- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajog159
aktív tag
„Tedd át a második lemezre a pagefile-t és állítsd be, hogy 1perc inaktivitás után lekapcsoljanak a merevlemezek” mondatodat:
1. A jobban melegedő lemez a rendszer lemez, C: és D: partíciókra osztva. A D: partíciónak eddig nem volt lapozó fájlja, ezt „létrehoztam” automatikus virtuális memória mérettel. Gőzöm s nincs mi köze ennek a lemez melegedéshez, de az nem is fontos, ha működik. Erre gondoltál a fenti mondatodban?
2. Jól gondolom, hogy az 1 perc utáni lekapcsolást csak az összes merevlemezre lehet beállítani? Ezt megtettem.Ház hűtőventillátort illetően kissé „zavarban vagyok” az óriási választék miatt. Ahogy látom a gépház elejébe ventillátort rakni nem túl kényelmes dolog lesz, de azt persze megértem, hogy leghatékonyabb lenne a lemezek hűtésére (ennek, gondolom, amúgy befelé kell fújni, közvetlenül a HDD-kre, ugye?).
A gépház hátsó lemezre, befelé fújó, ventillátorból feltehetően alig fog „jutni valami” a HDD-knek. Feltételezem, ezért előre javasolod tenni.Ja, ventillátort illetően: ezeket méretet illetően az átmérőt adjak meg. Azt nem találtam sehol, hogy a csavarok távolsága hol szerepel a speckójukban. Vagy az átmérő és csavarok helyzete között egyértelmű összefüggés van?
-
DinsdaleP
csendes tag
Üdv!
Pár napja elkezdett rosszalkodni a merevlemezem, egy 1,5 TB-os WD Black, pontos típusszám WDC WD15EARX-00PASB0... Pár másodpercre nem válaszoltak programok, társai, azt hittem valami szoftveres szarság van, de...
HD Sentinel szerint a kondíció 99% volt, 2 gyenge szektorral (24-én), mostanra ez leesett 91%-ra, 15 gyenge szektorral. A lemezkihasználtság néha felugrik 100%-ra, gondolom amikor elkap egy ilyen gyenge szektort, és kb minden egy pillanatra... megáll. Programok nem reagálnak, társai. HD sentinel rövid öntesztje megakad kb 90%-nál, egy óra pörgés után sem ment tovább.
Mielőtt a problémák kezdődtek, a gép pakolászva volt, de nem lett elejtve és nem történt vele semmi olyan, ami HDD sérüléséhez vezethetett volna, legalábbis a józan ész határain belül.
Valami erőteljesen azt súgja, hogy kuka lesz a vége, viszont úgy HDD beszerzése bő 1 héten belül lesz lehetőségem... mit tehetek, hogy életben maradjon akár addig, és még jobb esetben utána is? Régebben (még 80 gb-os Maxtorok korában) csináltam olyat, hogy valahogy kiszűrtem hogy hol vannak a gázos szektorok, majd ügyes particionálással lezártam őket, de fingom sincs ezt hogy sikerült akkor véghezvinni, na meg hogy mit csinálnék most azzal a 1TB+ adattal.
-
tpeter77
addikt
válasz sajog159 #44501 üzenetére
szia,
A hűtőventi témában segítenék egy kicsit.
egy ilyen 90mm ventit vettem a munkatársamnak hasonló okok miatt.
Neki is a vinyó elé, és hátra a táp alá tettem egy ventit.
Létezik belőle 80mm-es is, és azért ajánlom ezeket, mert tényleg hihetetlen halkak.
Biztos van sok márkás gyártó, akinek halk a ventije, csak azoknak az ára legalább ennek a duplája.
Ezekkel kipróbálhatod, hogy milyen, mennyit javul a helyzet, igen sokat számít egy állandó légáramlat.
Bár ez itt off téma de 40 fokról 30-ra gond nélkül lemegy a hdd hőfoka egy ilyen ventitől.
A kérdés inkább az, hogy van hely és kialakítás a venti felfogatásához? -
sz.j
nagyúr
válasz King Unique #44500 üzenetére
Gondolom ez a kép mindenre magyarázatot ad....
Összesen 4 óra használat (kínlódás), 14 indítás .... Szép mi?Eddig is ódzkodtam a WD vinyóktól (volt/van 3 db és mindegyikkel kisebb nagyobb gondok voltak/vannak), de ezek után szinte biztos, hogy többet ilyent nem veszek ....
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
tpeter77
addikt
szia
linkeld már be ebbe a topikba, mert bizonyos oldalak tiltva vannak... és kiváncsi lennék rá.
Quantum, Maxtor, Seatate, Samsung, WD vinyóim voltak.
most vettem csak WD-t, eddig még soha, de jobb mint a Seagate/Samsung volt. Hűvösebb és gyorsabb is.
s.
Sőt még halkabb. Aztán hosszútávon hogy bírja, majd kiderül, de a Samsung 3 évesen makkant meg, az bírta a legtovább, a WD már 1 éves körül jár...
azért, mert kifogtál egy hbás WD lemezt, én nem zárkóznék el a márkától. Rengeteg WD vinyók vannak a céges gépeinkben, illetve Hitachi és Toshiba a laposokban, alig-alig fordul elő hdd hiba.
Az is csak egy bizonyos szérián bukott ki és ott is 50-ből 1 a meghibásodási arányuk.
Legalábbis az általam ismert ~ 100 gépből.
persze én nem dönthetek helyetted, csak tanácsot szerettem volna adni.
üdv! -
sz.j
nagyúr
válasz tpeter77 #44513 üzenetére
"...azért, mert kifogtál egy hbás WD lemezt, én nem zárkóznék el a márkától. "
Én sajnos nem csak egy hanem ezzel együtt 5 azaz öt darab WD-t "fogtam ki" ...
Elhiszem hogy nagyon sokak elégedettek ezzel a márkával, de nekem nincs szerencsém vele ...És a kért kép
Ui.
Mit értesz az alatt, hogy "bizonyos oldalak tiltva vannak", vállalati szintű tiltásra vagy a böngész általira gondolsz?
Mert amikor én különböző helyeken, különböző gépekről vagy telcsiről nézem meg a három különböző böngésző közül egyik sem blokkol, sőt a Bidefender TrafficLight és a WOT is zöldet/"szabad utat" jelez.[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
King Unique
titán
Igen, ez alapján már egyértelmű, hogy ez gyári hibás = kuka, vagyis esetedben garanciális csere.
Pár eset alapján valóban nem feltétlen kell végleg leírni az adott sorozatot / gyártót, mert ez ugyanúgy a többinél is előfordulhat. Bár aki megszívja párszor, annál utána nyilván érthető, ha szkeptikus. -
sz.j
nagyúr
-
Doky586
nagyúr
Azt hogy - főleg ha online vásároltad és a postás vitte ki a rendelésed - akkor lehet hogy így rakodták vagy kézbesítették a csomagot: [link]
vagy akár a forgalmazótól így szállították a kiskerbe, de ekkor gondolom még sokkal védettebb csomagolásban vannak..
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Doky586 #44516 üzenetére
De lehet a táp is szívatja (hiába márkás, ha esetleg régi/elöregedett, stb.) vagy hálózati zavar (ami átjöhet mindenen) a WD-t ha esetleg valami érzékenyebb bennük az ilyesmire.
Egyébként amiért jöttem: néhány napja feltűnt hogy az SSD kondíciója csökkent. Ez természetes jelenség 17hónap után, vagy lehet gariztatni ?
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
pjen
félisten
válasz SchumiBácsi #44519 üzenetére
Ha még 99% ot csökken kezdhetsz aggódni.Ilyen tempóban 25 év.
-
őstag
-
sz.j
nagyúr
válasz Doky586 #44518 üzenetére
Nem semmi ...., amúgy személyes átvétel volt.
@SchumiBácsi
A táp seasonic, nem egész féléves, bár ez olykor nem jelent semmit...
Ha a táp okozta volna, akkor a bent lévő SSD, illetve samú vinyó miért nem bolondul meg? Arról nem is szólva, hogy egy másik gépbe (FSP táp) is be lett téve a WD és ott se működött ....[ Szerkesztve ]
-
őstag
Mint írtam lehet WD-be van valami ami érzékeny valamire. Amikor másik gépbe került elsőnek vagy csak a hiba észlelése után került bele?
Egyébként simán elképzelhetőnek tartom azt hogy ez egy dedikált hiba számodra a világraszóló milliónyi-milliárdnyi hiba közül. Nekem pár hete a hálókártya döglött meg úgy hogy minden flottul ment csak véletlenül néhány külföldi oldal, pont a legfontosabbak amiken keresztül updatelni tud a windows, steam, uplay stb. elérhetetlen volt. Minden végig volt járva amit csak el tudsz képzelni, végül a hálókártya cseréje oldotta meg a dolgot. Ellenben a WD HDD-k mindegyike (8db) facca 3×kopp.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz SchumiBácsi #44521 üzenetére
Megmondom őszintén csak megsaccoltam,a mai fejlesztések mellett lehet 5év múlva az SSD csak mint szép emlék lesz.Egy kategória a vhs kazi-val.
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Van egy laptopból kimentett, alig pár hónapot használt 1 TB-os vinyóm (asszem WD blue). Kb félig van, fontos adatokkal, de a laptopot eladtam.
Most hogy hozzáférjek az adataihoz, vettem egy ilyen hdd tokot. Szépen bele is passzintottam, minden frankó. Olvasni gyönyörűen olvas róla a win 10, kb 110 mbyte/s-el. 8-10 gigás filmet leszed róla 1-2 perc alatt.
Viszont írni nem tudom. Elkezdi az írást, felmásol rá kb 500-600 megát, és aztán belassul, majd pár másodperc múlva megáll, majd kb 1 perc tökölődés, 0 sebesség után a win kidobja, hogy szüntessem meg az írásvédettséget.
Mi lehet a gond? Valamit tuti nem jól kezel az írás közben...Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
King Unique
titán
Üdv!
Ennek több oka is lehet. Most nem akarom nagyon szaporítani a szót, de kb. ezeket lehetne megnézni. Igaz, nem pont ez a hibajelenség, de többé-kevésbé ennél is használhatók az ott felsoroltak. Illetve még a meghajtó saját tulajdonba vétele jutna eszembe.
Esetleg a diskpart törlés és újrapartícionálás, de ha vannak rajta fontos adatok, akkor viszont ez felejtős.A gyártói oldal szerint JMicron JMS566 chip van benne, ami általában jó szokott lenni. Viszont lehet Win10 alatt még nem annyira kiforrott a működése és amúgy azon a gépen pl. egy Win7 / live Linux alatt teljesen jól működne. Ha a fentebb említettek nem oldják meg a problémát, akkor akár a firmware frissítését is meg lehet próbálni, mert az is van hozzá [link]. De az már egy komolyabb művelet és előtte mindenképpen érdeklődj a fentebb linkelt topikban!
[ Szerkesztve ]
-
Andie
őstag
válasz King Unique #44526 üzenetére
Szia!
Hüha, köszi a részletes segítséget! Átolvastam amit írtál a másik topicban, és próbáltam kizárni néhány lehetőséget.
Rádugtam egy másik laptopra, amin win7 van. Leszedtem róla egy 1,5gigás filmet a laptopra, ezt szépen olvasta, mint amott is. Majd egy másik könyvtárba visszamásoltam. Az elején ez is kb 25%-ig elsuhant, 100 mbyte/s sebességgel, majd belassult, 22-25 mbyte/s -re, és szépen végigírta, a végén, 99%nál állt pár másodpercet, gondolom akkor ürítette ki a cachet, amit az elején teleírt. De ez szépen megcsinálta.
Tehát valami ezzel a laptoppal vagy win10-el van...Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
King Unique
titán
Igen, ez esetben vsz az adott laptop / OS körül keresendő a probléma. Ezért célszerű az elején több helyütt kipróbálni, hogy ki lehessen zárni ezt-azt. Gondolom USB 3.0 porton használod, így az elégtelen USB tápellátás nem lehet gond és vsz a kábel sem hibás, ha máshol jól működik. Amúgy a sebesség ingadozhat másolásnál és eleve függ attól is, hogy mennyire van telemásolva a forrás, illetve a célmeghajtó.
Az OS hibáját pedig nyilván úgy lehetne legegyszerűbben kizárni, ha azon a gépen egy másik rendszer alatt is leteszteled a másolást. Ha nincs rajta másik oprendszer, akkor pendrive-ról be kell bootolni egy live Linuxot, pl. azt, amit fentebb is ajánlottam. Kiírni a Rufus-azal célszerű rá a gép boot módjának megfelelő opciót választva [link].Amúgy a Win10 még itt-ott kicsit bugos és nem lenne meglepő, ha az okozná a problémát. Ez esetben pedig lehet csak a firmware frissítés / új Win10 build / másik külső rack oldaná meg. Bár ~ július végén megjelenik az új Redstone build és abban vsz sok hibajavítás és egyéb fejlesztés fog helyet kapni. Amúgy most milyen verzió van a gépen? Nyitsz egy parancssort és beírod, hogy winver. Jelenleg a normál kiadások (nem insider preview) közt a 10586.318 a legfrissebb.
[ Szerkesztve ]
-
Andie
őstag
válasz King Unique #44528 üzenetére
Most bedugtam a régi 1 terrás Samsung HDD-met (USB3.0), amin a filmeket tartom. Rámásoltam egy 4 gigás file-t minden gond nélkül. Átlag 70-80 körül másolt.
Tehát csak ezzel a WD-vel, vagy a rack-el van gond ezen a laptopon... Ha lementem róla az adatokat (mert olvasni tudom ugye), és leformázom, akkor az segíthet vajon?
Vagy rendelek egy másik tipusú rack-et, és azzal is kipróbálom...Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
tpeter77
addikt
hali,
ma hozott a futár egy új HDD-t, Seagate ST500 de ez most lényegtelen... Találtam egy darab SATA kábelt, rádugtam a gépbe a lemezt, aztán teljes formázás... ment vagy 3 órán át a format.Fél órával a formázás után nem sokkal kiírta a win, hogy formázzam meg a H meghajtót.
Mondom wattafakk, hát egész délelőtt azt formáztam, most mitől hajította el magát?
Beraktam rendesen a gépbe, a HDD-ben lévő kábeleket dugtam rá, elindítottam a HD Tune programot, az 10% elemzés után elszállt, hogy rossz a lemez maradék 90% területe.HDS rövid öntesztje hibátlannak mutatja, most fut a részletes önteszt, de az még 1 óra mire végez.
Mivel, s hogyan teszteljem még? mit tanácsoltok?
A beszállítónak szeretnék egy screen shot vagy valami üzenetet mutatni, hogy tényleg hibás a termék.
köszi.[ Szerkesztve ]
-
x64emulator
tag
Sziasztok!
Kérlek szépen hogy segítsetek, bár ez a problémám egy kicsit off-topic.
Van egy 2TB-os WD (Red/NAS) WD20EFRX típusú merevlemezem ami egy tápegység csere során kiégett a rossz feszültségellátás miatt. Van pár kép amin látszik hogy mi történt és hogy miért...(mivel mind2 táp moduláris és mivel a kábelek ugyanúgy "néztek ki", rossz döntésként nem cseréltem ki őket.
És sajnos a tápegységbe máshogy csatlakoztak a SATAs kábelek, DE a PCI kábel már ugyanaz volt - vicc az egész).Az lenne a kérdésem hogy bár az adatmentés drága mulatság, meg lehet-e oldani úgy a problémát ha vennék egy ugyanilyen típusú HDD-t és kicserélném a NYÁK-lapját. Mekkora az esély vajon hogy ez javít a helyzeten? Megéri a kockázatot?
-
sajog159
aktív tag
válasz tpeter77 #44511 üzenetére
(ez itt valóban off, át is mentem a Ventillátorok- ház hűtő topikba)
Kösz a tanácsot.
Ez valóban elég baráti ár (bár a levegő mennyiség nincs megadva ennél, az Nbase hónlap is elég szűkszavú).
A problémám ott van, hogy a HDD elé nem nagyon férne be egy ventilátor: ott van a külső házon a PC be/kikapcs. és reset gombok. Ha itt elférne egy 25mm vastagságú venti, nem törnék sokat a fejemet a megoldáson…
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Itt első körben érdemes lenne ránézni a merevlemez állapotára is, pl. a HDS programmal. Ha nincsenek rajta szektorhibák, illetve adatátviteli hibák sem, akkor valószínű, hogy a külső rack a ludas. Illetve az sem feltétlen hibás, csak vsz a rajta lévő firmware + Win10 működése nem a legtökéletesebb. Nekem hasonló esetem volt Win8.1 alatt [link]. Másik külső ház = | másik USB chip és / vagy másik firmware | esetén nyilván nem jelentkezett a probléma nálam sem.
Tehát továbbra is azt tudom javasolni, hogy a hiba konkrét megállapításához jó lenne azon a gépen egy másik OS (pl. live Linux) alatt is kipróbálni a másolást. Valamint megpróbálható akár a firmware frissítés is, ha már a gyártó hivatalosan biztosítja hozzá [link]. Ha a firmware update sem oldja meg, akkor lehet hozzá másik külső házat is venni. Utóbbiak felől a fentebb javasolt topikban tudsz érdeklődni.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
Átolvastam én is a leírt problémádat.
King-hez hasonlóan számomra is úgy tűnik, hogy vagy Win10-ben, vagy a rack firmware-ben van egy kis inkompatibilitási probléma, amely WD vinyóval jön ki írás közben.Jmicron JMS566 vezérlőhöz van elérhető firmware (nálam )
00.01.01.04
00.01.01.06A Sharkoon oldalról letölthető firmware nem tudom hanyas verzió, de a fájl dátuma 2014.01.09, ami viszonylag régi.
A továbbiakat a 2.5" rack topikban lenne érdemes megvitatni, ezzel kapcsolatban.
Az usbdev oldaláról töltsd le légyszíves ezt a fájlt:
JMicron 2033x M.P. Tool v1.16.14.1
Ez kiírja a firmware verzióját, ha van türelmed, egy screenshotot szívesen fogadnánk a másik topikban.
De egyelőre ne csinálj rajta semmilyen frissítést további javaslatig!! -
Vityaa
tag
Sziasztok,
van egy WD Mybook Essential1tb külső HDD-m amit egy wd media lejátszóval használok már évek óta. Egyik nap még néztem rajta a filmet, másnap már nem volt rajta a meghajtón, vagyis a média lejátszó már nem tudta az előzményekből elindítani. Windows intézőben még látszott a mappa, de ha megnyitottam csak egy másik mappa volt benne kis lakat ikonnal, és nem lehetett megnyitni. A mérete 0 kb volt. A filmek (2) azóta sem lettek meg, a mappákat 1 óra alatt sikerült letörölnöm total comanderrel. Szerintetek ez hdd probléma, és ha igen mi lehet? Vagy a media lejátszó miatt van?
Köszi -
tpeter77
addikt
válasz x64emulator #44534 üzenetére
8-10 éve vettem egy vinyót, talán 80GB Maxtort, és ez úgy halálozott el, hogy egyik bekapcsolásnál már nem ismerte fel a gép, pedig a motor szépen felpörgött.
Én is erre a megoldásra gondoltam, sikerült is találnom egy ugyanolyan hdd-t, a chipje is olyan volt.
Átszereltem, de semmi sem változott. Nálam ez nem hozott megoldást.
Megpróbálkozhatsz vele, csak azért írtam le, hogy tudd, más már járt hasonlóan és nem működött. De lehet hogy nálad menne, próba cseresznye -
-
őstag
válasz tpeter77 #44543 üzenetére
Mikor fog már ez az "elektronika csere" kikopni? Ezerszer le volt írva kb. hogy igen régi meghajtóknál alkalomadtán működött is ez a módszer míg az újak annyira kifinomultak már hogy párosítva van ez a dolog. Gondolom az olvasókarok miatt mert nincs két egyforma kar, meg lemez se és ezek a tulajdonságok rögzítve vannak sztem az elektronikába. Szóval ha beleteszünk egy másikat lehet lesz egy két alternatív cilinder a lemezen, de semmi több. Ha létfontos adatok akkor adatmentős cég ha nem akkor borotválkozótükör.
-
hoge87
tag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni. Nemrégiben vásároltam egy 2 tb-os wd passport ultra típusú külső vinyót, tegnap felmásoltam rá valamit, majd egy későbbi csatlakoztatáskor azt írta h formáznom kell. Sehogy nem tudom megnyitni, nem engedi. a hdd raw típusú lett. A szervizben azt mondták csere újra uh inkább hazahoztam. Tudtok ajánlani a problémához megfelelő megoldást/programot?
Köszönöm előre is a segítséget. -
King Unique
titán
válasz hoge87 #44546 üzenetére
Szia!
Gondolom Windows alatt használtad. Normál esetben magától csak úgy nem lesz RAW, bár a Windows eléggé érzékeny a fájlrendszer hibákra. Nekem az egyik 2,5" külső vinyóm rá volt a dugva a laptopra, majd a gépet alvóba tettem. Ébresztés után már RAW volt, holott ennek elvileg nem szabadna ilyet okoznia... Szóval sose lehet tudni. De amúgy az is okozhat ilyen problémát, ha nincs megfelelően leválasztva [link].
Először a merevlemez állapotát lenne érdemes lecsekkolni HDS programmal. Továbbá, ha van rajta valami fontos adat, akkor Innen az I./b. opciót javasolnám. Ha nincs, akkor ezen leírás 3. pontját.
Továbbá, ha nem lehet újrapartícionálni + maga a HDD is szektorhibás, akkor indokolt igazán a csere. Persze, mivel garanciális, eleve élhetsz a lehetőséggel és kérhetsz újat is, ha már amúgy is azt javasolják.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz SchumiBácsi #44545 üzenetére
Azt a lemezt kb 8 éve gyártották, annál még megpróbálkoztam vele, újabbakkal már nem tenném. Végülis 2ezret buktam, tanulópénz volt.
-
tpeter77
addikt
válasz Vityaa #44544 üzenetére
A főképernyős képre gondoltam, hogy a Teljesítmény és a Kondíció is 100%-ot mutat?
HD Tune Pro progit keress még, azzal csinálj "Error Scan" tesztet.
Gyorsan lefut és ha az hibát talál, akkor vehetsz másik hdd-t.
A programot biztos megtalálod a neten, akár torr.boltban is szétnézhetsz
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest