- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bta1
őstag
válasz gordonfreemN #109897 üzenetére
Lám, te is félreértettél Nekem meggyőződésem, hogy itt valami szekunder hatással állunk szemben, talán ismeretlen fajtával (a hatásmechanizmus mindenképpen ismeretlen, hiszen nincs kikutatva). Tanulság: bejáratott kábelezés bolygatása, például költöztetés előtt nem árt megjelölni, hogy melyiket milyen irányban kell visszarakni.
-
freelanced
addikt
Nos végül csak elvitték a Rogerst, de azért köszönöm az ajánlást.
Közben nézelődök még én is, bármilyen más opció a piacon, ami nem álló?
Erősítő terén mi alapján érdemes keresgélni ebben az árkategóriában? Mármint nagyon sok lehetőség van, érdemes esetleg márkákat keresnem inkább, mint konkrét modelleket?
[ Szerkesztve ]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
fehér_ember
addikt
válasz ozzy711 #109874 üzenetére
Még csak ránéztem.
Remélem az a mélyektől berezonáló valami látszik rajta amit halottam az elején, másképp nem annyira érteném a 200%-os torzítási adatot
Vagy csak ilyen van amikor olyat küldünk a mélysugárzóra amit már nem tud megszólaltatni?
Amúgy az egész elég pocsék ~460 Hz alatt, (akadnak 5% feletti huplik is).
Valami olyasmi rémlik hogy törekedni kéne az 1%-ra.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz denesdr #109900 üzenetére
"van esély rá, hogy az árnyékolás miatt történhetett a tapasztalt jelenség"
Nem lenne egyszerű lenne kideríteni, ha gordon megvizsgálná, vagy odaadná vizsgálatra egy hozzáértőnek a kábelt? Leírás alapján a változás mértéke tényleg valami hibára utal inkább, mint a szokásos "kábelirány-különbségre".
-
gordonfreemN
addikt
válasz denesdr #109900 üzenetére
Szerintem ennek 1 külső köpenye van
Vagy hol van a második köpeny?
Amúgy használta itt a fele társaság. Még egy levágott 10cm-es darab talán nekem is van a műhelyben, ha végképp nem jtunk dűlőre, lefotózom.
Liszi70: szivesen odaadnám (vagy kipróbálnám), de megvette vagy 2 éve már kb egy AVX-es tag, (meridian )
Ki lehetne próbálni, de ha direkt figyelek erre akkor lehet szándékosan felfedeznék valamit ismét. Ha feleségemnek lesz kedve, majd talán akkor.
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
nLali
őstag
válasz VoidXs #109895 üzenetére
Én vásároltam egy kábelt, aminek ilyen leírása volt :
Kábel:
"Sommer Cable 800-0104 NF-Phono cable, SC-Albedo MKII
Capacity cond./cond.: 65 pf/m
Capacity wire/wire: 19,812 pf/ft
Capacity cond./shield.: 110 pf/m
Capacity wire/electic screen: 33,528 pf/ft
Conductor resistance: 148 Ohm/1km
Jacket Ø: 5,90 mm
Csatlakozók:
MONACOR T-711G
High-end version
High-quality PTFE insulation
Gold-plated contact surfaces
Mat silver body
Cable inlet: Ø 6 mm
Forraszanyag:
Cardas Audio Soldering
Kvázi szimmetrikus szerelés, az árnyékolás a jelfolyam érkező végén van bekötve."Ezt a kvázi szimmetrikus dolgot nem értem. Gondolom jó így, mert a készülékek működnek, zaj nincs a kábelnek meg jó a hangja Ilyen szerelés esetén számít a bekötési irány?
Bérelhető reklámfelület
-
gordonfreemN
addikt
2015-6-ban véget ért egy műsor a poptarisznya nevezetű műsorban a blues megálló.
Egy jó barátom említette, hogy elég jó zenéket hoztak abba a műsorba, valakinek nem simerős, mik lehettek ezek a zenék, vagy nincs erről felvétel, esetleg track lista?
-
nagyúr
válasz gordonfreemN #109907 üzenetére
"megvette vagy 2 éve már kb egy AVX-es tag, (meridian )"
Kérdezd már meg tőle, ő tapasztalta-e? És ha nem buherált azóta rajta, akkor én megvenném tőle, hogy megvizsgáltathassam.
Te vetetted fel a kérdést, tegyél is meg mindent, hogy meglegyen a válasz! -
VoidXs
Topikgazda
válasz nLali #109908 üzenetére
Ha az árnyékolás bekötésének oldalát a forrásra kötöd (ahogy írja az idézet is), még rosszul összeszerelt rendszernél sem lehet baj. Azért kötik be forrásnál, mert így a zavarjelre készül a differenciál, és nem a differenciálba zavar bele a pajzs által elnyelt zaj.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
doktordrog
aktív tag
-
denesdr
addikt
Ezt írja a gyártó:
"Screen 1Conductive thermoplastic
Screen 2 24 x 10 x 0.10 mm braided silver plated ultra-pure oxygen-free copper"Eszerint az egyik vezető köpeny az ezüstözött háló, a másik meg egy elektromosan(?) vezető műanyag. Plusz ugye van még egy vezetőnk, a belső huzal, ami a hot point, tehát összesen 3 vezető.
-
gordonfreemN
addikt
válasz doktordrog #109913 üzenetére
Mit jelent, hogy kikapcsolt állapotban?
Mikor kapcsoltad ki?
Előtte hűvösebb volt?
Vagy teljesen hideg és kezdett egyszer csak melegedni?
Konnektorból kihúzva is?
Vagy csak stand by?Szóval érted, ne a kérdéseimre koncentrálj, csak példának írtam, hanem a körülményekre, hogy lehessen válaszolni értelmesen.
Erre csak annyit lehet írni, hogy nem normális egyáltalán!
denesdr: Na ezt passzolom, mit jelent a conductive thermoplastic (szó szerint értem de nem ismerem). De mivel azt forrasztani ígyse úgyse lehet, ezért kizárt, hogy bármi téren játszik. Vagy itt rá kellene hajtogatni az RCA hideg érintkezőjét és akkor öröm boldogság? Fura lenne
Nálam biztosan a külső rézharisnya volt a hideg/GND vezeték
[ Szerkesztve ]
-
doktordrog
aktív tag
válasz gordonfreemN #109915 üzenetére
Gondolom stand-by-ban. Kijelzőn nem látszik semmi, konnektorba be van dugva. Nyilván nem forró, de meleg volt több óra után.
-
fehér_ember
addikt
válasz ozzy711 #109874 üzenetére
bal szol, szoba torzit
jobb szol, szoba torzit
Megpróbálom egymás alá is őket spl-lel. Hogy látszódjon az, hogy ahol a hangnyomás kioltások vannak, azaz a beszakadások az spl görbén (pl. álló hullámok miatt ...stb.), azaz ott ahol harcolnak egymással/egymás ellen a hanghullámok, látszódjon, ott vannak a nagyobb torzítások.(Fapaci így mondta).
Tehát ahol egyiknél a minimumok, ott a másiknál a maximumok (persze csak ha amiatt, mint pl. említve lett)
Left
Right
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fererencz89 #109863 üzenetére
Ha el akarsz szomorodni akkor érdemes
Amúgy ez nekem most arra jó, hogyha a mérés után csinálok majd valamit és később megint megmérem, akkor látom is a változást.
Pl. teszek az ajtóüvegre valami borítást vagy a dobozok mögé elnyelőket ...
Ha valaki tologatni is akarja a dobozait, akkor van pl. a REWbe Real Time Analyser (RTA) funkció is. De persze használhatod a dobozok körülbelüli helyének előre megtervezéséhez a rew room simulator funkcióját is (ha sima négyszögletes a szobád). Szóval van benne időtöltési lehetőség.
De amúgy én sem értek hozzá, épp hogy csak mérni tudtam. Sőt azt is a szoftver csinálta
Egyengetheted vele a frekimenetet is, van benne EQ funkció, ami utána össze tud dolgozni lejátszó progikkal.
