- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Mathiask #110045 üzenetére
Nekem a logikai bukfenc ott van, hogy ha maga a hallgató is képes síkugyanazt (!) másnak hallani, akkor az asszonyra miért nem lehet ugyanezt elmondani ?
Simán más a hangulata, vagy zajosabb plázából érkezett meg, és jólesik a fülének a tiszta, műszaki értelemben rendben lévő hang, és jólesik neki.. akkor simán kihallja jobbnak és néz kérdően az emberre, mi történt (holott semmi). Vagy épp nem pirosnapos ünnep van.. szóval.. az asszony szerintem egy nagyon ingatag baseline.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz VoidXs #110031 üzenetére
tudod, mi volt az AudioQuest legfőbb igazi különbsége? Ennyi pénzért nem felelt meg a szabványos méreteknek, így nem minden eszközzel tudott kapcsolatot teremteni, mert össze sem ért belül a csatlakozó.
Egy régi nepper ismerősömet idézve: "ez a kemény, nem a fagyott macska!"
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
VoidXs
Topikgazda
válasz denesdr #110054 üzenetére
Sajnos sokkal rosszabb nézni szegénynek, mintha kábeles lennék, mivel PC a forrás, gyakrabban veszek "mire volt jó?" kategóriás dolgokat (értsd: több tárhelyet, stb).
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
doktordrog
aktív tag
válasz doktordrog #109959 üzenetére
Valaki erre?
Köszi!
-
VoidXs
Topikgazda
-
gordonfreemN
addikt
válasz VoidXs #110059 üzenetére
Bel3 ugyan belemegy, de közel sem korrekt megoldás. Ha nem figyel oda, és vagy rossz irányban állnak a furatok még összezáródik valami véletlen. Én nem kisérleteznék ezzel,leszedném a banánt
A kábelekhez pedig annyit tennék hozzá, hogy bármi is az igazság, arról ne feledkezzünk meg, amit nLali nagyon helyesen leírt. Nem mindegy miből van a vezeték, nem mindegy a fajlagos ellenállása, a keresztmetszete. A gyártók ezzel mindenképp tudnak trükközni.
Senki ne gondolja, hogy mindenhol tiszta 99,99% rezet árulnak a két szép szemünkért. Mert akkor lenne igaz a közhely, hogy minden kábel egyforma.
Az utóbbi belinkelt két RCA kábel esetén a bukta ott lesz, hogy az olcsó kínai lesz a szennyezetteb vezetőből, vagy az elcsalt keresztmetszetű (mivel nincs meghatározva).
Közismert példám, amikor rézzel bevont aluminium elemi szálas kábelt adtak el a helyi elektronikai boltban hangfal-kábelnek (hangfal... ehh, hangdoboz vagy hangsugárzó ). Miből veted észre egyedül a trükköt? A súlyából...Két éve vettem 1,5mm^2 villamos vezetéket villamos szaküzletben. Azoknak specifikálva van a fajlagos ellenállásuk. Ez lehetett az oka annak, hogy az elemi szálas 1,23 még a tömör 1,34mm^2-re adódott.
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Bass
addikt
válasz gordonfreemN #110063 üzenetére
Igen azt tettem én is ,akkor marad így csak sajnálom h ilyen csati került rá gyárilag.
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
törölt tag
Mindemellett ne feledkezzünk meg a szigetelésről sem, a dieletktrikum is számít, nem mindegy, hogy pvc, pp, teflon, esetleg légkábel..
-
nagyúr
"rézzel bevont aluminium elemi szálas kábelt"
Ez a termékhamisítás kategória, van ilyen. Nyilván erre vigyázni kell, mint bármilyen más termék esetén.
"Senki ne gondolja, hogy mindenhol tiszta 99,99% rezet árulnak a két szép szemünkért."
Ha jól tudom, a sima villanyvezeték is 99.9% réz, és szabvány írja elő a tisztaságát. Szóval szerintem nem ez a "titkos összetevő".
[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
A hamáról nem találtam adatot, de a sommer kábelnek az AWG szabványban leírtnál kisebb az ellenálása. Gondolom a pF értékek sem egyformák. A csatlakozókról nem is beszélve..
Bérelhető reklámfelület
-
dgyuri0123
nagyúr
-
gordonfreemN
addikt
-
btraven
őstag
Kíváncsi vagyok itt hányan hallottak azonosnak 2 dolgot vakteszten ami nem volt azonos. És jutottak téves következtetésre. Kispénzű embereknek jól jön. Ülnek otthon és boldogan hallgatják a Sokol rádiót, hiszen vakteszten nincs különbség a többmilliós rendszerhez képest. De nincs ezzel semmi baj ha testszik amit hallanak. Épelméjű ember úgyis feljebb lép ha nem tetszik amit hall. Hiába szól ugyanúgy vakteszten.
-
migabi24
nagyúr
válasz btraven #110072 üzenetére
+1 Én elhiszem, hogy nem mindig ugyanazt halljuk a fáradság, idegrendszer állapota miatt, ha viszont egy kábel cserénél hallok valamit, és a különbséget sikerül definiálnom, és bármikor visszakerül az a kábel ugyanazt a változást tapasztalom akkor csak nem vagyok tán hülye😅
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz migabi24 #110073 üzenetére
+1. És ha ezt megismétled még tucatszor, akkor talán egy icipicit csak-csak történik valami a rendszerrel, ha állandóan ugyanaz lesz a végeredmény. Bár a fül a legrosszabb tanácsadó, mint tudjuk. Balázs Klári sem hamis, csak nekem nincs kedvem hozzá.
"csak a zene van"
-
fererencz89
őstag
válasz freelanced #109902 üzenetére
Nincs túl messze, kis alkuval akár jó is lehet: [link]
Nem szotkam hibázni.
-
fehér_ember
addikt
válasz fererencz89 #110076 üzenetére
Én ennyit nem adnék egy ilyesmi magassugárzóval szerelt polchangfalért.
Ami volt Grundigom abban is ilyesmi volt (és az volt a leggyengébb láncszeme), és pl. a jpw sonata-ban is olyasmi van. Ennek ellenére az utóbbit szeretik páran valamiért. Olyanom is volt, én nem szerettem. Ott se igazán részletező a magas, mondjuk ott legalább illik a hasonló erényekkel bíró másik hangszóróhoz -
Mr Bond 007
őstag
Üdv! A hifi elektronikai komponensek elvileg idővel fejlődnek, és adott kategória tudása 1-2 évtized után már 1-2 árszinttel lejjebb is elérhetővé válik. A dilemmám az lenne hogy szeretnék jól építkezni (első rendszer) ugyanakkor jó pár évig nem bántanám. A kérdés pedig hogy szerintetek mivel járnék jobban hangzás minőségben? Egy 12 éves használt első generációs Naim Uniti-vel, vagy egy új Cambridge CXA61-el? Ami a Naim mellett szól hogy (egyrészt Naim ) van benne cd (ahogy olvastam nem is rossz minőségben) + hálózati lejátszás (upnp). De hát ugye a kor... Főleg Apple Music lenne a fő forrás, így a Cambridge is teljesen megfelel, és nagyon jók a visszajelzések róla. Szerintetek van értelme foglalkozni a Naim-al vagy inkább vegyem az új Cambridge készüléket, mert már eleve jobban szólhat a korából fakadóan? (minőségileg) Ja igen: B&W 606s2 mellé venném. (az már megvan)
Rotel A12 is futott még, de az új MKII már túl ment az árszinten ami beleférne nekem.Tudom hogy meg kéne hallgatni, és mindenkinek más jön be, de itt most általánosságban a hangzás minőségére vagyok kiváncsi (hogy a régebbi használt Naim egyáltalán labdába rúghat egy mai új készülékkel szemben) nem a karakterére.
[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
válasz fehér_ember #110077 üzenetére
Azt már sokan leírták itt, hogy nem attól jó valami, hogy "tökéletes".
Én még nem hallottam, de szerintem érdemes lehet próbát tenni vele. [link]"kis alkuval akár jó is lehet" - ahogy írtam. Biztos, hogy van jobb, olcsóbban is. Bár az árak jelenleg...
"Ennyi pénzért jelenleg nincs jobb hangsugárzó a fórumon." - ez szomorú.Nem szotkam hibázni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #110078 üzenetére
"A hifi elektronikai komponensek elvileg idővel fejlődnek, és adott kategória tudása 1-2 évtized után már 1-2 árszinttel lejjebb is elérhetővé válik."
Én ebben nem lennék ennyire biztos. Vannak persze kivételek, de nem ez az általános tendencia. Inkább silányabbak az újak.
Saját véleményem az, hogy a Naim kategóriákkal jobb, mint a CA. Egyetlen hátránya a kora.
"csak a zene van"
-
denesdr
addikt
"A hifi elektronikai komponensek elvileg idővel fejlődnek"
Nem, nem fejlődnek, legfeljebb fejlesztik őket (hogy aztán az irány milyen, az erősen gyártó függő).
[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
válasz dgyuri0123 #110080 üzenetére
Köszi!
-
Jorgi Kormi
senior tag
Én inkább a Naim Unitit választanám , pláne ha jó áron van . Nem egy kategória a két "masina."
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
fererencz89
őstag
válasz fehér_ember #110077 üzenetére
Érdekes egyébként a Sonata-jelenség. Nekem is volt, több is. Én is azt tartom, hogy nem a csúcs. Mégis, AVX-en is látni, milyen tagoknál, embereknél zenél. Volt korabeli hasonló angol dobozom, amik akkor magasabb kategóriásak voltak, jobb alkatrészek, stb, nekem többnyire jobban is tetszettek. De ezek nem voltak annyira kelendőek, mint a Sonata.
Egy volt kollégám jobb minőségben akart zenét hallgatni, mint addig tette, elhívtam magamhoz. Volt akkor nálam 3 pár doboz: Sonata, Castle Warwick, Rega Ela Mk.II. Bármelyiket vihette volna, durván hasonló áron. Melyiket vitte el a nagy szeánszolások után?
Mindamellett nálam simán 3. volt...Nem szotkam hibázni.
-
-
fererencz89
őstag
Vízzel is csinálnak/csináltak: [link]
Nem szotkam hibázni.
-
s4tch
veterán
válasz denesdr #110093 üzenetére
Ezt nem vitatom. Csak egy egyszerű megállapítás volt részemről.
Egyébként megérne egy misét, hogy miért alakult így. Biztos valaki kikutatta, hogy a hifis vásárlások hány %-át előzi meg egyáltalán bármiféle kontrollált meghallgatás, összehasonlítás a korábbi eszközzel, pláne saját rendszerben. Meglepne, ha ez pár % fölött lenne.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz dgyuri0123 #110094 üzenetére
"többen vesznek olykor létszükségleti eszközt, mint hobbitárgyat" wow
És egy drága autó indoka lehet a kényelem, teljesítmény, stb. Egy tápszűrőbe nem fogsz belesüppedni, bár amilyen kábelfétisek vannak, ki tudja, milyen objektív indokok merülnek fel.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
fererencz89
őstag
-
nLali
őstag
válasz VoidXs #110096 üzenetére
A tápszűrő lehet indokolt. Panelban főleg. 1-2 százezres inverteres klímák/hűtők/mosogatógépek/mosógépek bőven annyira silányak, hogy okoznak furcsaságot. Nekem ment tönkre mosogatógépem mellette használt hobbi cnc géptől.A 2.2Kw hajszáritó félgázon búgatta a kisrádiót. A lézernyomtató fűtési idő alatt morgatta a toroidot. A klíma invertere miatt halkan sípolt a házimozi. Persze ezek nem napi 24 órában jelenlévő zavarok, észrevételem szerint územidő alatt is csak alkalomszerűek.
Nálam DC blokkoló és egyéb tápszürők is hasznosnak bizonyulnak. Igaz, egyik sem úgy néz ki, mint a napokban linkelt.Bérelhető reklámfelület
-
VoidXs
Topikgazda
válasz dgyuri0123 #110098 üzenetére
Az autó, mint eszköz vidéken az, nincs mindenhova 5 percenként két busz és egy villamos. Én is a millió alattihoz vagyok szokva, de azoktól, akik napi 4-5 órát ülnek benne, meg tudom érteni, hogy kell az új autó az extra székes meg ilyen-olyan csomaggal. Olyat ad, ami tényleg változás, és tőled függ, hogy megéri-e. Nekem nem, de ettől még létezik a különbség, kábel ilyet nem tud.
nLali: az még azelőtt lehetett, hogy az EU törvénybe iktatta volna, hogy minden tápba kötelező szűrőt építeni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest