- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
Sziasztok!
Szeretném még javítani a rendszerem hangját. ( Bluesound Node 2i, Musical Fidelity M2si, Dali Oberon 7, Taga tápszűrő és Audioquest kábelek.
Arra gondoltam, hogy a Bluesound Node 2i-hez veszek egy külön Dac-ot.
Egy régi videóban azt mondta Gedeon, hogy 100ezer forintig nem éri meg venni semmit, mert van olyan jó Node sajátja is, nem nyújtana semmi plusszot. Nem tudom, hogy ez áll-e még egyáltalán ez?Azt szeretném kérdezni, hogy ti hogy látjátok és tudtok-e ajánlani valami jó dac-ot hozzá olyan 100-150 ezer forint környékéig? Használtat nézegettem, ott elég nagy választék van.
Kínait nem annyira szeretnék. Bár nem tudom, lehet, hogy nem olyan rosszak... Nem ismerem őket. -
VoidXs
Topikgazda
válasz jolti #122251 üzenetére
A legjobb trükk arra, hogy hozzávágsz 100k-t és mindenképp javul, ha akusztikára költöd, például első reflexiós pontra, szőnyegre, vagy plafoni diffúzorra. Főleg, ha kiegészíted az AQ kábelek eladásával, ugyanis az egy átverés, hogy kábel befolyásolja a hangot.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
denesdr
addikt
-
denesdr
addikt
válasz jolti #122251 üzenetére
De ha mindenképp ki szeretnél próbálni egy külső DAC-ot, akkor ott van mondjuk a Topping E30 II. Ha mégsem jönne be, akkor viszonylag könnyen eladható, esetleg vissza is tudod küldeni 2 héten belül, ha netről veszed újonnan (persze a kereskedők nyilván nem örülnek az ilyesminek, de törvény van rá).
-
jolti
senior tag
válasz denesdr #122255 üzenetére
Az akusztikai kezelésre meg majd készítem lelkileg. Talán jövőre..
Ezek a kínai dac-ok jók?
Használtat akarnék venni, az olcsóbb és kicsi, vagy semmi buktával el tudom adni, ha nem jön be.
Én sem vagyok híve az ilyen visszaküldésnek. Nyilván, ha rossz a termék, akkor az ok, de ha nem, azt nem érzem fernek.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz jolti #122256 üzenetére
100% szerintem
100k-ból jobb hang (a te setupodból):
- UMIK-2 mérőmikrofon,
- 2 óra konzultáció egy akusztikai szakemberrel, aki alaposan felméri a szoba+lánc átvitelét, plusz megmutatja és elmagyarázza, hogyan tudod magad is megtenni ugyanezt free szoftverekkel.
Az így nyert infó, illetve képesség segítségével a jövőben össze tudsz hasonlítani különféle elemeket / láncokat / konfigokat / elhelyezést, vagy épp kedvedre tudod finomhangolni a hangképet stb.Bónusz: a mikrofon kicsi, jól el lehet dugni, az asszony észre sem veszi, miben mesterkedsz. Egy új kütyü a nappaliban feltűnő lenne, de a fejedbe nem láthat bele
-
jolti
senior tag
válasz kutyek #122258 üzenetére
Az a baj, hogy a világ végén lakom. ( Kisújszállás ) Itt szerintem 50-100 kilométeres körzetben nincs ilyen szakember...
Amúgy alapvetően nem szólna ez a rendszer rosszul.
Mikor kb. másfél éve újra kezdtem a hifizést, jó 10 év kihagyás után, ( Sajnos anyagi dolgok miatt el kellett adni mindent...) több vétel és eladás után idáig jutottam, akkor még el voltam ájulva ettől a cucctól.
Most meg érzem a korlátait, meg, hogy lenne még ebben potenciál, stb...
Sajnos az elmúlt egy-másfél év "háborús inflációja" miatt megint elég sz@r lett minden, igy amit idáig összespóroltam hifire, hogy építkezem tovább, az oda is lett.
Még azt a dacot megpróbálnám, hátha javítana a hangzáson.
Aztán később még vennék asszonybarát' akusztikai paneleket.Dénesdr!
Azt mondod, hogy ezek jobbak, mint mondjuk egy nevesebb' Audiolab, Musical Fidelity, Hegel dac-ok?
. -
denesdr
addikt
válasz jolti #122259 üzenetére
Objektív összehasonlítás gyanánt ott vannak az ASR tesztek. Szubjektív összahasonlításnak a saját példámat említeném, amikor Dißnäëß -szel összevetettük az ő E30-át az én NAD C510-esemmel, aminek annak idején majd 400 ezer Forint volt az ára újonnan és amúgy egy elég jó darabnak számít, gyakorlatilag 99%-ban megegyezik a Master sorozatból az M51-gyel. Egy hajszálnyit sem maradt alul az E30 (csak azért írom így mert esetleg azt gondolhatnánk, hogy a majd 10x-es ár jelent valamit), egyikőnk szerint sem.
[ Szerkesztve ]
-
Dönc
tag
válasz jolti #122259 üzenetére
Kicsit talán off, az én cuccom 100k sincs összességében, de ennek is érzem a korlátait.
Nyárra összedobtam egy rúgható hangcuccot, ami meglepően jól szól, pedig semmi extra nincs benne, csak jó elhelyezés és a szobaakusztika hátrányainak hiánya (mivel a szabad ég alatt lakik).
Szóval az akusztikai megközelítés mindennél többet tudna hozzátenni a bármilyen kaliberű és minőségű setupodhoz, mint a kábelezés.
Fun fact az udvaron használt rúgható konfig az alábbi komponensekből áll:
- Akai AM-U1 (fél hangerőn fixen, minden sallang ledobva a belvilágából, mert minek az.)
- TP-Link HA100 bt adapter, mint "előfok"
- Telefon BT kapcsolaton keresztül, innen van a hangerő is vezérelve
- A hangdobozkák a szívem csücskei, (ezek egy RFT Akkord?!, vagy mi a tök gyári dobozai), na ezek viszont szét lettek cincálva, miután megöltem a gyári 10cm-es szélessávú hangszórókat benne. Most egy pár SAL srp 1315 (4ohm) és egy pár Beovox s30 (8ohm noname made in japan) magasa csücsül benne. (Beovox kapott egy készlet korabeli Phillips hangszórót, ez későbbi felhasználásra el van téve.)
- Ja igen, kábelezés: találtam itthon vagy 10m két eres 1,5mm-es csóró kábelt. Ezen persze jelölni kellett a +/--t a végein, mert full fehér volt az egész, de hibátlanul teszik a dolgukat.
- Mivel a "végfok" fixen 50%-ra van tekerve, így ez gyári állapotában max 2*10W-ot tudhatott. Mint utólag kiderül raktak bele egy nagyobb STK IC-t annó, így ez a 2*10W mondjuk legyen 15*2. Sose kellett full hangerőn bőgtni a cájgot az adott feltételek mellett sem, még ha jött a repülő akkor se, de simán elnyomta ezeket.
Fun fact 2:
- Az erősítő csimota korom óta megvan, újrakondiztam pár éve, ha nincs kitekerve csutkára hibátlan.
- A kis dobozkák folyamatos moddolás alatt álltak, voltak ezek a fő rendszer részei is valaha, (de udvaribolondnak sokkal jobbak). Ezeket is közel 20 éve cseszegetem.
Fun fact 3, main setup:
- Beovox s45/2 (gyári kábelekkel)
- Sub: Arcus vulcano (mert itt bent kell, kint meg nem) kábelek is az s45 kábeleiből lettek lecsípve, mivel nincs sub out az erősítőn.
- Phillips FA561: egy gyöpös stereo erősítő innen vettem HA-ról egy elvetemült kollágtól sok éve, kicsit szét van moddolva. Hibátlan.
- Kábelek?!, mivel PC-ről hajtom ezt a portékát és sikerült lelnem mellé egy RCA-RCA Hama Avinity 2m-es kábelt, na mióta ez megvan azóta nem izélek a kábelen, ha valami számít is, akkor az IC kábelek tudnak viccesek lenni az alsó polcról.
- Talán még érdekes lehet, hogy a hangkártya nem integrált, egy Asus DSX 2228PA műveleti erősítővel megtámogatva. -
denesdr
addikt
válasz jolti #122263 üzenetére
Google fordító a barátod, amúgymeg angol.
A lényeg, hogy a Node 2i elég gyatrán szerepelt a mérések alatt. Hogy aztán ez mennyire hallható vagy nem hallható, az más kérdés. Mindenesetre pl egy Topping garantáltan sokkal precízebb eszköz, ha digitális-analóg átalakításról van szó.
-
tranceplanet
addikt
Jelentem, mivel senki nem vitte el a Lexicon processzort, hosszas vívódás után megvettem: [link] Kezel 2 subot is. Viszont elsőre bonyolultnak tűnik, annyi funkció van. Trigger mono jack összekötőt bárhol lehet venni, ez szabványos , 12V trigger?
[kép][ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz tranceplanet #122266 üzenetére
Kinél mennyi a trigger, általában 5-12V.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
denesdr
addikt
válasz tranceplanet #122266 üzenetére
Sima mono jack-jack kábel kell, de sztereóval is működik. A legtöbb tigger 12 V, a Lexiconé is az, meg a végfokodé is.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz tranceplanet #122268 üzenetére
-tól -ig.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
tranceplanet
addikt
válasz denesdr #122269 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
Házimozi processzor beállításával kapcsolatban ide írhatok vagy ez már itt elég off, ne fárasszalak titeket itt, akkor átmegyek a házimozi belépő topikba. Lesz még pár kérdésem." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
fererencz89
őstag
-
VoidXs
Topikgazda
válasz tranceplanet #122271 üzenetére
Nyugodtan. A fele csapat közös.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
tranceplanet
addikt
válasz fererencz89 #122272 üzenetére
Dióhéj:
Most - PC > Topping E30 II > Y RCA elosztó > Hypex nCore > Harman Sub > JBL Studio frontokJövő - PC > Topping E30 II > Lexicon proci > Hypex nCore > Harman Sub > JBL Studio frontok
Ugye eddig large üzemmódban mentek a frontok.
Szeretném a keresztezési frekvenciát 80 Hz-cre tenni.
Továbbra is 2.1 sztereót akarom megvalósítani.
Itt jön képbe a Lexicon.Nagyjából.
VoidXs #122273
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz tranceplanet #122274 üzenetére
A jövőbeni láncban milyen szerepet szánsz az E30 II-nek? Csak azért kérdem, mert elvileg kihagyható, mivel a Lexiconban DAC és hangerőszabályzás is van.
-
tranceplanet
addikt
válasz denesdr #122275 üzenetére
Igen, van egy felesleges konverzió.
De vajon a Lexicon DAC-kja megüti a szintet, üti a Topping -got? A Lexicon-ban elvileg régi HDMI protokoll van, 1.0 vagy ilyesmi, az hangra elég lesz nekem gondolom MP3/FLAC/MP4...
DSD-t soha nem használtam, nem is fogok . A streamer szerepét a PC tölti be ugye." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz tranceplanet #122277 üzenetére
Mindegy, hogy üti-e, mert mindig a leggyengébb láncszem domináns. Illetve a hibák összeadódnak, de általában nagyságrendi különbség van, és a kisebb probléma nem számottevő. Ha csak a Lexicont használod, kizárod, hogy a Topping bármi hibát hozzon a rendszerbe.
A HDMI 1.0 bőven elég, a 48/24 PCM mellett még a PC-s hangerőszabályzás is belefér.
-
denesdr
addikt
válasz tranceplanet #122277 üzenetére
A Lexicon DAC-ja így is, úgy is a láncban lesz, akár használsz előtte másik DAC-ot, akár nem és ha nem jó minőségű a konverziója, akkor ezen a Topping sem tud segíteni, ráadásul ebben az esetben még a Lexicon ADC-je is a láncban lenne.
Jobb esetben nem hallanál semmilyen különbséget a két felállás között, csak egy plusz (és felesleges) kütyü lenne a Topping. Rosszabb esetben pedig hallható minőségromlás lenne az eredmény.
De próbáld ki, kíváncsi lennék a véleményedre.[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz VoidXs #122278 üzenetére
Ez jó hír, akkor lesz egy E30 II eladó!
Viszont most jön a csavar a történetbe, a HTPC!
Az RX460 videokártyámon jön ki a 4K videó folyam HDMI 2.0 csatin keresztül be a 4K tévémbe. A Harman erősítőm tudott 1.4 szabványt, de ott is buktam a 4K-t. Itt a Lexicon-nál pedig csak 1.0 van, tehát a videó jelnek ki kell kerülnie a Lexicon-t. A videókártyán csak 1 HDMI és egy DP van. A HDMI - n küldöm a videót, az audió jelet pedig a DP-on küldöm ki a kártyából. Az audiónak kell egy DP-HDMI átalakító és így megy be a Lexikon-ba, itt akkor az átalakító miatt megint romolhat a hang. Esetleg rosszul gondolom, hogy van ez?----------------------------
denesdr #122279
Ez így van , ahogy írod. Én is gondolkodtam rajta, hogy kihagyom a láncból a Topping DAC-kot.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz tranceplanet #122280 üzenetére
Digitális hangról beszélünk, nem tud romlani semmitől. Az viszont lehet, hogy aktív átalakító fog kelleni, ezt nem tudom. DP-n elég alacsony prioritás a hang.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz tranceplanet #122283 üzenetére
elszenved-e az audió jel minőségromlást
az interface fizikailag eltero, de az enkodolas ugyanaz. szoval elmeleti lehetoseg sincs minosegromlasra emiatt. marmint ameddig a jel felepul, de azt meg ugyis eszreveszed (se kep se hang) ha nemDon't dream it, be it. // Lagom amount.
-
tranceplanet
addikt
És ahhoz mit szóltok, hogy 2 videokártyával támadnék?
A mostani lenne a videóé, egy gagyibb pedig a hangot vinné ki szintén HDMI-n. Nem láttam még olyan kártyát, amin 2 HDMI kimenet lenne. DP portosból láttam 4-est is. Na tudtam, hogy nem lesz ez ilyen egyszerű." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
fererencz89
őstag
válasz tranceplanet #122285 üzenetére
Akkor már miért nem egy opppptikás hangkártya? Vagy eleve olyan alaplap??
Nem szotkam hibázni.
-
VoidXs
Topikgazda
Nagyon drága, ha pedig olcsót veszel, nem működnek együtt. Jó az átalakító, maximum a DP megy majd a tv-be, ha a hangot nem lehet átalakítani.
[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
Hmm... MRC egy oszlopos tagjával váltottunk pár mondatot facebookon. "Lossy" formátumok rémségen gyengébben szólnak, a felvételeik ettől leromlanak. Szerintem nem kellene így legyen, alapos mérnöki munka eredménye ez a néhány formátum. Szerinte csak idézőjeles mérnökök ezek, és csak a becsapásban jók.
Egy világ omlott össze bennem...Nem szotkam hibázni.
-
veterán
Sziasztok!
Sok kör után ide irányítottak, de lehet hogy el fogtok innen is zavarni
Következő lenne a kissé bonyolult szitu:
- pénz, mennyi : 500k -600k szumma
- szoba, milyen: induljunk ki abból, hogy viszonylag gyakran (pár évente) váltogatott albérlet, tehát se nem konstans a pontos a nm a szobára (25-35 kb.az intervallum) se nem különösebben megoldható valami kifinomult room treatment, így az alkalmazás elsődleges jellege near field listening egy 200x90 desktopon (falhoz tolva, tehát gondolom hátul portolt hangfal nem igazán játszik).
- zene / forrás: szgép, FLAC de azért sok VBR 2-es MP3 is - tehát ha a rendszer kicsit el tudná kendőzni a kompressziót, az felettéb előnyös lenne
- zene / műfaj jellege: énekhang és akusztikus orientált indie stuff nagyrészt, de egy kis melódikus metál, néha elektronikus is lenne, szóval elég vegyes
- miről váltanék: ezercsillió (jó, monjuk 17) éves Sony STR-DG500 és Wharfedale Diamond 8.2
- miért váltanék: a receiver eleve nem igazán zenére volt kihegyezve (de annak idején ezt csíptem el akciósan), a hangfal meg szerintem kicsit túl puffogós... ha a magasközépből, magasabbakból is elő akarok hozni valamit jobb híján a receiver EQ-ját bizgetve, még akkor is túl alulhangsúlyos, vagy hogy mondjam.
- kell-e több csatorna: NEM, kifejezetten csak 2.0 sztereó érdekel, még külön subwooferrel se akarok szórakozni.Mi az, amin most gondolkozom:
- hangfal: Wharfedale Evo 4.1* vagy Focal Chora 806
- hangkari: Aus Xonar 7.1...?**
- erősítő: Cambridge Audio AXR100****alul portolt, könnyen beszerezhető, és az AMT is izgatja a fantáziámat, de a mélysége miatt problematikusnak érzem... egy olcsóbb és "laposabb" ELAC DB52 esetleg helyette?
**régen nem volt már dedikált hangkarim, alaplapi SPDIF-ről hajtottam eddig a rendszert (ami a mostanin nincs, de emiatt nem cserélek alaplapot)
***ehhez kapcsolódóan, akarok én digitális transzfert? egy AXA35 olcsóbban meglenne, teljesítményt illetően kell ide a fenének a 100W, de az elhelyezésből adódóan az asztal körül villanydelejek, USB hosszabbítók, UTP meg minden nyavaja menne, lehetőleg ne szedjen már fel mindenféle alapzajt a rendszer... jittertől kevésbé félek.
(Zárójelben: egy jobbfajta nyitott fülesen is gondolkoztam, de az a helyzet hogy a) szemüveges vagyok, és b) a füleim ha csak pár mm-el is, de más magasságban helyezkednek fel ezen a nyápic fejen , tehát az nekem így nem jelentene akár csak két albumnyi távon se igazi megoldást.)
Előre is kösz mindenkinek, aki ebből a sok finnyogásból valami jó kombót tudna ajánlani!
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
denesdr
addikt
válasz fererencz89 #122288 üzenetére
Tippem szerint nem Fapaci mondta ezt, bár lehet, hogy tévedek. K. F.?
-
proci985
MODERÁTOR
NV oldalon asus strix szerias kartyakon az 1080tol ket HDMI kimenet van, meg mindig.
de kepre DP -> hdmi atalakitozas is jo. elvileg DPn a hangnak ki kell mennie, de utoljara 10 eve lattam AMDn errol slideokat es en arra sose hasznaltam a monitorjaimat.
szerk: nem tudom tesztelni, de a DP kimeneten logo monitorom is latszik hangkimenetkent az eszkozkezeloben.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
denesdr
addikt
válasz fererencz89 #122292 üzenetére
Nem számít, csak kíváncsi voltam. Hát, kérdezd meg, hogy tudná-e demosntrálni neked a lossy vs lossless különbséget valahogy!
Bár ugye így kijelentni kategórikusan, hogy lossy = xar, szerintem elég meredek, mivel egy rakás féle veszteséges tömörítés létezik, néha tényleg elég nagy különbségekkel, más esetben meg, ugye tudjuk...[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz proci985 #122293 üzenetére
Hát próbálkozni fogok és meglátom mi válik be. Egy 1080 szörnyeteg, alulfeszelve játék nélkül kis fogyasztással is elketyeghet, na erre is ránézek, köszi a tippet. Optikait nem akarok használni, volt az is korábban, HDMI szimpatikusabb nekem.
-
Ribi
nagyúr
válasz fererencz89 #122295 üzenetére
De mit hall? 64kbps mp3-at?
Mint megtanultuk mindenki mindent is hall és minden változás is egetrengető. Csak épp ha ezt demonstrálni kellene akkor épp nem sikerül.#122296tranceplanet: De korábban már írták, hogy simán veszel egy DP-hdmi kábelt, amiben 0 átalakítás van és annyi. DP-n megy a vid, hdmi-n a hang. De ha mindenképp bonyolítani akarod, nosza rajta.
[ Szerkesztve ]
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
Hálózati erősítőt szeretnék vásárolni. Nekem ami fontos lenne Apple telefonról való lejátszás Bluetooth vagy AirPlay-en keresztül de igazàból mindegy. Mindenképpen szeretnék phono, deck, cd és optika vagy coax bemeneteket és egy sima vezetékes lan portot. Szeretnék veszteségmentes zenéket hallgatni, inkább pop, hip hop, rap mai zenék. Nem szeretnék klasszikusokat, komolyzenéket hallgatni rajta.
A választáson kettő erősítő között volt egy Marantz nr1200 és egy Denon dra-800h.
Az üzlet ahol néztem az erősítőket az ő általuk kipróbált eszközökön a Marantz bizonyult jobbnak. A Denonról lebeszéltek a hangzása miatt.
Egy Taga harmony tav-506f se hangfalakat szeretnék vele meghajtani. Később talán még egy aktív mélyládát.
Kérdésem az lenne hogy használtan ilyesmi tudású erősítőt érdemes nézni?
Pl Onkyo TX-8050 vagy TX-8150 vagy valami mást?
A használtan, árban barátibb és nem ragaszkodom az zsír újhoz és annyira nem is vagyok “vájtfülű”
Vagy nem érdemes variálni mert az ilyeneket amúgy sem 2-3 évre vesszük és maradjak a Marantznál, mert az igazából mindenben megfelel nekem.
Előre is köszönöm.iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...