Amúgy ezeről sem mindről tudtam, illetve még jesztőbbnek tűnt. Számomra kényelmes megoldás volt faló oktató videóját megvenni, megnézni. Persze lehet ha tízszer ennyit mondott volna mindenről akkor se tudnék mindent róla.[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
válasz fehér_ember #109917 üzenetére
A mély-tartományban, főleg a szoba miatt vannak anomáliák, de 500 Hz felett kimondottan jók az adatok.
A 30 Hz alatti csúccsal ne foglalkozz, azt kb. csak a mikrofon hallja. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz doktordrog #109834 üzenetére
Antenna olyan kell, mint a leírásában (3. oldal, Europe verzió), de mintha ez is jó lenne hozzájuk, asszem az erősítő seggén is az antenna csati coax, ellenőrizendő.
Optikai kábel tök8, vmi nealegszarabb-legolcsóbbat, hanem eggyel fentebbi árfekvésűt, hátha normális csatijai lesznek és se nem szorulnak, se nem lötyögnek.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
fehér_ember
addikt
válasz ozzy711 #109919 üzenetére
Mondjuk arra mostmár kíváncsi vagyok, hogy ami méréskor berezonált, az pl. belekerült-e ide a torzításba vagy azt kiszűrte/kivette belőle a szoftver.
Ha megtalálom hogy lehet késleltetve indítani a mérést, akkor jövőhét közepén megismétlem úgy, hogy közben rátapadok az ajtóüvegre.
Azt az ajtót előbb-utóbb mindenképp készültem kicsit beborítani valamivel, hogy egy picivel jobban hangszigeteljen.
A dobozok mögé nem terveztem semmit, de a mérés után furdal már a mérésbogár.[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz fehér_ember #109918 üzenetére
Kérdés, hogy hallgatva te jónak érezted/érzékelted-e ezidáig?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz doktordrog #109865 üzenetére
A jó hangfalat kösd át a másik oldalra is (a rossz továbbra is legyen lehúzva természetesen) és ott is küldd meg +10 körülre, ha jó, szépen megvédte a végfokot a védelemért felelős elektronika, szerintem továbbra is jó mindkét oldalad. A hangsugárzókat pedig szervizeltetni kellene, az egyikben nagyon oda lehet valami, zárlatos kondi egy másodfokú szűrőben pl. a mélysugárzón (soros tekercs, párhuzamos kondi) simán adhat ilyet, de bármi lehet igazából, meg kellene nézetni. A jó példányt is, mert lehet, ott is már érik a hiba, ki tudja. Öreg motyónál első legyen a kondik cseréje.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
fehér_ember
addikt
válasz gordonfreemN #109922 üzenetére
Írtam már. Meg vagyok elégedve a hangzással.
Ott van számomra hasonlítási alapnak a hifiman ananda fejesem is, amiről talán kijelenthető hogy tűrhetően szól.
Kicsivel mégjobban szeretem a dobozokat hallgatni.Mérni meg azért mértem, mert kíváncsi voltam arra is, milyen mértékben vagyok elfuserálva.
[ Szerkesztve ]
-
bta1
őstag
válasz fehér_ember #109921 üzenetére
"Azt az ajtót előbb-utóbb mindenképp készültem kicsit beborítani valamivel, hogy egy picivel jobban hangszigeteljen."
Akusztikailag is jó ötlet, hiszen megtöri / csökkenti a hangvisszaverő felületet. Csak ne hapcivassal, mert annál nem sok kellemetlenebb karakterisztikájú elnyelőanyag létezik...
-
Dorian
félisten
válasz fehér_ember #109905 üzenetére
Inkább arra hogy a frekvenciamenet túlnyomó részében el se érje az 1%-ot.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Ilyennel van bekötve mozi felhasználásra a frontokhoz a sztereó végfok.
De ahhoz elég nagy motiváció kellene -ami nincs- hogy a cuccok hátuljából kibányásszam és szétszedjem.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz fehér_ember #109928 üzenetére
Ha jól emlékszem, tettem be ábrát korábban.
Nálam 30 Hz körül kezd meredeken emelkedni egészen 5%-ig, ez már a hangszórók határát jelzi. Aztán 300 Hz körül is van egy csúcs: felmegy egészen 1,5 %-ig, ez szobai kisebb kiemelés miatt van, ill. 2kHz körül majdnem 2%-ig felmegy, ez pedig a hangsugárzó sajátja.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
denesdr
addikt
válasz Dorian #109929 üzenetére
Illetve azt se felejtsük el, hogy most %-ban nézzük a torzítást, fehér_ember esetében a 25Hz-es torzítási csúcsnál a hangnyomás jó 10-15dB-el kevesebb az átlagtól, szóval a torzítás által keltett 50Hz (második harmónikus) és 75Hz (harmadik harmónikus) a %-os számítás miatt jó eséllyel nem zavaró, esetleg nem is hallható, ráadásul a legártalmatlanabb második harmónikus az ami csúcsosodik. A harmadik harmónikus fölött nem mutatja a mérés, pedig ez is érdekes tud lenni esetenként, mert minél magasabb rendű a harmónikus torzítás, annál jobban észlelhető (nyilván amíg a felharmónikus tartalom a hallható tartományba esik), persze a legtöbb esetben a magasabb rendű harmónikusok alacsonyabb szinteket szoktak megütni, de ez nem törvényszerű.
Mindenesetre nem lesz egyszerű (vagy inkább lehetetlen, impraktikus) letornászni azt a 25Hz-es torzítást (akár a szoba okozza, akár a hangsugárzó), főleg egy kis helyiségben.
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Úgy néz ki tényleg az volt a hiba hogy a magnófejtől érkező árnyékolt kábel hozzáért a hangszóró membránjához hátulról. Azért adott ki olyan furcsa "rádióállomást-kereső" zajokat. Hallott már valaki ilyet?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz doktordrog #109931 üzenetére
Akár. Az is mûködhet, ha egy drótot bedugsz a melegpontra (csak a belsô érintkezôhöz érhet), de ez a gagyi és mégsem ajánlom (de gyakran mûxik).
60 körül milyen hangsugárzókat ? Hmm.
Írd le az igényed, hangerô, zenei stílus, felhasználás módja (leülôs hallgatós, vagy háttérzene csak, lesz-e mozi kevés, vagy semmi ilyesmi, csak sztereó zene) és a többieket meginvitálnám az ajánlásba, gyáriakra jobban rálátnak, mint én.Milyen hangzást szeretsz: közvetlen, "arcba", vagy visszafogott.. szolíd magas / több magas, ilyesmik lényegében.. ezeket írd le egy hsz-be, és ajánlanak a többiek. (Szólhatuk nevükben szerintem).
Álló nagyobbacska, vagy közepes (állványos).... ... ...
[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
Érdekesség Hollandiából: [link]
Nem szotkam hibázni.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok.
Egy barátom keres 2.1 sztereo erősítőt amit egyszerű kezelni hölgyeménynek is.
Most egy ilyen van nekik: [link]
Használt játszik ha szép.
Keret 100k.
Tudnátok ajánlani valamit?
-
nLali
őstag
válasz gordonfreemN #109943 üzenetére
Bérelhető reklámfelület
-
ozzy711
őstag
válasz Dorian #109929 üzenetére
2kHz körül majdnem 2%-ig felmegy, ez pedig a hangsugárzó sajátja.
Biztos vagy benne? Ilyen szintű doboznak, mint ami neked van, szerintem nem szabadna 2%-ot torzítani a középsávban!
Mérted közelről is ( 50-100 cm )?Tamoo: Igen csak dinamikusan kiemeli a mély-tartományt, de mindezt legalább kis torzítással teszi, ami igen csak példás!
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz ozzy711 #109947 üzenetére
Pedig lehet a hangsugárzó: [MA GX100]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Spórolós topik
- Hardcore café
- Android szakmai topik
- Politika
- Társasjáték topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest