- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz HELLAFLUSH #123850 üzenetére
Szubláda.
Amúgy én valami megfelelő méretű mélysugárzóval rendelkező háromutas állót vettem volna.[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz HELLAFLUSH #123850 üzenetére
Gratulálok! Én is az Infinity -t választottam volna.
Én jól "megEQznám", ez ingyen van. A másik és legprofibb megoldás forrás csere, csinálsz egy proceszort HTPC alapon: REW, Cavern, EQ APO, Umik.-> [link] Egy ilyen mini PC is tuti erre a célra: [link] A Zotac Zbox cumók is elég jók." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Dißnäëß
nagyúr
Jön a Fiio CP13 walkman. (Yepp).
[link]Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
barack1997
senior tag
Kicseréltem a Triangle Opera ónozott 2x2.5-es hangfalkábelt Canare 4S11-re, ami 4x 2.08mm², így be tudtam kötni Bi-Wire-be. Konklúzió: több a dinamika ezzel a kábellel, viszont a masikkal mint ha több magas lett volna, ez vegülis lehet az alsobb tartomány gyengébb teljesítménye miatt. Na meg egy kis apróság is jött.
-
Firmino
csendes újonc
Tisztelt Fórumozók!
Segítségeteket szeretném kérni: a közelmúltban vásároltam egy Samsung QE43Q60CAUXXH QLED 4K UHD TV-et, melyet közvetlenül szerettem volna összekötni -optikai kábelen keresztül- egy Cambridge Audio CXA 61 hifi erősítővel. Nem igazán sikerült, egy ideig szépen szól, aztán viszont 2-3 mp-enként egy pillanatra kihagy a hang. A tv erre vonatkozó beállításai:
HANGKIMENET: Házimozi (Optikai); DIGITÁLIS KIMENETI AUDIOFORMÁTUM: auto.
Végül úgy oldottam meg, hogy a TV-t -hdmi kábellel- összekötöttem egy streamer-rel (Bluesound Node), azt optikai kábelen keresztül az erősítővel, igy működik a dolog, de én inkább a közvetlen összeköttetést használnám.
Valószínűleg a TV beállításai a hibásak, de mit csináltam rosszul? Többféleképpen is állítgattam, eredménytelenül. Köszönöm a segítséget! -
Melorin
addikt
válasz Dißnäëß #123846 üzenetére
Nem feltétlenül szeretnék belemászni egy hangfal építésébe, csak ha nagyon muszáj. Régebben már építettem egyet, iszonyú sok nyűggel járt és sosem voltam biztos benne, hogy mindent jól csináltam (hiába voltak jók a mérések). Ráadásul a külalakkal sem voltam sosem kibékülve, nem megy nekem sem az asztalos munka sem a festés, ilyesmi.
1. Mekkora négyzetmétert kell behangosítani
12
2. Mekkora hangnyomásra törekedsz a hallgatási poziban
Fogalmam sincs
3. Milyen messzire lesz a fejed a két tervezett hangfaltól
kb. 2m
4. Milyen stílusú zenére készülsz rajta ?
Akusztikus, folk, filmzene
5. Milyen karaktert szeretsz ?
6. Fizikai korlátok méretezésben (dobozok mérete) és halványan a WAF
Nincs fizikai korlát, mindent alárendelek a hangminőségnek. A szoba mérete a korlát
7. Mennyire tudod elhúzni majd a faltól ? (doboz hátoldala és fal közötti táv)
50cm -
Firmino
csendes újonc
Koszi, kipróbálom!
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz fehér_ember #123851 üzenetére
Volt már sub ládám de csak filmnél láttam értelmét így meg is váltam tőle.
Egyébként nem is látom szükségletét most se mert telt, feszes mélyei vannak.tranceplanet #123852:
Köszönöm!
Annyira nem szeretnék vele bajlódni, inkább egy picit hangosabban hallgatom.
Valószínűleg majd veszek egy Wiim Pro Plus-t majd egyszer mert sokkal kényelmesebb számomra.Más: Ezeken a hangváltókon érdekes valamit "tuningolni"?
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz HELLAFLUSH #123862 üzenetére
Szerintem nem igazán, legfeljebb az elkót cserélni (ha elmászott már a kapacitása) újra , esetleg MKT vagy MKP-ra.
-
denesdr
addikt
válasz HELLAFLUSH #123862 üzenetére
Persze lehet kísérletezni a magassugárzó kondijának más típusra való cserélgetésével is, amitől előfordulhat, hogy némileg más hangkaraktert kaphatsz. Mivel csak 1db kondi van a magas jelútjában így akár egy drágáb kondi is kipróbalható anélkül, hogy nagyon a zsebbe kelljen nyúlni, pl Jantzen Superior/Silver Z vagy Clarity Cap MR/CMR. De érdemes szemelőtt tartani, hogy egy drága kondi használatának hatása egyáltalán nem garantált.
-
Tibor77i
kezdő
válasz Melorin #123839 üzenetére
Nekem is LInton hangfalam van, nagyon szeretem. Több cég is hozott ki régebbi hangfalak felújítva, lásd fotó (nem saját kép, netes). A Lintont nemrég még olcsóbban meg lehetett venni az Audiomonkey-nál (kb.370 ezer HUF ért), de kifogyott a készlet. Szerintem ha hasonló hangzást, akkor szélesebb hangdobozokat lenne érdemes meghallgatni. (KHL, Elipson stb, de ezek nagyon drágák. Nem hallottam őket, de biztos jók)
-
python1
veterán
válasz Melorin #123861 üzenetére
Arra, hogy minél nagyobb legyen az érzékenysége a hangsugárzónak, egy "mezei" érzéketlen hifi-nek csúfolt hagsugárzó, soha nem fog akkora élményt nyújtani, mint egy pl 6dB-el magasabb (ez dupla dinamika) nyújtani.
Értsd a helyén, hallgatói pozícióban az érzéketlen sugárzót órdíttatnod kell, hogy valamit érezz a dinamikából, míg egy érzékenyebb a legkisebb nesztől a dinamikacsúcsokig képes 40-60dB különbségekkel megszólalni, míg az érzéketlen "hifi" csak pl 30dB- lel dupla hangerőnél.
Ez minden lesz csak nem élvezetes zenehallgatás. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz python1 #123867 üzenetére
Ez szerintem nem pontosan így van.
A hangszóró érzékenysége azt mondja meg, hogy mekkora hangnyomást produkál 1 méter távolságban tengelyen (legalábbis itt mindenképp) mérve, 2.83V feszültség mellett, úgy, hogy pontosan 8 ohm-os impedancia ellen dolgozik az erôsítô. (Ez mivel frekvenciafüggôen változó, egy átlag vagy hasraütött érték lesz, de mindegy is itt és most).
Az érzékenység és érzéketlenség mindössze ennyit jelent, semmi többet. Egy érzéketlen hangszóró semmivel sem dinamikátlanabb, mint egy érzékeny, csak jobban kell hajtani.
És ez az a pont, a hajtás, ahol az erôsítôk hajlamosak kompromisszumokat mutatni és belefutunk fôleg táp limitációból, de akár kapcsolásból is adódó torzításokba és kompresszióba, ami miatt úgy tûnhet, hogy nincs akkora dinamika, nem szólaltatja meg úgy a nüanszokat, stb. A Hypex-eket pl. ezért lehet komálni, mindegy annak, mit aggatsz rá, többszáz Watt az hajt, ott ilyen durva erôs feedback mellett a hangszóró lézerprecízen táncol, pont letojható a dinamika.
Kicsit ezzel függ össze az is, hogy mekkora hangszóróhoz mekkora erôsítôt. Ha az erôsítô saját limitje közelében már torzít rendesen, jobb 2x-3x akkorát választani, ez a mondás. SMPS tápos esetén többet kellhet ráhagyni, lineár esetén kevesebbet, de kell, mert nagyon hajtva hangszórót is és erôsítôt is a limitjén, a hangszóró az erôsítô torzítások miatt fog lefingani (cséve túlmelegszik), attól nem, ha torzításmentesen van névlegesre hajtva. Tegyük fel persze, hogy a gyártó nem hazudik a maxot illetôen, a PA-k ebben ôszintébbek pl. Szóval egy SMPS tápban a ráaggatott hasonló méretezett erôsítô esetén azt szokás mondani, hogy úgy 3dB dinamika tartalék van (csúcsokra.. ez 2x annyi), lineárban 6dB (4x annyi), de ezt lehet orvosolni azzal is, hogy smps-t túlméretezünk, nagyobbat teszünk az erôsítô áramkör elé. Tekintettel arra h nem jelent szignifikáns méretnövekedést, csak kicsit.
A dinamika, amire gondoltok szerintem, annyit jelent, hogy mind erôsítô, mind hangszóró képes a lehetô legkisebb torzítás mellett minél jelhûbb maradni a legnagyobb teljesítmény mellett is. Ezt csúcsokra tudják (persze érdemes definiálni, hány milliszekundumra), tartósan nem feltétlen, de nyilván attól függ minden, mit írunk rá, mennyire hajtjuk limiten.
Szóval ha egy gyártó vesz egy 100W-ra mért és tesztelt, stabil hangszórót, amit 80W-osként árul, annak vélhetôen mikor megveszi akárki, kevesebb gondja lesz hosszabb idejû csúcsokkal, mint egy igazi 80W-os szobainak, ami meg lehet 50 stabilan amúgy, tehát pont a PA-val ellentétes irányban hazudnak. Minden relatív.
A másik a fizika. PA ide vagy oda, azok, amik 95+ dB érzékenység felett vannak, azoknak magasabb a rezonanciafrekije (fs), mint mondjuk a 88-90 dB-seké. Ez PA-ban, ahol több szekcióból rakják ki az utakat, tök oké, a hangnyomás fontosabb, szobaiban már kevésbé, de hogy minôségbeli eltérés lenne köztük, azt szerintem nem lehet 1:1 kötni az érzékenységhez.
Egy 100W képes PA hangszóró azért jobb, mint a szobai, mert ezt lazán tudja, a szobai meg izzad vagy el is száll, hazudott róla a gyártója.
Egy 100W képes PA 95dB érzékenységgel pedig azért jobb a szobai 89dB-snél, mert negyedannyi teljesítménnyel lehet kihozni belôle ekkora hangnyomást, ami visszavezet azonnal az erôsítô oldalra minket, egy random AB osztály vassal a Media Markt-ból bajban lesz a jónép a szobaival, míg vidáman elvan (alacsonyabb torzítás mellett) a PA-val, egy Hypex-el hajtva mindkettôt viszont totál pariban a két hangszóró és más paraméter mentén kell mérlegelni, miért jobb a PA, de nem érzékenység mentén, a 89dB-s is ugyanúgy hozza a nüanszot és mindent, kap hozzá arányosan többet az erôsítôbôl az utolsó kis hangyabokányi jelig, erôsíti 4x akkorára, a szobai hangszóró leszólja és job done.
Nézzétek meg a világ legminôségibbjeinek számító Purifiket, milyen érzékenységi adatokkal jönnek. Hát nem a 96dB ligába szór az átlag, mint egy rakás PA, cserébe panasz nincs nagyon rá, hogy dinamikátlan, vavy elmosna részleteket. Ez szimplán nem érzékenység függô, hanem hajtás függô.
Az fs az érzéketlennél cserébe általában alacsony, mélyebbre hangolhatók.
Ekkor jön be az aktív váltás egy elônye, hogy eltérô gain-û erôsítôkkel olyan flexibilitást lehet behozni a rendszerbe, hogy minden hangszórót a számára legideálisabb módon hajtunk, hogy együtt jól szóljanak. (Az más, hogy a mai korszerû D osztályokkal minden jól szól, az A osztályokkal is többnyire, AB kétesélyes, ott jól meg kell nézni, mert itt lehetôség van nagy kamukra).
Végül: 2db mélyközép párhuzamosan kötve +6dB SPL. Ki is használják gyakran. 2x 91dB párh. = 97dB.
DIY audio-sokkal le is mértük, jöttek a vitatkozók, elhallgattak...Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Dißnäëß #123868 üzenetére
Ja igen, tehát a lényeg, hogy ha van egy szobai max hangnyomás, amin hallgatni szeretnéd a forrásod, egy érzékennyel sokkal kevesebb erôsítô teljesítmény mellett eljutsz nagy hangerôig, ez okozhatja a szubjektív dinamika-eltérést.
Abszolút értékben a teljes dinamika átfogás szoba zajszint felett nyilván kívánatos, de ismét nincs eltérés 89dB-s szobai és 95dB-s PA között. Hogy mennyit fognak át, az a felépítésüktôl, teherbírásuktól függ, mindkettô átfog X dB-t.
Vagy nem.
Ugyanannyi SPL és impedancia mellett az érzéketlenebbe több teljesítmény megy bele, csavarni kell neki a hangerôpotit. Na ez az eltérés. A dinamikához nincs köze, sem a pillanatnyihoz, sem az abszolúthoz. Kivéve ha alulméretezett az érzéketlenebb erôsítôje, ugyanis ezt hajtani kell jobban. Ennyi "csak".
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
denesdr
addikt
Szerintem meg van igazság abban amit mond, mert pl egy alacsonyabb érzékenységű hangszóró általában alacsonyabb hangnyomásnál kezd kompresszálni, mint egy magasabb érzékenységű, ez az úgynevezett power compression. Erin mérési közt szerepel is a hangsugárzóknál.
Meg úgy általában a magasabb érzékenységű hangszórók, hangsugárzók jobban adják a "snap" vagy "jump factor" érzést, ami persze nem feltétlenül jelent több dinamikát a szó műszaki értelmében (bár, ki tudja...).[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz denesdr #123870 üzenetére
+1
A legegyszerűbb szemlèltetèsi pèlda, egy Pc- s kis doboz ès egy normál sugárzó közti dinamika különbsèg, mèrve azonos hangerőnèl.
A hang energiája egèszen más a kettőnek, de ide lehetne egy 8"- os szub energiáját egy 18"- os szubèhoz kèpest, azonos hangnyomáson.
Eddigi tapasztalataim is ezt mutatták, klasszikus hifiből èn mèg olyan szobai reprodukciót nem hallottam mèg, mint pl diy nagyobb dobozoktól, de lehetne ide sorolni gyári megoldásokat is, pontosan ezèrt untam meg a játszadozást ezekkel a "játèk"dobozokkal.
Nálam biztosan nincs hiányèrzete senkinek dinamika terèn.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Nem tudom, ez nem egyértelmûsíthetô sztem.
Értem, amit írtok, de most emiatt biztos h nem fogok lemondani egy Purifit 87.5 dB-vel (10") és még biztosabb, hogy nem lesznek compression gondjaim a felhasználási mód mellett.
Hááát..
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Sztem ami a PA elônye, a "slam". Amikor olyan élettel telin szól, de ez lehet szubjektív, mert komplett rendszerben más, mint kitéve ôket egymás mellé. A hátránya a magasabb fs azonos szobai társához képest, vagy ha PA-val akar valaki sub-ot építeni, az nem lesz apró, végignézek egy Faital palettán, nem ott nyal bele a 20Hz-be, ahol mondjuk a Dayton vagy akármi egyéb.
Az RCF-et is ha elfilózok azon, mibe építeném be, uh. Hol a fejvakarós emoticon.. ? Meg hogy nézne ki a kis nappaliban ? De amúgy lehet meglépem..
-
denesdr
addikt
válasz Dißnäëß #123872 üzenetére
Én meg személy szerint nem adnék ki annyi pénzt (még a felét se igazán) egy 10" mélyhangszóróért mint amennyibe egy ilyen Purifi kerül. Inkább legyen nagyobb a doboz, mintsem alacsony az érzékenység. De ez nyilván az én álláspontom, másnál meg lehet, hogy más a helyzet. Ha nagyon fontos a kis méret és kell a mély alsó határfreki, akkor csak az alacsony érzékenység/hatásfok marad opciónak.
Te most tényleg a kinézettel jössz, amikor pont azt hangoztattad, hogy kell egyszer egy olyan doboz ami b@sz@tós?
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz denesdr #123875 üzenetére
Ha nagyon fontos a kis méret és kell a mély alsó határfreki, akkor csak az alacsony érzékenység/hatásfok marad opciónak.
Na, végre közeledünk az igazsághoz
Te most tényleg a kinézettel jössz, amikor pont azt hangoztattad, hogy kell egyszer egy olyan doboz ami b@sz@tós?
Igen, mert aggódom. 3.3x3.5m lett a nappalim, ez kb. 12nm. De egyik oldala nyitott a konyha-étkező fele, arrafele elterjed a hang.. annyira nem ideális, de majd a méricske megmondja, hogy lesz jó mégis.
Hiába a lavór, ha a doboz akkora hozzá, mint két félszekrény, el kell engednem. De van még egy "titkos fegyverem", kőbeteg ötlet, csak beszélnem kell hozzá a mesterekkel és kiderül.
Ez inkább b@sz@tós lenne ide.
@python1: hát igen, nappalit választani kell, elkészült a 80nm házikó tervem már építésszel, 35nm nappalival, de azt nem tudom úgy itthagyni, mint egy lakást, ha megyek külföldre. Inkább lett egy 50-es lakás és abba két szobát kértem, ennyi maradt nappalira. (Cserébe viszont legalább modern, mert hőszivattyús minden + padlófűtés-only, ami a kedvencem). Házba nem mertem most belvágni, pedig a startvonalon álltunk már.
-
python1
veterán
válasz Dißnäëß #123880 üzenetére
Ez nem az én rendszerem, ide készítettem.
Félre értés ne essék, nem nézem le a szobai hifiket, azért vannak nagyon jó élvezhető darabok közöttük.
Ne ragasszátok rám a PA rajongói plecsnit.Én a páromat nem tudtam, tudom rávenni családira, tulajdonképpen ez is szinte különálló lakás, van padlás, tetőtér (amit soha nem fogok beépíteni) külön 45cm-es tűzfal a többi lakástól, tehát nincs szomszéd.
[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
Az RTH youtube csatorna meg szokta osztani a videóit az AVX-n, de ez még fura módon nem került ki: [link]
Nem szotkam hibázni.
-
Dißnäëß
nagyúr
Sok kedvencem van a mestertől, de hozok most egy ritkábbat estikének
YT@fererencz89: tudni kell dörgölőzni
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
ami visszavezet azonnal az erôsítô oldalra minket, egy random AB osztály vassal a Media Markt-ból bajban lesz a jónép a szobaival, míg vidáman elvan (alacsonyabb torzítás mellett) a PA-val, egy Hypex-el hajtva mindkettôt viszont totál pariban a két hangszóró és más paraméter mentén kell mérlegelni, miért jobb a PA, de nem érzékenység mentén, a 89dB-s is ugyanúgy hozza a nüanszot és mindent
Ami nagyon tetszik még ezekben a korszerű D osztályú boardokban: Hypex, Purifi, Eigentakt, Ice Power ...
Hogy 2 ohm-ra leterhelve is állják a sarat, lehet nekik küldeni rendesen nem fekszik ki az elektronika (ezt Guntar is mondta a videójában), mint más topológia esetében, főleg ahogy írtad is elcsalják a specifikációkat és alulméretezik a toroidot, stb...
Nyilván egy AB is lehet jó, ha nem sajnálják a vasat és a toroid is kellőképpen túl van méretezve, pufferek, stb... persze ez már nem a belépő kategóriára jellemző." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
python1
veterán
válasz tranceplanet #123889 üzenetére
A következő projekt már D osztállyal lesz hajtva, remélhetőleg már 1-éven belül megvalósul.
-
tranceplanet
addikt
válasz fererencz89 #123888 üzenetére
Andrew Robinson -> [link]
A videó alatt egy hozzászóló:
mocomike01: " Remek videó, és örülök, hogy az olcsóbb felszerelést értékeltétek. Azt mondják, ezek a hordó alja, ha költségvetési felszerelésről van szó. Szeretnék egy "2. részt", ahol egy szintet feljebb lépsz, mint az SMSL, TOPPING, SABAJ ÉS LOXJIE "válasz a Robinson hifis span csajától:
KristiWright:
" Mike, köszönöm, hogy megnézted. A múltban használt SMSL-termékeink soha nem jutottak ki az értékelési fázisból, akár néhány hónapos tesztelés után tönkrementek (DAC), akár csak rossz hangminőség (erősítő). Ami a Toppingot illeti, a múltban a felülvizsgálati minták iránti kérésekre a következőképpen válaszoltak: „Jelenlegi piaci stratégiánk alapján már nem dolgozunk ki felülvizsgálati terveket és nem bocsátunk ki felülvizsgálati mintákat”. A közelmúltban képviselőik csak "fizetett felülvizsgálatot" ajánlottak fel velünk, amit egyértelművé tettünk, hogy nem tesszük meg.
A másik kettővel nincs tapasztalatunk, de őszintén szólva nem hiszem, hogy újra ki fogjuk próbálni őket. "Ezt a két hifis arcot is ezek a gyártók kenik: ide most nem írok egy márkát sem, helyettesítsétek be a jól ismert márkákkal.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz tranceplanet #123889 üzenetére
Nyilván egy AB is lehet jó, ha nem sajnálják a vasat és a toroid is kellőképpen túl van méretezve, pufferek, stb... persze ez már nem a belépő kategóriára jellemző.
Így van, gyönyörű hang jön ki AB osztályból is, csak a táp oldal legyen combos és felkészítve arra, hogy a nyugalmi áram minimum dupláját is leadja folyamatosan, ezzel garantálva azt, hogy táp miatt legalábbis nem fog már összeesni a produkció. Na, a legtöbb kereskedelmi forgalomban lévőből pont ez hiányzik, legalábbis belépőben, de még félkomolyban is.
"A" osztálynál ez nem kérdés, ott muszájból van brutál táp, mert 90%-ot elfűt úgyis és az ilyen brutál tápoknál már nem téma a tényleges, hangszóróra leadott teljesítményt kiszolgálni (90%-ról felmenni 100% összfogyasztásra semmiség).
Ugyanakkor, az AB osztályok is a kivett teljesítményük egy bizonyos részéig tiszta A osztályban szólnak, csak a B osztályok olyanok, hogy vegytiszta push-pull-t tolnak (crossover distortion-el együtt).
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #123888 üzenetére
Szerintem részrehajló.
Szabadságharcosnak indult, de elbukott -> ha befarol(t) az AVX közösségnek, megélhetési blogger. Persze, mind az, csak van, akinél a tartalom nagyobb prio-t élvez, mint a közönség, vagy hogy mit mondanak róla. Ugyanakkor, usákoknál könnyebb is ezt művelni, mert elég egy kis, szűkebb, vele egyetértő réteg - a világ minden tájáról, angol nyelven megy ugye - hogy ebből a kicsiből is nagyon jól megéljen a blogger, míg itthon minden "szavazatra" szükség van, ergo marad a dörgölőzés.
Nem török pálcát felette, értem a motivációit, de a helyében az AVX pont az, amit messze kerülnék, mint macska a forró kását, ha a szakmaiságom hitelességén szeretném, hogy ne essen csorba.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz Dißnäëß #123891 üzenetére
Tudod, hogy mennyire próbálom túltenni magam. meggyőzni, hogy nem kell nekem ilyen rendszer, de azonnal szertefoszlik ez, ahogyan bekapcsolom, szinte már elvonási tüneteim vannak, ha 1-napig nem hallom a drágaszágaimat.
Viccet félretéve, azóta, hogy jártam hallgatózni a "referencia" moziban, még jobban mélyült a szerelem.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz python1 #123895 üzenetére
Ez nagyon jó, lényegében ezt az érzést keresi mindenki szerintem, aki hifizik.
Legalábbis, azt látom.Bár van, aki élete végéig mindig "javulást hall" (értsd: új rendszer, nonstop bogár, nonstop "van jobb", miközben a biológiai hallása romlik és van, aki ha egy nagyon erős setup-hoz megérkezett, ami neki tetszik, ott marad.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz python1 #123887 üzenetére
Vangelis - L'apocalypse Des Animaux - La Petite Fille De La Mer (1973)
Russel B. - L'apocalypse Des Animaux (1991)Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
HELLAFLUSH
őstag
-
denesdr
addikt
válasz HELLAFLUSH #123898 üzenetére
Ha nem akarsz a váltó átvitelén változtatni, akkor a 10 µF kapacitásértéket tartani kell, a tolerancia % legyen akkora vagy kisebb mint az eredeti, a feszültségérték pedig legalább 50 V körül (ez az érték általánosan a legtöbb hifi hangsugárzóhoz elegendő, ha nagyobb az nem baj).
-
zeee
senior tag
Kenwood KAF-3030R erősítőmhöz ha veszek egy NAD 8100 hangfalpárt, ami 6 ohmos, az úgy jó lesz? Bocsánat a láma kérdésért. Az erősítő egyik hangfal kimeneten már van egy Teufel m 2200 sw aktív mély. Na főleg így ez így jó lehet majd?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- BMW topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest