenetére
ááá, értem
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz fererencz89 #124771 üzenetére
Valószínűleg igen.
Köszönöm!
liszi70 #124773:
Az OBI az pont útban volt és még így sem volt drága.
Más:
Ma egész nap az Infinityket babráltam, szét kaptam őket mint hülye gyerek a biciklit és hirtelen megakadt a szemem, hogy milyen f*s banán aljzatokkal szerelte a gyártó...hát ez valami katasztrófa komolyan...kétféle anyagból van össze dobva, ami rézből vagy aranyozott valamiből áll de az a része amire a saruk mentek az meg valami krómozott valami volt...kukáztam is őket a fenébe és most most aranyozott került bele saruk nélkül, forrasztva....gyerekek mintha kicserélték volna a dobozaim, már vagy 4órája zenélnek megállás nélkül és megszűnt a fárasztó hang, sokkal kontrolláltabb/feszesebb lett a mély és a közép tartomány, a magasak pedig tisztultak egy kicsit.
Öröm és bódottá" van. -
tranceplanet
addikt
válasz HELLAFLUSH #124808 üzenetére
Jöhet a hangváltó tuning, Jantzen-t neki!
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
johnywalker
őstag
válasz HELLAFLUSH #124808 üzenetére
Hááát...Ez a topik szellemiségének nagyon ellentmond...Mindenféle csatlakozó, meg kábel meg voodoo... Nem sajnáltad rá a pénzt?
-
anjani182
őstag
Üdv!
Nemrégiben vettem egy Klipsch The Sevens-t. Előtte nem gondolkoztam ilyen árkategóriában, de amikor meghallgattam a The Fives-t és egy még gyengébb Triangle BORA BR03-at akkor rájöttem, hogy sajnos ez az a szint, ami egy nagyobb nappalit teleszól, és még van értelmezhető mély is, na meg megjeleníti azt amit hallani akarok. Aktívban gondolkoztam, mivel szeretem a minimál dizájnt és a kábelezést és elrejtettem, ez volt a cél. Egyébként az Extremeaudio most vitte le 700-ról 600-ra.
Összességében az elvárásokat hozza, a mély bőséges, visszább is kellett venni, mivel falhoz közel van. Egyedüli negatívum amit említenek is, hogy a távirányítója egy kalap sz*r. Nagyjából 4,5 méter távból "megszűnik" létezni. 4 méterig működik, úgyhogy marad az app, én nem használom TV-hez. Kb. ennyi Zenei stílus amire használom az hangszeres, punk/rock.
[ Szerkesztve ]
Forever and ever, let's make this last forever.
-
Dißnäëß
nagyúr
Tidal-ről áttérőben Spoti-ra, most, hogy Premium van 2 hó ingyen és lossless..
Ezzel csináltam, megvolt 10 perc alatt, fizettem kemény 1700 Ft-ot, hogy mindent átvihessen 1 gombnyomásra (feltételezve, hogy a túloldalt is megvan minden szám, ami adott volt).
Van Spoti natív kliens Debian Linuxra.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Dißnäëß #124813 üzenetére
Lossless? Transzparens lesz az, de nem sokkal másabb. Nekem egyetlen bajom van vele, hogy a webes lejátszó még mindig AAC + kompresszor, és le kell tölteni egy újabb appot, ami csak a helyet foglalja.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz VoidXs #124814 üzenetére
Tidal-ről kezdett 1-2 kedvenc zeném eltűnni a Playlist-jeimből, Spotin megvan. Nem mind, de több, mint amott. Gondoltam, váltok. Web player-re vagyok szorulva Tidal esetén (ami amúgy nem zavart), Spotinak natív app. De még ízlelgetem, .. nem a hangminőség miatt váltottam.. arról lossless vs lossless esetén nincs értelme beszélni.
A hely nem gond, 250-es SSD bírja.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
nagyúr
válasz Dißnäëß #124813 üzenetére
Nekem is ez volt az egyik "indok", hogy Spoti lett.
De kevésbé szeretem. Nekem a Tidal jobban bejött, pedig ott nem volt minden meg, amit most elérek (persze ez változhatott azóta).
Viszont 3.2k-ért az egész család használhatja.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz tranceplanet #124809 üzenetére
Ne ültess Hifi bogarat a fülembe.
johnywalker #124810:
Olyan sokat azért nem költöttem rá mert sok minden volt már itthon.Dißnäëß #124817:
Apple music-ot nem próbáltad még?
Sokan azért nem használják PC-n mert az app az valami katasztrófális (ezt én is meg tudom erősíteni) viszont van egy reskinezett változata amit folyamatosan reszelgetnek szinte minden platformra és meg tudom erősíteni, hogy sokkal jobb mint a gyári app (hangban is), ráadásul Airplay-t is tud Windows és Linux alatt is plusz van telefonos Remote appjuk is már.
A neve: [Cider] -
btraven
őstag
Továbbra is azt mérem hogy ha letakarom a HD555 külső nyílását/rácsát akkor feldúsul a 2k-4k közötti tartomány. Ezt most papírzsebkendővel takartam le, felül a letakarás nélküli mérés.
[kép]
MÜLLER mézes-levendulás 3 rétegű pézsét találtam, de az csak 40 Ft darabja. Nem tudtok audiophile pézsét olyan 1 millió feletti árral?
Elég szép 50 Hz-es brumm van ha így pécén veszem fel mikrofonnal -
Dißnäëß
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #124818 üzenetére
Nálam az Apple szitokszó (én kérek elnézést).
SzóvalKígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #124819 üzenetére
Igen. De van időm ízlelgetni most.. aztán meglátjuk.
Még a központi lejátszón agyalok, Roon, vagy JRiver, vagy mi legyen.
Volumio nope.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Jó kérdéseket feszegetsz, viszont jelenleg csak 1 zsebkendőt találtam, ami 1 millió dollár körüli - egyértelműen high-end liga - kérdés, hogy használt megfelel-e, mert újonnan nem kapni, ebbe pedig Lionel Messi már belesírt.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vlaca2 #124828 üzenetére
Most még Ogg-Vorbis 320kbps a max ha jól tudom, de kíváncsi voltam.. komolyan még nem ültem neki összehasonlítani a Tidal-el vagy flac-al. A lossless már vagy tudott, vagy nemsokára jön, tegnap este azt hittem, lossless már.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vlaca2 #124832 üzenetére
Amúgy most ezzel tesztelve mindkettőt (Tidal: web, Spoti: app, Linux mindkét esetben) a Tidal "frissebb, élénkebb, dinamikusabb". De ez lehet behaluzás is.. Ami viszont nem halu, hogy ugyanakkora rendszerhangerő állásban a Spoti halkabb kicsit, igyekeztem ugyanarra a hangerőre hozni a kettőt mikor váltottam. (Normalize off természetesen).
Ja igen, és a DT 770 Pro-t mozgatja az alaplapi 1200-es Realtek hígend, egész jó, de a 250 Ohm-al azért küzd koppra húzva. A korábban talán VoidXs által említett áram-limit.. a mélyek nem skálázódnak a középmagassal egyenlő mértékben, a csövivel meg letépi a fejem, addig tudom húzni neki.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz vlaca2 #124832 üzenetére
Én először akkor használtam Spotify-t, mikor a svédeknél melóztam, akkor mutatták meg nekem a munkatársak, mind komoly cucokkal tolták, mégis mindenki a Spotify-ről hallgatott zenét, biztosan volt ott is 1-2 aki más forrásokat is használt, de többnyire arról hallgattak zenéket.
Majd itt is alábbhagy, ha már kikoptak a nagy hifisták.
Én csak azért Tidalozok, mert családi van, és így 800ft-re jön ki/fő, bár párom az meg Sptify-t használ.
Én is Bigi-féle betegségben szenvedek szerencsére, nem hallom a DAC-ok közötti különbségeket, viszont a sugárzók között annál inkább, nálam 9x dB érzékenységű dobozok alatt nincs élet, csoportba tartozom. -
vlaca2
tag
válasz Dißnäëß #124833 üzenetére
Hmm, az elég érdekes hogy halkabb az egyik.
Ha nem ugyanaz az album verzió, akkor ok hogy nem egyforma.
Van olyan album ahol egyforma?
(Az albumok a kiadók tulajdona, streaming szolgáltatók nem nyúlhatnak bele, nem manipulálhatják.) A lejátszó szoftvernél lehet valami."I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
vlaca2
tag
válasz fererencz89 #124838 üzenetére
ööö, miböl csinálunk micsodát?
Minket nem köt szerződés."I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
fererencz89
őstag
válasz vlaca2 #124840 üzenetére
Tehát van egy lossless audio fájlunk. Abból mi is készítettünk spotify, youtube, stb minőség szerinti veszteséges audio fájlt. Úgy tudom, az a tapasztalat, hogy a különbség (nyilván nem a szolgáltatók low minőségére gondolok) nagyon nehezen, alig, de leginkább nem észrevehető. Aztán ha ezt a "konverziót" a szolgáltató teszi meg (elvileg mást nem csinál(hat) vele), akkor már beszámolók születnek a különböző jelzőkkel leírt különbségekről.
Az meg nem elfogadott, hogy ennek okául a mastert/szolgáltatói babrálást feltételezzük.Gondolokodva azon, amit írtál, arra is gondolhattál, hogy a "hangminőségileg egyező", de eltérő bitrátájú anyag különböző eszközökön különféle zavarokat okozhat. Akkor már csak azt nem értem, miért mindig a több a jobb. Elgondolásom szerint random kellene legyen. Béna feltételezés, hogy a bitmélység passzol a "lejátszóhoz", vagy nem.
Bocsi, hogy ha még benábban fogalmaztam meg, vagy műszakilag butaság.
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
vlaca2
tag
válasz fererencz89 #124841 üzenetére
Ha jól értem amit írsz, ugyanolyan tanácstalanul állunk a különböző stream szolgáltatók vélt vagy valós “hangminőségbeli” különbsége tekintetében
Nem is a “hogyan szól” az érdekes, hanem a hangosságbeli különbség az ami, egy durva eltérést jelent.
Ami a konkrét esetet illeti, Disznész írta hogy linuxon 2 külön módon játszotta le az albumot, én inkább a lejátszó oldali “variálás”-ra tippelnék, nem a beérkező stream-ek különbségére.
(Ha az albumnak ugyanazt a verzióját hasonlítjuk össze. Különböző masterek, nyilván különböző “hangosságúak”.)"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
-
vlaca2
tag
válasz fererencz89 #124843 üzenetére
Ami még eszembe jutott hogy a loudnesswar elleni küzdelem jegyében elkezdték “lehalkítani” az albumokat a streaming szolgáltatók. Emiatt lehetnek eltérések.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Loudness_war[ Szerkesztve ]
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
denesdr
addikt
Ami ingyenes, az a Spotify free, itt korlátozva van a számokba való beletekerés és átugrás, a számok között bedobálhat reklámokat (főleg Spoti Premium-ot ajánlva) és azt hiszem 160 kbps Ogg Vorbis (ami azért messze nem olyan rossz) a max bállítható minőség. Ja és nincs connect funkció (pl mobilról irányítani a PC-n futó Spotify appot).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Politika
- Trollok komolyan
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest