- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
válasz #85578752 #121800 üzenetére
Nem, az atmoszferikus zajt a levegőben kellene hagyni. Egy ilyen antenna a telefonokat gyűjti, az analóg összekötők pedig az erősáram mágneses terét, két külön minta. Elég baj már az is, ha az egyik ott van.
Viszont, credit to Entreq: csináltam egy nagyon abszurd tesztet, aminek az eredménye még sokkolóbb volt: elég nagy számban vannak hifisek, akik a magasabb zajszintet kedvelik. Egyszerűen vakteszten ennyi különbséget csináltam, és ahol épp hallható volt (meg tudták tippelni), nem tudták leírni helyesen az okát, de a zajt preferálták a tiszta hanggal szemben.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
fererencz89
őstag
A hang tökéletlensége is lehet gyönyörű: [link] Már többedjére hallgatom.
Laikusként nem is értettem, miért olyan fura a zongora hangja...Nem szotkam hibázni.
-
nagyúr
Sziasztok. Tegnap vonta a Tidal a havidíjam, és jött az email is, hogy megújultak, és mostantól úgy vannak a minőségi opciók hogy "low", "high" és "max",
a high az eddigi Hifi, a Max pedig az eddigi Hifi Plus.
És hogy dobják az MQA-t, és lossless flac-ban lesznek fent a tartalmak.Ez utóbbit próbáltátok már?
amikor bejött a sima Hifi opció, akkor én lemondtam a nagyobb csomagról, mert nem volt MQA-képes eszközöm.
de mondjuk hi-res flac-ot tudna kezelni a primare streamer-es erősítőm (i15 prisma) és a másik szobában a chromecast audio, vagy akár a PC is...
Szóval lehet, hogy megint váltok a nagyobb csomagraPleased to meet you - hope you guess my name
-
sgery
őstag
válasz fokukac #121806 üzenetére
Én egyébként mióta megvan a rose erősítő már csak qobuzo-on hallgatok mindent.
Összehasonlítottam pár számot tidalon, spotin és qobuzon és mindig az utóbbi nyers. Sőt, sokszor a spoti jobb volt mint tidal, pedig mqa-t támogatja az erősítő.Most rendeltem egy ssd-t is az erősítőhöz, ugyanis szerverként is lehet használni és pc-ről át tudom tolni rá a losless zenéket - kíváncsi leszek úgy mit mutat.
Pc-n pedig próbálgattam a szoba korrekciót, de egyenlőre nem nyűgözött le.
A hangszórók ~20-30cm-re vannak a faltól, közel a sarokhoz így a mélyeket ennek megfelelően eléggé felerősíti - őszintén ez tetszik is nekem, viszont a cavern ezt teljesen lekapja és csak elég nagy hangerőn adja vissza a megfelelő mélyeket így.
Ráadásul berakot pár ms késleletetést is egyik oldalra, ezzel teljesen eltolta a színpadképet balra (vagy jobb fülemre süketebb vagyok ).
A Rose hivatalos fórum szerint előbb utóbb lesz room corr. az erősítőben, kívnácsi leszek rá az mit mutat - egyenlőre azt írták, hogy ha minden bugot elűztek a rendszerből, akkor jön a kövi fejlesztő hullám.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
nagyúr
válasz VoidXs #121807 üzenetére
jó, most utána olvastam, valószínűleg még semmilyen eszköz nem támogatja ezt az új hires flac-os dolgot, csak a pc és a natív android / ios.
szóval egyelőre így tényleg értelmetlen, még teljes összevisszaság van, pár hónap múlva lehet jobb, ha meglesz ezeknek a támogatása.De amúgy szerintem a 16 bit/ 44,1 kHz-nél jobb minőségnek igenis lehet értelme (egy jó rendszeren) .
https://www.reddit.com/r/TIdaL/comments/15ifs6j/decoding_tidals_max_quality_update_what_the_heck/
@sgery: én úgy tudtam, a Qobuz nem elérhető nálunk hivatalosan...
de ha már egszer átköltöztem a Google Music-ról a Tidal-ra, nem szeretnék újra költözni, ha nem muszáj...[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
denesdr
addikt
válasz sgery #121808 üzenetére
Simán lehet, hogy hozzászokott a füled a kiemelt mélytartományhoz, illetve alacsony hangerőn amúgyis jól tud jönni a bass boost a hallásunk fiziológiája miatt. Meg szintén hozzászokhattál az eltolt sztereó hangképhez és ezeket mind korrigálta a Cavern.
Egyébként én sem szeretem, ha túlzottan megnyirbálja a mélytartományt az automatikus korrekció, részben ezért használok csak manuálisat, de Cavernben az automata görbék között is van basszusban erős fajta.
Aztán nyilván úgyis azt hallgatja az ember, ami épp tetszik neki, ha épp korrekció nélkül, akkor úgy. -
sgery
őstag
válasz fokukac #121809 üzenetére
Erre van a költöztető app, ami többé kevésbé mindent átvisz bárhonnan bárhova
Pl. ez
Hivatalosan nincs qobuz, mégis tele van magyar zenével is és egyszerűen kikerülhető, hogy itthon nincs regisztráció.
Egyébként nem igazán találtam eddig olyan zenét, ami ne lenne fent rajta. Max nem maxi minőségben.@denesdr: ez még igazából napszaktól, kedvtől és állapottól is függ - pl. bizonyos gyógyfüvek hatására olyan szinten kihallom a részleteket és azt, ha 1%-al is hangosabb az egyik oldal - amit alapesetben észre sem vennék
Ezért is lenne jó, ha egy olyan room corr. jönne ki a rosra, ahol több profilt is beállíthatnék kedv és zene függvényében. Ez a gyári 6 sávos eq elég kevéske hozzá.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
nagyúr
válasz sgery #121812 üzenetére
ismerem, azzal költöztem, de a tökéletestől elég távol állt, a találati arányuk olyan ~80% volt csak.
leveleztem is velük, hogy mi ez a sz*r... de olyanokat csináltak, hogy a Queen listámban, amiben gyakorlatilag kronologikus sorrendben voltak a számok albumonként ( [link] ), ők beraktak feldolgozásokat, random hip-hop előadókat és amúgy pár szám húszszor ismétlődött... (link)
de ugyanez volt a többi listával is. gnr lista : eredeti [link] soundiiz-es importált: [link]
volt vagy 30 listám, és úgy ~3000 dalom, és hát messze nem úgy sikerült, ahogy vártam....Ui. @lezso: erre bezzeg van Lezsóidő..! itt vicceskedni...
azt hinné az ember, hogy hifi topic-ban szeretik a minőséget, de nem. És hogy végre nincs a sokat szidott MQA...
Akkor maradok a sima csomagban, úgyis drágább lett 300 Ft-tal...[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz fokukac #121809 üzenetére
És mi az értelme? Merthogy a frekit nem hallod, a dinamikatartomány pedig 16 biten is bőven lefedi a szobád és az azonnali halláskárosodás közti részt. Itt egy nagyon jó videó a témában.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
-
VoidXs
Topikgazda
-
nagyúr
Na jó, hát akkor kérek engedélyt meghunyászkodni...
vissza is megyek régi mp3-akat hallgatni az aiwa music centeremenPleased to meet you - hope you guess my name
-
VoidXs
Topikgazda
válasz fokukac #121822 üzenetére
Szerintem próbáld ki ezt a tesztet. Meg fogsz lepődni, ahogy sokan tették.
-
nagyúr
válasz fokukac #121813 üzenetére
"szerintem a 16 bit/ 44,1 kHz-nél jobb minőségnek igenis lehet értelme (egy jó rendszeren)"
........ "azt hinné az ember, hogy hifi topic-ban szeretik a minőséget, de nem"
Má' hogy a bánatba ne szeretnék a minőséget. Nagyon szeretik. Pont ezért az időt, energiát, pénzt olyan dolgokba ölik, amik nem csak a javulás illúzióját adják és a hitet erősítik, hanem valós javulást hoznak. A "16 bit/ 44,1 kHz-nél jobb minőség" pszichésen megnyugtató, de vakteszten nemigen kihallható. Hacsak nem tök más masterelésű felvétel rejtőzik a pl. 24/192 mögött. -
VoidXs
Topikgazda
válasz denesdr #121827 üzenetére
Ez igazából logikus, ha belegondolsz, hogy a vinyl-t veszi a vájtfülű réteg. Nagyon sok idő kell hozzá, hogy elengedjük az analóg szarokat, főleg azért, mert az újabb generációkban meg semmi igényesség nincs. Kompresszor, hogy "el lehessen rá aludni". Itt ragadtunk két rossz közt.
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
Nekem 45 éves koromra már elég tré a hallásom. Nekem 320 MP3 való, annál jobb forrásanyagra nincs szükségem. Elmélyült zenehallgatásra úgy sincs nagyon időm. Persze, ha megveszek valamit beatport-on, akkor a wav formátumot húzom le, de csak a tudat miatt, hogy akkor már a legjobbat, ha fizettem érte. Van elég sok FLAC anyagom is régebbiek, de legtöbb MP3. A trance pakkom is MP3.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
fererencz89
őstag
Nem szotkam hibázni.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz fererencz89 #121830 üzenetére
Emberünk azt hiszi, hogy az ASR egyetlen dolgot mér.
-
tranceplanet
addikt
válasz denesdr #121827 üzenetére
Láttam hozzászóltál, mi a véleményed az eszközről?
[link]Én nézelődtem sokat aliexpresszen Adau cuccokat, aztán számításaim szerint túl drágára jött volna ki. És persze a MiniDSP már bizonyított, sokan ismerik.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
denesdr
addikt
válasz tranceplanet #121832 üzenetére
Valószínűleg jó cucc, de szerintem a 2db S/PDIF koax bemenet elég karcsú, bár biztos van akinek nem kell több/más input. Viszont ugye ehhez kellenek még DAC-ok is, ha az összes csatornát használni szeretnénk, akkor 4db sztereó DAC.
Hogy a "hangja" milyen lehet az passz, egy full digitális eszközről beszélünk, semmi analóg mismásolás.szerk.: meg ennek az egyedi kütyünek szerintem nincs távja.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz lezso6 #121823 üzenetére
Van ám 96-os is…! Az jó lesz? Ez egy prémium szolgáltatás!
de amúgy tényleg vicces, hogy ezek lettek az opciók. 96 / 320 a low, PCM a high (ami eddig a 320 volt), és a max. Komolyan dolgoznak a marketingesek, na.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz tranceplanet #121832 üzenetére
Nekem van ADAU1761-em, katasztrófa. Már az alapzaj élhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz tranceplanet #121842 üzenetére
Azt a vásárlást viszont támogatom, elég jó cucc.
-
denesdr
addikt
válasz tranceplanet #121842 üzenetére
Nálam ADAU1450 van a Hypex FA-kban, nem tapasztalok különösebb zajosodást, teljesen jól használható.
Kár, hogy ennek a Lexiconnak csak 1 sub kimenete van és nincs rajta balanced kimenet. A DSP képességeit nem ismerem.
-
tranceplanet
addikt
válasz VoidXs #121843 üzenetére
Köszönöm a megerősítést!
------------------------------------------
#121844 denesdr
Igen, ez a két hiányosság nekem is fájó, de lehet teszek vele egy próbát. Az nem biztos, hogy végállomás lesz belőle, de az ára egész jó." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Horgász topik
- Asszociációs játék. :)
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest